13 yaşında küçük gelin mi olur?

kesınlıkle boyle konusmazdım hatta cok guler dalga gecerdım ama 13 yasında bır cocuga acık renk abıye gıydırıldı dıye degıl o cocugun cocuk oldugunu 13 yas oldugunu herkes bılıyor sozde gelının arkasından duvak tutan beyaz gelınlıklı cocuk yapacaklar tek cocuk o cocukta heveslenmıs abıye gıyecegı ıcın sanırım cocuk oldugu ıcın sorun yok makyajlı sacı yapılı kadın gıymeyecek kı

13 yaşında gibi durmuyor ki anlamazlar diye düşünüyorum. Kız kemik yüzlü, makyaj ve saçı yapılınca da kesinlikle 13 gibi durmayacak. Ki abartı seviyorlar ben ise hoşlanmıyorum. İbre bana dönecek gibi hissediyorum, huzursuzum. Bir başka boyut da dalga geçilsin, gülünsün istemiyorum bu insanlara. Güzle güzel oturup gitsinler. Neden bu kadar zor 😞

13 yaşında gibi durmuyor ki anlamazlar diye düşünüyorum. Kız kemik yüzlü, makyaj ve saçı yapılınca da kesinlikle 13 gibi durmayacak. Ki abartı seviyorlar ben ise hoşlanmıyorum. İbre bana dönecek gibi hissediyorum, huzursuzum. Bir başka boyut da dalga geçilsin, gülünsün istemiyorum bu insanlara. Güzle güzel oturup gitsinler. Neden bu kadar zor 😞
Konu sahibi umarım farkındasınızdır 13 yasında bir kız cocugu alet ediliyor bu durumlara =(

Evet biliyorum sırf benle uğraşmak için maşa yaptılar. Annesi aklı başında olsaydı keşke.
Ben bu konuda en cok o kıza üzüldüm acıkcası 10 yıl sonra fotograflara baktığında ne düşünür acaba. Sizde görmezden gelmeye calısın eğer öle bir durum olursa sonucta sizi mutsuz etmesin bu durum. Mutsuz olmazsınız umarım, herkes kendini bilir zaten
Ne zaman düğün?

Kız çocukları makyaj yapmaya da özenirler, topuklu ayakkabı giymeye de. Çocuklar için üretilen topuklu ayakkabılar, makyaj malzemeleri var, alıp kullanın o vakit. Tüketim dünyası sayesinde(!) bir çocuğa uygun olmayan her şeyin çocuk versiyonunu bulup alabilirsiniz.
Dediginiz çok dogru,malesef tüketim çılgınlıgına cocuklarimiz kurban ediliyor gibi hissediyorum. Küçücük kız çocukları kadinsi gi. giydorilmeye başlandı,daha ilkokul çaginda kizlar mezuniyet diye dügune gider gibi hazirlanıp ( kabarik elbiseler,abiyeler,makyajlar,aylaynır,far v.s ) eglenceler yapildi. Evet mezuniyet diye yapilsin ama dozunda olsun.
Malesef benim kızimda dayisinin dügününde gelinlik giydi😒 Kıyafet almaya çıktıgımıźda bi magzada gördü ve kıyametlee kopardı,günlerce direndik babasıyla almamak icin.Son güne kadar agladi ve başka bisey denemedi. Kızim 9yasinda ve hic sevmezdi bu tarz kiyafetleri,hep salaş ve spor giyer. Ama çevreden görmesiyle heves etti sanırim,arkadaşlarıninda giydigini gordü ve babasiyla ben istemeye istemeye aldık. Sonradana kendide pişman oldu rahat hareket edemedi,daraldi rahata alisik çünki😁😀
Niye bunu anlattim,konumuz gelinlik ama gercekten bu durumdan bi kıź annesi olarak muzdarip oluyorum,ben çocugumu çocuk gibi giydirmek isterken çevrede arkadaşları daha farklı giyiniyor ve gecici saç boyasi bile yaptiranlar oluyodu malesef.Arkadaş etkiliyor,kızımla bunlarin savaşını veriyorum ve çok yorucu oluyor🤯 Mezuniyette gördüklerimden sonra diyecek bi söz bulamadım artık. Her yaş kendine güzel,zaten büyüyecekler erkenden özendirmenin anlamı nedir,bırakın çocukca yaşasınlar. Genç kız olunca zaten saçlarinida boyaticaklar,makyajda yapicaklar

Ben bu konuda en cok o kıza üzüldüm acıkcası 10 yıl sonra fotograflara baktığında ne düşünür acaba. Sizde görmezden gelmeye calısın eğer öle bir durum olursa sonucta sizi mutsuz etmesin bu durum. Mutsuz olmazsınız umarım, herkes kendini bilir zaten
Ne zaman düğün?

Ben annemi suçlardım alet olduğum için. Kötü..

2 hafta sonra.

Dediginiz çok dogru,malesef tüketim çılgınlıgına cocuklarimiz kurban ediliyor gibi hissediyorum. Küçücük kız çocukları kadinsi gi. giydorilmeye başlandı,daha ilkokul çaginda kizlar mezuniyet diye dügune gider gibi hazirlanıp ( kabarik elbiseler,abiyeler,makyajlar,aylaynır,far v.s ) eglenceler yapildi. Evet mezuniyet diye yapilsin ama dozunda olsun.
Malesef benim kızimda dayisinin dügününde gelinlik giydi😒 Kıyafet almaya çıktıgımıźda bi magzada gördü ve kıyametlee kopardı,günlerce direndik babasıyla almamak icin.Son güne kadar agladi ve başka bisey denemedi. Kızim 9yasinda ve hic sevmezdi bu tarz kiyafetleri,hep salaş ve spor giyer. Ama çevreden görmesiyle heves etti sanırim,arkadaşlarıninda giydigini gordü ve babasiyla ben istemeye istemeye aldık. Sonradana kendide pişman oldu rahat hareket edemedi,daraldi rahata alisik çünki😁😀
Niye bunu anlattim,konumuz gelinlik ama gercekten bu durumdan bi kıź annesi olarak muzdarip oluyorum,ben çocugumu çocuk gibi giydirmek isterken çevrede arkadaşları daha farklı giyiniyor ve gecici saç boyasi bile yaptiranlar oluyodu malesef.Arkadaş etkiliyor,kızımla bunlarin savaşını veriyorum ve çok yorucu oluyor🤯 Mezuniyette gördüklerimden sonra diyecek bi söz bulamadım artık. Her yaş kendine güzel,zaten büyüyecekler erkenden özendirmenin anlamı nedir,bırakın çocukca yaşasınlar. Genç kız olunca zaten saçlarinida boyaticaklar,makyajda yapicaklar

Evet size katılıyorum. Buna özendiriyorlar aslında ve çaresiz kalıyorsun. Ben de olsam kıyamaz alırdım. Çocuk gelinliği olmasın, kimse de alamasın. Neden var ki? Düğünde de olsa köşeye çekilip oturmuyorlar hem takım elbiseler içinde, tarlatanlar içinde oyun oynamaya çalışıyorlar. Bu kıyafetler epey de pahalı. 150 - 250 filan piyasası. Hiç gerek yok.

Çocuklar büyüklerini rol model alır. Kızlar evcilik erkeklerde arabalarla oynar. Gelişimi açısından önemlidir de bu. Kimse evcilik oynadı diye küçücük kıza evliliğe meraklı gözüyle bakmaz
Aynı şekilde kız çocukları güzel şeyleri de çok sever. Siz bir geline bakıp güzel olup olmadığı hakkında yorum yapabilirsiniz ama o minik için kabarık elbisesi güzel saçlarıyla adeta bir prensestir. Onun gibi güzel görünmek isteyebilir.
Üni mezun oranlarının artması evlilik yaşının yükselmesi de burda idda edilenin aksini gösteriyor zaten
Kızı heves etti diye kadına o şekilde yüklenilmesi itham edilmesi çok yersizdi. Üzüldüm onun için haksız yere de ban yedi
Size sonuna kadar katılıyorum. Bence de gereksiz yuklenildi ,olay kisisellestirildi. Konunun genelinde konu sahibine hak vermekle birlikte bu üyeye karşı tavrını çok nahoş ve çok itici buldum.

Size sonuna kadar katılıyorum. Bence de gereksiz yuklenildi ,olay kisisellestirildi. Konunun genelinde konu sahibine hak vermekle birlikte bu üyeye karşı tavrını çok nahoş ve çok itici buldum.
Düğünün sabote edilmesinden dolayı tüm küçük gelinlere tepki geliştirdi sanırım ya da haklı çıkmak uğruna o lafları etti. Olay bambaşka yerlere gitti

Eyyyyy kurban olduğum Allahım 13 yaşındaki kıza eriskin muamelesi yapan hatta bide bunun icin omurluk esinin annecigiyle kavga eden kizlar bile evleniyor. Ben hala bekar !! :KK70: :KK70: Yinede sen ennnn iyisini en güzelini bilirsin Rabbiiiim. Selvi boyluma varayımda yeterki isterlerse yanima 2 eltim binsin de kombinazonla otursun zahhahhahahakabshsj:KK70: :KK70: :KK70:

Bu bişey mi ya, geçen ay kuzenimin düğününde gelinin 20 yaşındaki kız kardeşi baya boyle tarlatanli kabarık tüllü kırik beyaz elbise giydi, misafirler bize gelin hangisi diye sordu düşün rezilliği, ama aile de gelin de toptan bi acayip olduğu için biz makul karşıladık

Düğünümde kaynanamın görümcesinin kızına gelinlik almışlar giysin diye. Kız 165 boyunda ve 13 yaşında. Duyunca kavga ettim asla giyemez gelmesin düğünüme dedim. Kaynanam inatla giyecek ailede küçük kız yok küçük gelin o olacak diyor. Böyle bir saçmalık duydunuz mu? Küçük gelin 3 yaşında olur 5 yaşında olur benim bildiğim. Nasıl bir saçmalık bu aklım almıyo. Kız da zaten dünden razıymış bana gelinlikle yengecim nasılım diye fotoğrafını atmış. Çıldırıcam az kaldı
Heves etmiş demek ki size resim attığına göre Yasi küçük aslında çok kafaya takmasaniz iyi olur boyu da uzunmus kızın bilemedim ben bı olur gibi bı olmaz gibi geldi bana da

13 yaşında bir çocukdan bahsediyoruz yazmışlar vay efendim koca kız. Allah'ım tüm kötülüklerden korusun çocuklarımızı inşAllah. Fakat başlarına kötü birşey geldimi 13 yaşında bebek ilan edebilen toplum var. Saçmalamayın Allah alkınıza konu sahibi o daha çocuk çocuk 1.65 boyu olabilir. Ama çocuk neyin derdindesiniz. Zaten sizin gibi insanları anlamak gerçekten zor. Siz hiç çocukken BOYUNUZ KAÇ OLURSA OLSUN heveslenmediniz mi? Bu ne tahammülsüzlük bu nedir yani. Lütfen kendinize başka dert arayın çocuğun hevesini kırmayın. He çözüm mü arıyosun giydir bi 4/5 yaşlarında kız çocuğuna gelinlik olsun bitsin ama o çocuğunda hevesini alt üst etmeyin

13 yaşında bir çocukdan bahsediyoruz yazmışlar vay efendim koca kız. Allah'ım tüm kötülüklerden korusun çocuklarımızı inşAllah. Fakat başlarına kötü birşey geldimi 13 yaşında bebek ilan edebilen toplum var. Saçmalamayın Allah alkınıza konu sahibi o daha çocuk çocuk 1.65 boyu olabilir. Ama çocuk neyin derdindesiniz. Zaten sizin gibi insanları anlamak gerçekten zor. Siz hiç çocukken BOYUNUZ KAÇ OLURSA OLSUN heveslenmediniz mi? Bu ne tahammülsüzlük bu nedir yani. Lütfen kendinize başka dert arayın çocuğun hevesini kırmayın. He çözüm mü arıyosun giydir bi 4/5 yaşlarında kız çocuğuna gelinlik olsun bitsin ama o çocuğunda hevesini alt üst etmeyin
Yav siz dalga mı geçiyosunuz?? 13 yaşta çocukluk mu kalır? 13 yaşındaki insana hakaret resmen ya. Ergen genç oluyor insanlar o yıllarda. 13 yaşındaki insana birey gibi değil ot gibi davranıp çocuk daha çocuk ÇOCUKÇOCUKÇOCUKÇOCUK derseniz de o kişi mal bir birey haline gelir haberiniz olsun.

X