13 yaşında küçük gelin mi olur?

Her şeyi geçtim kaynananın görümcesinin kızı ne alaka ya? Kaynanalar bitti bir de görümceleri mi başladı? Çok özeniyorsa çekirdek ailesinden birinin düğününde giysin hayret bi şey.
Yaşı kaç olursa olsun çocuklara gelinlik giydirilmesini saçma ve yanlış buluyorum. Peri elbisesi olur ne bileyim prenses elbisesi olur süper kahraman kostümü bile olur da çocukların gelinlik giymeye özenmesi korkunç bir şey bence. Ayrıca “küçük gelin” diye bir düğün adeti mi var? Şart mıdır yani illa olması anlamadım. Artık millet çocuk bile istemiyor düğününde kaldı ki küçük gelin olsun.

Konu sahibi istememekte haklısın ve çözüm yolu arıyorsun.

Sen hiç muhattap olmasan annen olaya dahil olsa?

Kızım sizi kırmak için söylemiyor ama üzülüyor benim kızımın en özel günü genç kıza başka kıyafet bulun dese?

Düşünüyorum da benim kızımı böyle saçma bir şey için üzürlerse kızımdan işin içinden çıkamazsa olaya ben el koyarım herhalde.

Her düğünde küçük gelin mi oluyormuş. Ayrıca çocuk da ilerde milletin aklına uyup ne saçma şey yapmışım. Deli deli koca kız halimle gelinlik giymişim der. Akla mantığa sığar mı kocaman olmuş kızın gelinlik giymesi? Alsınlar güzel tatlı yazlık bir elbise. Veya hevesi varsa abiye tarzı bir şey. Gelinlik dediğin evlenince giyilir. Onun bunun düğününde giyilmez. Küçük çocuklara da gelinlik giydirmek anlamsız zaten.

Hayaller makul ölçülerde yerine getirilir.
Hayalindeki süslü elbiseyi kendi yaşına uygun taşlı pullu ve pembe bir elbiseyle de yerine getirebilir.Sonucta boyuda uzunmuş mutlaka uygun bir elbise bulunur.Ama 13 yaş gelinliği bile yok.nirmal gelinlikler var.
Ben size yaptığımı soylıyım,ben evlenirken aynı yaşlarda kuzenim vardı çok beğendi gelinliğimi diye daha kendim bile giymeden ona giydirip evde fotoğrfalarini çektik böylelikle gönlü olmuş oldu.(gelinlik veya kabarık elbise giyme bir talebi yoktu dugunumde)
Sadece baktıkça bakıyordu asılı gelinliğe,heves etti diye ben giyde uzaktan bir bakayım nasıl oluyor falan diyip giydirdim.Giymiskende resim cekelim hadi dedim.
Bir şekilde evde halledilir.Konu sahibine gelip hevesi var gelinliğe yengesi bir kere giysin evde de resim cekelim deseler bence kabul eder.Kamsunun kızı bile olsa kabul edilir yani.
Ben kızın heves ettiğini falan sanmıyorum herkes heves etmiş demiş ama. Konu sahibinin ilk mesajında yazıyor ailede küçük gelin olacak başka kimse yok o giyecek demiş kayınvalide. Yani resmen bir görev gibi, vazife vermişler kıza. Şaka gibi...

Yok canım öyle değildi nişanlım yeğenime giyme diyemem diyo ayıp olurmuş elbisesine karışamazmış babası annesi varken
Nişanlının yeğeni halasının kızı olmaz.Kendi kardeşlerinin kızı olur.Millet artık kimin ne olduğunu bile bilmiyor... Nişanlın kaç yaşında valla benim şuan aklıma kızı süsleyip püsleyip ona beğendirme durumları geldi yıllar sonra onu gelin alacaklarmış gibi öyle gelin olmaz böyle olur diye...

Nişanlının yeğeni halasının kızı olmaz.Kendi kardeşlerinin kızı olur.Millet artık kimin ne olduğunu bile bilmiyor... Nişanlın kaç yaşında valla benim şuan aklıma kızı süsleyip püsleyip ona beğendirme durumları geldi yıllar sonra onu gelin alacaklarmış gibi öyle gelin olmaz böyle olur diye...

Yeğeni gibi görüyor sanırım akrabalık ilişkilerinden kaynaklı. Öyle bir niyetleri varsa daha da çirkin.

Ben kızın heves ettiğini falan sanmıyorum herkes heves etmiş demiş ama. Konu sahibinin ilk mesajında yazıyor ailede küçük gelin olacak başka kimse yok o giyecek demiş kayınvalide. Yani resmen bir görev gibi, vazife vermişler kıza. Şaka gibi...

Evet sanki küçük gelin olmayınca düğünleri eksik kalıyordu

Sinirlenmekte çok haklısınız..
Lakin herkes kendinden sorumludur.
O gün sizin gününüz; kimsenin giydiği, konuştuğu baktığı, yediği içtiği konu her ne olursa olsun çok da umrunuz da olmasın...

Yıllar geçtikce geriye bir kamera kaydı kalıyor ve o kayida baktiginiz da sırf filanca insana sinir olmaktan dolayı asık yüzle oynayan, zoraki gülümseyen bir gelin görülüyor..

Kim kendini rezil edecekse etsin.
Siz kendinize etmeyin..

Umarım bu gelinlik konusu çözüme kavuşur.. hiçbir gelin düğününde bir başka kişiler yüzünden asık yüzle durmak zorunda kalmaz...

Mutluluklar...

Konu sahibi istememekte haklısın ve çözüm yolu arıyorsun.

Sen hiç muhattap olmasan annen olaya dahil olsa?

Kızım sizi kırmak için söylemiyor ama üzülüyor benim kızımın en özel günü genç kıza başka kıyafet bulun dese?

Düşünüyorum da benim kızımı böyle saçma bir şey için üzürlerse kızımdan işin içinden çıkamazsa olaya ben el koyarım herhalde.

Annem niye önemsiyorsun filan dedi konuşmayı duyunca. Öyle pek ilgili bir annem yok maalesef. Düğün işlerime bile karışmadı. Geçen kınalık almaya gittim tek başıma annemi çağırdım gelmedi "benle ne işi varmış" çünkü. Varın siz düşünün buna karışır mı..

Sinirlenmekte çok haklısınız..
Lakin herkes kendinden sorumludur.
O gün sizin gününüz; kimsenin giydiği, konuştuğu baktığı, yediği içtiği konu her ne olursa olsun çok da umrunuz da olmasın...

Yıllar geçtikce geriye bir kamera kaydı kalıyor ve o kayida baktiginiz da sırf filanca insana sinir olmaktan dolayı asık yüzle oynayan, zoraki gülümseyen bir gelin görülüyor..

Kim kendini rezil edecekse etsin.
Siz kendinize etmeyin..

Umarım bu gelinlik konusu çözüme kavuşur.. hiçbir gelin düğününde bir başka kişiler yüzünden asık yüzle durmak zorunda kalmaz...

Mutluluklar...
Bende çok tatsız şeyler yaşadım ama yüzüm asık değildi takmıyor gibi görünüyordum ama hala unutmuş değilim hiçbirşeyi bu sebepten çok dua ederim evlenecek kişiler üzülmesin tatsız şeyler yaşamasın diye...

X