13 yaşında küçük gelin mi olur?

Bu olaya kadar normaldik. Görümcem biraz kıskançtır nişan hediyesi olan kolyemi bana vermek istememişti. Nişanlım da genç kıza karışamam yanlış anlaşılır diyor.

siz konuşursanız da yanlış anlasilacak.
nisanliniz konuşursa zaten ülkede o kadar çocuk gelin varken uygun olmaz demeli. yani "birgaripyolcuhan rahatsız oluyor, o yüzden giymesin" demeyecek.

ama ben sizin yerinizde olsam asla ses çıkarmazdım çünkü olay her türlü size patlayacak.

Ben olsam kızla hiç konuşmazdım. Yani muhatabınız o olmamalı. Hatta kızın annesi veya kayınvalideniz de değil. Bu konuyu nişanlınız halletmeliydi. Hatta sizi hiç karıştırmadan halletmeliydi. Bu konuda nişanlınız sınıfta kalmış, farkındasınız değil mi?

30 yaşında adamı 13 yaşında kızın elbisesine karıştırmak da çok çirkin geliyor bana o yüzden kendisine yüklenemedim belki de

30 yaşında adamı 13 yaşında kızın elbisesine karıştırmak da çok çirkin geliyor bana o yüzden kendisine yüklenemedim belki de

Hiç görmedim o yaşlarda gelinlik giyen. İnternetten baktım 13 yaş sınır çocuk gelinlik için. Ben olsam birşey demezdim artık. Bırakın giysin. İnatlaşmayın.

Olay kendi içinde o kadar saçma ki zaten her türlü herkes saçma bir şeyle uğraşıyor. İlk bunu duydun oo hemen terket adamı bu nedir denmez. Ama konu sahibi gidip konuştum diyor. Müstakbel damat zaten olayı biliyor. Olayın başından beri sesi çıkmıyor. Konu sahibi derdini anlatıyor kv inada bindiriyor giyecek o gelinliği diye. Bu olay küçük bir şey ama örnekteki problem kafa yapısı, tutumlar. Kv gelinlik giyecek diye tutturmuş ya hayır benim yanımda kalacaksın diye tuttursaydı, görümce destek verseydi nişanlısı yine böyle sussaydı burdaki yorumlar ayrıl kızım başını yakma olurdu. Herkesin tutumunu aynı bırakıp sadece örnekteki maddeleri değiştirdiğimde durumun vehameti ortada.
Bu olay tek olmayacak, azı çoğu tekrarlanacak. Nişanlı kişisi de uzun süre susmak yerine anne olur mu saçmalamayın almayın böyle bir şey ne çocuk gelini gencecik kız, benim nişanlımdan uzun boyu var herkes yanlış anlar böyle olmaz. Düğüne bunu giymesin dese annesinin üzerine salmış da olmazdı konu sahibi onu. Adam susmuş susmuş kadın burada sinirinden konu açıyor hala ortada yok. Ben kendi açımdan bu kadar pasif biriyle de yapamam. Fikrini söyleyemeyen insan bana çekici gelmiyor. Bu aile vs olmak zorunda da değil. Daha geçende alışverişe gittik kasada müşteri ukalalık yapıyor. Neymiş verecekmiş tabiki poşet ne parasıymış o istanbulda yaşıyormuş vs görevli arkadaşlara laf sokuyor sürekli eşim girdi araya ağzının payını verdi bir güzel. 2 alışveriş yapıyorlar diye ne demek insan ezmek. Bu aile için de aynı. Ne demek gelini yok saymak? Neyin inadındalar? Amaçları ne? Böyle bir aileye girmeyi ancak eşim arkamda durur gözüm aşktan kör olursa kabul ederdim herhalde.
Bilemiyorum altan yani.. Kişiden kişiye değişen değerlendirmeler belli ki. Bende ne konuştum daldan dala valla

Elbette her değerlendirme kişiden kişiye değişiyor, dediklerine katılıyorum bir yandan, katılmıyorum zannetme çünkü kafamdaki olmayınca ve istediğim davranışı karşı taraftan almadığımda kestirip atan yönüm de mevcut.

Zaten oğlan annesini bilip tanımıyor mu? Konuşunca neyin ne kadar işleyeceğini?
Düğün zamanı işte kimseyi küstürmemek için arada dansöze bağlayan damadımız da bazen sessizleşebiliyor.
Bunun öncesini bilmiyorum, nişan bunun için var zaten; herhalde bu kızımız da nelerde sözünün geçtiğini, çocuğun ne kadar anacı olduğunu gözlemlemiştir; ama söz konusu düğün hengamesi olunca, dediğim gibi büyük bir olay yaşanmadıkça, ne yardan ne serden misali başlıyor "Küstürmeyelim, idare edelim"ler.

Ben de sana kendimden örnek vereyim:
Eşim 20 küsur yıllık çocukluk arkadaşım; hiçbir zaman anneci biri olmadı, saygıda kusur etmezdi ama alttan üstten kafasına koyduğunu yapar, pek tanımazdı yani. Okuldan geldikten sonra, kendi bekar evinde yaşadı; hatta annesi buna bozulmuştu, pek tınlamadı. Nişanlılık dönemimizde bildiğimizi okuduk, kimseyi karıştırmadık; benim annem kvme nazaran daha müdahildir. Eh kvmi evlenirken tanımadım, onu X teyze olarak zaten tanıyordum ama düğünümüz zamanı biraz bi şaştı kendini. :) Ben de kadını bastıran erkeği hiç sevmem, tercih meselesi. Bir problemim varsa, bunu ben konuşmayı çözmeyi tercih ederim, her konuda kollanmak hoşuma gitmez kendime hakaret sayarım.
Ben konuştum durumu kibarca; kadının cahillik edeceği tuttu işte geri basmadı.
Sinirlendim, haklıyım da. Eşime dedim "Annenle lütfen konuş, şunu hallet vallahi sinir bastı kalp kıracağım biliyorsun beni" diye. Eşim beni karşısına çekti, "Ben gidip düğün öncesi bunu konuşamam Gangsta, alacağım cevapları biliyorum; ben başka ne yapayım bana söyle? Bağırayım mı, söveyim mi döveyim mi, gelmeyin deyip kovayım mı? Ben ne yapayım?" dedi.

Çok üstü kapalı yazdım ama anlaşıldı umuyorum.
Biz idare ediverdik geçtik.
Sonraki birkaç olayda eşim beni muhatap bile etmedi annesiyle, net "Hayır"lar, yine normal bir hayat... Kapımızı çektik tamam.
Yani ben de bilemiyorum Altan :)))

Ne var bunda çocuktur diyenler etraflarında hiç mi görmüyorlar 13 yaşında birini? Kızın boyunu da yazmış konu sahibi 165 cm diyor. Hala çocuktur olsun, kıskanma lafları. Hanımlar muhakeme yeteneğinizi mi kaybettiniz?
Gelin 160 helen model giyerken, 165 boyla taşlı tarlatanlı gelinlikle dolaşan birine çocuk mu dersiniz?
Ben senin yerinde olsam evlenmem baştan söyleyeyim. İlk önce eş ailesinin sorunları olduğunu, sana zorla bir sürü şey yaptırmak isteyecekleri için hem de nişanlının ailesine laf söyleyebilecek kapasitesi olmadığı için. Senin hayatını yerler onlar. Kv her konuda tutturur, eşin de ben ne diyebilirim ki diye ortalıkta gezer.
Nişanlını al karşına de ki kafanda hayal et, benden uzun yeğenin ortada bu gelinlikle dolaşıyor saç makyaj yapılacak bir de bunun üzerine bu mantıklı mı? Değilse, düğün günümde böyle bir ortamda bulunmak istemiyorum. Ya gider konuşur çözersin ya da ben o düğüne gelmem de.
Bu nasıl bir rezilliktir ayıp ya..

Çok haklısınız sanki ben düğünde kimse topuz yapmasın diye bir tavır içindeyim. Düğünümde tek gelin olmak istiyorum ve en doğal hakkımdı. Beni anlamıyorlar 😐 Nişanlım konuşacak ailesiyle Birgaripyolcu istemiyor uzatmayın diyecek. Bakalım ne yapacaklar kadın bana çok dik konuşmuştu.

Her dediğine katılıyorum ama;
"Evlenmem" demek kolay geliyor, şimdi bir hazırlık süreci var, bu gençler belli ki nişanlılık zamanının sonlarını yaşamaktalar, evler dizilmiş düzülmüş, birlikte her şeylerini yapmış seçmiş yapmış, gün saymışlar sohbet muhabbet.
Bu kızımız da evlenmemezlik edemeyecek büyük ihtimalle. Biz duygusuz, dışarıdan yazıyoruz da, arada duygular var ve risk alacak bu çıkışla.

Oğlanı bu şekilde annesi karşısına dikmek, kvnin eline kozu vermek demek.
Buradaki yorumlardan pay biç, 13 yaşındaki çocuğu çekemedi, kıskandı, sığdıramadı bir yere, olay çıkardı rezil kadın olacak adı. Zaten erkeklerin, biz kadınlar kadar önem verdiği bir olay değil gelinlik... Yine genellemeyeyim istisnaları vardır, fark edenleri ama duruma bir miktar kayıtsız kalışı; düğüne aynı önemi vermemelerinden de kaynaklanıyor; damat için olduğundan daha önemlidir düğün, bir gelin için ve bir yere kadar anlarlar ve üstelik bir gelinlik için eş adayını kırmış olduğu sorgusu da cabası (Bu da tartışılır). Bir noktadan sonra, yaptıkları şımarıklık olarak suratına çarpılır.

Karışık yani Tintinn. Bırak kendilerini rezil etsinler denilip geçiliyor bir noktadan sonra mecbur.

Haklısınız. Bunun için dönsem yarın niye ayrıldın sorusuna anlattığım herkes "yahu sende ne geçimsizmişsin" der eminim.

Lafı nasıl da çevirmişsiniz.
Başlıktan 13 yaşında birini evlendirdikleri anlamı çıkıyor.
13 yaşında kız, özenmiş giymek istiyor.
13 yaşındaki kızı kıskandıysanız bi' kendi özgüveninizi sorgulayın bence.

Pardon ama 13 yaşında kızı evlendiriyor olsalar bu normal mi diye sorgulamam, yanlıştır. Polise şikayet ederdim kkde konu açmak yerine daha mantıklı olurdu.

siz konuşursanız da yanlış anlasilacak.
nisanliniz konuşursa zaten ülkede o kadar çocuk gelin varken uygun olmaz demeli. yani "birgaripyolcuhan rahatsız oluyor, o yüzden giymesin" demeyecek.

ama ben sizin yerinizde olsam asla ses çıkarmazdım çünkü olay her türlü size patlayacak.

Ben konuşunca kıskanç yenge, nişanlım konuşunca sapık oluyor. Ben anlamadım bu işi 😞

Düğünde 1 gelin daha olması normal ama benim bunu dert etmem garip demek. 😐
normal değil
ortalık ördeğe tecavüz edilen ülkede hem çocuğu hem çevreyi teşvik edecek bu hareketler hiç normal değil
size kalmaması lazımdı ama o yaşta o boyutta bi kızın gayet şık giyinip gelebileceği başka çözümler olabileceği o kavgalar çıkmadan birileri tarafından konuşulabilmeliydi
ama siz de yazdıklarımdan değil sadece düğünde nerdeyse kendinize rakip görmenizden dolayı tepkilisiniz
aslında tüm mesele yukarda boleyn kızının dediği gibi anlayış kültür görgü meselesi

X