- 2 Temmuz 2013
- 3.772
- 8.073
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
evet bizimle vakit geçirmek istiyor ancak bu hafta sınav haftası ve derslerle zaten arası kötü.sınav haftası ders çalış,ara tatilde istediğin gibi yaparız dedim daha nasıl anlatabilirim kiTepki veriyor , görülmek istiyor çocuklarımız sınav sonuclarindan ibaret değildir. Özlüyor sizi böyle yansıtıyor. Çalışıyor olmanız , sabah 8 de kahvaltı hazırlıyor olmanız lütuf değil sizinle birlikte olmak istiyorlar.
dedim zaten.bu hafta önemli.sınavlarına çalış zaten ara tatilde istediğini yaparız dedim daha nasıl anlatabilirim ki?ben ondan devamlı ders çalışmasını istemiyorum çok birşeyde istemiyorum zaten bizim çalışmak ev işi yapmak nasıl sorumluluğumuzsa onunda ders çalışmak sorumluluğuBenim kızimla ayni yastalar. Şuanlık bana bağırma gibi birşey yasamadim ama ergenlik sinyallerini alıyorum. Kızınizla normal iletişiminiz nasıl peki. Hep isteklerine hayır diyeceginizi sanmıyorum zaten ama sizinle vakit geçirmek istemesinde bir sakınca yok. Derslerinden dolayı bunu söylüyorsaniz doğru gelmedi bana. Ya da bu ara sınav haftası mesela sınavlarından iyi not alırsan sunu sunu yapabiliriz diye siz teklifte bulunun. Sinemaya yemeğe gidersiniz birlikte. Hem sizin istediğiniz olur hem onun
buna çoooook katılıyorumErgenliğe adım atmış kardeşimde böyle biz olayı sonra çözdük arkadaşlar aralarında birbirine hava atıyor biz şunu yaptık biz bunu yaptık diye oda biz niye yapmıyoruz diye hırsını senden Çıkarıyor. Hırsını arkadaşlarından alamıyor kaybetmekten korktuğu için oda hırsını alabileceği tek hemcinsi olan senden alıyor
ben kızıma gezmicem demedim kiBizim ülkemizde şu an bir anlayış var ve bu çok garip. Küçük çocukla ebeveynler sınırsızca yetiştiriyor ama bu çocuklar ergen olunca özellikle de kızsa saçma sapan kısıtlamaya çalışıyorlar. Burada kız annesiyle gezmek istemiş, aldığı tepki ise "sınavlarına çalış önce!" Çocuklarınız yarış robotu değil, biraz saygı duyun kaç yaşına gelmiş çocuklarınıza.
bende de sorun var tabiki,işten geldiğim zaman sürekli yorgun oluyorum hiç halim kalmıyor.saat 9 buçuk gibi uyuyorum.kendime kızıyorumKızınızla ilgili bir sürü konu açtınız, hiç ilerleme kaydetmediniz mi? Psikoloğa terapiye götürecektiniz. Çocukta genel bir mutsuzluk hali var. Kendine yol bulmaya çalışıyor. Ben tek taraflı yazdığınızı düşünmeye başladım. Yani sadece kızınızdan kaynaklı sorunları yazıyorsunuz, acaba sizin yaklaşımımızda bir sorun olamaz mı?
Bu soruyu kendine de sormuş 2 ergen kız annesi olarak yazıyorum. Ben de yapmamam söylememem gerekenleri yapmışım söylemişim. Benim büyük kız 16 yaşındayken düzeldi, şimdi 14 olanla uğraşıyoruz ama yolu bildiğim için daha kolay geçiyor.
Kızınız ergenlikte. Bu süreçte iletişim problemleri oluştuğunda psikolojik destek almak çok önemli bence.Kızım 12 yaşına girecek.Bana ve babasına istediği olmadığı zaman bağırıyor.Bir şeyi çok tutturuyor.Hayır diyoruz yine istiyor tekrar tekrar söyletiyor kızana kadar uğraşıyor.Her gün okuldan çıktığı zaman bana telefon ediyor ve kızacağım birşey söylüyor.artık telefonda kızım diye arayan görünce ses tonum bile değişiyor hatta arkadaşı bile demiş annen ne kadar değişik konuşuyor diye.
Sabah işe geliyorum.kahvaltılarını hazırlıyorum.sabah saat 8 gibi arıyorlar hep olumsuzluk,akşam üzeri 4 gibi okuldan çıkıyor arıyor yine olumsuz birşey.
Denem sınavı sonucuna baktım az önce sonlarda.söylüyorum o bana akşam dışarı çıkalım arkadaşlarım annesi ve babasıyla vakit geçiriyor diyor.Bende hafta içi sınavların oluyor zaten deneme sınavın kötü geldi çıkmıcaz hasta sonu çıkarız dedim.bana bağırdı bende kapattım telefonu birdaha da açmadım.inanın bir gün elimde kalıcak.bağırması beni çok üzüyor.
Bazı anneler gibi hep sert olmak istemiyorum,ama bu kezde yüz buluyor.dersleri zaten kötü birde bağırıyor yani altından kalkamıyorum.kendimi çok yorgun hissediyorum.akşam işten geliyorum yemek hazırlığı vs ağzım açık uyuyorum.hiç birşeye vakit ayıramıyorum.
kendimi çok yetersiz hissediyorum,benden kaynaklı olduğunu düşünüyorumKızınız ergenlikte. Bu süreçte iletişim problemleri oluştuğunda psikolojik destek almak çok önemli bence.
bende de sorun var tabiki,işten geldiğim zaman sürekli yorgun oluyorum hiç halim kalmıyor.saat 9 buçuk gibi uyuyorum.kendime kızıyorum
işi bile bırakmayı düşünüyorum bu ekonomide
pedagoga götürmeyi deneseniz genelde bu tarz içerikler açıyorsunuz kızınızla alakalı ama sizde yardım alın muhakkakKızım 12 yaşına girecek.Bana ve babasına istediği olmadığı zaman bağırıyor.Bir şeyi çok tutturuyor.Hayır diyoruz yine istiyor tekrar tekrar söyletiyor kızana kadar uğraşıyor.Her gün okuldan çıktığı zaman bana telefon ediyor ve kızacağım birşey söylüyor.artık telefonda kızım diye arayan görünce ses tonum bile değişiyor hatta arkadaşı bile demiş annen ne kadar değişik konuşuyor diye.
Sabah işe geliyorum.kahvaltılarını hazırlıyorum.sabah saat 8 gibi arıyorlar hep olumsuzluk,akşam üzeri 4 gibi okuldan çıkıyor arıyor yine olumsuz birşey.
Denem sınavı sonucuna baktım az önce sonlarda.söylüyorum o bana akşam dışarı çıkalım arkadaşlarım annesi ve babasıyla vakit geçiriyor diyor.Bende hafta içi sınavların oluyor zaten deneme sınavın kötü geldi çıkmıcaz hasta sonu çıkarız dedim.bana bağırdı bende kapattım telefonu birdaha da açmadım.inanın bir gün elimde kalıcak.bağırması beni çok üzüyor.
Bazı anneler gibi hep sert olmak istemiyorum,ama bu kezde yüz buluyor.dersleri zaten kötü birde bağırıyor yani altından kalkamıyorum.kendimi çok yorgun hissediyorum.akşam işten geliyorum yemek hazırlığı vs ağzım açık uyuyorum.hiç birşeye vakit ayıramıyorum.
Ergenlik...Kızım 12 yaşına girecek.Bana ve babasına istediği olmadığı zaman bağırıyor.Bir şeyi çok tutturuyor.Hayır diyoruz yine istiyor tekrar tekrar söyletiyor kızana kadar uğraşıyor.Her gün okuldan çıktığı zaman bana telefon ediyor ve kızacağım birşey söylüyor.artık telefonda kızım diye arayan görünce ses tonum bile değişiyor hatta arkadaşı bile demiş annen ne kadar değişik konuşuyor diye.
Evde yemek yemeye zaman harcamıyor musunuz sınav haftasında? Aynı süreyi hatta hazırlamak için uğraşmadan dışarda yemeye ayırabilirdiniz. Hadi birlikte bir yemek yiyelim sonra evimize gidip sınavlarına hazırlayalım seni deseniz daha çok motive olurdu sanırım.ben kızıma gezmicem demedim ki
sınav haftan,karneni aldığın zaman ara tatilde istediğini yaparız dedim bunun nesi kötü?
ben hafta sonları elimden geldiği kadar zaten onunla vakit geçiriyorum,misafir çağırıyoruz,bir yerlere gidiyoruz ama sınav haftasıda gezemem ki zaten dersle işi yok daha kötü olur dersleri
12 yaşındaki cocugun sürekli annesine ozellikle başkalarının yanında bağırması asla normal değil.Kızım 12 yaşına girecek.Bana ve babasına istediği olmadığı zaman bağırıyor.Bir şeyi çok tutturuyor.Hayır diyoruz yine istiyor tekrar tekrar söyletiyor kızana kadar uğraşıyor.Her gün okuldan çıktığı zaman bana telefon ediyor ve kızacağım birşey söylüyor.artık telefonda kızım diye arayan görünce ses tonum bile değişiyor hatta arkadaşı bile demiş annen ne kadar değişik konuşuyor diye.
Tepene çıkarma demekle olmuyor, derdi sorunu çözülmediği için böyleler. Kaynağına inilmeyince geçici problemler kalıcı travmaya dönüyor. 10 yaşına kadar çocuk, 11 yaşına girer girmez bir şeyler değişiyor. Kıllanma başlıyor, göğüs belli olmaya başlıyor, bazı kızlar daha güzel görünüyorlar daha popüler oluyorlar. Benim kızım bize hiç hissettirmedi ama okulda neler dönüyormuş neler. İlginin ortasında olmak popüler olmak çok önemli oluyor, dersleri de kötü olunca iyice hırçınlaşıyorlar.12 yaşındaki cocugun sürekli annesine ozellikle başkalarının yanında bağırması asla normal değil.
Artık çocukluktan çıkıyor.Modern olun da fazla değil.Otorite sağlayın.Bizde ergenlik döneminden geçtik.Ergen diye tepenize çıkarmayın.