13 yaşindaki kızım matematikten nefret ediyor,fikir istiyorum..

matematik konusuna gore degisir de geometri cok zevklidir ya.
sende aslinda matematiksel zeka da var, kendini limitleme :rapci:

soyut matematik o kadar erken miydi ya :olamaz: Bizim zamanimizda sanirim bu yaslarda kesirli sayilar, uslu sayilar, koklu sayilar falan ogreniyorduk diye aklimda kalmis.
Üslü köklü zaten soyut. Çocuğun kafada oturmuyor, gözünde canlanmıyor ki. Bir problem gibi değil. Kesiri bi şekilde elmayla armutla anlatıyorsun da köklü sayıları anlatamıyorsun. Bir de denklemler var hiç girmeyelim oraya. Çocukların en çok zorlandıkları konu.

Niye illa okumak zorunda? Bu ülkenin tır şöförüne de ihtiyacı var. Uygun olan olmayan her çocuğu zorla üniversiteye yönlendirdiğimiz için ülke bu halde zaten. Ortalık içi boş, işsiz üniversite mezunundan geçilmiyor.

Buna katılıyorum.
Ayrıca herkes o bilinen mesleklerden olmak zorunda da değil.
Beni bana bıraksalardı kesinlikle sporcu olurdum.
Daha çok sevdiğim meslekti.

Ailemin zorlaması, kendi seçimim derken alakası olmayan başka alandayım şuan.

ya matematiği anlamıyor, varsın anlamasın diyebileceğimi hiç sanmıyorum bir anne olarak.
o konuda ailenin çabasını boşa görmüyorum, yapmasalardı içten içe pişmanlık duyarlardı çünkü.
Matematik boş verilebilecek bir alan asla değil.
Müzikte bile matematik var tam nota yarım nota diyez bemol notayı kalınlaştırır inceltir bir gamı komple o aralığa göre dizersiniz falan...

Buna katılıyorum.
Ayrıca herkes o bilinen mesleklerden olmak zorunda da değil.
Beni bana bıraksalardı kesinlikle sporcu olurdum.
Daha çok sevdiğim meslekti.

Ailemin zorlaması, kendi seçimim derken alakası olmayan başka alandayım şuan.
Ben de jimnastikçi olurdum diyorum hep. Belki olimpiyatlara neyim katılırdım 🥺

Özel dersler her zaman okul derslerine göre keyiflidir. Öğretmen işinin ehliyse çocukla bağ kurar. Öğretmeni seven çocuk dersi de sever, sıkılmaz hatta eğlenceli bulur. Ders zamanını iple çeker.

Sekizinci sınıf artık soyut matematiğin öğrenildiği eğitim basamağı. Gerçek hayattan örneklerle ilerlenemez. Birkaç konuda belki yapılabilir ama onlar da çocukların kolay bulup anladığı konular zaten.
Kesinlikle katılıyorum, kızım 8.sınıfta matematiği yapamıyorum diye ağlıyordu. Sayısalı yapabildiğini önceki sınıflarda ki başarısından biliyordum zaten. Ama matematik hocası ile enerjileri tutmamıştı.
O sene matematikte özel ders aldırdım. Okulda ki başka bir öğretmeni önermişti anlatımı ve çocuklarla iletişimi çok güzel diye.
Gençten atanamamış özelde çalışan bir matematik öğretmeniydi. Enerjileri o kadar güzel tuttu ki kızım dersleri iple çekiyordu. Matematiği yapamıyorum diye ağlayan çocuk o sene teog da sadece 2 yanlış yaptı. Oda sonra bakarım diye bırakıp, süre yetmediği için çözemediği sorulardı. Aynı sene okulda başarı ivmesini en hızlı yükselten öğrenci belgesi ve takdir belgesi aldı.
Matematik düzelince diğer derslerde yükseldi çünkü. Bir hocam matematiği yapan çocuk diğer her derste başarılı olur derdi. Gerçekten öyle oldu.
Ders saatlerini 1 saat olarak konuşmamıza rağmen 2,5 saat sürdüğünü bilirim. Çocuğun anladığına ikna olmadan bitirmiyordu dersi. Anlatımının güzelliği kadar idealist ve düzgün karakterli bir hocaydı.
Sonra ki sene arkadaşın çocuğu için aradık atanmış çok şükür doğuda öğretmenlik yapıyorum dedi, çok sevinmiştim.

Ben de jimnastikçi olurdum diyorum hep. Belki olimpiyatlara neyim katılırdım 🥺

Ben voleybol hakemliği de yapıyorum.
Ne zaman o salona çıksam hala ayaklarım titrer, heyecandan.
Ne zaman voleybol topu görsem, maça çıksam içim cız eder hala.

İçimde kaldı benim de :KK43:

Herkes matematik sevmezdim demiş. Çok severdim tarafından biri olarak fikrimi söyleyeyim. Ben derste dinlediğimle 100 alırdım. Sonra bir hoca geldi siveli konusuyordu 40 mı ne aldım sınavda. Özel derse gittim bir kaç hafta. Yine 100 aldım. Meğer adamın ne dediğini anlamamışım siveden :)) Matematik öyle bir sey ki özel ders hocasının "daha zorunu soruyorum yapıyor onları nasıl yapamıyor" lafı mümkün değil doğru olsun. Şifre çözmek gibi bir kere kavrayınca yapmazlık edemezsiniz. Hocayı değiştirin mutlaka. Sınav stresi olsa diğer sınavları da kötü olurdu. Sizin yardım etmenizi istememesinde de bir seyler var bence. Çok mu yargılıyorsunuz? Bunu nasıl yapamazsın filan gibi...

Bir matematik öğretmeni olarak tavsiyem sevdirmeye çalışmayın. Herkes sayısal zekaya sahip olacak, süper matematik yapacak ve mühendis olacak diye bir kaide yok. İngilizce'ye veya sözel derslere yatkınsa o yönünü güçlendirmeye çalışın. Diğer türlüsü para ve vakit kaybından başka bir şey değil

Eki Görüntüle 2945437

5.sınıf matematik sorusu 3.şıkkı yap alnından öpücem😂

bacım sizin 2 de ya da 3 te kopyalanan dosya sayınızda bir sıkıntı var öncelikle onu belirteyim o kısmı tam anlayamadım işteyim şu an :KK70:
onun dışında 30.000 kalan dosyaymış tamam mı 26.276 da kalan olduğuna göre o diskete kopyalanan toplam 30.000 olmalı
30.000-26.279=3721 dosya kopyalanmış kalan 26bin olduğuna göre
3.721-2.343 (müzikmiş) =1.378

Lise 1 de 4 saat arka arkaya matematik dersimiz vardi bi donem. Nasil bi kabustu.. ogretmen askeriyeden geldigi icin despottu ama umrunda degildi kimin anlayip anlamamasi birde ozel okuldu okudugumuz okul guyya…liseden sonra lisede gordugum konulari
Matematigi sevdim ve yapabildim garip bir sekilde.. tabii kendimde
Cok gayret etmistim..

Kizin kendisi istemesi gerekir…kendi isterse gayret eder yoksa sevmez nefret eder ve yapamaz. Birde
Kiminde sayisal zeka diye birsey var hakket.. cok
Ugrasmadan hemen anlayanlar..sayisal zekasi olmayanlar ise cok daha fazla gayret etmeleri gerekir. Ozel ders aldirmayi dene bence..

bacım sizin 2 de ya da 3 te kopyalanan dosya sayınızda bir sıkıntı var öncelikle onu belirteyim o kısmı tam anlayamadım işteyim şu an :KK70:
onun dışında 30.000 kalan dosyaymış tamam mı 26.276 da kalan olduğuna göre o diskete kopyalanan toplam 30.000 olmalı
30.000-26.279=3721 dosya kopyalanmış kalan 26bin olduğuna göre
3.721-2.343 (müzikmiş) =1.378
Ben de yazacaktım sen yazmışsın tekrarlamayayım. Çok karalanmış soruları baştan çözemiyorum ben ne kadar kolay olsa da, kafam karışıyor 😂

Nooption Nooption soru zor değil kuşum. Muhtemelen başta hata yapmışsınız, ama emin olamadım. Dediğim gibi kafam karışıyor böyle olunca, boş sayfa ver bana 😂😂

Birebir ders vermekle sınıfta anlatmak bence farklı ne kadar iyi olursa olsun belki o an anlayamadığını soramıyor. Bence ders aldırmanız çok iyi olurdu bu sene sınavda var geç kalmadan başlayabilirsiniz

Bir matematik öğretmeni olarak tavsiyem sevdirmeye çalışmayın. Herkes sayısal zekaya sahip olacak, süper matematik yapacak ve mühendis olacak diye bir kaide yok. İngilizce'ye veya sözel derslere yatkınsa o yönünü güçlendirmeye çalışın. Diğer türlüsü para ve vakit kaybından başka bir şey değil
Ya öyle de hocam lgs, yks gibi sınavlarda öyle demiyorlar.
En azından tyt sınavı ortak sınav ayt gibi değil.
Kızım iç mimarlık okuyor, tasarımı, çizimi küçüklüğünden beri çok sever. İstediği mesleği okuyor ama yolu sayısaldan geçtiği için senelerce sayısal derslerle boğuştu.

Ben de yazacaktım sen yazmışsın tekrarlamayayım. Çok karalanmış soruları baştan çözemiyorum ben ne kadar kolay olsa da, kafam karışıyor 😂

Nooption Nooption soru zor değil kuşum. Muhtemelen başta hata yapmışsınız, ama emin olamadım. Dediğim gibi kafam karışıyor böyle olunca, boş sayfa ver bana 😂😂

onu da anladım keşke sesli mesaj bırakabilsek
2. diskte kopyalanan toplamı 1. diskte kalan 37bine göre almışlar ki bu doğru yani 5.220 kısım doğru
3. diskte ise kopyalananı toplama göre almışlar orda da 2. diskte yaptıkları gibi 32.465 ten 30.000i çıkartacaklardı
kopyalanan 2.465 olacak, 4 . soruda da kopyalanan dediğim gibi 3.721, ilk disk zaten 43.831-37.685=6.146
6.146+5.220+2.465+3.721=17.552
BU AMA 4. diskete kopyalanan değil 4 diskin toplamı

Ya öyle de hocam lgs, yks gibi sınavlarda öyle demiyorlar.
En azından tyt sınavı ortak sınav ayt gibi değil.
Kızım iç mimarlık okuyor, tasarımı, çizimi küçüklüğünden beri çok sever. İstediği mesleği okuyor ama yolu sayısaldan geçtiği için senelerce sayısal derslerle boğuştu.
Bahsettiğiniz sınavlarda öğrencilerin soyut düşünme becerisine paralel temel matematik konuları çıkıyor. Eğer yaşı ve zeka gelişimi uygunsa herkes temel matematiği anlayabilir ve yapabilir. Sevmeyi ayrı tutuyorum tabii ama sevmeden de bir ders çözülebilir. Mesela ben de tarih hayatta sevmem ama mecbur çözdük hayatımız boyunca

Günaydın hanımlar Benim 12 yaşında bir kızım var 8 .sınıfa gidiyor .Aslında okulunu seviyor ama bugün matematikten sınav vardı akşam bana kesinlikle matematikten anlamadığını ,o dersi sevmediğini, bu durum nedeniyle sınava çalışmayacağını ,çalışsa bile bir şeyi anlamadığını söylüyor, ona yardımcı olmamı da istemiyor . Geçen sene pandemi uzaktan eğitim derken bir yıl kayıp oldu gibi...
Eğitim hayatında matematik dersinin önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Diğer derslerde özellikle İngilizcede çok çok başarılı ...
Bu konuyla ilgili düşünüyorum acaba ona matematiği nasıl sevdirebilirim bu durum o belli etmese de okuldaki performansını da etkiliyor anlıyorum ...
Aslında öğretmeni çok iyi ders anlatımı olan bir hoca sorun benim güzel kızım da fikirlerinizi alabilir miyim.. Belki bir yardımım dokunur bu şekilde
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
kızınız matematik sevmek zorunda mı???

Benim de 6. sınıftayken matematiğim kötüydü. 30 40 alırdım yazılılardan. Ama sorunum hocayı sevmemekti. Kadın öğretmendi ve dershaneye giden 4-5 kişiye sadece ders anlatıyordu diyebilirim. Sınıf 27 kişiydi, geri kalanı anlamasa da olur diyordu kendince galiba. Ya gürültü yapmadan dinliyorduk ama anlayamıyorduk yine de. Soru soramazdık çünkü ilgi sadece dershaneye gidenlereydi. Nasıl aldığı parayı helal ettiriyordu şimdi bile durur düşünürüm. Hala aynı okulda çalışıyormuş bu öğretmen. Neyse ben 6. ve 7. sınıfta 370 aldım o dönem SBS den kendi çabamla. 8.sınıfa geldim yine SBS var. İyi liselere gitmezsem kötü bir eğitim hayatım olacak dedim. Annem götürdü beni dershaneye yazdırdı. Ve çok açıklayıcı anlatımı olan, anladınız mı diye defalarca soran çok iyi bir öğretmene denk geldim. O yıl sınavdan 430 aldım. Matrmatikte çözemediğim 1 ya da 2 soru oluyordu. Geçenlerde o öğretmenimi minibüste gördüm. Adam atanmış bir devlet okuluna. Hocam siz beni hatırlamazsınız belki ama dedim, sizin sayenizde iyi yerlere geldim dedim. Zaten sağlık alanı istiyordum, lisans hemşireliği bitirdim. Kpss hazırlık süreci içindeyim şimdi de. Uzun anlatımda sonuç olarak iyi bir öğretmene denk gelmek büyük bir şanstır. Özel ders düşünebilirsiniz durumunuz varsa.

X