- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
Bekara karı boşamak kolay gelir diyorlar ona bağlıyorsun sende benim yorumumu ama katılmıyorum. Nişanlılık evliliğin provası. Bir ömür aynı yastığa baş koyalım diye verilen bir sözün fragmanı. Balık baştan kokar hesabı, şimdiden hayat bu gelin hanım için zorsa, söyledikleri hisleri kaale alınmıyorsa, nişanlısı pasifse evlenip şahane bir hayat beklemek tamamen polyanacılık. Tamam erkekler pek dikkat etmez bunlara ama kayınvalide ve gmrümce faktörü var ortada. İkisi de bu saçmalığın farkındalar ama bilerek inadına yapıyorlar. Nasılsa oğlanı biliyorlar. Rest çekemeyecek diye olaylar büyüyor.Her dediğine katılıyorum ama;
"Evlenmem" demek kolay geliyor, şimdi bir hazırlık süreci var, bu gençler belli ki nişanlılık zamanının sonlarını yaşamaktalar, evler dizilmiş düzülmüş, birlikte her şeylerini yapmış seçmiş yapmış, gün saymışlar sohbet muhabbet.
Bu kızımız da evlenmemezlik edemeyecek büyük ihtimalle. Biz duygusuz, dışarıdan yazıyoruz da, arada duygular var ve risk alacak bu çıkışla.
Oğlanı bu şekilde annesi karşısına dikmek, kvnin eline kozu vermek demek.
Buradaki yorumlardan pay biç, 13 yaşındaki çocuğu çekemedi, kıskandı, sığdıramadı bir yere, olay çıkardı rezil kadın olacak adı. Zaten erkeklerin, biz kadınlar kadar önem verdiği bir olay değil gelinlik... Yine genellemeyeyim istisnaları vardır, fark edenleri ama duruma bir miktar kayıtsız kalışı; düğüne aynı önemi vermemelerinden de kaynaklanıyor; damat için olduğundan daha önemlidir düğün, bir gelin için ve bir yere kadar anlarlar ve üstelik bir gelinlik için eş adayını kırmış olduğu sorgusu da cabası (Bu da tartışılır). Bir noktadan sonra, yaptıkları şımarıklık olarak suratına çarpılır.
Karışık yani Tintinn. Bırak kendilerini rezil etsinler denilip geçiliyor bir noktadan sonra mecbur.
Sonuna kadar katılıyorum dediklerinize. Zaten konu sahibi muhtemelen ilk mesajında sinirli yazdığı için bana da kıskançlık gibi bir his geçmişti(bu arada düğünde 2 gelinden öte bir çocuğu böyle bir şeye heveslendirmek kızdırdı beni) ama kayınvalide, nişanlı ve konu sahibinin konuşmalarına bakınca çözüm pek kolay olmayacak gibi.Her dediğine katılıyorum ama;
"Evlenmem" demek kolay geliyor, şimdi bir hazırlık süreci var, bu gençler belli ki nişanlılık zamanının sonlarını yaşamaktalar, evler dizilmiş düzülmüş, birlikte her şeylerini yapmış seçmiş yapmış, gün saymışlar sohbet muhabbet.
Bu kızımız da evlenmemezlik edemeyecek büyük ihtimalle. Biz duygusuz, dışarıdan yazıyoruz da, arada duygular var ve risk alacak bu çıkışla.
Oğlanı bu şekilde annesi karşısına dikmek, kvnin eline kozu vermek demek.
Buradaki yorumlardan pay biç, 13 yaşındaki çocuğu çekemedi, kıskandı, sığdıramadı bir yere, olay çıkardı rezil kadın olacak adı. Zaten erkeklerin, biz kadınlar kadar önem verdiği bir olay değil gelinlik... Yine genellemeyeyim istisnaları vardır, fark edenleri ama duruma bir miktar kayıtsız kalışı; düğüne aynı önemi vermemelerinden de kaynaklanıyor; damat için olduğundan daha önemlidir düğün, bir gelin için ve bir yere kadar anlarlar ve üstelik bir gelinlik için eş adayını kırmış olduğu sorgusu da cabası (Bu da tartışılır). Bir noktadan sonra, yaptıkları şımarıklık olarak suratına çarpılır.
Karışık yani Tintinn. Bırak kendilerini rezil etsinler denilip geçiliyor bir noktadan sonra mecbur.
Ben ona cevap vermedim bana göre genç kız özgüveni kırılır diye annesiyle kvdemle çözmek istedim ama ona da yanaşmadılar. Kızla konuşmak istiyorum akşam belki beni anlar diye umuyorum
Benim de bu forumda okuduğum en saçma şeylerden biri. Ama konuyu okuyunca değil, yorumları okuyunca şaşırdım. Çünkü konuyu okuduğumda, konu sahibi eski üye olmasına rağmen konunun fake olduğunu düşündüm. Hiç yorum bile yazmayacaktım. Sonra yorumlara bir baktım, ne var bunda, o daha çocuk, kıskandın mı vs yazanlar olmuş. İşte o zaman konunun gerçek olabileceğini anladım. Demek ki damadın ailesi de bunları yazanlar gibi kafa yapısına sahipler. Demek ki o insanlar gerçekler. İşte o zaman şaşırdım.
Bekara karı boşamak kolay gelir diyorlar ona bağlıyorsun sende benim yorumumu ama katılmıyorum. Nişanlılık evliliğin provası. Bir ömür aynı yastığa baş koyalım diye verilen bir sözün fragmanı. Balık baştan kokar hesabı, şimdiden hayat bu gelin hanım için zorsa, söyledikleri hisleri kaale alınmıyorsa, nişanlısı pasifse evlenip şahane bir hayat beklemek tamamen polyanacılık. Tamam erkekler pek dikkat etmez bunlara ama kayınvalide ve gmrümce faktörü var ortada. İkisi de bu saçmalığın farkındalar ama bilerek inadına yapıyorlar. Nasılsa oğlanı biliyorlar. Rest çekemeyecek diye olaylar büyüyor.
Ben belki duygusal olmamam, istediklerimde net olmam dolayısıyla kısa kesebiliyorumdur bazı konularda ama geriye dönüp baktığımda yaa duygusal davrandım ve şimdi bu haldeyim demedim hiç. Mantıklı hareket etmek hayatını ziyan etmemek daha mühim bence. Yoksa eşya alınmış ev tutulmuş diye bu kaynana, görümce ve pasif bir kocayla nasıl yaşayayım onca sene? Giden benim yıllarım olacağına eşya olsun.
Biri ben 12 yaşında dayımın düğününde gelinlik giydim yazdı. Beni eleştirdi üstüne de. Keşke gerçek olmasalar.
Kabarik tasli gelinlik almislar 750 liraya bildigimiz gelinlik.
Asil gelinimizin gelinligi de helen model
Sacmaligi dusunebiliyor musunuz
Nisanlin bu konuda ne diyor onunla konustun mu
Olay kendi içinde o kadar saçma ki zaten her türlü herkes saçma bir şeyle uğraşıyor. İlk bunu duydun oo hemen terket adamı bu nedir denmez. Ama konu sahibi gidip konuştum diyor. Müstakbel damat zaten olayı biliyor. Olayın başından beri sesi çıkmıyor. Konu sahibi derdini anlatıyor kv inada bindiriyor giyecek o gelinliği diye. Bu olay küçük bir şey ama örnekteki problem kafa yapısı, tutumlar. Kv gelinlik giyecek diye tutturmuş ya hayır benim yanımda kalacaksın diye tuttursaydı, görümce destek verseydi nişanlısı yine böyle sussaydı burdaki yorumlar ayrıl kızım başını yakma olurdu. Herkesin tutumunu aynı bırakıp sadece örnekteki maddeleri değiştirdiğimde durumun vehameti ortada.Hayır ona bağlamıyorum, durum bu kadar net değil diyorum; öfke de bir duygudur Tintinn ve mantığı, sevgiye nazaran daha çabuk karartır. Ondan öfke ile alınan anlık kararlar genellikle zarar getirir. Alınacak en doğru kararı sakinlikte vermeleri gerekiyor, bu yüzden bir öfkeli çıkış ile "Netim, gelmeyecek! Bu sorunu hallet yoksa ben gelmiyorum!!" diye nişanlıyı öyle pat diye bırakamazsın annesi karşısına çünkü o zaman senin düştüğün durum saçmalaşacak.
Diyorum ya, tartışılır.
Ve düğün hengamesinde, gelinler kadar damatlar da ne yapacaklarını, nasıl dengeyi tutturacaklarını bilmiyorlar. Tek bu ana bakıp "Böyle duruyorsa, kv eser gürler artık, bu adamdan olmaz" da denilemez. Bu gerilimi düzeltecek 3 taraf var; kv, gelin, oğlan. Kv zaten belli ki cahil, oğlan -ben artık ne diyeyim?- modunda, gelin de sinirleniyor.
Evlilikten mi vazgeçilsin, ana babasını mı kovalasın düğünden?
Kayıvalidenizle aranız nasıl? Bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Bu konudaki hassasiyetinizin de farkındalar.
Nişanlınızdan bahsettiğinizi görmedim o ne diyor bu saçmalığa.