13 yaş farkı ile ilgili fikirleriniz?

Enişteniz annenize ne diye hitap ediyor merak ettim arada 3 yaş var.
Valla kardeşim bize hiç sormadan onunla evlendiği için bende bu tarz şeylere sıcak bakmadiğim için görüşmüyorum ama annam yasında ve yalaka bellı kı dayıma bile dayı diyor.onun dişinda anneme ne diyor bilmiyorum.ama ben olsam uyancımdan o adamla ailemin krşisina çıkamazdım babam olabileck yasta ki kardeşimden birkaç yas kücük cocugu varmiş

Kafa yapınız tutmaz , olmaz o iş ve seni hep küçük görür genelde o hakim olur herşeye kalbine ulaşamaz , yaş farkı çok , ama maddi yönden rahat olursun sadece fikirlerini zamanla saçma bulur veya seni hesaba almaz ve böylece mutsuz olursun ,frekanlars tutması şart
Arkadaşlar merhaba. Özellikle evli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Yakınlarda bir aile dostumuz tanıdığı biri ile bizi tanıştırmayı önerdi. Ahlaklı çok düzgün biri olduğunu filan söylediler, öve öve bitiremediler. Eğitim düzeylerimiz de ailelerimiz de birbirine çok uygun gibi. Ancak ben 26 yaşındayım bahsettikleri kişi 39. Ne düşünür diye anneme sormuşlar o da biraz büyükmüş demiş sadece. Bana da fikrimi sordu. Gözüm korktu biraz ama sizce çok büyük problem midir bu kadar yaş farkı? Bir arkadaşım böyle bir evlilik yaptı kafaları çok uydu birbirlerine aslında oldukça mutlulular. Kafalar uyduktan sonra bu büyük bir fark mıdır?

Yani sizce bir görüşmeli miyim?

Kafa yapınız tutmaz , olmaz o iş ve seni hep küçük görür genelde o hakim olur herşeye kalbine ulaşamaz , yaş farkı çok , ama maddi yönden rahat olursun sadece fikirlerini zamanla saçma bulur veya seni hesaba almaz ve böylece mutsuz olursun ,frekanlars tutması şart
Arkadaşlar merhaba. Özellikle evli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Yakınlarda bir aile dostumuz tanıdığı biri ile bizi tanıştırmayı önerdi. Ahlaklı çok düzgün biri olduğunu filan söylediler, öve öve bitiremediler. Eğitim düzeylerimiz de ailelerimiz de birbirine çok uygun gibi. Ancak ben 26 yaşındayım bahsettikleri kişi 39. Ne düşünür diye anneme sormuşlar o da biraz büyükmüş demiş sadece. Bana da fikrimi sordu. Gözüm korktu biraz ama sizce çok büyük problem midir bu kadar yaş farkı? Bir arkadaşım böyle bir evlilik yaptı kafaları çok uydu birbirlerine aslında oldukça mutlulular. Kafalar uyduktan sonra bu büyük bir fark mıdır?

benmde eşimle aramda tam 13 yas fark var eşimi çok seviyorum oda beni
severek evlendik
görsellik olarak sorun etmedim asla yası çünkü birbirimize yakısıyoruz öyle ucuk bir fark görünmüyor aramızda

yaş la ilgilimi yoksa karakterlemi ilgili bilmiyorum bukonuda kendimle çelişiyorum aslında ama bazen çok bunalıyorum eşimin işi gereği biryere çıkamıyoruz çıkarsakta 50 yasındaki amcasınıda yanımızda götürüyor heryere onunla çok iyi anlaştıgı için (annesi babası yok eşimin belkide buyüzdendir bilmiyorum) yani demiyor biz genciz basbasa gezelim diye

önceleri yas farkını asla sorun etmiyordum ama zamanla bakıyorum eşim çok monoton benide anlamıyor işi gereği yoruldugunu vaktinin olmadıgını hernekadar dillendirsede bence içinden gelmiyor

bende artık 24 yasında kendimi 45 50 gibi hissetmeye başladım birde cocugumuz olmuyor kendimden çok eşimi düşünüyorum yası ilerliyor nezaman baba olacak diye onu sevdiğim için evlendiğim için pişman değilim ama keşke beni biraz anlasa

yasın önemi elbette var ama karakter de çok önemli karar senin

Kişiye göre değişir tabiki ama fikrimi söyleyeyim sana;
Olmaz tatlım. Arada çok büyük uçurumlar oluyor. görüntü itibariyle demiyorum sadece. Kafa olarak, hareketlilik olarak. Tecrübeyle sabit.

ilk okudugumda hızlıca baktıgım icin yorumunuzu farketmemiştim,
konuyu dagıtmak istemiyorum demissiniz fakat yazmadan gecemeyecegim,
diger konularınıza da baktım, neyse ki evet şu an hamile degilmişsiniz fakat bir cocugunuz varmıs zaten.

sorunların üstesinden nasıl geldiniz bilmiyorum fakat siddet, aldatma ne ararsanız varmıs evliliginizde.

belli ki ayrılmayı düsünmüyorsunuz su an,
en azından her şeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim, hem kendiniz hem de cocugunuz icin.
gecmiste yasadıgınız seyler tekrarlandıgı an cekip gidebilmeli, bunu da ona hissettirebilmelisiniz.

ayrıca bir süre işinizi şansa bırakmadan hamile kalmamaya özen gostermenizin sizin icin daha iyi olacagına inanıyorum.
Aynen canm bı sekılde ustesınden geldım cogu seyın Bırden olmuyo hıc bır sye ama ben cok yoruldum daha dogrusu soğudum Cok farklı bı ınsan benım esım ben asırı sabırlı bırıydım ama evlılık ıcınde fakat benı bıle zıvanadan çıkarttı bu adam:) su an ayrılsam aılem annem daha dogrusu ıstemıyo cocuk tan dolayı ama cokta ısrarcı degıl kararıma saygı duyuyor be arkamda butun aılem fakat benım dusuncelerım cok farklı pargalı ıbrahım gıbı bı adam benım esım güçlü tanınmış zekı hükümdar ruhlu (egoıst) kendını vazgecılmez sanan bı tıp mınnetsız ama bende cok mınnetsızım oda bunu kaldıramıyor..cok bılmıs ve zekı ama bana laf yetıstıremıyo herseye mükemmel kafası çalışır her ortama uyar rahatlıkla tabı ısıne gelırse ama ıste aıle annesı ozellıkle bencıl yetıstırmıs:KK43:( bağımlı bı kaynana esım ne kadar sosyalse bı okadar eskı kafa aynı zamanda dısarda cok sosyal ama gelde bana sor cozemıyorum İnan karmakarısıgım ılk zamanlardakı halıne gore cok degısım var bu na kımse laf dıyemez herkes saygı eder egılır pasam hazretlerıne ona rağmen benı okadar delırttıkı ladattıgı kızı oyunla yanıma getırtıp ıs yerınde mılletın ıcınde önüne çıkardım rezıl ettım neler yaptım ona ınanamazsınız bu konuda cok şükür suan ıyı ödü patlıyo benden ama erkeklıgede b..k surmuyo cocuk konusunda tedbırımı aldım ama ayrılık konusuna gelınce cok düşündüm hatta benı tehdıtlerle durdurmasaydı uzlassaydı anlasmalı bosanmak cok ıstedım ama yanaşmadı ha ben korkumdan degıl kendımı tam anlamıyla garantıye almadan bunu yapmak ıstemıyorum açıkcası ama eğer duzrlmesse de bı ömür boyle çekmeye Ztn hıc nıyetım yok her türlü ayaklarımın üstünde dururum ama bıraz zaman düşündüğüm seyler var malum tek degılım cocuğum var ama bılıyorumkı Allah'a özün doğruysa kısa vadede kaybetmıssın gıbı gorunsede ınsan uzun vadede kazanıyo buna ınanıyorum

diger konularınıza da baktım, neyse ki evet şu an hamile degilmişsiniz fakat bir cocugunuz varmıs zaten.

sorunların üstesinden nasıl geldiniz bilmiyorum fakat siddet, aldatma ne ararsanız varmıs evliliginizde.

en azından her şeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim, hem kendiniz hem de cocugunuz icin.
gecmiste yasadıgınız seyler tekrarlandıgı an cekip gidebilmeli, bunu da ona hissettirebilmelisiniz.

ayrıca bir süre işinizi şansa bırakmadan hamile kalmamaya özen gostermenizin sizin icin daha iyi olacagına inanıyorum.
Ve bıde cnm herseye suan katlanabılmemın sebebı onu cok sevmemem hanı benı rahat bıraksın en azından yıpratmasın boyle şeylerle duzelmessede en azından dıyorum bı sekılde cocuğumun gelecegı ıcın bazı düşündüğüm seyler var dızelmıcek gıbı olursa en azından cocuğum ıcın bıraz daha sabrederım ama oda cok ıyı bıkıyorkii herseye ok fakat aldatma olayı degıl tekrar etmek yada benım öğrenmem ufacık bı şey duymam dahı yuvanın yıkılmasına sebep olacak bunu ıdrak ettı cok şükür ve gercektende fıkrım bu..cok sabırlıyım ınan yaşadığım olayları yazsam helekı aldatma olayını kk benı topa tutar neden bırakmıyorsun bu adamlıktan nasıbını almamıs adamı dıye:)) fakat dedıgım gıbı düşündüğüm seyler var tek olsam umrunda olmazdı ztn coktan bıtmıstı ama ben cocugu bahane eden tıplerdende degılım burda yazdım cocuğumun gelecegı ıcın dıye ama demek ıstedıgım cok farklı aslında yanı kısasa ay cocuğum babasız buyumesın dıye bu adamı cekmıyorum daha mantıklı dusuncelerım var:)) ben bunları yaparken duzeldı duzeldı kendı lehıne yok duzelmedı bunca yılım heba oldu ne kadar daha gıdıcek bellı degıl ama ondan sonra ben ayaklarımı uzatıp hayatın tadını cıkarırken cocugumla oda yapamadığı yada bana yaşattığı acılardan dolayı vıcdanıyla hesaplasıyo olucaktır muhtemelen:) bılırsınız ıntıkam soğuk yenen bır yemektır....,

Cnm

ben sana cvp yazdım dün gece ama yanlışlıkla (labfaresı) konu sahıbıne yazmısım:KK43:(

Bence çok fazla eşim benden 4 yaş büyük bazen çok büyük davranıyor canım sıkılıyor erkekler biraz daha hızlı yaşıyor kaldım. 13 yaş düsünemiyorum bile

Geçen gün eşiyle 10 yaş fark olan bir tanıdığım demişti ki gençken yada çok aşıklen sorun olmuyor ama artık çok yoruldum. Doğal olarak o daha olgun ve fark açılmaya başladı. Bu onların gündelik aktivite ve eğlence anlayışlarını bile etkiliyormuş.

Karşında ki kişiye de sana da bağlı bu durum.
Benim eşimle aramda 15 yaş var hiç bir sıkıntı yaşamadım şahsen.
Çünkü eşim çocuk ruhlu hala 20 yaşında gibi hissediyor.Bazı insanlar böyle oluyor.
Bence iki kişi anlaştıktan sonra kafa yapıları vesaire uyduktan sonra 30 yaş olsa da fark etmez.

Aynen canm bı sekılde ustesınden geldım cogu seyın Bırden olmuyo hıc bır sye ama ben cok yoruldum daha dogrusu soğudum Cok farklı bı ınsan benım esım ben asırı sabırlı bırıydım ama evlılık ıcınde fakat benı bıle zıvanadan çıkarttı bu adam:) su an ayrılsam aılem annem daha dogrusu ıstemıyo cocuk tan dolayı ama cokta ısrarcı degıl kararıma saygı duyuyor be arkamda butun aılem fakat benım dusuncelerım cok farklı pargalı ıbrahım gıbı bı adam benım esım güçlü tanınmış zekı hükümdar ruhlu (egoıst) kendını vazgecılmez sanan bı tıp mınnetsız ama bende cok mınnetsızım oda bunu kaldıramıyor..cok bılmıs ve zekı ama bana laf yetıstıremıyo herseye mükemmel kafası çalışır her ortama uyar rahatlıkla tabı ısıne gelırse ama ıste aıle annesı ozellıkle bencıl yetıstırmıs:KK43:( bağımlı bı kaynana esım ne kadar sosyalse bı okadar eskı kafa aynı zamanda dısarda cok sosyal ama gelde bana sor cozemıyorum İnan karmakarısıgım ılk zamanlardakı halıne gore cok degısım var bu na kımse laf dıyemez herkes saygı eder egılır pasam hazretlerıne ona rağmen benı okadar delırttıkı ladattıgı kızı oyunla yanıma getırtıp ıs yerınde mılletın ıcınde önüne çıkardım rezıl ettım neler yaptım ona ınanamazsınız bu konuda cok şükür suan ıyı ödü patlıyo benden ama erkeklıgede b..k surmuyo cocuk konusunda tedbırımı aldım ama ayrılık konusuna gelınce cok düşündüm hatta benı tehdıtlerle durdurmasaydı uzlassaydı anlasmalı bosanmak cok ıstedım ama yanaşmadı ha ben korkumdan degıl kendımı tam anlamıyla garantıye almadan bunu yapmak ıstemıyorum açıkcası ama eğer duzrlmesse de bı ömür boyle çekmeye Ztn hıc nıyetım yok her türlü ayaklarımın üstünde dururum ama bıraz zaman düşündüğüm seyler var malum tek degılım cocuğum var ama bılıyorumkı Allah'a özün doğruysa kısa vadede kaybetmıssın gıbı gorunsede ınsan uzun vadede kazanıyo buna ınanıyorum

Ve bıde cnm herseye suan katlanabılmemın sebebı onu cok sevmemem hanı benı rahat bıraksın en azından yıpratmasın boyle şeylerle duzelmessede en azından dıyorum bı sekılde cocuğumun gelecegı ıcın bazı düşündüğüm seyler var dızelmıcek gıbı olursa en azından cocuğum ıcın bıraz daha sabrederım ama oda cok ıyı bıkıyorkii herseye ok fakat aldatma olayı degıl tekrar etmek yada benım öğrenmem ufacık bı şey duymam dahı yuvanın yıkılmasına sebep olacak bunu ıdrak ettı cok şükür ve gercektende fıkrım bu..cok sabırlıyım ınan yaşadığım olayları yazsam helekı aldatma olayını kk benı topa tutar neden bırakmıyorsun bu adamlıktan nasıbını almamıs adamı dıye:)) fakat dedıgım gıbı düşündüğüm seyler var tek olsam umrunda olmazdı ztn coktan bıtmıstı ama ben cocugu bahane eden tıplerdende degılım burda yazdım cocuğumun gelecegı ıcın dıye ama demek ıstedıgım cok farklı aslında yanı kısasa ay cocuğum babasız buyumesın dıye bu adamı cekmıyorum daha mantıklı dusuncelerım var:)) ben bunları yaparken duzeldı duzeldı kendı lehıne yok duzelmedı bunca yılım heba oldu ne kadar daha gıdıcek bellı degıl ama ondan sonra ben ayaklarımı uzatıp hayatın tadını cıkarırken cocugumla oda yapamadığı yada bana yaşattığı acılardan dolayı vıcdanıyla hesaplasıyo olucaktır muhtemelen:) bılırsınız ıntıkam soğuk yenen bır yemektır....,

Cnm

ben sana cvp yazdım dün gece ama yanlışlıkla (labfaresı) konu sahıbıne yazmısım:KK43:(

alınmayın ancak 21 yaşında düsünceleriniz daha tecrubeli kisilerce manipulasyona acıkken kendinizden yaşca büyük biriyle evlenmissiniz,
ve ardından hemen ilk cocuk olmus...
maalesef ki yaşadıklarınız eşinizin egoistce ben bilirim, ben güclüyüm derken size piskolojik siddet uygulamasıyla da sınırlı kalmamıs; aldatılmıssınız, fiziksel siddete de maruz kalmıssınız.

cocugum icin kalıyorum diyorsunuz fakat kendisinden sogudugunuz bir eş ile devam edecek bir evlilik ve evde annesi sürekli asagılanan ezik hor gorulen bir cocugun gelisimi sizce ne derece saglıklı olur?
intikam soguk yenen bir yemektir demissiniz fakat sizin de yazdıgınız gibi yıllarınız gecti ve hala gecmeye devam ediyor...
aileniz yasadıklarınızı normal karsılıyor olabilir fakat bu durum tüm bu yazdıklarınızın onur kırıcı oldugu gercegini degistirmiyor,
yine de siz kosulları zorladıgınızda desteklerini sunacaklarını belirtmisler ki bu bence sizin bir nebze daha güvende hissetmenizi saglayacak birsey.

ayrılmayı ne derece düsünüyorsunuz bilmiyorum,
nelerin üstesinden geldiginizi (?) ve nasıl yaptıgınızı da.
fakat "ben cocugum icin kalıyorum diyen klasik kadınlar gibi soylemiyorum, planlarım var" diyorsanız tavsiyem tazminat icin kanıtlarınızı saglamlastırıp sonra da ilişkiyi bitirmeniz.
ne demek anlasmalı bosanmaya yanasmadı?
hangi hakim evde sürekli iskence görürcesine yasayan bir kadını o evlilige mahkum kılar ki?

intikam vs hikaye...
şu an kendinize ve cocugunuza yapacagınız en büyük iyilik o ortamdan bir önce uzaklasmak olacaktır bence,
eger maddi yetersizliklerden ötürü avukat tutamıyor ve su an cıkmaza girdiginizi düsünüyorsanız baroya basvurun,
siz kararlı oldugunuz sürece devamı da gelir.
sadece ne istediginize karar verin,
o planlar, intikamlar icinde daha fazla zaman kaybetmeyin,
aksi taktirde yıllar sonra arkanıza baktıgınızda kendimi yok yere kandırmısım deme ihtimaliniz de var.

26 yasinda bi genc hanim icin 40 yasinda olgun bi adam cok fazla gelir. Ask mesk de yok. Niye dusunuyosun ki tanismayi ne gerek var

Sağ olun içimi açtınız :eek:

Öyle demek istemedim, ileri yaşta olup da evlenmeyen bayanların daha geçerli sebepleri oluyor yani tercih edilseler bile çok seçici olmak durumunda hissediyorlar
Ayrıca erkekler kendinden yaşa küçük ve kariyer olarak daha düşük seviyedeki bayanları tercih etme yönünde düşünüyorlar tabii herkes için geçerli değil genel bir yargı bu yoksa bireysel anlamda doğru değildir..

Gezip tozup gününü gün etmesi yanlış bir şey mi yani? Böyle bir adamla evlenmenin nesi yanlış?
Ya da karşısına evlenmek isteyebileceği bir kadın çıkmamış olamaz mı? Eş adayı bulmak mesele değil ki evlenmek isteyeceğin insanı bulmak mesele.
Evlenmek için evlenecek olan insanın (kadın erkek ayırmıyorum) her ne yaşta ve konumda olursa olsun eş bulması kolaydır. Kriter nefes alsın yeter ise zaten yüzlerce aday çıkar insanın karşısına. Ama başka detaylara da bakıyorsa eğer orda işler karmaşıklaşır. Yani yaş ve konum ne olursa olsun eş bulmak bu düşüncedeki insan için kolay değildir.

O kadar seçici biri zaten görücü usulüne yanaşmaz kriterlerine uygun adayı kendisi ölçüp tartıp bulurdu. Aslında tam olarak da evlenmek için evlenmek onunki. 39 yaşında bir adam başkalarının tanıştırdığı kişilerle evlenme düşüncesi içinde olması seçici olmadığını gösterir. Zaten kendi yaşına uygun değil 13 yaş küçük bayanlara bakması vs. bunları düşündürdü.
Evlenmek isteyeceği hayatını geçireceği kadını bu yaşa kadar bulamaması için mağarada falan yaşaması lazım. Ha gerçekten kendince haklı da olabilir tabii ama gerçekçi olmak gerekirse durum bu.

X