arkadaşım okurken gerçekten benim bile ruhum sıkıldı
ama zararın neresinden dönersen kardır derler ya, senin hayatın bundan sonra tam öyle olmalı
eşinle hiç bir sorunun yok, öyleyse eşinden soğuma yada ailesinin yaptıklarından dolayı ona yüklenme, bu evliliğinizi tehlikeye atar, hiç gerek yok. o kadar zorluklarla çocuk sahibi olmuşsunuz
yalnız eşinin ailesine dişini gösterme vaktin çoktan geçmiş bile...
o yüzden ramazanda size gelmelerini kesinlikle kabul etme, hele bu psikolojiyle asla böyle bu olaya evet deme. çünkü geldiklerinde herşey gözüne batacak, eski yapılanlar daha da içini acıtacak
madem eşin ailesine gelmeyin diyemiyor, sen gelmeyin de o zaman
onlar bugüne kadar sana yaptıkları eziyetten utanmıyorlar da , sen onlara gelmeyin demeye niçin utanıyorsun
kesinlikle bunu açıkça söyle , kayınvalidene yıllarca sizin hizmetçiliğinizi yaptım, yaşım küçüktü, aynı evde yaşıyorduk vs. diye içinden geçenleri söyle
amaa artık ben eski ben değilim, 26 yaşında ayrı bi evi olan, çoluk çocuğu olan, sorumlulukları daha farklı olan bi insanım de. ve artık sizin yaptıklarınıza tahammül edemeyeceğim de. en sonunda da sana onları kabul etmediğinden dolayı gönül koymamalarını, artık bazı şeyleri kaldırabilecek gücün olmadığını söylersin
eğer seni anlamamakta ısrar ederlerse de yapacak bişey yok.
sonuçta sen artık belli bi yaşa gelmiş, hayatınla ilgili eşinle birlikte karar verebilecek birisin. buna herkesin saygı duymasını istediğini söyle
sana tavsiyem bundan sonrada hiç kimse için kendini ezdirme, sonra arkandan eltin ve görümcelerinle birlikte sessiz, saygılı, ne dersek yapan iyi bi gelinimiz var değil de, acayip saftirik bi gelinimiz var diye dalga geçerler.
lütfen herkesten önce kendi kıymetini kendin bil