- Konu Sahibi Galaxyeliz61
Yaşı ve zeka gelişimi normal olmayan çocuk zaten okuduğu hiç bir sınıfta, sınavda başarılı olamaz.Bahsettiğiniz sınavlarda öğrencilerin soyut düşünme becerisine paralel temel matematik konuları çıkıyor. Eğer yaşı ve zeka gelişimi uygunsa herkes temel matematiği anlayabilir ve yapabilir. Sevmeyi ayrı tutuyorum tabii ama sevmeden de bir ders çözülebilir. Mesela ben de tarih hayatta sevmem ama mecbur çözdük hayatımız boyunca
Dediğiniz gibi her şey normalse ama çocuk yapamıyorsa olay yine sevdirememekte öğretende/anlatımda bitiyor.
Lütfen kişisel algılamayın.
Oğlum sayısalcıdır ve fen lisesi 10.sınıfta. Ama tarihi çok seviyor mesela. Nedeni de ortaokulda ki sosyal bilgiler hocası.
Adam o savaşları, olayları masal gibi anlatırmış çocuklara. Tarihleri günümüz müzikleri, kahramanları yada filmleri ile kodlarmış akıllarında kalsın diye. Bazen okula giderdim görüşme saatinde, öğretmenin bacaklarına yapışırdı çocuklar.
Öğretmen tenefüste bir çay içemiyorum rahat bırakmıyorlar diye anlatmıştı.
Bir sabah kahvaltıda oğlum "oley bugün X hocanın dersi var, okul çok keyfili geçecek" demişti nasıl mutlu olmuştum. Okula böyle giden çocuğun o dersi anlamaması, öğretmenini kırmamak adına dersi dikkatle dinlememesi mümkün mü?