12 Yaşındaki Kızım Bana Bağırıyor

Bence psikologdan yardım alınmalı herşey ergenliğe bağlanmamalı normal bir kız değil gibi.
Yeni nesil çok şımarık büyütülüyor.

Hem boy hem kilo. Benim kızım lösemi atlattı. KT etkisi. Zaten anne- babada kısa.
Endokrin takipli. Yazın yüzmeye gidiyor ama okul döneminde spor çok yorucu geldi. Devam etmek istemedi.
Yaa bilmiyordum kusura bakmayın lütfen

Neleri atlatmış bunları da atlatacaktır
İnşallah çok güzel hayatı olur

Evde 2 ergen çocuğum ile yaşıyorum.

Her istedikleri olmuyor, tuttursalar bile bir iki kez onların dediği oluyorsa birkaç kez benim dediğim oluyor. Severek yemedikleri yemek olursa en azından 1-2 kaşık yeme zorunluluğu var. Sonuçta emek verilip yapılmış, nimet bu.

Bazen derslerden başlarını kaldıramıyorlar, haftasonu sevdikleri şeyleri hazırlıyoruz.

Yatakta 15 dk sohbet etmek bile onlara kendilerini iyi hissettiriyor.

Sizle vakit geçirmek isterken geçirin bence ileride onu zor bulursunuz.derslerinin kötü olması büyük sorun ama zorla güzellik olmaz bence bir psikiyatriye götürün belki psikologa yönlendirir sizi.şimdiden önlemini alın büyüyünce zorla tutup götüremiyorsunuz biz yıllardır kardeşimle uğraşıyoruz berbat bir ergenlik geçirdi hala atlatamadı.

Merhaba sizinkinden biraz büyük oğlum var asabi,sınırlı,isyankar ve anlasilmadigjni düşünür,sevgi gosterisini "sevmez",çok soru sevmez,bizimle takılmayı sevmez....sanıyordum çünkü hareketleri bu yönde idi ama geçen hastaneye gittik dönüşte kahvaltı yaptık anne ya şu avmye gidelimni dedi seninle hiç gezmiyoruz,şok oldum çünkü gelmek istemeyen kendisi anladimki itilmek istiyor yok diyor ama aslında evet diyor bu aralar bir sarilmalar canim annemler bilmem ne o kadar mutluyum ki ama kizacagi birşey yapılırsa sınırı aynı degismedi erkek kardeşleri var kiskirtiyolar sürekli yine de çok sükür diyorum dersleride bu arada hiç takmiyoruz biliyorumki oğlum hayatta aç kalmaz işsiz kalmaz kafası zehir ve ona güvendigimi biliyor not yüzünden tek kızmam sene sonu sınıfı gecmezsen konusucaz!! Çünkü zorlamanın alemi yok şu ana kadar hep taktir aldı ama devamindada almak zorunda değil bir hedefi var ve ona ulaşmak için elinden geleni yapıyor ona inanıyorum sizde bu kadar sıkmayin ne kendinizi ne yavrunuzu,daha çok yakınlaşan çok işe yarıyor emin olun

Aynı evde yaşadığımız halde kendimi annesiz büyümüş hissediyorum. Kızınızda da bunu hissettim. Belki yorgun olduğunuz için dışarı çıkamıyor olabilirsiniz ama evde mısır patlatıp sarılıp film seyredebilirsiniz. Biraz genç işi bir şey izlerseniz arkadaşlarına ertesi gün o da anlatır.

Ben lise 1 de fen dersinde 100 üzerinden 8 almıştım. Çok başarısızdım. Sonra össde fen de yalnızca 3 yanlış yaptım, çok iyi bir yüzdelik dilime girdim.

Deneme sınavları geçici, hisler kalıcı. O sınavlar geçti, 40 yaşıma geldim, hala psikolog ile annemle olan bağsızlığımdan yaşadığım hüznü konuşuyorum.

Deneme sınavı düşük diye kızınızın sizinle vakit geçirme isteğine hayır demenizi yanlış buldum. Alttan alta “ancak başarılı olursan vakit geçirebiliriz” mesajı vermişsiniz farkında olmadan. Çalışmanız da yorgun olmanız da kızınızın problemi değil, yetişkinlerin baş etmesi gereken problemler. Biz zorlanıyorsak onlar da zorlanıyor böyle düşünmek lazım.

Tepki veriyor , görülmek istiyor çocuklarımız sınav sonuclarindan ibaret değildir. Özlüyor sizi böyle yansıtıyor. Çalışıyor olmanız , sabah 8 de kahvaltı hazırlıyor olmanız lütuf değil sizinle birlikte olmak istiyorlar.

Benim kızimla ayni yastalar. Şuanlık bana bağırma gibi birşey yasamadim ama ergenlik sinyallerini alıyorum. Kızınizla normal iletişiminiz nasıl peki. Hep isteklerine hayır diyeceginizi sanmıyorum zaten ama sizinle vakit geçirmek istemesinde bir sakınca yok. Derslerinden dolayı bunu söylüyorsaniz doğru gelmedi bana. Ya da bu ara sınav haftası mesela sınavlarından iyi not alırsan sunu sunu yapabiliriz diye siz teklifte bulunun. Sinemaya yemeğe gidersiniz birlikte. Hem sizin istediğiniz olur hem onun

Benimde bir kardeşim var 11 yaşında şuan. Onun öyle ergenlik falan değil bu düpedüz terbiyesizlik. Değil bardak fırlatmak, bağıramaz da. Terbiyesizliği ergenlikle bir tutmayın

Benimde bir kardeşim var 11 yaşında şuan. Onun öyle ergenlik falan değil bu düpedüz terbiyesizlik. Değil bardak fırlatmak, bağıramaz da. Terbiyesizliği ergenlikle bir tutmayın
Hic alakası yok, herkesin yapısı farklı. Aşırı sinir harbi yaşıyordum. O surec gectikten sonra hersey normale dondu. Bende hatırladıgımda uzuluyorum ama bilicli olarak yapmıyordum. Eger ustume gelselerdi belki kendime bile zarar verebilirdim. Ergen psikolojisi hakkında kitaplar okumanızı tavsiye ederim size.

Ergenliğe adım atmış kardeşimde böyle biz olayı sonra çözdük arkadaşlar aralarında birbirine hava atıyor biz şunu yaptık biz bunu yaptık diye oda biz niye yapmıyoruz diye hırsını senden Çıkarıyor. Hırsını arkadaşlarından alamıyor kaybetmekten korktuğu için oda hırsını alabileceği tek hemcinsi olan senden alıyor

15 yaştan bildiriyorum bizdede durum aynı.Ne yaparsam yapayım mutsuz, tembel tek istediği pc oyunu oynasın teli elinde yatagında saatler gecirsin.Sürekli çatışır hale geldik.Dersler felaket nerdeyse zayıf olmayan dersi yok.İyilikle yaklasıyorum olmuyo ceza veriyorum olmuyo ergen deyip sabrediyorum .Anne kız saatleri yapıyoruz bazen,beraber vakit geciriyoruz bugun kurabiye yaptık mesela.Okul ders konusmazsak sorun cıkmiyo .Umarım çabuk atlatırız zora çok yıpratıcı bir süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…