13 yaşında küçük gelin mi olur?

Düğünümde kaynanamın görümcesinin kızına gelinlik almışlar giysin diye. Kız 165 boyunda ve 13 yaşında. Duyunca kavga ettim asla giyemez gelmesin düğünüme dedim. Kaynanam inatla giyecek ailede küçük kız yok küçük gelin o olacak diyor. Böyle bir saçmalık duydunuz mu? Küçük gelin 3 yaşında olur 5 yaşında olur benim bildiğim. Nasıl bir saçmalık bu aklım almıyo. Kız da zaten dünden razıymış bana gelinlikle yengecim nasılım diye fotoğrafını atmış. Çıldırıcam az kaldı

Küçük gelin nedir yaw, töbe bismillah bu kk da ben sürekli yeni bir adet öğreniyorum

Evet aynen dediğiniz gibi yukarıda anlattım kayinvalidem gorumcemi kabarik giydirip sacini gelin gibi yaptirip tac bile taktirtmisti ben hic umursamadım moralimide bozmadım kina benim kinamdi cunku o gun eglenecektim.

Başta kayınvalidemin akrabalari espiri ustune espiri yaptilar. kayinvalidemin gorumcesi oglumu getirseydim yanina damat diye tam olursu bu ne hal dedi. Ana kız renkten renge girdiler. Kayinvalideme kizini bu kadar susledin damatta bulmussundur sen dediler. Görumcem neredeyse ağlayacaktı. ben ne yaptim arkadaslarimla eğlenmeme baktım.
O laf soyleyenlerden biri kesin ben olurdum böyle insanlara gıcık olurum ve rencide ederim şakayla ne uyuz insanlar ya :işsiz:

Ergen olması birşeye özenemez anlamına gelmez. Küçük çocuklar gelinlik tarzı elbiseleri gelin olmaktan çok o elbisenin süsünden, kabarıklığından, daha çok masallardaki prenses elbisesine benzediğinden giymek isterler.
Kendimi yerine koyuyorum 13 yaşında bir yeğen benim düğünümde bunu yapmak istese buna takılmazdım. Çünkü bana göre bir çocukça bir tavırdır bu ve bununla baş etmeye çalışmak yersiz. Bunun bilinçaltında yatan kıskançlıktır eğer tersi olsa güler geçilirdi..
Ben kendi kızımda bunu tasvip etmem belirtiyim. Daha uygun bir kıyafet gitmesinden yana olurum. Ama bunu bu kadar olay haline getirilmesi 13 yaşındaki çocuğu gelin zannederler demesi gerçekten komik. 1.65 boyundada olsa çocuk. Ve zaten tutturması hala çocuk olduğunu gösteriyor. Saç makyaj yaptırırlarsa muhtemelen gelen misafirler ailenin arkasından aylarca dalga geçerler.
Ergen olması birşeye özenemez anlamına gelmez. Küçük çocuklar gelinlik tarzı elbiseleri gelin olmaktan çok o elbisenin süsünden, kabarıklığından, daha çok masallardaki prenses elbisesine benzediğinden giymek isterler.
Kendimi yerine koyuyorum 13 yaşında bir yeğen benim düğünümde bunu yapmak istese buna takılmazdım. Çünkü bana göre bir çocukça bir tavırdır bu ve bununla baş etmeye çalışmak yersiz. Bunun bilinçaltında yatan kıskançlıktır eğer tersi olsa güler geçilirdi..
Ben kendi kızımda bunu tasvip etmem belirtiyim. Daha uygun bir kıyafet gitmesinden yana olurum. Ama bunu bu kadar olay haline getirilmesi 13 yaşındaki çocuğu gelin zannederler demesi gerçekten komik. 1.65 boyundada olsa çocuk. Ve zaten tutturması hala çocuk olduğunu gösteriyor. Saç makyaj yaptırırlarsa muhtemelen gelen misafirler ailenin arkasından aylarca dalga geçerler.
Hayaller makul ölçülerde yerine getirilir.
Hayalindeki süslü elbiseyi kendi yaşına uygun taşlı pullu ve pembe bir elbiseyle de yerine getirebilir.Sonucta boyuda uzunmuş mutlaka uygun bir elbise bulunur.Ama 13 yaş gelinliği bile yok.nirmal gelinlikler var.
Ben size yaptığımı soylıyım,ben evlenirken aynı yaşlarda kuzenim vardı çok beğendi gelinliğimi diye daha kendim bile giymeden ona giydirip evde fotoğrfalarini çektik böylelikle gönlü olmuş oldu.(gelinlik veya kabarık elbise giyme bir talebi yoktu dugunumde)
Sadece baktıkça bakıyordu asılı gelinliğe,heves etti diye ben giyde uzaktan bir bakayım nasıl oluyor falan diyip giydirdim.Giymiskende resim cekelim hadi dedim.
Bir şekilde evde halledilir.Konu sahibine gelip hevesi var gelinliğe yengesi bir kere giysin evde de resim cekelim deseler bence kabul eder.Kamsunun kızı bile olsa kabul edilir yani.

Kesinlikle size katılıyorum genç kız 13 yaş ergenliğe giriştir, gelinlik giydirip özendirmek de ayrı bir saçmalık. Bu arada ben bu kızdan 5 cm kısayım. Bir kardeşi daha var annesi ben 4 müz bayramda birlikteyken bu kızı ben sandılar, beni iki kardeşten büyüğü sanmışlardı.

oharaa,
Bu detayı keşke en başta yazsaydın.

Hoş değil tabi. Tepki göstermekte haklısın.

O laf soyleyenlerden biri kesin ben olurdum böyle insanlara gıcık olurum ve rencide ederim şakayla ne uyuz insanlar ya :işsiz:

insanlar söyledi bana gerek kalmadı. Hemde kendi akrabaları. Hatta fotoğrafcı kız bu ne ya gelini kıskanmış resmen dedi yanındaki kiza ama o lafı sadece ben duydum

ha birde esimde kizmis kayinvalideme. 15 yaşındaki kızı ne hale getirmissin diye. o daha lise öğrencisi farkinda misin demiş.

Dugunumdeki elbisesinin altina da tarlatan giyecekmiş kınada millet dalga gecince giydirmemis kayınvalidem. Bu sefer makyajida sade yaptirmislardı sacida daha sadeydi.

Bane gerek kalmadan düğünde normale döndüler.

Pamuk prenses kıyafeti giysin prenses olmak istiyorsa. Kabarık mı kabarık.. Bakın bu bir sorundur bu özenti normal değil. Ailenin bunu normal karşılaması hiç hiç normal değil. 165 boyunda kız, 13 yaşında ergenliğe girmiştir gerçekten çok komik duracak. Ben düğünümde böyle rezillik istemezdim. O boyda ergen kız gelinlik giyecek e muhtemelen de nedime diye gelinlik kuyruğu filan tuttururlar ona. İki gelin tintin gezerler artık

Olmazsa olmuyormuymuş düğünde küçük gelinlik giyen kız?
Saçma yani, kızim 7 yaşına girecek gelinlik alın bana düğünde giyeceğim dese oturur konuşurum,anlatırım uygun bulmadiğımı ve gider yaşına uygun(abiye olmayan tabi)bir elbise alırım,onunda beğendigi.
Gelinlik ne alaka yani.
Kıskançlık değil dimi derdiniz bu arada,saçma ve gereksiz buldunuz bunu,bu sebeple istemiyorsunuz. Sayet öyleyse gayet haklısınız.

bir tek bana mı garip geldi?
benim düğünüme 13 yaşındaki kuzenlerim yeğenlerim gayet şık geldiler de düğüne...
13 yaşındaki kız da tamam yetişkin değil de çocuk da değil neticede.
görüntü olarak da abes
Aynı fikirdeyim, üstelik kızın boyu çok uzunmuş..13 yaş çocuk değil bence, ergenliğe girmiş oluyor.
Konu sahibi haklısınız bence, ayrıca bunun kıskançlıkla hiç ilgisi yok. Eğer illa abiye giymek istiyorsa farklı renkte giyebilir.
Ne kadar düşüncesiz insanlar..bu sizin özel gününüz saygılı olmak zorundalar.
Güzellikle çözmeye çalışın. Düğün üstü gerginlik olmasın.

Küçük çocuklara gelinlik giydirilmesi bile aşırı saçma ve itici zaten. Sonra "bu kız neden okumuyor da koca peşinde koşuyor" diye şaşırıyorlar.
Hayata dair heveslendirdiğin ilk şey gelinlik giymek olursa, o çocuk tabii ki o gelinliği hayatının amacı haline getirir.

13 yaş "sevimli çocuk" çağını çoktan geçmiş bir yaş zaten. Çocuk reyonundan bulamayacaklarına göre normal gelinlik mi almışlar anlamadım.
Sinirlenmekte haklısınız. "Kıskançlık yapıyorsun" diyen herkesin boyu 170 galiba.
Benim boyum 158, 165'lik biri düğünümde gelinlik giyse kimse anlamaz gelinin kim olduğunu.
Nişanlınız çözsün bence bu mantık dışı olayı. Çözemezse gelecekte yaşanacak hiçbir sorunu çözemeyeceğinden emin olabilirsiniz.

X