Merhaba. 2 sene lens kullandım. En son düğünümde taktığım lensi yorgunluktan ve yoğunluktan bir kaç gün cikarmayinca gözüm enfeksiyon kaptı. Bir kaç gün boyunca gözlerim kıpkırmızıydı ve su gibi iltihap aktı. Bu deneyimden sonra bir daha hiç lens kullanmadım.
Lensler, gözün kapladığı bölümünün oksijenle temasını kestiği için gözün tamamında kılcal damarlar belirginlesiyor. Gözdeki aydınlık görüntü azalıyor anlayacağınız. Gelişim çağında bir gözün oksijenlenmesi çok daha önemlidir diye tahmin ediyorum. Ayrıca lensi gün içinde bir kaç saatten fazla kullanmak tavsiye edilmiyor. Okulda en az 6 saat kullanması gerekecek, bu konuyu iyi düşünün.
Kullanacağınız marka çok önemli. Lensin incecik ve şeffaf olması sağlık açısından en güvenli olanı. Renkli lensler kalın olmak zorunda. Lens ne kadar kalın olursa oksijen geçirgenliği o kadar az oluyor. Ben Acuvue Oasys marka kullanmıştım. Pahalı ama denediğim en iyi lensti. Yanlış hatırlamıyorsam 15 günlüktü bu marka, yani bir lensi 15 gün kullanıp atıyorsunuz.
Bir kaç tane havalı çerçeve alın, moduna göre onları kullansın, tarzı olur daha çok sever belki
Çok önemsediği günlerde de lens takabilir.