E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi kardalina
-
büyük konuşma lütfen......
herşey bu kadar basit değil işte....
sen bunları yaparken çocuğun sana hala sağlıklı psikolojiylemi bakacak?
üstelik burda en büyük suç kızını 14 yaşındaki ergenliğe giren bir çocukla yalnız bırakan annedir....
ortada yalan söylenecek bir konu yok ki zaten,
5 yaşındaki bir kız da tutupta iftira atacak değil,
madem bu kadar ilgili anne babalardı da,neden
takip etmediler,gözetlemediler,neler yaptıklarını,
ne oynadıklarını,nerede oynadıklarını öğrenmediler...
illaki kızın anlatmasını mı beklemek gerek,
ya kız anlatmasaydı,ya daha ciddi şayler yaşasaydı,
o zaman ne olacaktı,
14 yaşındaki çocuğun kulağının baya bir bükülmesi lazım,
bu çocuklar okula gidiyor,okulda minicik yavrular var,
bu iğrençliklerini orada da yapmamaları için,
ergenlik çağındaki erkeke çocuklarla
babalarının mutlaka ve mutlaka konuşması,doğruyu yanlışı anlatması
şart,şart,şart...
çok zor bi durum gerçekden...öyle bi devirde yaşıyoruz ki artık normal olarak herşeyden korkar
olduk...haklıyızda gördüklerimiz ve duyduklarımız Allah korusun...biz gene güzel bi çocuklu geçirdik
ama şimdiki nesil ve bundan sonrakiler çok şanssız şimdiden eğer kısmet olurda evladım olursa
onları nası koruyacağımı düşünür oldum...interneti amacının dışında kötüye kullanma hele o küçücücük ergenlik dönemindeki çocukların herşeyi televizyon ve internetten görüp izliyolar...o çocukda herşeyi biliyor bal gibi ve 5 yaşındaki masum çocuğu kullanmaya çalışıyor...:çok üzgünüm:bu durumda anneler çok iş düşüyorr ne o çocuk bidaa eve adım atabilir nede kzı onların evine....
geçenlerde bişey duydum kadın küçük kızıyla 1-2 yaşlarında otobüse binmiş baya kalabalık otobüs bi kadın tabi insan bile demeye dilim varmıyor...çocuğu kucağına istemiş kalabalıkda rahat edin diye ...fakat çocuk bi müddet sonra ağlayıp kalkamaya çalışıyormuş...anne anlamamış bişey taki eve gidip çocuğun külodunu kan içinde görene kadar ....klava:
heran dikkat etmek kendimizi ve çocuklarımız korumak zorundayız...
bir arkadaşım var. oturduğu apartman eşinin ailesinin apartmanı. tüm herkes akraba yani. arkadaşım da istenmeyen gelin, eşi ise ailesine düşkün.
arkadaşımın kızı var 5 yaşında. diğer apartman sakinlerinden birinin oğlu var 13 yada 14 yaşında. (orta 3`e geçmiş.) geçen gün arkadaşımın kızıyla oynamaya gelmiş. ( sürekli gelir) o akşam arkadaşım kızıyla sohbet ederken kızı bugün x geldi ya, bana pipimi sordu demiş. ben de benim yok dedim o da aç bakayım demiş. ben de açtım demiş. arkadaşım şokta hala. ne yapacağını şaşırmış durumda.
o apartmandakiler o kadar garip ki sürekli belden aşağı sohbet ediyorlar, kendilerini çevrelerinden üst mertebeğe oturtmuşlar, kendilerinden başka insanları küçümsüyorlar. arkadaşım bunu dile getirse herkes o 13 yaşında ki çocuğa inanır. arkadaşım kaç kez dile getirdi o yaşta ki çocuk neden oynasın ki benim kızımla diye bu bile kavga nedeni oldu.
o çocuk da ya çevresinde ki sohbetlerden normal sanıyor ya da yaşı gereği merak ediyor.
arkadaşım bugün anlattı bu olanları. inanın hala çok şaşkınım, kafam karıştı.
sizinle paylaşmak istedim.
ve size soruyorum sizce de normal mi 13 yaşındaki bir erkek çocuğun 5 yaşındaki bir kızla oynamak istemesi?
arkdaşlar yeni geldim ve cevapları yeni okuyorum.
bugün arkadaşımla konuştuk yine. dün ortam çok müsaiit değildi konuşmak için. eşine telefonda söylemiş ve eşi sen suçlusun demiş. çocuğun annesine bahsetmiş ve psikolojik bir destek alın demiş ama kadın şiddetle karşı çıkmış.bu çocukla görüştürmüyordu ve bu konuda çok tartışmalar olunca o gün kabul etmiş ve sürekli yanlarındaymış sadece bir kere tuvalete gitmiş ( ben iki kere diye anlamıştım dün).
kızın yalan söyleme ihtimali çok düşük. yalan söylediği zaman ben bile anlıyorum. çok belli oluyor.
arkadaşlar yorumların hepsini şimdi okudum ve hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
arkadaşım bunu bana anlattığından beri çok sinirliyim ve karmakarışık duygulardayım. sizinle paylaşmak istedim. bu konuyu kimseyle konuşamam çevremde.
arkadaşıma çok kızılmış haklı olanlar da var ama arkadaşım kızını hiç bir şekilde birine emanet bile etmez.bunu belirtmek istedim.
ben babaya da çok kızıyorum hiç bir zaman bu tehlikeyi görmek istemedi ve şimdi de sadece anneyi suçlaması beni çileden çıkardı. daha önce eşinin yanında da imalarda bulunmuştuk çok garip bir şey gitsin başka çocukla oynasın diye o zaman bile adam çıldırtı olurmu öyle oynayacaklar akraba onlar dedi.
benim ise şuan çok öfkelendiğim nokta ise bu konu burada kapattıracaklar. ve üstüne gidilmeyecek. arkadaşım sürekli o kızını o çocuktan kaçıracak. offf off.
ben bu apartmandakileri pek sevmem ama arkadaşımı orda yalnız bırakmayayım diye giderdim. ama o kadar öfkeliyim ki arkadaşıma dedim çocuk parkında buluşalım. ordakilerin yüzünü bile görmek istemiyorum. arkadaşıma dedim ben bişeyler yapayım. şikayet edeyim. yani ne yapılacaksa yapayım dedim. ama arkadaşım hayır diyor. ben de bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum. artık bu konuda da konuşmak istemediğini anladım arkadaşımın. ama çok üzülüyorum kıza.
songülcüğüm ya inan ki hayel ürünü değil. neden böyle bir şey yapayım ki.
hadi onu geçtim neden böyle bir konu olsun. başka bir konu uydururdum.
maalesef ben bu aileyi dışardan her gördüğümde çok farklı düşünürdüm. ama içlerine girince inanın şaşkınlık her gün artıyor. arkadaşımı daha çok önceden beri tanıyorum. bir ara eşinden dolayı görüşmedim bile. ama şuan sadece kendisiyle görüşüyorum. birde dışarda bier yerde karşılaşırsak eşimle beraber o zaman oturuyoruz eşiyle. o da mecbur kaldıysak olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?