Kimse goz yumsun demiyor ki!
Sahip ciksin minicik cocuguna, ayakta uyumasin, ebesinden dedesinden yedi ceddinden, agizlarinin bozuk olmasindan korkmasin sahip ciksin!
Simdiye kadar akli nerdeymis cok kiziyorum boyle ihmalkar insanlara...:sinifsinif:
canım,sahip çıksaydı. tamam. kabul. hatalı. erkeğin annesinden de hatalı. oda,delikanlıyı, 5 yaşındaki çocukla ne işin var devamlı gidiyorsun diye yollamamalıydı... ben şüphelenirdim . bu ne iş diye...
kızın annesi dahada hatalı.
en büyük hatayı yapmış.
ama bu olay ben hatalıyım tamam diye kapatılmalımı. o odada başka neler oldu. kim biliyor. yada bilebilir. kızın belkide söyleyemediği korktuğu neler olmuştur. .. . ben duramazdım. yok düşünüyorumda. sinipte tamam yaptık bir hata. artık bundan sonrasına bakalım tedbirli olayım diyerek o olayı o şekilde bırakamazdım.
hatta çocuğu,kızı yani, psikoloğa götürüp neler olduğunu sakladığı başka şeyler olup olmadığınıda öğrenmeye çalışırdım.
Allah kimseye vermesin. çok zor. bir durum...
5 yaşındaki çocuk bunun yalanını söylemez, sanmıyorum.
aklına gelmez en azından bunu uydurmak.
ama suçun en büyüğü kız çocuğunun annesindedir.
sahip çıkacak çocuğuna.
sürekli eve gelmesine izin vermeyecek.
yorumlada katıldığım konu ise 14 yaşındaki çocuğun annesi de elbette kendi oğluna inanacaktır.
"kusura bakma kardeş benim oğlan senin kızın kukusunu merak etmiş de acık bakıvermiş" diyecek hali yok elbette.
senin kızın yalan söylüyor diyecek.
bu iki iki daha dört.
kızın annesi kesinlikle kızına sahip çıkacak.
başka yıolu yok bunun..
Bir arkadaşım anlattı akşam, birisi kızını psikologa götürmüş tuhaf davranışlarda bulunuyormuş 6 yaşındaki kız..
Doktor kızdan resim çizmesini istemiş ailesiyle ilgili, kız hep dedesini çiziyormuş ama etekli..
1-2 seans derken kızın resimleri hep etekli dede şeklinde.
Kızı bir araştırmaya alıyor psikolog, meğersem kız etek giydiği zaman aynı apartmandaki dedesi kızı taciz ediyormuş (artık ne şekildeyse)..
Kızın kafasına öyle yerleşmiş ki bu, aklı hep dedede, onu çiziyor ama etekli dede..
Evt istisna bir örnek ama gerçek..
Babalarımızdan kayınpederlerimizden tabbii ki şüphelenmiycez, Allah korusun belki bu örnekler istisna ama ortam da kötü..
Dikkat etmek de fayda var..
Bir arkadaşım anlattı akşam, birisi kızını psikologa götürmüş tuhaf davranışlarda bulunuyormuş 6 yaşındaki kız..
Doktor kızdan resim çizmesini istemiş ailesiyle ilgili, kız hep dedesini çiziyormuş ama etekli..
1-2 seans derken kızın resimleri hep etekli dede şeklinde.
Kızı bir araştırmaya alıyor psikolog, meğersem kız etek giydiği zaman aynı apartmandaki dedesi kızı taciz ediyormuş (artık ne şekildeyse)..
Kızın kafasına öyle yerleşmiş ki bu, aklı hep dedede, onu çiziyor ama etekli dede..
Evt istisna bir örnek ama gerçek..
Babalarımızdan kayınpederlerimizden tabbii ki şüphelenmiycez, Allah korusun belki bu örnekler istisna ama ortam da kötü..
Dikkat etmek de fayda var..
ona göz yuman kocayada,kaynanayada akrabayada başlarım valla.o anne niye susuyo,çeksin çocuğun kulağından fırlatsın bi köşeye ne bu ya daha neler duyacağız.çekerim kulağını atarım köşeye anası gelsin sen naptın oğluma diye anasınıda döverim, babası gelsin kafasını yararım ya evladıma en ufak zarar,taciz gözüm kararım katil bile olabilirim,kocam kızsın sen naptın diye onuda boşarım olay bukadar basit.kötükedihüso
essmeralda tamam kız çocuğu bunu uyduracak değilya ama burda oğlanın annesi buna inanmak istermi kabul edermi hiç?lmaz:
kızın annesi bi kız çocuğu yetiştirmenin sorumluklarını bilmeli ve gözünün önünden ayırmamalıydı.....lmaz:
belki bunun kızı erkeği yok bütün anneler çocuklarına sahip çıkmalı tamam ama...
kız çocuğu daha çok dikkat istiyor sorumluluk istiyor bu aşikar...:umursamaz:
Çocuk doğurup,büyütmekle anne baba olunmuyor maalesef...
sokağa bırak,ne yaparsa yapsın,kiminle oynarsa oynasın,
sen gezmene tozmana bak,kusura bakmayın ama
ben bu tip insanlara anne babalığı yakıştıramıyorum...
böyle çocuk yetiştirilmez...
çocuğun kişiliğinin oturmaya başladığı
en önemli yaşlarda,böyle sapıklıklarla karşılaşırsa
o minicik beyin neler düşünür neler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?