13 yaş farkı ile ilgili fikirleriniz?

tabi canım, bence de aynen öyle
ama hani ikisinden birini seçmek zorunda kalsaydım anlamında yazdım
Zorunda kalmam, üçüncü bir seçenek evde kalmak işte. Benden güzel turşu olurdu :KK66:

kızlar nasıl ki herşey "çaba" istiyor
"aşk" da ayakta kalmak için çaba istiyor
ben katılmıyorum o bir süre sonra aşk biter, sevgi-saygı kalır olayına, evliliğimde onun olmasını da hiç istemem
"aşk" bitiyorum diye sinyal gönderiyorsa, bir şekilde canlandırmak yine insanın elinde (seksi kastetmiyorum)
yeter ki insan onu ayakta tutmak için çaba harcamaya gönüllü olsun

Aşk sevgi ayrımını çok yapamıyorum ben. Ama evlilikte heyecanı canlı tumak çok kolay aslında. Bu konuda sana katılıyorum. Seks bir yere kadar toparlar, anlık heyecanlar sağlar. Ama o adamın eve ayakları totosuna vura vura gelmesini ömür boyu sağlayabilmek lazım. Tabi karşılıklı olarak.

İyi de sizin durumunuz farklı, yüz yüze tanışmışsınız, bir çekim var, bir hissiyat var. Ismarlama şekilde kendisine sorulan 26 yaşındaki bir kıza bence cevabı , o çok genç hayatının baharında, daha genç biriyle olmalı, olmalıydı bence.

Artı 36 genç, 39 yaşlı :63::63::63::63::63::63: 36lık adamı alırım ama 39luğu almam:63::63::63:

Daha önce kendimden 10 yaş büyük birine aşık oldum, ağzıma s..tı sağ olsun. Extra bedduaya gerek yok yani :KK76:
Beddua değil ayol dua dua.
Ben 22 yaşında çıtırdım o zamaaağğnnn.. Gönül işte nereye konacağı belli olmuyor :KK66:

Eyvallah ama o güzel duada gözün herifin yaşını görmesin gibi bir cümle var, 70 yaşındaki herife vurulmayayım sonra :KK70::KK70:
Haha yok 40 lı yaşlar diye belirttim özellikle duada. Dualar çarpışırsa 40 yaşına kadar evde kalırsın sonra kendinden 3 yaş büyük 40'lı yaşlarında bir adamla evlenebilirsin.

Eyvallah ama o güzel duada gözün herifin yaşını görmesin gibi bir cümle var, 70 yaşındaki herife vurulmayayım sonra :KK70::KK70:

Haha yok 40 lı yaşlar diye belirttim özellikle duada. Dualar çarpışırsa 40 yaşına kadar evde kalırsın sonra kendinden 3 yaş büyük 40'lı yaşlarında bir adamla evlenebilirsin.

yeter arkadaşlarım
banlanacaksınız
zaten bir sürü insan ban yemiş ne olmuşsa...

Ablacığım evrendeki ne kadar kötü enerji varsa şu anda üstüme çektin sağ ol :KK70: Tamam, geri alıyorum kocan tazecik, körpe bir fidan :KK50:

Evli insanlardan öneri istemissin ancak bende yorum yapmak istedim.benden 12yas büyük sevgilim vardi.3ay surdu ben yapamadim..cnku beklemtilerime cvp vermedi.egtm düzeyi ise çok iyidi.hatta bnden üst konumdaydı.mantik evliliği yapacak yasta dglsin.bence bi daha dusun derim.

Ablacığım evrendeki ne kadar kötü enerji varsa şu anda üstüme çektin sağ ol :KK70: Tamam, geri alıyorum kocan tazecik, körpe bir fidan :KK50:
Ay bir de abla dedin bana yaw. Zaten girmişim 30 yaş sendromuna. Şimdi gelecek asıl kötü enerji sana...
Yok ayol kötü enerji falan bende, kalmadı bitti... İyileri yolluyorum. Allah gönlüne göre versin, çok mutlu ol..

C

cnm dusuncelerın ıcın sagol alınmadım o konuda haklısın..ama ben hemen cocuk yapmadım!bu sıkıntıları 1,5yıldır yaşıyorum Bastada sorunlar oldu tabı ama cok asılmayacak seyler degıldı ben cocuğum ıcın kalıyorum derken planlarım olduğunu vurguladım!!babasız kalmasın dıye degıl..ve bız dogru cok sorunlar yasadık fakat bunlar cocuğumun yanında olmadı ıllahakı hıssetmıstır tabı ama yanında yaşanması dahada ağır atlatılırdı dıye düşünüyorum artı cocuğumun karşısında cok güçlü duran bı anneyım!!suan ayrılmamanı nedenı cok farklı bırazda duygusal evet aılem de arkamda fakat ben kımseye sırtımı dayayıp yola çıkma taraftarı degılım rabbım saglık sıhhat verdıkten sonra dmdık ayaktayım korkum yok..ha bunların dışında bosanma aşamasında maddı acıdan korkum yok hıc bırsey yapamasam devlet sahıp çıkar mutlaka yurtdışında yasıyorum ama ben kendım yapma nıyetındeyım gerekırse..ne desem boş aslında cnm yaa anlatsam seneplerı hak verırsın ama burdan ne kadar anlayabılırım kı:KK43:(

Bu arada delıllerımı de saglamlastırıyorum ne olur ne olmaz dıye çoğu Seyı sabıtlemıstım Ztn her türlü :)

siz ne kadar dik durdugunuzu, cocugunuza belli etmediginizi soyleseniz de egoist, bencil, dünyanın onun etrafında döndügünü sanan, tabiri caizse agzından tükürükler sacarak konusan kisinin iyi bir rol model olmayacagından bahsediyorum.

yurtdısı oldugu icin devletin sundugu imkanlar sanırım daha iyi olabilir,
fakat aynen dediginiz gibi dimdik durmanız gerek kendini, cocugunuz ve geleceginiz icin...
birseyler yazdıysam sizi ezmek asagılamak icin degil, bir evlilikte olabilecek tüm olumsuzlukları yaşamanıza uzuldugum icin yazıyordum.
planlar yaptıgınızı söylüyorsunuz... neler oldugunu elbette siz açmadıkca bilemeyiz,
fakat her ne düsünüyorsanız bunları intikam icin bekletmemenizi tavsiye ederim,
siz o evden basıp gittiginizde ve yeni bir hayata adım attıgınızda da onun o şaşkın hali içinizi daha cok sogutur bence.

neyse, delil topluyormussunuz, dilerim her sey sizin ve cocugunuz icin güzel olur...
son olarak 2 uyarım olacak;
ogrenilmiş caresizlige dönüşmeden olaylar tekrarlandıgı an o evden anında gidebilecek konumda olmaya özen gosterin her zaman,
bir de madem planlarınız var internet gecmisinizi silmeyi unutmayın, eşinizin görmesi siz delillerden bahsederken pek iyi sonuclar dogurmayabilir.

bu konuya yazmaktan çok imtina ettim aslında, yaşamadım bilmiyorum çünkü, ama en son bi arkadaşımın hikayesini anlatmaya karar verdim.

99da ev alıp taşındık, 11 yaşımdaydım, erkek kardeşim de 4. aynı binada oturan bi komşumuz vardı, 10 yaşında kızları, 7 yaşında oğulları vardı. kapıda falan karşılaştıkça selamlaşırdık. çok genç, çok güzel bi anneleri, çok olgun bi babaları vardı.

bi gün bizi evlerine ps oynamaya çağırdılar, oyunun adını tam hatırlamıyorum, "naughty dog" diye lakabı vardı, yeni nesil sonic gibi bi şey. mario tarzı. babam izin vermez sandım ilk başta ama verdi. "babalarını tanıyorum, iyi insanlar" dedi.

sonra biz çok samimi olduk. ailece falan görüştük, çat kapı gidip gelmeye başladık. çok çocuktum aslında, ama anlıyordum. ve gerçekten çok net hatırlıyorum.

kadın 30, adam 45 yaşındaydı. kadın evliliğinden o kadar mutluydu, kocasını o kadar seviyordu ki anlatamam size. kocasından bahsederken ismiyle bahsetmezdi hiç, sonuna iyelik eki getirirdi hep. öyle bağlı. 18 yaşında evlenmiş, çok aşıkmış. adam 33 yaşında tabi o zaman. genç bi kızın isteklerini, ihtiyaçlarını biliyor ve ona göre davranıyor. hediyeler, sürprizler falan filan. bi de zaten 33 yaşında adam iyi kötü düzenini oturtmuş adamdır. 2 işte birden çalışıyordu, durumları hep iyi oldu. o kadın hiç yokluk sıkıntı görmedi. burda yazan pek çok insan gelecek kaygısı taşıyor mesela evlenirken, o taşımadı. adamın gücü yeterdi ve yetiyordu çünkü.

ben 16 yaşıma geldiğimde, "kocam ölünce"yle başlayan planlarını anlatmaya başladı kadın. çünkü adam 50sine merdiven dayamıştı, kadın 30larının ortasındaydı, en büyük çocuğu daha lisedeydi.

17 yaşımda taşındık ordan. birkaç sene sonra onlar da taşındı ama onlar epey uzağa taşındı. eskisi kadar sık görüşemez olduk.

birkaç görüşmemizde kadın eskisi kadar mutlu değil gibi geldi bana. kocasının hastalıklarından, yorgunluklarından şikayet ediyordu.

birkaç sene önce bi bayramda gittik, 2 sene olmuştur belki. adam gerçekten çökmüş ve ciddi anlamda hasta. kadının tek yaptığı da "kocam hasta, kocam yaşlı, kocamı babam sanıyorlar, kocamı çocuklarımın dedesi sanıyorlar" diye yakınmak. beni tembihledi, "sakın kendinden büyükle evlenme, çok pişman olursun" dedi. 15 sene önce "kocanla yaş farkın olsun, seni çok mutlu eder" diyordu.

kızları evlendi şimdi, epeydir görüşmedik, torun seviyorlardır muhtemelen.

60ına yaklaşan bi adamın bazı hastalıkları çıkar evet, ama hayat arkadaşı da o yaşlardaysa, yani 30ları 40ları beraber devirmişler de artık kendilerine iyi bakmaları gereken zamanlardaysa, destek olur. bazı şeyleri insanın hayat arkadaşıyla beraber aşması gerek diye düşünüyorum. yediğine içtiğine dikkat etmen gereken zamanda, veya kafana eseni yapmak istediğin zamanda, eşin de aynı çağı yaşıyor olmalı.

benim tecrübem yok diye yazmak istememiştim konu ilk açıldığında ama şu an tekrar görünce dayanamadım. ben o adama hep çok üzüldüm çünkü.

adam hemen hemen babamla yaşıttı ama benimkiler birer fincan çay alıp sessiz huzurlu otururken, çünkü artık kafa dinleme yaşlarıydı, o adam karısını avm avm gezdiriyordu, çünkü kadın o yaşlardaydı, henüz kafa dinlemek isteyeceği yaşa gelmemişti. gerçi o kadın o yaşa gelebildi mi onu da bilmiyorum ama o adam anlayışı ve huzuru hak ediyordu, onu biliyorum. hayatımda tanıdığım en kaliteli, en ailesine düşkün insanlardandı, bence yazık oldu. kadına da çok suç bulamıyorum, nihayetinde onun da yaşından kaynaklı amaçları ve beklentileri vardı. 18indeyken çok pembe gelen tablo bi yaştan sonra o kadar pembe olamadı.

bizim de çok samimi 39 yaşında bir arkadaşımız var, inanılmaz kalitelidir, çok da severiz
1,5 sene öncesine kadar tam de dediğiniz sebepten evlenemedi
kızlar üzerine atladı resmen ama kapanın elinde kalamadı, kalmak istemedi
kendini kapmaya çalışan kızları değil, kendisi kapmak isteyeceği bir kız aradı
kısmet 1,5 sene öncesineymiş, 1,5 sene önce buldu aradığını

Öyle biri benim de çevremde var. Önceden düz memurdu, şimdi yard. doç. oldu düz memurklen yüzüne bile bakmayan kızlar sıraya girdi ama o da şimdi gerçeği bildiği için kolay yanaşmıyor evliliğe, beklentisi yükseldi. 36 yaşında ama 7-8 yaştan fazla küçük kızlara hiç bakmıyor bile...Böyleleri de vardır elbette.
Konu sahibinin durumuna benzer durumlar için konuştum ben, adam 39 yaşına gelmiş ama görücü usulü 26 yaşında bir kıza talip oluyor...kendi bulabilirdi, yaşına denk birini seçebilirdi...vs bu seçici olmadığını evlenmek için evlendiğini gösterir

X