Olay kendi içinde o kadar saçma ki zaten her türlü herkes saçma bir şeyle uğraşıyor. İlk bunu duydun oo hemen terket adamı bu nedir denmez. Ama konu sahibi gidip konuştum diyor. Müstakbel damat zaten olayı biliyor. Olayın başından beri sesi çıkmıyor. Konu sahibi derdini anlatıyor kv inada bindiriyor giyecek o gelinliği diye. Bu olay küçük bir şey ama örnekteki problem kafa yapısı, tutumlar. Kv gelinlik giyecek diye tutturmuş ya hayır benim yanımda kalacaksın diye tuttursaydı, görümce destek verseydi nişanlısı yine böyle sussaydı burdaki yorumlar ayrıl kızım başını yakma olurdu. Herkesin tutumunu aynı bırakıp sadece örnekteki maddeleri değiştirdiğimde durumun vehameti ortada.
Bu olay tek olmayacak, azı çoğu tekrarlanacak. Nişanlı kişisi de uzun süre susmak yerine anne olur mu saçmalamayın almayın böyle bir şey ne çocuk gelini gencecik kız, benim nişanlımdan uzun boyu var herkes yanlış anlar böyle olmaz. Düğüne bunu giymesin dese annesinin üzerine salmış da olmazdı konu sahibi onu. Adam susmuş susmuş kadın burada sinirinden konu açıyor hala ortada yok. Ben kendi açımdan bu kadar pasif biriyle de yapamam. Fikrini söyleyemeyen insan bana çekici gelmiyor. Bu aile vs olmak zorunda da değil. Daha geçende alışverişe gittik kasada müşteri ukalalık yapıyor. Neymiş verecekmiş tabiki poşet ne parasıymış o istanbulda yaşıyormuş vs görevli arkadaşlara laf sokuyor sürekli eşim girdi araya ağzının payını verdi bir güzel. 2 alışveriş yapıyorlar diye ne demek insan ezmek. Bu aile için de aynı. Ne demek gelini yok saymak? Neyin inadındalar? Amaçları ne? Böyle bir aileye girmeyi ancak eşim arkamda durur gözüm aşktan kör olursa kabul ederdim herhalde.
Bilemiyorum altan yani.. Kişiden kişiye değişen değerlendirmeler belli ki. Bende ne konuştum daldan dala valla
Elbette her değerlendirme kişiden kişiye değişiyor, dediklerine katılıyorum bir yandan, katılmıyorum zannetme çünkü kafamdaki olmayınca ve istediğim davranışı karşı taraftan almadığımda kestirip atan yönüm de mevcut.
Zaten oğlan annesini bilip tanımıyor mu? Konuşunca neyin ne kadar işleyeceğini?
Düğün zamanı işte kimseyi küstürmemek için arada dansöze bağlayan damadımız da bazen sessizleşebiliyor.
Bunun öncesini bilmiyorum, nişan bunun için var zaten; herhalde bu kızımız da nelerde sözünün geçtiğini, çocuğun ne kadar anacı olduğunu gözlemlemiştir; ama söz konusu düğün hengamesi olunca, dediğim gibi büyük bir olay yaşanmadıkça, ne yardan ne serden misali başlıyor "Küstürmeyelim, idare edelim"ler.
Ben de sana kendimden örnek vereyim:
Eşim 20 küsur yıllık çocukluk arkadaşım; hiçbir zaman anneci biri olmadı, saygıda kusur etmezdi ama alttan üstten kafasına koyduğunu yapar, pek tanımazdı yani. Okuldan geldikten sonra, kendi bekar evinde yaşadı; hatta annesi buna bozulmuştu, pek tınlamadı. Nişanlılık dönemimizde bildiğimizi okuduk, kimseyi karıştırmadık; benim annem kvme nazaran daha müdahildir. Eh kvmi evlenirken tanımadım, onu X teyze olarak zaten tanıyordum ama düğünümüz zamanı biraz bi şaştı kendini. :) Ben de kadını bastıran erkeği hiç sevmem, tercih meselesi. Bir problemim varsa, bunu ben konuşmayı çözmeyi tercih ederim, her konuda kollanmak hoşuma gitmez kendime hakaret sayarım.
Ben konuştum durumu kibarca; kadının cahillik edeceği tuttu işte geri basmadı.
Sinirlendim, haklıyım da. Eşime dedim "Annenle lütfen konuş, şunu hallet vallahi sinir bastı kalp kıracağım biliyorsun beni" diye. Eşim beni karşısına çekti, "Ben gidip düğün öncesi bunu konuşamam Gangsta, alacağım cevapları biliyorum; ben başka ne yapayım bana söyle? Bağırayım mı, söveyim mi döveyim mi, gelmeyin deyip kovayım mı? Ben ne yapayım?" dedi.
Çok üstü kapalı yazdım ama anlaşıldı umuyorum.
Biz idare ediverdik geçtik.
Sonraki birkaç olayda eşim beni muhatap bile etmedi annesiyle, net "Hayır"lar, yine normal bir hayat... Kapımızı çektik tamam.
Yani ben de bilemiyorum Altan :)))