13 yaşında küçük gelin mi olur?

Ben olsam “o kız gelinlikle gelemez” vs demezdim. Nişanlıma “Sana şunu yap, bunu yap diyemem. Ama benim de görgüsüzlük ve saygısızlık olan bir ortamda bulunmama ve beni üzen bir aileye girmeme özgürlüğüm var. Eğer düğünde 13 yaşında bir çocuk gelin olacaksa ben o düğüne gelmeyeceğim. Yok ben düğüne geldikten sonra böyle bir şey görürsem, nikah kıyılmış olsa bile o düğünü terk ederim. Bilgin olsun istedim canım” derdim.

Çünkü bence nişanlıma bir insanın nasıl davranacağını konusunda etkilemesi için baskı yapmamalıyım. Ama bana saygısızlık yapılırsa ne yapacağımı da bilmeli. Dolayısıyla direktif vermiş olmuyorum. Özgür irademle ne yapacağımı söylemiş oluyorum. Bu bilgiyle ne yapacağı ona kalmış.

İstemediğimi söyledim benle inatlaşmaya getirdi anlayacak bir insan değil maalesef hani öyle olsa zaten bunu yapmazdı aklı başında değil

İstemediğimi söyledim benle inatlaşmaya getirdi anlayacak bir insan değil maalesef hani öyle olsa zaten bunu yapmazdı aklı başında değil

Anladım, dedim hani tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır mı acep.

Bilemedim vallahi çözümü, gülün eğlencenize bakın, takılmayın denilir de işte; bunu icraata ne kadar geçirebilirsiniz o an artık sizin bileceğiniz iş.

Ne var bunda çocuktur diyenler etraflarında hiç mi görmüyorlar 13 yaşında birini? Kızın boyunu da yazmış konu sahibi 165 cm diyor. Hala çocuktur olsun, kıskanma lafları. Hanımlar muhakeme yeteneğinizi mi kaybettiniz?
Gelin 160 helen model giyerken, 165 boyla taşlı tarlatanlı gelinlikle dolaşan birine çocuk mu dersiniz?
Ben senin yerinde olsam evlenmem baştan söyleyeyim. İlk önce eş ailesinin sorunları olduğunu, sana zorla bir sürü şey yaptırmak isteyecekleri için hem de nişanlının ailesine laf söyleyebilecek kapasitesi olmadığı için. Senin hayatını yerler onlar. Kv her konuda tutturur, eşin de ben ne diyebilirim ki diye ortalıkta gezer.
Nişanlını al karşına de ki kafanda hayal et, benden uzun yeğenin ortada bu gelinlikle dolaşıyor saç makyaj yapılacak bir de bunun üzerine bu mantıklı mı? Değilse, düğün günümde böyle bir ortamda bulunmak istemiyorum. Ya gider konuşur çözersin ya da ben o düğüne gelmem de.
Bu nasıl bir rezilliktir ayıp ya..

yanlış anlaşılanlardan biri de benim
belki ben yanlış ifade ettim kendimi ama ben hiç hoşlanmam çocuklara gelinlik giydirilmesinden, yaşadığımı devir itibariyle çok itici geliyor kızlarımıza küçücük yaşta böyle kılıklara sokulması
benim konu sahibine ve konuya demek istediğim konu sahibinin kıskançlık hissettiğini düşünmemdi ve gereksiz olduğuydu
o yüzden böylesi bi kıskançlığa gerek yok demek istedim çünkü o günün en özel kişisi gerçek gelin
isterse bütün küçükler gelinlik giysin büyükler de beyaz giyinsin ne fark eder böyle şeyler bence böylesi bi gün için çok ama çok gereksiz

ekleme yapmak isterim ki benim düğünümde koca koca 2 kadın hem de uzak akraba da değildi bembeyaz giyinmişlerdi ben sadece güldüm hiç de kendime dert etmedim bana ne yani niye kendime zehir eedeyim ki

Aslında benim bahsettigim düşünce tarzı 13 yaşa hala cocuk gözü ile bakmak. Tabiki görüntü anlamında diyorum

Keşke öyle deseydi seve seve giydirirdim

Aslında benim bahsettigim düşünce tarzı 13 yaşa hala cocuk gözü ile bakmak. Tabiki görüntü anlamında diyorum
aslında çocuk da değil genç kız da değil ama evet şuna katılıyorum o yaşta bi kız boyu kaç olursa olsun gelinlik giymesin, çocuk gelinler geliyor aklıma
ama illa giyecekse de 13 yaşındaki kız 13 yaşındadır istediğin kadar makyaj yap istediği kadar uzun boylu olsun haaa görüntü hiç hoş olmaz ama bu kadar özel bi günü kendine rezil edecek kadar da kafaya takmaya değmez bence

Onun attığı fotoğrafa ne yorum yazdın? Ben olsam haha çok komik olmuşsun şaka yapıyorsun heralde herkes dalga geçer kocaman genç kız gelinlik giymiş diye derim

Ben ona cevap vermedim bana göre genç kız özgüveni kırılır diye annesiyle kvdemle çözmek istedim ama ona da yanaşmadılar. Kızla konuşmak istiyorum akşam belki beni anlar diye umuyorum

Ben ona cevap vermedim bana göre genç kız özgüveni kırılır diye annesiyle kvdemle çözmek istedim ama ona da yanaşmadılar. Kızla konuşmak istiyorum akşam belki beni anlar diye umuyorum

sen konuşursan adı gelin kıskançlık yaptı olur.
nişanlının konuşması kesinlikle daha uygun.

Her dediğine katılıyorum ama;
"Evlenmem" demek kolay geliyor, şimdi bir hazırlık süreci var, bu gençler belli ki nişanlılık zamanının sonlarını yaşamaktalar, evler dizilmiş düzülmüş, birlikte her şeylerini yapmış seçmiş yapmış, gün saymışlar sohbet muhabbet.
Bu kızımız da evlenmemezlik edemeyecek büyük ihtimalle. Biz duygusuz, dışarıdan yazıyoruz da, arada duygular var ve risk alacak bu çıkışla.

Oğlanı bu şekilde annesi karşısına dikmek, kvnin eline kozu vermek demek.
Buradaki yorumlardan pay biç, 13 yaşındaki çocuğu çekemedi, kıskandı, sığdıramadı bir yere, olay çıkardı rezil kadın olacak adı. Zaten erkeklerin, biz kadınlar kadar önem verdiği bir olay değil gelinlik... Yine genellemeyeyim istisnaları vardır, fark edenleri ama duruma bir miktar kayıtsız kalışı; düğüne aynı önemi vermemelerinden de kaynaklanıyor; damat için olduğundan daha önemlidir düğün, bir gelin için ve bir yere kadar anlarlar ve üstelik bir gelinlik için eş adayını kırmış olduğu sorgusu da cabası (Bu da tartışılır). Bir noktadan sonra, yaptıkları şımarıklık olarak suratına çarpılır.

Karışık yani Tintinn. Bırak kendilerini rezil etsinler denilip geçiliyor bir noktadan sonra mecbur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…