• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 yaşında küçük gelin mi olur?

Ben sevgiliyken de nişanlıyken de aile evinde birlikte kaldım. Kayınvalidem asla odaya dalmadı. Yeni evliyim biz bir odada duruyorsak yatmak değil kastım gündüz oluyor kapı kapalı seslenir geriden, biz kapıyı açmadan asla girmez. Bunlar nasıl insanlar aklım almıyor. Eşiniz olacak hödüğü de çok aradınız mı? Annemin kıyafetini giy diyorsa gece de onun koynuna girsin. Ben tiksinirim iç çamaşırı filan var bir de. Ayy hamile olmanız tamamen uç. Bence yatın salona akşama kadar sancım var deyin. Uzatın bacaklarınızı da görsün beyefendi nasıl oluyormuş bekle beni diye karısını azarlamak. Uyuz herif. Sizde de suç var ama sen eşek olursan semer vuran çok olur derler biraz diş gösterin. Kalkın gidin evinize.
Sorma ben de şaşkınım 15 gün kaldı 😊 Teşekkür ederim. Sen de öyle ❣❣ ahh bir de bu dertler olmasa şahane olacak 🙅‍♀️
Kıskançlıktan başka hiçbir şey değil. Kocaman kadın utanmalı yaptığına. Anlıyorum dediğim gibi iyi niyetle diyorsunuz farkındayım. Teşekkür ederim. ❤ Düğünüm bayram sonu hemen 2 hafta kaldı.

Konuyla alakasız ama dikkatimi çekti, çarşamba günü bi konuya yorum yapmışsınız yeni evliyim diyerek şimdide iki hafta var diyorsunuz ben mi yanlış anladım birinden birini o_O

Asıl konuya gelince siz tepkinizde haklısınız tabiki.

Kızınızın hayalini gerçekleştirceksiniz diye, başkasının en özel gününe dolaylı ya da doğrudan kastınız olmamalı.
Çok normal görüyorsunuz, düğün beklemeden de özel bir yerlere giderken giydirebilirsiniz.
Herkez hoş karşılamayabilir, çocuk tarzı gelinlik giydirmek başka,taşlı tuşlu kabarık tarlatanlı gelinlik giydirmek başka.
Sen benim ne giydirecegimi ne biliyorsun berabermi aldik bu 1. Cisi ikincisi kizim ve 2 yaş kucuk olan diger yegenim beyaz gelinlik giyerek kollarinda sepetlerle cicek serperek gelecekler arkadan evlenen kiz yegenim ve esi gelecek.Nedimesi gibi olacaklar ve buna karar veren isteyen evlenen gelin olan yegenim.Ne kadar boş konusmak anlamadan menfi fikir yurutmek muhakefet olmak icin burada bulunan insan gruhu var.Yaziklar olsun size

Anlamiyorum bu insanlari anlamak da istemiyorum. neden bu gelinleri uzmek icin bu kadar sacma seyleri bulup cikariyorlar. Kizin en ozel gunu elbette en ozel sekilde hatirlamak isteyecek. Bunda yadirganacak birsey yok. Hangimiz dugununde 2. Bir gelin gormek ister? Biz beyaz elbiseye bile gicik olurken konu sahibi resmen gelinlik mucadelesi vermek zorunda kaliyor.
Kaynanasi bariz bilerek yapmis uzmek icin ve amacina da ulasmis. Kiz gelinligi giymese bile yazik 2 gundur bunun stresi ile ugrasti.
Konu sahibi, eger hala israr ederlerse kiz gelinligi cok istiyordu giysin vs diye. Sizde onlara cok istiyorsa o gelinligi saklayip kizimiz kendi dugununde giysin benim dugunumde giyemez diyin.

Sen benim ne giydirecegimi ne biliyorsun berabermi aldik bu 1. Cisi ikincisi kizim ve 2 yaş kucuk olan diger yegenim beyaz gelinlik giyerek kollarinda sepetlerle cicek serperek gelecekler arkadan evlenen kiz yegenim ve esi gelecek.Nedimesi gibi olacaklar ve buna karar veren isteyen evlenen gelin olan yegenim.Ne kadar boş konusmak anlamadan menfi fikir yurutmek muhakefet olmak icin burada bulunan insan gruhu var.Yaziklar olsun size
Neden sinirleniyorsunuz? Benim tasvir ettiğim gelinlik, konu sahibinin düğünündeki kız çocuğunun giyeceği gelinlik. Siz bana şimdi düğün merasiminizi, kızınızın çiçek serpme görevini neden anlattınız ki? Sizi de kınayan mı oldu, gelin mi istemedi, biri mi karşı çıktı da yazıkladınız?

Sizin kızınız da şuanda 165 cm olsaydi eminim giydirmezdiniz...şuanda kıziniz cocuk gelinligi giyecek durumda ve olculeri de zaten cocuk ..
Tabi giydirmezdim cunku anormal bir durum olurdu.Konu sahibi ilk yazdiginda boy pos model bunlarla ilgili birsey dikkatimi cekmedi benim benim ilk msj da varmiydi bilmem.23 yadinda minyon cocuk gelinligi giyecek bir cocuk hayal ettim acikcasi.

Neden sinirleniyorsunuz? Benim tasvir ettiğim gelinlik, konu sahibinin düğünündeki kız çocuğunun giyeceği gelinlik. Siz bana şimdi düğün merasiminizi, kızınızın çiçek serpme görevini neden anlattınız ki? Sizi de kınayan mı oldu, gelin mi istemedi, biri mi karşı çıktı da yazıkladınız?
Evet biri mesajimi alintilayarak ne garip cocugunuzun cocuk gelinlik giyme hayali benim hic oyle hayallerim olmadi demis ona cevap yazdim onu alintilayarak siz atlayip cvp verdiniz.Madem bunu yazan siz degildiniz siz niye ustunuze alindiniz anlamadım

Evet biri mesajimi alintilayarak ne garip cocugunuzun cocuk gelinlik giyme hayali benim hic oyle hayallerim olmadi demis ona cevap yazdim onu alintilayarak siz atlayip cvp verdiniz.Madem bunu yazan siz degildiniz siz niye ustunuze alindiniz anlamadım
Cvp verirken bir yerden atladığım yok, ayaklarımı uzatmış gayet rahat bir şekilde oturuyorum. Konu sahibi cvplamış sizi. Ardından anlamsız bir şekilde konuyu psikologa, anormalliğe getirmişsiniz. Birkaç sonraki yorumunuzda da tabi ben de giydirmem yazmışsınız. Siz de bi hoşsunuz. Size cvp yazmam için bir yerlerden izin belgesi almam gerektiğini de bilmiyordum. Gereksiz geriyorsunuz konuyu. Hem aynı fikirdesiniz, hem tezat.

Ayrica niye merasimi bana anlattiniz diyorsunuz.Hem yazdigimi alintiliyor cocugunuz hayali icin baskasinin ozel gununu bozuyorsunuz diyorsunuz bende gelin yegenim o istedi bu durumu diye aciklayincada bana niye anlatiyorsunuz diyorsunuz.Yok vallahi töbe olsun artık buraya bir yorum yazarsam iki kafam dagilsin diye giriyorum zaten konu açmak gafletinde bulunmak icin deli olmak lazım ama yorum yazmak bile çok tehlikeliymiş.Git kitabini okur sakinlesir relaks olur uyursun burada yüzüne normalde ağzini acamayacak insanlarin dan dun konusmalarina cevap yetistirip birde üste çikmakdaki ustaliklarina benim inanin gücüm yetmez

Almacey benim inan vaktim degerli celistigim hic birsey yok basta acikladim ya konu sahibi boy pos model belirtmemis yada ben atlamisim dedim.Ben bunu ilk yazdigimda bir cocugun cocuk hayali diye dusunmustum devamlarinin hic birini okumamistim.Sonra boy pos model girunce elbette olabilecek birsey degil dedim.Bir oyle bir boyle kousmadim.Ama cocugum soz konusu olunca gelinlik hayalini anormal niteyen iki kendini bilmeze ben bildiririm.Sende sana vazife degilken alintilamazsin benim mesajimi olur biter.

Ben en çok şuna takıldım. Hiçbir aile 13 yaşındaki kızına birinin düğününde giysin diye 750 TL'lik gelinlik almaz. Aklını peynir ekmekle mi yemiş aile? Her şeyi geçtim yazık günah. 750 TL verilir mi? O parayla neler yapılmazdı ki. Çok mu zenginler? Çok ilginç doğrusu.

Ayrica niye merasimi bana anlattiniz diyorsunuz.Hem yazdigimi alintiliyor cocugunuz hayali icin baskasinin ozel gununu bozuyorsunuz diyorsunuz bende gelin yegenim o istedi bu durumu diye aciklayincada bana niye anlatiyorsunuz diyorsunuz.Yok vallahi töbe olsun artık buraya bir yorum yazarsam iki kafam dagilsin diye giriyorum zaten konu açmak gafletinde bulunmak icin deli olmak lazım ama yorum yazmak bile çok tehlikeliymiş.Git kitabini okur sakinlesir relaks olur uyursun burada yüzüne normalde ağzini acamayacak insanlarin dan dun konusmalarina cevap yetistirip birde üste çikmakdaki ustaliklarina benim inanin gücüm yetmez
Çok gereksiz gerilmediniz mi? Herkes aynı fikirde olamaz. Müneccimlik yapmayı bırakın. Ağzını açıp konuşamayacak bir insan değilim malesef. Dan dun konuşmuyorum. Sakin sakin konuşuyorum ama siz delirmekten bahsediyorsunuz. Konuyu sapıtıyorsunuz, kendi kendinize komut veriyorsunuz git kitap oku falan diye. Benlik bir durum yok tamamen sizin öfkenizle ilgili.

Düğünümde kaynanamın görümcesinin kızına gelinlik almışlar giysin diye. Kız 165 boyunda ve 13 yaşında. Duyunca kavga ettim asla giyemez gelmesin düğünüme dedim. Kaynanam inatla giyecek ailede küçük kız yok küçük gelin o olacak diyor. Böyle bir saçmalık duydunuz mu? Küçük gelin 3 yaşında olur 5 yaşında olur benim bildiğim. Nasıl bir saçmalık bu aklım almıyo. Kız da zaten dünden razıymış bana gelinlikle yengecim nasılım diye fotoğrafını atmış. Çıldırıcam az kaldı
Giysin nolcak ki oda çocuk sayılır onunla öo kıyaslıyorsun kndini

Almacey benim inan vaktim degerli celistigim hic birsey yok basta acikladim ya konu sahibi boy pos model belirtmemis yada ben atlamisim dedim.Ben bunu ilk yazdigimda bir cocugun cocuk hayali diye dusunmustum devamlarinin hic birini okumamistim.Sonra boy pos model girunce elbette olabilecek birsey degil dedim.Bir oyle bir boyle kousmadim.Ama cocugum soz konusu olunca gelinlik hayalini anormal niteyen iki kendini bilmeze ben bildiririm.Sende sana vazife degilken alintilamazsin benim mesajimi olur biter.
Tamam. Vazifem olduğunda haber verin. Şimdi atlarım falan, olacak iş değil.

O yaştaki çocuk gelecek için, kazanacağı okul için, yaz tatilinde yapacağı etkinlikler için falan heves eder. Bu yaşta hala gelinliğe heves ediyorsa kızınızı bile isteye yanlış yönlendiriyorsunuz demektir.
Annemisiniz kız çocugunuz varmı.Iki çocugunuz varmi ayrica gibi bir kaç soruyla karsilik vereyim.

Ben de garipsedim bu durumu. 3 5 yıl sonra belki de gerçekten gelin olmak isteyecek. 😑
Benim 10 yaşındaki kızımı agzina alanin anneligimi eleştirenin kendini övenin dilerim Allahtan şurada kınadığı ne varsa bin beterini yaşasın.Yazıklar olsun iğrendim şu yorumlarinizdan.Anne olarak herseyin en dogrusunu yapmak için gecemi gunduzume kattim gurur duydugum kişiligiyle karekteriyle dürüstlüğüyle bir çocuk yetistirdim iyiki 10 yaşimdaki kizimda hep dügünlerde cocuk gelinligi giymisleri gorunce ozenirdi önceden artik bu sene nasip olacak kuzeni evleniyor dedim diye.3 sene sonra kocaya kaçara bile getirmissiniz ya kibarca tek kelimeyle kötüsünüz iğrençsiniz.Hayatta anneligime ve evladima edilecek laf kadar beni zivanadan cikaran birsey yoktur.Dilerim gercekten cani gonulden dilerimki kinadiginiz ne varsa bin beterini yasarsiniz insallah.Bu siteden sizin gibi insanlar yuzunden igrendim benim uyeligimi lutfen silermisiniz modatorler.

Olur çocugumu alirim karşima bak kızım sen çok garip 10 yaşında bir çocuksun çocuk gelinliği giymek gibi bir hayalin oldugu için anormal olduguna karar vermiş burdaki teyzeler onlarin hiç oyle hayalleri olmamiş biz iyisimu ailecek bir psikiyatriste gidelim yavrum çok anormalmişiz derim tamammimidir.Begenmegenler kizginlik duyanlar 10 yaşındaki çocuga bir düğünde çocuk gelinligi giymek istedigi için.

Gelinlik evlenirken giyilen bir kıyafet olduğu için garip dedim. Mesela erkek çocukları ben damatlık giymek istiyorum demiyor da kız çocukları neden istiyor? Kızınızın çocuk gelinliği giymek istemesi değil de, çocuk gelinliği olması problem aslında. Neden var? Vakti gelince en güzel şekilde taşıyacak. Kabarık, simli vs. hoşlarına gidiyor olabilir. Ben zaten çocukken de sevmezdim elbise giymeyi. Başkasına da ben değişik geliyorumdur. Olabilir.

13 yaşındaki çocuk genç kizliga adim atmiş sayilir çocuk gelinligi giyemez zaten buyuk gelinligide saçmalik konu sahibi haklida.Ama anlayamadigim benim kizimin kucuklugunden beri etrafinda cocuk gelinligi giymis cocuklsri gordukce onunda istemesi benimde ancak cok yakinin dugununde olabilir deyip gecistirmem ve simdi 10 yasinda daha memesi bile cikmamisken kuzeninin dugununde beyaz kabarik etekli gelinlik tarzi bir cocuk kiyafetine giyecegini yazmama niye bir sürü kizginlik begenmeme ifadesinin gelmesinin ruh hali nasil insanlardan olusuyor hiç cozemedim.Biride yazmiş koca kadin kendini 10 yasindaki cocukla kiyaslayarak benim hic oyle hayalim olmadi diye.Vay anasini ne kafar anormal bir cocuk dogurmusum

Kızınızın ölçüleri çocuk zaten benim durumumla kıyaslanamaz. Bu şekilde olsa ben de karışmam, karışamam da.

Ayrıca kıyaslarken bu yaşımla kıyaslamadım geçmişe dönük düşündüm. Ki ben oldu bitti sevmedim elbisedirz etektir. Çevresinde olunca özenmiş, istemiş olabilir. Siz dahi diyorsunuz ki kendi yakınım evlenene kadar yaşı geçecekti, şimdi giydiriyorum. Ölçüp tartmışsınız aslında. 165 boyunda 55 kilo kızınıza ama çocuk diye kabarık, taşlı tuşlu gelinliği giydirir misiniz? Sanmıyorum yapacağınızı.

Konuyla alakasız ama dikkatimi çekti, çarşamba günü bi konuya yorum yapmışsınız yeni evliyim diyerek şimdide iki hafta var diyorsunuz ben mi yanlış anladım birinden birini o_O

Asıl konuya gelince siz tepkinizde haklısınız tabiki.

Hem eşim hem nişanlım sayılır. Evliyim deyince kağıt üstünde kalıyor, nişanlıyım deyince de resmi nikah var diyorum. Orada da kv evinde olmaktan bahsettim, kendi evimde kalmıyorum düğün olmadığı için. Bu konuya evliyim desem garip olurdu diye düşünüp nişanlılık evresini belirttim. :))

Arkadaşlar tartışıp banlanmayın lütfen hiç gerek yok. Kızınız küçük zaten keşke bizim yeğen de öyle olsa idi. 😞

Back