13 yaşında küçük gelin mi olur?

Anlamiyorum bu insanlari anlamak da istemiyorum. neden bu gelinleri uzmek icin bu kadar sacma seyleri bulup cikariyorlar. Kizin en ozel gunu elbette en ozel sekilde hatirlamak isteyecek. Bunda yadirganacak birsey yok. Hangimiz dugununde 2. Bir gelin gormek ister? Biz beyaz elbiseye bile gicik olurken konu sahibi resmen gelinlik mucadelesi vermek zorunda kaliyor.
Kaynanasi bariz bilerek yapmis uzmek icin ve amacina da ulasmis. Kiz gelinligi giymese bile yazik 2 gundur bunun stresi ile ugrasti.
Konu sahibi, eger hala israr ederlerse kiz gelinligi cok istiyordu giysin vs diye. Sizde onlara cok istiyorsa o gelinligi saklayip kizimiz kendi dugununde giysin benim dugunumde giyemez diyin.

Öyle aslında keşke bununla uğraşmak zorunda kalmasaydım. Ki hala da çözülmüş değil. Bekliyorum. Dediğiniz gibi düğün töreni 3 saat sürüyor bu süreçte diğer insanların kendini geri çekmesi, çocuğuna başka insanlara saygı duyması gerektiğini anlatması ne kadar zor olabilir bilmiyorum. Kimse için benim ve nişanlım kadar özel, anlamlı bir gün değildir eminim. Kız hevesini alacak ama her şey benim boğazımda kalacak.

Öyle bir şey olur inatla giydirirlerse de hem annesine, hem kv hem de o gelinliğe vişne suyu dökmek lazım.😓

Neden sinirleniyorsunuz? Benim tasvir ettiğim gelinlik, konu sahibinin düğünündeki kız çocuğunun giyeceği gelinlik. Siz bana şimdi düğün merasiminizi, kızınızın çiçek serpme görevini neden anlattınız ki? Sizi de kınayan mı oldu, gelin mi istemedi, biri mi karşı çıktı da yazıkladınız?

Üyenin kızı küçük aslında belli ki kalıp olarak da normal bir çocuk. Kendisi kıyaslayarak hata etti benim durumumla.

Tabi giydirmezdim cunku anormal bir durum olurdu.Konu sahibi ilk yazdiginda boy pos model bunlarla ilgili birsey dikkatimi cekmedi benim benim ilk msj da varmiydi bilmem.23 yadinda minyon cocuk gelinligi giyecek bir cocuk hayal ettim acikcasi.

Boyunu yazdım ama gözünüzden kaçmış olabilir. Kız 165 boyunda, 55 kilo civarı. Ben de 160 ve o kilolardayım. Ki bir de poğaça suratlıyım, kızımız kemik yüzlü. Bayramda beraberken bu kızı ben sandılar, beni de o. Hani makyajı, saçı yapılmışken, 10 cm topuklu ile bir farkımız kalmayacaktı. Onun gelinlik modeli kabarık, taşlı iken benimki helen. Belki benden daha abartılı duracaktı. Sizin bahsettiğiniz gibi olsa hiçbir şekilde karışmazdım. Çocuk gelinliği bile alamamışlar ona yetişkin kalıbına sığabilmiş. Ben ne yapayım şu durumda?

Öyle aslında keşke bununla uğraşmak zorunda kalmasaydım. Ki hala da çözülmüş değil. Bekliyorum. Dediğiniz gibi düğün töreni 3 saat sürüyor bu süreçte diğer insanların kendini geri çekmesi, çocuğuna başka insanlara saygı duyması gerektiğini anlatması ne kadar zor olabilir bilmiyorum. Kimse için benim ve nişanlım kadar özel, anlamlı bir gün değildir eminim. Kız hevesini alacak ama her şey benim boğazımda kalacak.

Öyle bir şey olur inatla giydirirlerse de hem annesine, hem kv hem de o gelinliğe vişne suyu dökmek lazım.😓
Bence sakin kalın. Siz kazanırsınız. Diyorsanız bunun için bu düğünü iptal ederim. O zaman kavganızı edin. Yok düğün devam edecekse, o günü kendinize zehir etmeyin. Her anın tadını çıkarın. Yakın zamanda kuzenim göz yaşları içinde kına gecesi yaptı. Saçma sapan bir konu yüzünden.

Ben en çok şuna takıldım. Hiçbir aile 13 yaşındaki kızına birinin düğününde giysin diye 750 TL'lik gelinlik almaz. Aklını peynir ekmekle mi yemiş aile? Her şeyi geçtim yazık günah. 750 TL verilir mi? O parayla neler yapılmazdı ki. Çok mu zenginler? Çok ilginç doğrusu.

Gelinliği kv almış. Bunu erkek tarafı yapar ama 200 tl filan çocuk gelinleri. Hediye diye alırlar bizde de miniklere.

Benim 10 yaşındaki kızımı agzina alanin anneligimi eleştirenin kendini övenin dilerim Allahtan şurada kınadığı ne varsa bin beterini yaşasın.Yazıklar olsun iğrendim şu yorumlarinizdan.Anne olarak herseyin en dogrusunu yapmak için gecemi gunduzume kattim gurur duydugum kişiligiyle karekteriyle dürüstlüğüyle bir çocuk yetistirdim iyiki 10 yaşimdaki kizimda hep dügünlerde cocuk gelinligi giymisleri gorunce ozenirdi önceden artik bu sene nasip olacak kuzeni evleniyor dedim diye.3 sene sonra kocaya kaçara bile getirmissiniz ya kibarca tek kelimeyle kötüsünüz iğrençsiniz.Hayatta anneligime ve evladima edilecek laf kadar beni zivanadan cikaran birsey yoktur.Dilerim gercekten cani gonulden dilerimki kinadiginiz ne varsa bin beterini yasarsiniz insallah.Bu siteden sizin gibi insanlar yuzunden igrendim benim uyeligimi lutfen silermisiniz modatorler.

Bence çocuğunuza bir iyilik yapmak istiyorsanız psikologa gidin ve yardım alın. Ciddi bir öfke kontrol probleminiz var. Kimse benim çocuğumu, anneliğimi eleştiremez düşünceniz dahi hastalıklı. Belki de yanıldığınız bir yer vardır. Ego savaşı vermek yerine, bu insanlar ne demek istiyor diye düşünün. Ki olayın özünde kızınızın hayalini değil, onu bu hayale iten sebebi sorguladım. 10 yaşında kızlara gelin olurken giyilen kıyafeti özendiren toplumu eleştirdik hepimiz. Kız çocukları evliliğe değil de okumaya özensin istedik. 10 yaşında bir çocuğa bunu empoze etmenin gereği yok diye düşündük. Maalesef anlamadınız. İnsan önce konuşmayı bilmeli, dinlemeyi bilmeli. Umarım kızınızla iletişiminiz bizden daha iyidir. Boşuna daha fazla gerilmeyelim.

Bence sakin kalın. Siz kazanırsınız. Diyorsanız bunun için bu düğünü iptal ederim. O zaman kavganızı edin. Yok düğün devam edecekse, o günü kendinize zehir etmeyin. Her anın tadını çıkarın. Yakın zamanda kuzenim göz yaşları içinde kına gecesi yaptı. Saçma sapan bir konu yüzünden.

Onun için de üzücü olmuş. İptal etmek istemiyorum ama çözmek istiyorum doğrusu. 😓

Ayrica niye merasimi bana anlattiniz diyorsunuz.Hem yazdigimi alintiliyor cocugunuz hayali icin baskasinin ozel gununu bozuyorsunuz diyorsunuz bende gelin yegenim o istedi bu durumu diye aciklayincada bana niye anlatiyorsunuz diyorsunuz.Yok vallahi töbe olsun artık buraya bir yorum yazarsam iki kafam dagilsin diye giriyorum zaten konu açmak gafletinde bulunmak icin deli olmak lazım ama yorum yazmak bile çok tehlikeliymiş.Git kitabini okur sakinlesir relaks olur uyursun burada yüzüne normalde ağzini acamayacak insanlarin dan dun konusmalarina cevap yetistirip birde üste çikmakdaki ustaliklarina benim inanin gücüm yetmez
Siz niye bu kadar sinir oldunuz.
Konu üzerinde birçok üye hemfikir. Siz giydirin kızınıza gelinliği . Burada söz konusu olan 13 yaşında yetişkin ölçütlerinde hatta gelinden daha uzun bir genç kız. Gelinden daha çok gelin görünümlü. Ayıp yani. Korsan taksi gibi. 'Le cola gibi.
Abidik gubidik bir durum.

Kıskançlıktan başka hiçbir şey değil. Kocaman kadın utanmalı yaptığına. Anlıyorum dediğim gibi iyi niyetle diyorsunuz farkındayım. Teşekkür ederim. ❤ Düğünüm bayram sonu hemen 2 hafta kaldı.
Allah tamamına erdirsin. 😊😊😊

Kizim tam 10 yasinds 139 cm boy 32 kiloda kucuklugunden beri gelinlik giyebileceği bir yakınının düğününün hayalini kurdu henuz genç kizliga hic adim atmadi.Be sene yegenimin düğünü var.Içindr kalmadin diye kibar bir sey aldim hep hayaliydi ve giyecelk az daha cok yakin akraba düğünü bekleseydik yaşı oyice geciyordu.Simdi ben naapayim millet bizi ayiplar diye hayalinimi kirayim naapayim kizim daha jucukken kimse evlenmedi diye.OGiysin onun icinde kalacagina elelam ayiplasin bizi.Neyseki kız bixim tsrsf 😃
Siz kucukken kucuk gelin oldunuz mu? Olmadiysaniz kizinizla beraber gelinlik giyin. hem kim karisabilir ki anne kizin gelinlik giymesine :KK70:

Kizim tam 10 yasinds 139 cm boy 32 kiloda kucuklugunden beri gelinlik giyebileceği bir yakınının düğününün hayalini kurdu henuz genç kizliga hic adim atmadi.Be sene yegenimin düğünü var.Içindr kalmadin diye kibar bir sey aldim hep hayaliydi ve giyecelk az daha cok yakin akraba düğünü bekleseydik yaşı oyice geciyordu.Simdi ben naapayim millet bizi ayiplar diye hayalinimi kirayim naapayim kizim daha jucukken kimse evlenmedi diye.OGiysin onun icinde kalacagina elelam ayiplasin bizi.Neyseki kız bixim tsrsf 😃

Simdi ben naapayim millet bizi ayiplar diye hayalinimi kirayim

Düğün yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda ’ın. Naapsin simdi genç irisi bir çocuk gelinlik giymek istiyor diye öz, hakiki, gerçek, sahici düğününde hayalini mi kırsın, hayalini mi paylaşsın? Olmadı dublör olarak kullansın?

Çok yazdım, tekrar yazıyorum. Bu ülkede pedofili denen bir gerçek var! Buna rağmen çocuklarına böyle hayal kurdurmak da ne bileyim, çok şey... Sığ.

Siz niye bu kadar sinir oldunuz.
Konu üzerinde birçok üye hemfikir. Siz giydirin kızınıza gelinliği . Burada söz konusu olan 13 yaşında yetişkin ölçütlerinde hatta gelinden daha uzun bir genç kız. Gelinden daha çok gelin görünümlü. Ayıp yani. Korsan taksi gibi. 'Le cola gibi.
Abidik gubidik bir durum.

Evet ben de anlayamadım kimse ona kızına giydirme, yapma etme demedi. Kendisi kıyaslayıp sinirlendi, gerildi durduk yere. 🤦‍♀️ Ki hiç alakası yok bizim yeğenle çocuğun..

Bence çocuğunuza bir iyilik yapmak istiyorsanız psikologa gidin ve yardım alın. Ciddi bir öfke kontrol probleminiz var. Kimse benim çocuğumu, anneliğimi eleştiremez düşünceniz dahi hastalıklı. Belki de yanıldığınız bir yer vardır. Ego savaşı vermek yerine, bu insanlar ne demek istiyor diye düşünün. Ki olayın özünde kızınızın hayalini değil, onu bu hayale iten sebebi sorguladım. 10 yaşında kızlara gelin olurken giyilen kıyafeti özendiren toplumu eleştirdik hepimiz. Kız çocukları evliliğe değil de okumaya özensin istedik. 10 yaşında bir çocuğa bunu empoze etmenin gereği yok diye düşündük. Maalesef anlamadınız. İnsan önce konuşmayı bilmeli, dinlemeyi bilmeli. Umarım kızınızla iletişiminiz bizden daha iyidir. Boşuna daha fazla gerilmeyelim.
Kız çocugunuz oldugunda anlarsiniz eger erkeksi giyinen bir cocuk degilse.Kiz cocuklari gelinlik tarzi labarik elbiseler giymeye özenirler ama kocadan evlulikden bagimsizdir bunu bile anlamakdan acizsiniz.Orada onlari ceken kiyafettir.Bana 10 yasimdaki kizimi agziniza alarak okumaya ozendirin 3 sene sonra evlenmek ister pedofili gibi kelimeleri agziniza almayin inanin mahkemeye veririm sizi.Hiç üşenmem sakın bu cümlelerle çocugumu aynı cumlede telafuz etmeyin bütün isimi gucumu birakirim sonunda birsey cikmayacagini bilsem bile hesabini mahkeme yoluyla sorarim.sen kimsin benim cocugumla pedofili cumlesini 13 yasinda evlenir cumlesini ayni cumlede bir araya bile getirmen benim icin dunyayi yakma sebebidir.

X