- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.508
- 53
- 28
- Konu Sahibi gulendam_34
Şöyle ki çocuğunuzunu en iyi siz tanıyorsunuz. Eğer biraz umursamaz ve hijyen gibi konuları çok sallamayan biriyse, yani "amaan boşver" modunda olan sıradan bir ergense kullanmasın. Lens hijyen ve disiplin ister. Lensle uyunabilir ama bunu yapmayacak mesela. Banyoya girince çıkarmalı. Bakmayın optikcilerin lens satmak için "her şeyi yapabilir" demelerine. Ben eve girer girmez ayakkabı gibi lensi çıkarıp gözlüğe geçiyordum. Bunun takması çıkarması temizliği de var. Ayrıca göz yapısı tam olarak oturmadığı için lensin kayma durumları olacak.
Kızınıza şöyle izah edebilirsiniz. Lens göz korneasini inceltiyor, şimdi lens kullandığın için ilerki yaşlarında kullanmayabilirsin.
Cevabı lazerle cizdiririm ilerde olursa da "kornean inceldiği için çizemezler" diyebilirsiniz. En azindan 16 17ye kadar idare etsin bence. Çok küçük bana kalırsa. Gerçekten şimdi takarsa ilerki yaşlarında takamayabilir. Doktorunuz daha iyi bilir tabi
Kızınıza şöyle izah edebilirsiniz. Lens göz korneasini inceltiyor, şimdi lens kullandığın için ilerki yaşlarında kullanmayabilirsin.
Cevabı lazerle cizdiririm ilerde olursa da "kornean inceldiği için çizemezler" diyebilirsiniz. En azindan 16 17ye kadar idare etsin bence. Çok küçük bana kalırsa. Gerçekten şimdi takarsa ilerki yaşlarında takamayabilir. Doktorunuz daha iyi bilir tabi