- 26 Şubat 2012
- 1.418
- 120
- 363
O kadınlar ölmüyor yalnız "öldürülüyor".Senin sanki doğal yollardan ölüyormuş gibi bahsederek önemsiz gördüğün bu mevzu çok büyük bir problemdir aslında.Sadece bir kadın kocası/sevgilisi/akrabası tarafından öldürülse "kadıncağız kadersizmiş,psikopatın birine çatmış" deyip münferit bir olay olarak değerlendirebiliriz.Ama bu birçok kadının başına gelmeye başladıysa bu toplumun yapısında,zihniyetinde ve hukuk sisteminde çok büyük problemler olduğuna işarettir.Bunu iş kazalarıyla kıyaslamak demagojiden başka birşey olmaz.Hiç bir ölüm diğerlerinden daha önemsiz değildir.
Özellikle ve özellikle kadın cinayetlerinden bahsedilmiyor.Kadın cinayetleri var olan bir şey olduğu için bahsediliyor.Çünkü "kadın cinayeti" diye birşey var.Sadece kadınların başına gelen...Kocasından-sevgilisinden ayrıldığı için,sevdiği insanla birlikte olduğu için,ailesinin istemediği biriyle evlendiği için öldürülen kadınlar var.
Kadın haklarını savunuyorum,ama hiçbir erkekten korkmuyorum,nefret de etmiyorum.Hayatımdaki kararları kadın/erkek kimseye bağımlı olmadan verebilmek için,üretmekten zevk aldığım için,topluma faydalı olabilmek için çalışıyorum.Sence çalışmayıp ne yapalım yani?Evde mi oturalım boş boş?
Ayrıca tecavüz iftirası atmak öyle kolay değildir.Tecavüzün tıbbi bulguları olur.Kaldı ki kanıtlanmış tecavüzler bile ceza almazken...Şahsen ben adamın birinin başını yakmak istesem "ergenekoncu bu" derim,"paralelci" derim,tecavüz de neymiş pehhee sen naptın bari, oglunu kestin mi? bir de eglenmişsinizdir, çok güzel bir gün olmuştur eminim. şanınız yürümüştür ''kestik oglumuzu hayırlısıyla'' falan :)
senin oglunu kötü günler bekliyor olabilir, aman dikkat. bi iftira yerse hayatı kayar ben uyarayım da. o zaman da başkaları söyler artık ''kesin tecavüz etmiştir ya iftira degildir ya, zaten erkek degil mi kesin yapmıştır'' umarım başına gelmez böyle şeyler.
Bir nesil anneler tarafından yetiştiriliyor buda;
Yaşam hakları , seçme hakları gaspedilmiş fiziksel/pskolojik şiddete tacize tecavüze ve pskolojik baskıya maruz kalan kadınların , kız çocuklarının sorunları ülkenin en önemli sorunu haline getiriyor
kaldıki sünnet vakalarıda bunun getirisi seçme hakkına önem veren dayatmalarla yetişmemiş anne oğlunada sünnet olma/ olmama seçeneğini sunar
suudi arabistan bir şeriat ülkesi canım farkında mısın bilmiyorum. ve şeriate göre, gerektiginde kocasının karısını hafifçe dövmesine zaten izin var. bunun modern türk erkegi ile de bir ilgisi yok. oranın kuralları bizimkinden tamamen farklı, bambaşka bir kültüre sahipler.
Bilemez misin?Doğru canım bilemezsin.Neyse selametle kalın ben artık gideyim,zaten yorum yapmayı siz ben babamı abimi,sevgilimi seviyorum feminist olamam ben dediğinizde bitirmeliydim,ama can sıkıntısı ne yaparsın.Ama dediğimi unutmayın bakın takmayın kafanıza olur mu?Bu arada sorun o kırmızıyla gösterdiğim yer bizi rahatsız eden.Neyse ben gidiyorum
evet tabi ki var kadın cinayeti ama ülkenin büyük bir sorunu falan degil, önemsiz hatta. abartılıyor sadece, gözümüze sokuyorlar ki erkeklere düşman olalım.
kocasını öldüren kadınlar da var bu arada, biliyorsun dimi? ya da kocasını sevgilisine öldürten kadınlar... ''erkek cinayetleri'' diye bir şey duymadım ben ama nedense? acaba neden? karısından dayak yiyenler bile var ya... bu olay tamamen fiziksel üstünlükle ilgili degil ki. karakterin baskınlıgıyla ilgili.
hahaha bu tarz ifadelere bayılıyorum..."hafifçe" zarfı eklendi mi yapılan her türlü eziyet makbul oluyor bir anda...dayak cennetten çıkma ya...ne güzel söylediniz..."hafifçe" dövebilir, oşar gibi...hafifçe dövsün ki salak kadın yaptığı hatayı anlasın....
amaaan neyse gereksiz şimdi,
konuyla ilgili yorumuma gelince, eşim de, ben de öğretmeniz, meb'in içinde ve ne halde olduğunu, sistemin nasıl işlediğini bilen insanlarız...1 buçuk yaşında bir kızım var okul çağına kadar farklı eğitim veren, inandığım bir okul bulamazsam okula göndermeyi düşünmüyorum...
net olarak söyleyebilirim ki Türkiye'de Milli Eğitim eğitmek için değil cahil bırakmak için çalışıyor...ironi yapmak için söylemiyorum 10 yıldır içindeyim ve gelinen durum bu....
hahaha bu tarz ifadelere bayılıyorum..."hafifçe" zarfı eklendi mi yapılan her türlü eziyet makbul oluyor bir anda...dayak cennetten çıkma ya...ne güzel söylediniz..."hafifçe" dövebilir, oşar gibi...hafifçe dövsün ki salak kadın yaptığı hatayı anlasın....
amaaan neyse gereksiz şimdi,
konuyla ilgili yorumuma gelince, eşim de, ben de öğretmeniz, meb'in içinde ve ne halde olduğunu, sistemin nasıl işlediğini bilen insanlarız...1 buçuk yaşında bir kızım var okul çağına kadar farklı eğitim veren, inandığım bir okul bulamazsam okula göndermeyi düşünmüyorum...
net olarak söyleyebilirim ki Türkiye'de Milli Eğitim eğitmek için değil cahil bırakmak için çalışıyor...ironi yapmak için söylemiyorum 10 yıldır içindeyim ve gelinen durum bu....
bunu söyleyen ben degilim ki ;
http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
nisa suresi 34. ayet söylüyor... neyse dini karıştırmayalım yine de biz. kızıyorlar. dip not olarak verdim.
Yav nasıl önemsiz geliyor anlamıyorum ki.Bu kadar çok kadın hep aynı sebeplerden göz kırpmadan öldürülüyorsa cezalar caydırıcı değil demektir,toplumda kadın bir birey olarak görülmüyor demektir,namus anlayışı çarpık demektir,bütün bunlar nasıl önemsiz olur?Şimdi kadınlar öldürülüyor diye ben niye bütün erkeklerden nefret edeyim?Olsa olsa kadını tapulu malı gibi gören erkeklerden nefret ederim(haklı olarak)evet tabi ki var kadın cinayeti ama ülkenin büyük bir sorunu falan degil, önemsiz hatta. abartılıyor sadece, gözümüze sokuyorlar ki erkeklere düşman olalım.
kocasını öldüren kadınlar da var bu arada, biliyorsun dimi? ya da kocasını sevgilisine öldürten kadınlar... ''erkek cinayetleri'' diye bir şey duymadım ben ama nedense? acaba neden? karısından dayak yiyenler bile var ya... bu olay tamamen fiziksel üstünlükle ilgili degil ki. karakterin baskınlıgıyla ilgili.
evet tabi ki var kadın cinayeti ama ülkenin büyük bir sorunu falan degil, önemsiz hatta. abartılıyor sadece, gözümüze sokuyorlar ki erkeklere düşman olalım.
bunu söyleyen ben degilim ki ;
http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
nisa suresi 34. ayet söylüyor... neyse dini karıştırmayalım yine de biz. kızıyorlar. dip not olarak verdim.
Bu forumda kac kez anlattim bilmiyorum..
Lütfen bir tefsirde yada iki tefsirde öyle gördünüz diye, bir ayeti getirip '" ama islamda bu böyleee" demeyin..
Nisa 34 te gecen "fedribuhunne" anlam olarak " dövmek " degil " bulundugu yerden uzaklastirmak" anlamindadir..
Arapcada kelimeler köklerden gelir ve aldiklari eklerle anlamlari degisir..
" fedribuhunne" kelimesi de "darb" kökünden gelen ama aldigi eklerle anlami degisen bir kelimedir..
Anlami ise " bulundugu yerden uzaklastirmak" yani kadinla ayni evde kalmamak demektir..
Kaldiki IFK olayindaHz. Aise validemize iftira atilinca, Resul-ü Ekrem efendimiz gercek ortaya cikana kadar onu babasinin evine yollaistir..
Yüce Allah Kuran-i KErimde kadina cok büyük deger veridigi gibi Resul-ü Ekrem efendimizde veda hutbesinde Kadinin degerini ve yerini acikca vurgulamistir..
Konuya gelirsek;
Herkes az cok bilirki, askere giden genci vatana kurban olsun diye, kesilen kurbani, Allah a kurban diye, gelin olan kizida yuvasina kurban diye kinalalar..
Evet sacma ama böyle bir adet var... Hatta Türk filimlerine bile konu olmustur ( Tatli Dillim filmi)
Burada "ögretmelerin klavu" olarak basilan kitaba, etkinlik olarak bu kültürel olayin konulmasi bir nebze anlasilabilir ama " Kina yakilmasi kizin esine kurban olmasi icin" gibi bir ifade kabul edilemez..
Peki hiçbir şey yapılmasın kadına şiddete yönelik,'Aaaa bizim daha büyük sorunlarımız var denilerek'öyle mi?Bu arada bence siz anladınız ben neyi kastediyorumDiyorum ya o sünnetli erkekler daha az zevk alırlar muhabbeti şehir efsanesidir,takmayın kafanıza bunları sizin de kalbiniz güzel.
Bir dili başka bir dilde doğru bir şekilde ifade etmek bunu yapan kişinin yeteneği, bilgisi ve becerisine bağlıdır, dil öğreten bir eğitimci olarak belirteyim.Anlamı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz ve bilmeyenler de doğal olarak inanır...
Kur'an-ı Kerim tefsir ve mealini yapanlar maalesef hep erkekler kadına burda da yer yok (kıt aklıyla ne anlasın zaten) ve ona hakettiği değeri vermek yerine işine geldiği gibi yorumlayanlar da erkekler...günümüzdek yaşanan (ortadoğu islam ülkeleri) şeriat ve Kur'an-ı Kerim ne kadar bağdaşır çok uzun düşünmeye gerek yok...o yüzden bugün "şeriat" denen şeyle yönetilen ülkeleri örneklemek ne derece doğrudur...
kına gecesi bölge kültüründe vadır demek ayrı şey, abuk subuk fikirleri ne gereği olduğu anlaşılamayan saçma sapan bir etkinlikle çocukların beynine kazımak ayrı şey... ne ilginç bunu yapanlar da hep erkek...
çoook ama çok art niyetli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?