Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

1. ıyice düşündükten sonra zayıflayıp zayıflamamaya karar vermeliyiz.

2. Yaratılacak olan yeni görünümü kafamızda çizmeye çalışmalıyız. Böyllikle kaç kilo kaybetmemiz gerektiğini öğrenmiş oluruz.

3. Ailemizin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak yemek ve alışveriş programlarımızı hazırlarken hayvani yağ, şekerleme, gazoz ve kolalı meşrubatlar ve konserve yemeklerden kaçınmayı alışkanlık edinmekte yarar vardır.

4. Belli zamanlarda yemek yemeye alışmalı ve aynı zamanda yemek yerken sakin ve neşeli olmaya özen göstermeliyiz.

5. Daha fazla enerjiye sahip olabilmek için lokmalarımızı iyice çiğnemeyi öğrenmeliyiz.

6. ıki ana öğünde bir tabak yemek yemeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

Son düzenleme:
Yiyecekler
Hamburger 260 kalori
Bir adet lahmacun 250 kalori
1 porsiyon kebap 350 kalori
Cheeseburger 310 kalori
Tavuklu salata 140 kalori
Küçük bir tabak patates kızartması 320 kalori
Küçük bir tabak patates püresi 71 kalori
Bir dilim peynirli ince pizza 149 kalori
Bir dilim peynirli kalın pizza 246 kalori
Bir kaşık hardal sos 36 kalori
Barbekü sos 35 kalori
Bir adet elmalı tart 260 kalori
Çikolatalı milkshake 390 kalori
Çilekli milkshake 380 kalori
Vanilyalı milkshake 350 kalori

ıçecekler (1 bardak)
Kolalar 95 kalori
Kayısı suyu 70 kalori
Üzüm suyu 70 kalori
Limonata 55 kalori
Elma suyu (kutu) 60 kalori
Portakal suyu (tatlandırıcısız) 55 kalori
Ananas suyu (tatlandırıcısız) 70 kalori
Sebze suyu 25 kalori
Kahve 3-5 kalori
Kahve (1 kaşık şekerle) 18-20 kalori
Kahve (1 kaşık kremayla) 13-15 kalori
Çay 0-1 kalori
Çay (1 kaşık şekerle) 15-16 kalori

Şeker ve cipsler
Parça şeker 110 kalori
Jöleli şekerler 105 kalori
Mısır cipsi 230 kalori
Patates cipsi 115 kalori
Yağsız patlamış mısır 25 kalori

Çerez (2 yemek kaşığı)
Badem 105 kalori
Yer fıstığı 105 kalori
ıkiye bölünmüş ceviz 95 kalori

Terbiyeli köfte 231
Yaz türlüsü 221
İzmir köfte 348
Kış türlüsü 238
Tas kebabı 343
Fırın makarna 505
Rosto et(haş.patates ile) 311
Peynirli makarna 354
Patlıcan kebabı 406
Tepsi börek 421
Kabak dolma 247
İmambayıldı 194
Haşlanmış tavuk 259
Zeytinyağlı taze fasulye 177
Kıymalı biber dolma 226
Zeytinyağlı Pırasa 225
Kıymalı patates 250
Zeytinyağlı biber dolma 265
Kuru fasulye 336
Zeytinyağlı bakla 266
Kuru nohut 350
Zeytinyağlı barbunya 328
Patlıcan musakka 201
Havuç salata 144
Kıymalı ıspanak 276
Karışık salata 123
Kıymalı bezelye 298
Marul salata 93
Kıymalı taze fasulye 222
Cacık 131
Kıymalı karnıbahar 187
Kuru erik komposto 178
Kıymalı kapuska 190
Elma komposto 193
Karnıyarık 270
Bulgur pilavı 291
Pirinç pilavı 326

Son düzenleme:
kızlar ne yedigime gelince sabah açık büfe kahvaltısı olan biyere gittik ve gerçekten çok az yedim bol sebzeli bi tabak hazırladım kendime ama tabi yarım dilim börek ve bir el parçası kadar gözleme yedim 2 3 yemek kaşıgıda kaza:eek:klava:ndibi tatlısı

snrasında 1 saat yürüdüm tempolu arkasından yarım ltre elmasirkelisu içtim

sonrasında kendime bol peynirli az spagetti yaptım onu ben3 kaşıkta bitirirdimde oyalandım şimdide 2 tane eti form yulaflı yedim bugün burda sonlandırıyorum menümü yeter ama dimi

Son düzenleme:
Her öğünde mutlaka sebze yemeyi bir alışkanlık haline getirin.(patates hariç).Kahvaltınıza da mutlaka bir meyve ekleyin.

*Çok güzel ve lezzetli bir yemek yedikten sonra tekrar yemek için açlık hissini duymayı bekleyin.Tekrar acıkmadan yemeyin.Yemek saati geldi diye aç olmadığınız halde yemek yemekten vazgeçin.

*Markette yiyeceklerinizi seçerken içeriklerine bakmayı alışkanlık haline getirin.Çok fazla işlem görmemmiş, katkı maddesi içermeyen iyi kalitede “Gerçek Besin” diye adlandırılan yiyecekleri almaya ve tüketmeye özen gösterin.Hatta yapabiliyorsanız sebzelerin pişirilmeden yenilebilir olanlarını tercih edin.Mesela pişmiş havuç yerine çiğ havuç tüketin.

*Mutfağınızda her zaman kolay yemek yapılabilen ve hafif yiyecekler bulundurun.Kuvvetli bir açlık hissettiğinizde elinizin altında hemen yemeğe dönüşebilecek hafif besinler bulunsun. Böylelikle çok aç olduğunuz zamanlarda “hem kolay hem benim için daha iyi” seçeneğiniz olsun.

*Özel durumlar dışında fırında pişmiş yada yağlı ağır yemekler pişirmeyin. Yemeğinizi paylaşacak insanlar olmadıkça kendiniz için asla özel ve ağır yemekler pişirmeyin.

*Yemekli bir akşam yemeğine gidecek ve muhtemelen ağır yemekler yiyeceksiniz ondan önceki öğünlerinizi mutlaka çok hafif yiyin yada ertesi gün çok hafif yemeklerle geçiştirin

*Kurabiye,pasta ve hamur işi yemeye son verin.Eğer açsanız ve bir şey yemeniz gerekiyorsa
*Kaliteli besinler yemeyi tercih edin.Çünkü hamur işi, kek, pasta vücüda sadece hamallık yaptırır.Olumlu bir getirisi yokken bir sürü zararı vardır.

selam kızlar. bildirim yapamadığım için üzgünüm. ama daha öncede söylemiştim giremediğim zaman en son yazdığım kilo geçerli olacaktı. herneyse zaten hala kilom aynı yani 55 kg.

analizi okudum ama ben hedefimi söylemiştim daha önce oraya yazılmamış. 27 mayısta 53 kilo ile mezun olmak istiyorum.hedefim bu.

tatilde rejimi bıraktım çünkü annemler geldiler zaten giremememin sebebi de bu.ailemle ilgilenmekten fırsat bulamadım.yarın tekrar az yemeğe başlıyorum. bakalım ne olacak?

13 mayıs hedefime uaşmış görünüyorum. benim hedefimi 54 yapabilir misin space? biraz daha çaba sarfederim böylece..

kızlar aşkolsun yaaa hiç tebrik etmiyorsunuz.. ben bireyselde 2. olmuşum. :))))şaşırdııımm... yeni gördüm . grup olarak 6. olmuşuz .bu hfta iyiyiz.. inşallah haftaya da böyle devam eder..görüşürüz kızlar...

ödevimi yazmaa başliyiim,benim hedefim 65 hayatım boyunca incecik olan ben ikinci çocuktan sonra 10 kilo aldım ve her nedense o kiloyu veremedim.şimdi kilolardan kurtulmak istiyorm.çünkü 35 yaştan sonra zayıflamak daha güç oluyor inanın sizlerle tanıştıktan sonra bayaa gayret ediyorm . mesela hiç yürümeyen ben şimdi hergün yürüyüşe çıkıyormtabiki size yazıcam diye yediklerime dikkat ediyormkısaca size çok teşekkür ediyorum

az önce soğan suyumu içtim kızımı okula gönderdikten sora 9 gibi kahvaltı hazırlıycam haşlanmış yumurta ve 1/2 dilim kek
öğlen haşlama tavuk akşam yemeğe misafirim var yemek yemeden salata filan yemeği düşünüyorum sonrasındada asla vazgeçemedim meyvelerden yicem hepinizi öpüyorum

kızlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim. Sayenizde, yazdıklarınızla ben de güç buluyorum. Şimdi uzun yazamayacağım :KK43:. Gece uyumadan geçirdim. Birazdan kalkıp ev temizlemeye başlayacam. sonra biraz kestirebilirsem inşallah akşama hepinize uzuuun uzuuun yazacam.. Tüm yazdıklarınızı toparlayacağım, bir mesaj yapacağım. Hepinizin yazdıklarını okudum. Ama gitmeden önce Gökcen'i lütfen hepimiz tebrik edelim. Bana da kocaman bir oklava. Nasıl oldu da kaçırdım hala anlamış değilim. Listeiy yaparken bir de yüzdesini görüp bireysel de derece çıkarabiliriz diye de düşünmüştüm.
Gökcen cim Gerçekten harika bir iş başardın. Azminden sakın birşey kaybetme. Senle hepimiz motive olacağız. Sana kocaman bir teşekkür ve :nazar:. Hep böyle sonuçlar alman/almamız dileğiyle ve tekrar özür dilerim.

var ya sizin sayenizde eşimde rejime başladı nedir bu kadınlar kulübü takım felan diyor adamı motive ettim oda ban rapor verir hale geldi:) zaten dikkat ediyodu kolestrol yüzünden 3 gündür yürüyüşler dün alışveişte sırf sebze almalar hatta ve hatta etiformun ürünlerinden bi poşet almalar valla harika insan eşiyle dahada düzgün rejim yapıyo
bugünkü diyet programım
şimdi elmalısirkeli su içtim
4 5tane çeri domates peynir ve 1 dilim kepekli ekmek
ögle tavuksalatası ve 1 bardak ayran
arada 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
ikindi kfleks ve yogurt
akşam zyaglı patlıcan yemegi 1 meyve

Son düzenleme:
gökçen tebrik ederim arkadaşım....a.s.a.s.a.s.a.s.
valla bende görmemştim bu hafta ama bizim takımdan bireysel derece çıkmasına çok sevindim....

kızlar aşkolsun yaaa hiç tebrik etmiyorsunuz.. ben bireyselde 2. olmuşum. :))))şaşırdııımm... yeni gördüm . grup olarak 6. olmuşuz .bu hfta iyiyiz.. inşallah haftaya da böyle devam eder..görüşürüz kızlar...
:lepi::lepi: alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis Şeniz Şeniz

kızlar slm...sabah canım bişey yemek istemedi..o yüzden ancak yedim ...küçük bir sandwiçle 1 bardak portakal suyu...kocaman öpüyorum hepinizi..

Merhaba,

Analizlere baktım. Ben gerçekten çok kötü olmusum ya bu grupta 63 kiloya kadar düsmüs biri olarak 6 kilo vermistim sonra bazı sıkıntılar kan hapları ve homini gırtlak yemek yemem yüzünden hepsini geri aldım ve halyle sınıfta kalmısım :KK43:(((((

Benim hedefim ne kendime yeni kıyafeter aldım ama hepsi sıkıyor mayısın 24 ünde fuarımız var ve ben o kıyafeterle standta duracağım haliyle mayıs 20 ye kadar 66 olmak istiyorum en az.

Haziran ortası gibi ins. nian yapacağız ve o zamana kadar da en az 63 olmak istiyorum biliyorum çok uçuyourm ama cidden salı gününden beri aksamları yemiyorum. Ve bu sefer isi sıkı tutmaya çalısıyorum. 3 ü birarada içmiyorum. Onun yerine kahve ve süt tozunu kendim koyup şekersiz içiyorum. Tatlı yememeye çalısıyorum. 6 dan sonra yememeye çalısıyorum yesem bile yoğurt veya meyva. Zaten 11 gibi yatıyorum çok uzun saatler aç kalmıyroum yani :KK43:

Bu sefer vericem alısverise sözlüm le gittim bayağı söylendi 54 kilo olduğum zamanları hatırlatıp ben birsey demiyorum diye kendini saldın ama bundan sonra yeter zayıfla dedi. :KK43:((( Gerçi kötü niyetle söylemedi ama olsun :KK43:(

Birde tombul gelin olmak istemiyoum 54 olmasam bile gelinliğin içindeki kız 60 kilo civarı olmalı. 8 kilo yu vermem lazım anlayacağınız :))

Hedefim de 58 kilo olsun.

Gökçen cim tebikler bu arada sınıfı geçen arkadaslr hafif bir kıskançlıkla birlikte tebrik ediorum.

Bu arada ben sabah tartıldım ve 68,350 yi gördüm ins. bu hafta 1 kilo vericem yememe içmeme dikkat ederek.

Pazar günü yediklerim.

Sabah bir tane halley yedim öyle gözümün içine bakıyordu sonra sabah kahvaltısı 11 gibi sucuklu yumurta peynir domates salatalık ve az çavdar ekmeği

öğlen 4 ile 6 arası: 2-3 kasık acılı çorba 1 tane çin böreği yarım aşure

Bunun dısında birsey yemedim. Aksam yatmaya yakın birkaç çilek yedim o kadar :))

Bugün yediklerim
1,5 dilim kepek ekmek az tuzlu peynir domates

Öğlen çeyrek ekmek tost ve az haslama salata

Şimdi 1 kuru kayısı bir hurma yiyecem aksam da belki meyva baska birsey yemeyi düsünmüyorum

X