- 31 Ekim 2013
- 20.964
- 69.626
- 40
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
aminn, sağolun, cümlemize inşallahKıyamam kuzuya. Umarım bir şekilde yetişir. Bazı çocukların kalbi çok hassas oluyor. Allah kolaylık versin.
Fiziksel olarak derken boy kilodan mı bahsediyorsunuz
Sporla ilgilenir mi
Yaa bilmiyordum kusura bakmayın lütfenHem boy hem kilo. Benim kızım lösemi atlattı. KT etkisi. Zaten anne- babada kısa.
Endokrin takipli. Yazın yüzmeye gidiyor ama okul döneminde spor çok yorucu geldi. Devam etmek istemedi.
Yaa bilmiyordum kusura bakmayın lütfen
Neleri atlatmış bunları da atlatacaktır
İnşallah çok güzel hayatı olur
Aynı evde yaşadığımız halde kendimi annesiz büyümüş hissediyorum. Kızınızda da bunu hissettim. Belki yorgun olduğunuz için dışarı çıkamıyor olabilirsiniz ama evde mısır patlatıp sarılıp film seyredebilirsiniz. Biraz genç işi bir şey izlerseniz arkadaşlarına ertesi gün o da anlatır.Kızım 12 yaşına girecek.Bana ve babasına istediği olmadığı zaman bağırıyor.Bir şeyi çok tutturuyor.Hayır diyoruz yine istiyor tekrar tekrar söyletiyor kızana kadar uğraşıyor.Her gün okuldan çıktığı zaman bana telefon ediyor ve kızacağım birşey söylüyor.artık telefonda kızım diye arayan görünce ses tonum bile değişiyor hatta arkadaşı bile demiş annen ne kadar değişik konuşuyor diye.
Sabah işe geliyorum.kahvaltılarını hazırlıyorum.sabah saat 8 gibi arıyorlar hep olumsuzluk,akşam üzeri 4 gibi okuldan çıkıyor arıyor yine olumsuz birşey.
Denem sınavı sonucuna baktım az önce sonlarda.söylüyorum o bana akşam dışarı çıkalım arkadaşlarım annesi ve babasıyla vakit geçiriyor diyor.Bende hafta içi sınavların oluyor zaten deneme sınavın kötü geldi çıkmıcaz hasta sonu çıkarız dedim.bana bağırdı bende kapattım telefonu birdaha da açmadım.inanın bir gün elimde kalıcak.bağırması beni çok üzüyor.
Bazı anneler gibi hep sert olmak istemiyorum,ama bu kezde yüz buluyor.dersleri zaten kötü birde bağırıyor yani altından kalkamıyorum.kendimi çok yorgun hissediyorum.akşam işten geliyorum yemek hazırlığı vs ağzım açık uyuyorum.hiç birşeye vakit ayıramıyorum.
Tepki veriyor , görülmek istiyor çocuklarımız sınav sonuclarindan ibaret değildir. Özlüyor sizi böyle yansıtıyor. Çalışıyor olmanız , sabah 8 de kahvaltı hazırlıyor olmanız lütuf değil sizinle birlikte olmak istiyorlar.Kızım 12 yaşına girecek.Bana ve babasına istediği olmadığı zaman bağırıyor.Bir şeyi çok tutturuyor.Hayır diyoruz yine istiyor tekrar tekrar söyletiyor kızana kadar uğraşıyor.Her gün okuldan çıktığı zaman bana telefon ediyor ve kızacağım birşey söylüyor.artık telefonda kızım diye arayan görünce ses tonum bile değişiyor hatta arkadaşı bile demiş annen ne kadar değişik konuşuyor diye.
Sabah işe geliyorum.kahvaltılarını hazırlıyorum.sabah saat 8 gibi arıyorlar hep olumsuzluk,akşam üzeri 4 gibi okuldan çıkıyor arıyor yine olumsuz birşey.
Denem sınavı sonucuna baktım az önce sonlarda.söylüyorum o bana akşam dışarı çıkalım arkadaşlarım annesi ve babasıyla vakit geçiriyor diyor.Bende hafta içi sınavların oluyor zaten deneme sınavın kötü geldi çıkmıcaz hasta sonu çıkarız dedim.bana bağırdı bende kapattım telefonu birdaha da açmadım.inanın bir gün elimde kalıcak.bağırması beni çok üzüyor.
Bazı anneler gibi hep sert olmak istemiyorum,ama bu kezde yüz buluyor.dersleri zaten kötü birde bağırıyor yani altından kalkamıyorum.kendimi çok yorgun hissediyorum.akşam işten geliyorum yemek hazırlığı vs ağzım açık uyuyorum.hiç birşeye vakit ayıramıyorum.
Benim kızimla ayni yastalar. Şuanlık bana bağırma gibi birşey yasamadim ama ergenlik sinyallerini alıyorum. Kızınizla normal iletişiminiz nasıl peki. Hep isteklerine hayır diyeceginizi sanmıyorum zaten ama sizinle vakit geçirmek istemesinde bir sakınca yok. Derslerinden dolayı bunu söylüyorsaniz doğru gelmedi bana. Ya da bu ara sınav haftası mesela sınavlarından iyi not alırsan sunu sunu yapabiliriz diye siz teklifte bulunun. Sinemaya yemeğe gidersiniz birlikte. Hem sizin istediğiniz olur hem onunKızım 12 yaşına girecek.Bana ve babasına istediği olmadığı zaman bağırıyor.Bir şeyi çok tutturuyor.Hayır diyoruz yine istiyor tekrar tekrar söyletiyor kızana kadar uğraşıyor.Her gün okuldan çıktığı zaman bana telefon ediyor ve kızacağım birşey söylüyor.artık telefonda kızım diye arayan görünce ses tonum bile değişiyor hatta arkadaşı bile demiş annen ne kadar değişik konuşuyor diye.
Benimde bir kardeşim var 11 yaşında şuan. Onun öyle ergenlik falan değil bu düpedüz terbiyesizlik. Değil bardak fırlatmak, bağıramaz da. Terbiyesizliği ergenlikle bir tutmayınKızınız ergenlik doneminde. Tam bu yaşlarda bende evde teror estiriyordum, cok zor gecti ergenlik donemim. Oyle ki elimdeki bardağı sinirden duvara fırlatıyordum. Evde herkes bana karşı cok ılımlı davrandı. Başta annem ve iki abim bir ablam hep alttan aldılar beni. Biraz sabırlı olun, onun içinde sizin içinde zor bir donem ama gececek.
Hic alakası yok, herkesin yapısı farklı. Aşırı sinir harbi yaşıyordum. O surec gectikten sonra hersey normale dondu. Bende hatırladıgımda uzuluyorum ama bilicli olarak yapmıyordum. Eger ustume gelselerdi belki kendime bile zarar verebilirdim. Ergen psikolojisi hakkında kitaplar okumanızı tavsiye ederim size.Benimde bir kardeşim var 11 yaşında şuan. Onun öyle ergenlik falan değil bu düpedüz terbiyesizlik. Değil bardak fırlatmak, bağıramaz da. Terbiyesizliği ergenlikle bir tutmayın