Yardım etmeye çalışayım bakalım. Bu arada hedefinin de 70 kilo olduğunu öğrendim :)). Hadi bakalım vira bismillah. Bugünü kaydet, hayatının değişmeye başladığı gün bugün çünkü :)).
Kilonu nasıl değiştireceğine gelince
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wzEHGZb bu senin kilo girişi yaptığın adres. Bunu favorilerine at. Bu sayfayı açınca ilk önce PINini girip, edit/update weight data düğmesini tıklat, sonra your current weigth alanına o andaki kilonu gir (başka hiçbir şeyi değiştirme) ve Next düğmesini tıklat. Hepsi bu kadar.
Bu çizelge bilgileri, şimdi de takım/yarışma bilgileri.
Takıma girdiğinde bir haftalık (veya liderin kararına göre daha uzun) deneme süren oluyor. Bu bir haftada takıma katılımın, paylaşım vs'ye bakılıyor. Birçok arkadaş maalesef katılacağım deyip, sonra sırra kadem bastığından bu deneme süresi var. Tabi yeni katılan arkadaşın takımı benimsemesi, kendini rahat hissetmesi için de bu süre geçerli. Cuma günleri sabah kilomuzu bildiriyoruz. Cuma'dan cumaya listelerimiz hazırlanıyor, kilo veren, alan, yerinde sayan, Birinci olan, sonuncu olan ortaya çıkıyor.
Bu sistem çok güzel bir kontrol mekanizması sağlıyor. Bir kere sürekli takiptesin. Sonra hırs yapıyorsun. Bu hafta kilo almış göstermek istemiyorum diyorsun. Hafta içi biraz kaçamak yaparsan, cuma günü mahcup olmamak için diğer günler yediklerine dikkat ediyorsun (böylece nasıl olsa bozdum diyeti battı balık yan gider moduna girmiyorsun - en azından benim için bu geçerli oldu). Oldu ki bir hafta kilo aldın. Dönüp bakıyorsun geçen hafta yediklerine, nerede hata yaptım, nerede ipin ucunu kaçırdım, neyi değiştirebilir/düzeltirim diye. Yeri geliyor burada itiraf ediyorsun, yeri geliyor ağlanıyorsun (bunu da ben çok yaptım :))). Kimi zaman diğer arkadaşlarını hırslandırıyor, motive ediyorsun. Sonuç olarak yalnız olmuyorsun. Katıldığın ölçüde geri dönüşün oluyor. Biz tecrübelerimizi paylaşıyoruz, bu süreçte yaptığımız hataları anlatıyor, nasıl motive olduğumuzu, bizi hırslandıran şeyleri paylaşıyoruz. Birinden biri eminim sana da uyacaktır. Bir önerim de yine diyet başlığı altında hedefine ulaşanlar diye bir başlık var (işte bu da linki
KADINLAR KULÜBÜ KADIN, KADINLAR, KADINCA | Sayfa Bulunamadı : () bir oku, motivasyonun düştüğünde, yapamam dediğinde bir daha oku. Dön dolaş oku. Ben ne zaman olmayacak bu iş, başlarım zayıflamasına da yarışmasına da dediğimde döndüm döndüm okudum. Onları okuduğunda görüyorsun ki yapılabilir bu iş. İmkansız değil. Taktik öğreniyorsun, geçilen psikolojik/fizyolojik engelleri görüyorsun.
Soruların varsa, anlatacakların varsa, hepimiz buralardayız. a.s.