• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 14 eylülde çocuğu anaokuluna başlayacak olan anneler!!

verda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
42
1
86
Ankara
Kızım yarın anaokuluna başlıyor, 2 yıldır kreşe gidiyordu ama yine de merak ediyorum, nasıl davranacağını umarım çabuk alışır, sanırım yarın yalnızca toplantı yapılıp malzeme listesi falan verilir, umarım öğretmenini ve arkadaşlarını sever,

sizler nasılsınız okul malzemelerini aldınız mı, çocuğunuz heyecanlı mı, okulu önceden biliyor muydunuz, tesadüfen mi verdiniz, sabahçı mı öğlenci mi, öğretmeniyle tanıştınız mı
vs. vs.

ben çok konuştum sizleri bekliyorum..

iyi akşamlar canımhihoyyyt

benim oğlumda 2005 temmuz doğumlu yarın hayırlısıyla anaokuluna başlıyoruz

ben çok heyecanlıyım oğlum biraz korkuyor gibi ilk defa benden ayrılıcak

devlet okulunun anasınıfına gidicek okulu ve öğretmenini tanıyorum kızımda o okula gidiyor

yarın neler olucak çok merak ediyorum

alış veriş olarak sadece anaokulu forması aldık

ayy.. ne iyi yaptın bu topiği açmaklaaaaaŞeniz

benim kızım 8 eylül 2005li yarın başlıyor 2 yıldır kreşe gidiyor okulumuz özel okul tam gün 2 sınıf var ve biz hala daha öğretmen seçemedik yarın sabah belli olucak ve ben yarın kızımı okula götüremiyorum babasıyla gidecekler öğretmenlerden birine rağbet çok kıdemli bir bayan ama o bayanın sınıfına kızımın hiç anlaşamadığı bir erkek çocuk yazıldı kızımı sürekli sözlü ve fiziksel taciz ediyor o yüzden elimizz mahkum diğer öğretmeni seçicez ama hiç içime sinmiyor

kızım bugün başladı onu kontrole gittim gayet mutluydu sorunumuz yok öğretmenimiz çok genç tecrübesiz ama kızım öğretmenini çok sevdi bırakmaya niyeti yok bugün ihtiyaç listesi verecekler

bizim ilk günümüz çok güzel geçti

sabah 9.30 dan 12 ye kadar

öğretmenimiz süper çok beğendik çocukların seviyesine iniyo ve onları daha ilk günden disipline soktu kuralları anlattı

genç 5 yıllık öğretmne heralde enerjik kıpır kıpır bişey

70 tl kırtasiye parası bütün çocukların malzemeleri aynı olucakmış

100 tl kitap parası 50 tl aidat
şimdilik bu kadar
öğretmenimiz kafamda hiç soru işareti bırakmadı:lepi:

hepinize hayırlı olsun kızlar, çocuklar çok çabuk alışır ve mutlu olurlar umarım,

bizde bugün 11 den 13 e kadar okuldaydık, bu hafta sonuna kadar böyleymiş.. kızım 2 yıldır kreşe gitmesine rağmen biraz tutuktu, o aslında kreşini bırakmak istememişdi, belki onun durgunluğudur:(
bize malzeme listesi verildi onlar alınacak, bi de kayıt sırasında 360 tl dönem ücreti yatırmıştık.

kızım bugün başladı onu kontrole gittim gayet mutluydu sorunumuz yok öğretmenimiz çok genç tecrübesiz ama kızım öğretmenini çok sevdi bırakmaya niyeti yok bugün ihtiyaç listesi verecekler

ya çok sevindim önemli olan kızının öğretmenini sevmesiydi zaten, hayrlı olsun!

bizim ilk günümüz çok güzel geçti

sabah 9.30 dan 12 ye kadar

öğretmenimiz süper çok beğendik çocukların seviyesine iniyo ve onları daha ilk günden disipline soktu kuralları anlattı

genç 5 yıllık öğretmne heralde enerjik kıpır kıpır bişey

70 tl kırtasiye parası bütün çocukların malzemeleri aynı olucakmış

100 tl kitap parası 50 tl aidat
şimdilik bu kadar
öğretmenimiz kafamda hiç soru işareti bırakmadı:lepi:

öğretmenin genç olması bence çok güzel,enerjisiyle çocuklara yeter, seninde içine sinmiş anlaşılan çok iyi olmuş:))

hayırlı olsun hanımlarr...zaten uyum programı olduğu için erken başlıyor okullarr..şimdi çocuklarınızaaa okulun kurallarını fln anlatıordur öğretmenleri okul sevdirmeye çalışıordurrr...arkadaşlarıyla fln tanışırlar kaynaşırlar...inşallah kolaylıkla uyum sağlarlar..

biz de başladık hem de 2 sınıf bir arada :). Bir sınfın öğretmeni yoktu onları da ben aldım. Çok sorun yoktu Allahtan. Biraz geç kaldım ama okul korkusunu yenmek için eğitimci olarak bir kaç öneride bulunmak istiyorum

1-Çocuğunuz ile okul hakkında sık sık sabırla onu sıkmadan konuşun. Artık büyüdüğünü okula gideceğini bir sürü arkadaşının olacağını anlatın. Okul çıkşında gün içinde yapılanlarla ilgili konuşun ve aferin çok güzel gibi sözlerle destekleyin
2-Çocuğun en büyük korkusu annesinden ayrılmaktır. Öncelikle kesinlikle çıkış saatinde okulun kapsında bekliyor olacağınıza söz verin ve mutlaka çıkış saatinde geç kalmadan çocuğunuzu alın. İlk günler bir kaç dakikalık gecikme bile okul fobisini tetikler. Evde bir saat üzerinde gideceği ve onu alacağınz saati gösterin.( uzun çubuk 9da ikenokula gideceğiz 13.30 da ben seni almaya geleceğim gibi)
3-Önce okula ve öğretmene siz güvenin. Unutmayın sizin psikolojiniz çocuğa yansır. Siz tedirgin ve endşeliyseniz çocuğunuz büyük ihtimalle alışmakta zorlanacaktır.Sakın çocuktur anlamaz demeyin herşeyi hissedip anlıyorlar :)
4- Herşeye rağmen sorun devam ediyorsa sabırlı olun. Öğretmeniyle mutlaka iletişim içinde olun. Okula siz götürmeyin. Ayrılması daha kolay olacak başka bir yakını götürsün. Baba, abla teyze vs.)

biz de başladık hem de 2 sınıf bir arada :). Bir sınfın öğretmeni yoktu onları da ben aldım. Çok sorun yoktu Allahtan. Biraz geç kaldım ama okul korkusunu yenmek için eğitimci olarak bir kaç öneride bulunmak istiyorum

1-Çocuğunuz ile okul hakkında sık sık sabırla onu sıkmadan konuşun. Artık büyüdüğünü okula gideceğini bir sürü arkadaşının olacağını anlatın. Okul çıkşında gün içinde yapılanlarla ilgili konuşun ve aferin çok güzel gibi sözlerle destekleyin
2-Çocuğun en büyük korkusu annesinden ayrılmaktır. Öncelikle kesinlikle çıkış saatinde okulun kapsında bekliyor olacağınıza söz verin ve mutlaka çıkış saatinde geç kalmadan çocuğunuzu alın. İlk günler bir kaç dakikalık gecikme bile okul fobisini tetikler. Evde bir saat üzerinde gideceği ve onu alacağınz saati gösterin.( uzun çubuk 9da ikenokula gideceğiz 13.30 da ben seni almaya geleceğim gibi)
3-Önce okula ve öğretmene siz güvenin. Unutmayın sizin psikolojiniz çocuğa yansır. Siz tedirgin ve endşeliyseniz çocuğunuz büyük ihtimalle alışmakta zorlanacaktır.Sakın çocuktur anlamaz demeyin herşeyi hissedip anlıyorlar :)
4- Herşeye rağmen sorun devam ediyorsa sabırlı olun. Öğretmeniyle mutlaka iletişim içinde olun. Okula siz götürmeyin. Ayrılması daha kolay olacak başka bir yakını götürsün. Baba, abla teyze vs.)

tavsiyeleriniz için teşekkürler, size de kolay gelsin öğretmen olarak en büyük iş sizlere düşüyor esasen, çocukların okulu sevmesinde en önemli etken öğretmen bence, çocuklar sizlerin gözünüzün içine bakıyor, özellikle başlarda ilişkiyi oturtmak gerçekten özveri istiyor,siz bi de iki sınfla birden ilgilenmişsiniz bravo diyorum..

hayırlı olsun hanımlarr...zaten uyum programı olduğu için erken başlıyor okullarr..şimdi çocuklarınızaaa okulun kurallarını fln anlatıordur öğretmenleri okul sevdirmeye çalışıordurrr...arkadaşlarıyla fln tanışırlar kaynaşırlar...inşallah kolaylıkla uyum sağlarlar..

teşkkür ederiz, inşallah

bizde bu sene anısınıfına başladık bugün 2 günümüzdü
devlet anasınıfına verdik bizde
Allaha şükür bir sorunumuz olmadı hemen alıştı zaten öncesinden de çok hevesliydi sürekli ne zaman başlıycak okulum diyordu
önceden kreş deneyimimiz hiç olmadı belki alışmakta zorluk olabilir diye düşünmüştüm ama 2 günümüzde sorunuz geçti
öğretmenimizi çok beğendim zaten isimleri okunurkende öğretmeni çok beğenmiş ve dua etmiştim o olsun diye
henüz bize liste falan vermediler formamız da yok henüz serbest kıyafetle gidiyoruz,
merakla bekliyoruz bizde listeleri ve formamızı bakalım hayırlısı :)))
bütün ailelere burdan kolaylıklar diliyorum hepimize hayırlı ve uğurlu olsun

oğlum da bu sene anaokuluna başladı daha doğrusu daha başlayamadı öğretmeni raporlu haftaya başlayacak... geçen yılda aynı okula gittiği için uyum sorunu olacağını zannetmiyorum zaten okulun açılmasını çok istiyordu hatta yaz okulu için bile bütün yaz başımın etini yedi... öğretmenini de tanıyor

bizde bu sene anısınıfına başladık bugün 2 günümüzdü
devlet anasınıfına verdik bizde
Allaha şükür bir sorunumuz olmadı hemen alıştı zaten öncesinden de çok hevesliydi sürekli ne zaman başlıycak okulum diyordu
önceden kreş deneyimimiz hiç olmadı belki alışmakta zorluk olabilir diye düşünmüştüm ama 2 günümüzde sorunuz geçti
öğretmenimizi çok beğendim zaten isimleri okunurkende öğretmeni çok beğenmiş ve dua etmiştim o olsun diye
henüz bize liste falan vermediler formamız da yok henüz serbest kıyafetle gidiyoruz,
merakla bekliyoruz bizde listeleri ve formamızı bakalım hayırlısı :)))
bütün ailelere burdan kolaylıklar diliyorum hepimize hayırlı ve uğurlu olsun

duanız kabul olmuş n güzel, hayırlı olsun diyelim tekrardan:) biz de bu hafta sonu alışverişimizi yapıcaz, şu anda sadece forması var..

oğlum da bu sene anaokuluna başladı daha doğrusu daha başlayamadı öğretmeni raporlu haftaya başlayacak... geçen yılda aynı okula gittiği için uyum sorunu olacağını zannetmiyorum zaten okulun açılmasını çok istiyordu hatta yaz okulu için bile bütün yaz başımın etini yedi... öğretmenini de tanıyor

özel bi kreşe gidiyor anladığım kadarıyla, kendisi sevdikten sonra hiç bi problemi olmaz ki seviyormuş zaten, sizinki de hayırlı olsun..

merhaba benimde küçük oğlum bu yıl anasınıfına başladı öğretmenini çok sevdik en iyi öğretmen oymuş kura çekilmişti şans eseri ona denk geldik oğlum zaten açık bir çocuktur ilk gün kalktı şarkı söyledi sabırsızlıkla okulun başlamasını bekliyo herkese kolaylıklar diliyorum görüşmek üzere

tavsiyeleriniz için tşk sizinde fikirlerinizle aramızda olmanızı dilerim sizede kolay gelsin

bugün kızımın ihtiyaç listesini aldık 150 lira tuttu ordan oraya mahvolduk yorgunluktan

Back