Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
13 yaşındaki çocuk aşık olabilir çok normal,sevgilisi de olur ona da tamam ama görümce elti muhabbeti normal mi bu yaşta?gayet de olabilir ne var bunda.
düzgün çocuklarsa, uyuşturucu alkole bulaşmıyorlarsa o yaşta, yaşıtlarıyla sevgili olmalarından daha doğal ne var?
çocuk yaşta insanları baskılayıp, sonra 30 yaşında bebek bekliyorsunuz insanlardan. o çocuklar birbirini karşı cinsi tanımadan nasıl olgun bir kadın ve erkek olacaklar?
bir kadın ile erkeğin yakınlaşması sapıklık değildir artık çekin şu çocukların üzerinden baskıları. burada görücü usülü evlenip dayak yiyen kemikleri kırılan, karısı/kocası aldatan tiplerle dolu ortalık.
çocuğun geleceği ne olacak, okulunda ne kadar başarılı o tip şeylere kafa yorun kimle sevgili diye kafaya takmaktansa.
Sevgilisi olabilir de hani o yastaki sevgiliyle napiliyor o onemli. Yanlis bir sey olmasin da. Anaokulundaki bebelerin de var ama sevimli birsey yani,ben bunla evlencem diye elinden tutup getiriyor arkadasini mesela. Ya da ogretmenim benle evlenin ben buyuyunce diyor bana cok masum ve komik geliyor bu kadari.
Esas garip ve yanlis olan 16-17 yasindaki kizlarin kocaya kacmasi,okulu birakmasi vs.
13 yaşındaki çocuk aşık olabilir çok normal,sevgilisi de olur ona da tamam ama görümce elti muhabbeti normal mi bu yaşta?
10 yıl sonra zaten yaşayacak bu saçmalıkları şimdiden ne gerek var.
Anne babalar doğru zamanda müdahele edip, çocukları bilgilendirmediği zaman neler olduğunu da görüyoruz. erken yaşanılan cinsellik, hamile miyim korkuları vs.
Bu çocuklar 18 yaşında olsa dedikleriniz çok doğru ama 13 yaşındaki bir çocuk deneme yanılma yöntemiyle karşı cins hakkında pek sağlıklı kararlar veremez.
Tamam katılıyorum ama ailenin ufak müdahaleler yapması gerektiğini düşünüyorum. arkadaşlıklarını destekleyip baskı kurup, bunaltmadan izlemeleri gerekir.bu çocukla iletişime bağlı. eğer bir kız çocuğunu evlenme hayaliyle büyütmezseniz görümce elti muhabbeti de yapmaz. ben bu kelimeleri 25 yaşımda kk dan öğrendim.
aynı şekilde cinsellik konusunda da yaşına uygun davranır.
yani çocuğu baskılayarak olmaz bu iş. baskılayınca o çocuk gizli saklı ya çok erken cinsellik yaşar ya evlilik hayali kurar vs.
halbuki dediğiniz gibi yaşıtlarıyla görüşmesinin normal olduğunu bazı yaklaşmalarının doğal bir süreç olduğunu ailesi tarafından bu konuda baskılanmadığını hissederse o çocuk zaten aşırıya kaçmaz. zaten aşırıya kaçan çocuklar aksine ailesinde baskı görenler. ne kadar yasaksa bazı şeyler o kadar tatlı geliyor.
çocuk bile olsa ona güvenebilmek lazım. etrafındakilerden koruması gereken kendisi olacak. asıl yetişkinlerden korumak lazım çocukları işte o bizim işimiz.
Hahahah, çok güldüm.
Boşver, çocuk onlar geçer yakın zamanda. :))
13 yaşında ben çarpanlara ayırma yapamıyorum diye ağlıyordum. Ama herkes aynı olacak değil, devir değişti.
Ailenin çok iyi takip etmesi gerekiyor kesinlikle. Suistimale çok açık.
Yani ebeveynlerin durusu cok onemli bu noktada. Cocuga dogru mesaji verebilmek lazim. 4 yasindaki erkek cocugu yanina kresteki arkadasini alip ben bunla evlencem ogretmenim diye geldiginde mesela ogretmen ne diyor,veya ebeveyn ne diyor? Aferin oglum pasa oglum benim derse olmaz o is. Evet oglum ikiniz de buyuyeceksiniz,okulunuz bitecek ise gideceksiniz o zaman evlenin diye bir hikaye yollu guzel cevap verebilirler mesela. Iste o zaman sen baba olacaksin, x anne olacak denilmeli. Bu sekilde dogru mesaj cocugun hafizaya yerlesir zaten ve o cocuk 16-17 yasinda kalkip da kiz kacircam ven veya kocaya kacicam ben demez diye dusunuyorumO yaşta evlenemeyeceklerini bildigimiz için evcilik oyunları komik geliyor olabilir.
Ancak 16-17 yaşına geldiklerinde bu oyunun devamını getiriyorlar aslında.
Yani küçük yaşta evlenmenin normal oldugu mesajını veren yine ebeveynler oluyor o durumda.
Bir üye aynı yaş grubu içerisinde olanların iletişimiyle cinsel kimligi tanımak ve ön ergenlikten bahsetmiş, katılıyorum. Keza sizin de normallikten bahsederken aslında böyle birşeyi kastettiginizi düşünüyorum.
olur yani sevgili falan da kaynım nedir ya şok oldum
Cocugunuz varmi? O yasta sevgili olayini bu kadar aleni yasamasi kimseden cekinmedigini gosterir. Kimseden cekinmemesi de bir sonraki asamaya kolayca gecebilecegini. Burada ince bir sinir var aslinda. Hoslanti olabilir. Bunu yasayabilir. Ama bu tur terimleri kullnirken ailesinden uyari almayan cocuk sinirin nerede baslayip nerede bittigini bilemez. lutfen bazi seyleri normallestirmeyelim.gayet de olabilir ne var bunda.
düzgün çocuklarsa, uyuşturucu alkole bulaşmıyorlarsa o yaşta, yaşıtlarıyla sevgili olmalarından daha doğal ne var?
çocuk yaşta insanları baskılayıp, sonra 30 yaşında bebek bekliyorsunuz insanlardan. o çocuklar birbirini karşı cinsi tanımadan nasıl olgun bir kadın ve erkek olacaklar?
bir kadın ile erkeğin yakınlaşması sapıklık değildir artık çekin şu çocukların üzerinden baskıları. burada görücü usülü evlenip dayak yiyen kemikleri kırılan, karısı/kocası aldatan tiplerle dolu ortalık.
çocuğun geleceği ne olacak, okulunda ne kadar başarılı o tip şeylere kafa yorun kimle sevgili diye kafaya takmaktansa.