13 yaşında küçük gelin mi olur?

Bekara karı boşamak kolay gelir diyorlar ona bağlıyorsun sende benim yorumumu ama katılmıyorum. Nişanlılık evliliğin provası. Bir ömür aynı yastığa baş koyalım diye verilen bir sözün fragmanı. Balık baştan kokar hesabı, şimdiden hayat bu gelin hanım için zorsa, söyledikleri hisleri kaale alınmıyorsa, nişanlısı pasifse evlenip şahane bir hayat beklemek tamamen polyanacılık. Tamam erkekler pek dikkat etmez bunlara ama kayınvalide ve gmrümce faktörü var ortada. İkisi de bu saçmalığın farkındalar ama bilerek inadına yapıyorlar. Nasılsa oğlanı biliyorlar. Rest çekemeyecek diye olaylar büyüyor.
Ben belki duygusal olmamam, istediklerimde net olmam dolayısıyla kısa kesebiliyorumdur bazı konularda ama geriye dönüp baktığımda yaa duygusal davrandım ve şimdi bu haldeyim demedim hiç. Mantıklı hareket etmek hayatını ziyan etmemek daha mühim bence. Yoksa eşya alınmış ev tutulmuş diye bu kaynana, görümce ve pasif bir kocayla nasıl yaşayayım onca sene? Giden benim yıllarım olacağına eşya olsun.

Sonuna kadar katılıyorum dediklerinize. Zaten konu sahibi muhtemelen ilk mesajında sinirli yazdığı için bana da kıskançlık gibi bir his geçmişti(bu arada düğünde 2 gelinden öte bir çocuğu böyle bir şeye heveslendirmek kızdırdı beni) ama kayınvalide, nişanlı ve konu sahibinin konuşmalarına bakınca çözüm pek kolay olmayacak gibi.

Benim başına gelseydi ne yapardım diye düşündüm, sinirlenirdim muhtemelen, doğru olmayacağını ve komik duracağını dile getirirdim, ama sonrası için bir şey yapmazdım sanırım, o şekilde gelirlerse de kendileri rezil olacaktır.

Ben ona cevap vermedim bana göre genç kız özgüveni kırılır diye annesiyle kvdemle çözmek istedim ama ona da yanaşmadılar. Kızla konuşmak istiyorum akşam belki beni anlar diye umuyorum

bence konusma. 750 tl vermisler sirf parasi icin giydirirler yine giydirirler. es adayin seni anlamadigi icin bu konu problem olur. eger net bir sekilde blofsuz tavrını koymayacak ve evleneceksen birak giysin. cunku rezil olacaklar. sende rezillikleriyle eglenirsin.

Biri ben 12 yaşında dayımın düğününde gelinlik giydim yazdı. Beni eleştirdi üstüne de. Keşke gerçek olmasalar.

Hayır ona bağlamıyorum, durum bu kadar net değil diyorum; öfke de bir duygudur Tintinn ve mantığı, sevgiye nazaran daha çabuk karartır. Ondan öfke ile alınan anlık kararlar genellikle zarar getirir. Alınacak en doğru kararı sakinlikte vermeleri gerekiyor, bu yüzden bir öfkeli çıkış ile "Netim, gelmeyecek! Bu sorunu hallet yoksa ben gelmiyorum!!" diye nişanlıyı öyle pat diye bırakamazsın annesi karşısına çünkü o zaman senin düştüğün durum saçmalaşacak. Mantık bu değil.

Diyorum ya, tartışılır.
Ve düğün hengamesinde, gelinler kadar damatlar da ne yapacaklarını, nasıl dengeyi tutturacaklarını bilmiyorlar. Tek bu ana bakıp "Böyle duruyorsa, kv eser gürler artık, bu adamdan olmaz" da denilemez. Bu gerilimi düzeltecek 3 taraf var; kv, gelin, oğlan. Kv zaten belli ki cahil, oğlan -ben artık ne diyeyim?- modunda, gelin de sinirleniyor.
Evlilikten mi vazgeçilsin, ana babasını mı kovalasın düğünden? Bir olay olur, kendi evinde kapın vardır daha rahat "Anne dur orada" dersin, ama düğünde bunu bir yere kadar yapabilirsin, küslük olacak diye; idare etmeye yönelirsin çok ağır bir olay olmadıkça. Yani ne yardan ne serden.

Biri ben 12 yaşında dayımın düğününde gelinlik giydim yazdı. Beni eleştirdi üstüne de. Keşke gerçek olmasalar.

o giymişse herkes giyebilir çünkü ve her gelin aynı şeyden hoşlanmalıdır.
senin bu konuda bişey isteme ya da belirtme hakkın olamaz. Bak onun yengesi bişey dememiş, sen bir şey dersen kıskanç, çekemeyen bir yengesin.
allah bilir kadın da ne garip demiştir içten içe de söyleyememiştir zavallım.

karşı tarafın yaptığı ne kadar çok yanlış olsa da sizin derdiniz bence düğünde bi gelin daha olması
nerden tutsan elinde kalıyor konu

Olay kendi içinde o kadar saçma ki zaten her türlü herkes saçma bir şeyle uğraşıyor. İlk bunu duydun oo hemen terket adamı bu nedir denmez. Ama konu sahibi gidip konuştum diyor. Müstakbel damat zaten olayı biliyor. Olayın başından beri sesi çıkmıyor. Konu sahibi derdini anlatıyor kv inada bindiriyor giyecek o gelinliği diye. Bu olay küçük bir şey ama örnekteki problem kafa yapısı, tutumlar. Kv gelinlik giyecek diye tutturmuş ya hayır benim yanımda kalacaksın diye tuttursaydı, görümce destek verseydi nişanlısı yine böyle sussaydı burdaki yorumlar ayrıl kızım başını yakma olurdu. Herkesin tutumunu aynı bırakıp sadece örnekteki maddeleri değiştirdiğimde durumun vehameti ortada.
Bu olay tek olmayacak, azı çoğu tekrarlanacak. Nişanlı kişisi de uzun süre susmak yerine anne olur mu saçmalamayın almayın böyle bir şey ne çocuk gelini gencecik kız, benim nişanlımdan uzun boyu var herkes yanlış anlar böyle olmaz. Düğüne bunu giymesin dese annesinin üzerine salmış da olmazdı konu sahibi onu. Adam susmuş susmuş kadın burada sinirinden konu açıyor hala ortada yok. Ben kendi açımdan bu kadar pasif biriyle de yapamam. Fikrini söyleyemeyen insan bana çekici gelmiyor. Bu aile vs olmak zorunda da değil. Daha geçende alışverişe gittik kasada müşteri ukalalık yapıyor. Neymiş verecekmiş tabiki poşet ne parasıymış o istanbulda yaşıyormuş vs görevli arkadaşlara laf sokuyor sürekli eşim girdi araya ağzının payını verdi bir güzel. 2 alışveriş yapıyorlar diye ne demek insan ezmek. Bu aile için de aynı. Ne demek gelini yok saymak? Neyin inadındalar? Amaçları ne? Böyle bir aileye girmeyi ancak eşim arkamda durur gözüm aşktan kör olursa kabul ederdim herhalde.
Bilemiyorum altan yani.. Kişiden kişiye değişen değerlendirmeler belli ki. Bende ne konuştum daldan dala valla

Kayıvalidenizle aranız nasıl? Bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Bu konudaki hassasiyetinizin de farkındalar.
Nişanlınızdan bahsettiğinizi görmedim o ne diyor bu saçmalığa.

Bu olaya kadar normaldik. Görümcem biraz kıskançtır nişan hediyesi olan kolyemi bana vermek istememişti. Nişanlım da genç kıza karışamam yanlış anlaşılır diyor.

Giysin yahu biraz ılımlı asil olun.
Hem sizin canınız sıkılmasın yok yere hemkızcağız mutlu olsun. Merak etmeyin kimse gördüğünde "aaa tek düğün iki gelin" demez, çocuk olduğunu bilir.

Her düğünde küçük gelin olmak zorundamıymış ya, 13 yaşta pek küçük değilmiş gerçekten hele boyu maşallah Türkiye ortalamasında zaten. Benim düğünüme de beyaz giyinip giyinip gelmişti sorunlu akrabalarım düğün günü görünce gıcık olmuştum sonra geçiyor boşver takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…