11 yaşındaki çocuklara iyi gelin olma eğitimi

evet tabi ki var kadın cinayeti ama ülkenin büyük bir sorunu falan degil, önemsiz hatta. abartılıyor sadece, gözümüze sokuyorlar ki erkeklere düşman olalım.

kocasını öldüren kadınlar da var bu arada, biliyorsun dimi? ya da kocasını sevgilisine öldürten kadınlar... ''erkek cinayetleri'' diye bir şey duymadım ben ama nedense? acaba neden? karısından dayak yiyenler bile var ya... bu olay tamamen fiziksel üstünlükle ilgili degil ki. karakterin baskınlıgıyla ilgili.

Ayrıca tecavüz iftirası atmak öyle kolay değildir.Tecavüzün tıbbi bulguları olur.Kaldı ki kanıtlanmış tecavüzler bile ceza almazken...Şahsen ben adamın birinin başını yakmak istesem "ergenekoncu bu" derim,"paralelci" derim,tecavüz de neymiş pehh

psikolojik baskıya maruz kalmayan mı var sanki? erkegi kadını mı var bu işin? kadına ''evde oturacaksın'' diyen kültürlerde erkege de ''çalışıp ailene bakacaksın'' baskısı yapılır. kadın ''namusuna sahip çık'' baskısı, erkege de ''karının namusuna sahip çık'' baskısı yapılır. konu sadece kadınları ilgilendiren bir konu degil.

fiziksel şiddet de aynı şekilde... dünyada fiziksel şiddetin %90ına yine erkekler maruz kalırlar... sonra çocuklar... en az şiddete kadınlar maruz kalırlar. bunun farkında mısınız? şiddet yine erkeklerden çıkar ama hedefte olan kadınlar degil, bir diger erkektir çogu zaman.

Ne garip! ilkönce çocuklara matematik, Türkçe gibi şeyleri öğretmiyorlar, nasıl gelin güvey olunur dolaylı olarak hikayesini anlatıyorlar Gelecek nesillere yazık.. Sondan başlıyorlar eğitime, ilkönce evlilik nasıl kurulur, düğün aşamasından başlatıyorlar.. Hayata hemen atılın der gibi.. 11 yaşındaki kızı 15 inde evliliğe iter..Yazık..

Son düzenleyen: Moderatör:

hahaha bu tarz ifadelere bayılıyorum..."hafifçe" zarfı eklendi mi yapılan her türlü eziyet makbul oluyor bir anda...dayak cennetten çıkma ya...ne güzel söylediniz..."hafifçe" dövebilir, oşar gibi...hafifçe dövsün ki salak kadın yaptığı hatayı anlasın....

amaaan neyse gereksiz şimdi,

konuyla ilgili yorumuma gelince, eşim de, ben de öğretmeniz, meb'in içinde ve ne halde olduğunu, sistemin nasıl işlediğini bilen insanlarız...1 buçuk yaşında bir kızım var okul çağına kadar farklı eğitim veren, inandığım bir okul bulamazsam okula göndermeyi düşünmüyorum...

net olarak söyleyebilirim ki Türkiye'de Milli Eğitim eğitmek için değil cahil bırakmak için çalışıyor...ironi yapmak için söylemiyorum 10 yıldır içindeyim ve gelinen durum bu....

yazmasayın öyleyse şekerim, zorlamadık ki.

babamı, abimi, sevgilimi sevdigim için de feminist olmam, bu sözümün de arkasındayım çünkü feminizm erkek düşmanlıgıdr, kadın-erkek eşitligi degildir. öyle zannedenler maalesef feminizmi bilmiyordur, iyi birşey zannediyordur. bazılarını uyutmak uydurdukları bir sözlük anlamı sadece kadın-erkek eşitligi. uygulamada asla böyle olmadı ve olamaz da.

dedigini de kafama takmam merak etme, bir bilenden bunun efsane oldugunu ögrendim ne de olsa hadi görüşürüz

Onlara da alkış tutmuyoruz ve kadınları top yekun yanlışlarıyla beraber her halükarda savunur halde değiliz
zaten ne dememizi bekliyorsun öldürülen erkeklerde var diye öldürülen kadınları umursamayalımmı

Heh işte ben de bunu söyluyorum türkiye de eğitim kalitesiz hatta dediğiniz gibi cahil bırakmaya yönelik bu kunuda bi öğretmenle aynı göruşte olmak çok güzel.
Çünkü bi unvanın olmayınca düşüncelerinin bi kıymeti kalmıyor.

bunu söyleyen ben degilim ki ;

http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

nisa suresi 34. ayet söylüyor... neyse dini karıştırmayalım yine de biz. kızıyorlar. dip not olarak verdim.

Yav nasıl önemsiz geliyor anlamıyorum ki.Bu kadar çok kadın hep aynı sebeplerden göz kırpmadan öldürülüyorsa cezalar caydırıcı değil demektir,toplumda kadın bir birey olarak görülmüyor demektir,namus anlayışı çarpık demektir,bütün bunlar nasıl önemsiz olur?Şimdi kadınlar öldürülüyor diye ben niye bütün erkeklerden nefret edeyim?Olsa olsa kadını tapulu malı gibi gören erkeklerden nefret ederim(haklı olarak)

"Erkek cinayeti" diye birşey neden duymuyorsun,"kadın cinayeti" kadar sık yaşanan birşey olmadığı için olabilir mi?Bunun baskın karakterle filan ilgisi yok,toplumda yerleşmiş olan zihniyetle ilgisi var,bak atasözlerimiz bile "kadının sırtından sopayı,karnından sıpayı eksik etmeyeceksin",kızını dövmeyen dizini döver","kadının yeri kocasının yanı" vs. şeklinde iken yeterince belli değil mi bu zihniyet?Erkekler için hiç böyle sözler yok mesela

siz sokak ortasında kocasını öldüren kaç kadın biliyorsunuz?? ya da kocasını öldüresiye dövebilen ??

korkusundan karısından boşanamayıp kabus gibi bir evlilik yaşayan kaç erkek tanıdınız?? ya da karısından boşanmaya kalktığı için hayatı tehlikede olan kaç erkek???

kültür insanların yaşayış biçimi ve ihtiyaçlarından doğar...hiç bir kültür o toplum var olduğundan beri aynı kalmamıştır...zaman, değişen şartlar, durumlar onu değiştirir...21. yy da 13-14 yaşında evlenmek kütür değil artık cehalettir...ve evet günümüzde 13-14 yaşında bir çocukla evlenmek sapıklıktır...hangi toplumda hangi bölgede olursa olsun...

kadının haklarını kendisinin korumaya çalışması erkek düşmanlığı değildir...haklarını korumak isteyen bir kadını erkek düşmanı olarak tanımlamak da fazlasıyla sığ bir düşünce biçimidir...

ataerkil=kapitalizm

şunu da belirtmek gerek ki dünyanın bugün içinde bulunduğu tüm iğrençliklerin baş sebeplerindendir bu kapitalizm...ne iançlar ne değerler, herşey kapital uğruna değil mi??

Bu forumda kac kez anlattim bilmiyorum..
Lütfen bir tefsirde yada iki tefsirde öyle gördünüz diye, bir ayeti getirip '" ama islamda bu böyleee" demeyin..

Nisa 34 te gecen "fedribuhunne" anlam olarak " dövmek " degil " bulundugu yerden uzaklastirmak" anlamindadir..

Arapcada kelimeler köklerden gelir ve aldiklari eklerle anlamlari degisir..
" fedribuhunne" kelimesi de "darb" kökünden gelen ama aldigi eklerle anlami degisen bir kelimedir..

Anlami ise " bulundugu yerden uzaklastirmak" yani kadinla ayni evde kalmamak demektir..

Kaldiki IFK olayindaHz. Aise validemize iftira atilinca, Resul-ü Ekrem efendimiz gercek ortaya cikana kadar onu babasinin evine yollaistir..

Yüce Allah Kuran-i KErimde kadina cok büyük deger veridigi gibi Resul-ü Ekrem efendimizde veda hutbesinde Kadinin degerini ve yerini acikca vurgulamistir..

Konuya gelirsek;

Herkes az cok bilirki "askere giden genci vatana kurban olsun diye, kesilen kurbani, Allah a kurban diye, gelin olan kizida yuvasina kurban diye kinalarlar" diye birsey vardir..
Evet sacma ama böyle bir adet var... Hatta Türk filmlerine bile konu olmustur ( Tatli Dillim filmi)
Burada "ögretmelere klavuz" olarak basilan kitaba, etkinlik olarak bu kültürel olayin konulmasi bir nebze anlasilabilir ama " Kina yakilmasi kizin esine kurban olmasi icin" gibi bir ifade kabul edilemez..

Son düzenleme:

Weiss bence ayet olayına hiç girme.
İslama inanmayıp islami konularda sürekli tartışan insanlarda vardır bir fikri bozukluk.
Boşa demiyorum ben sadece kuranı ele alamazsınız.
Sahabeler bile kurandaki o üç aşamadan en fazla 2.sini uygulamış ve eşinden uzaklaşmıştır,dövmemiştir.
Peki bunu nereden bilicez.
İşte hadiss!!

Son düzenleme:

Bu arada yeri değil ama nasıl ulaşacağımı bilemedim.
MEsaj kutun dolu da:26:

Bence de konuya din girmesin, hepimiz iyi kötü düşüncelerimizi yazdık, maksat fikirlerimizi dayatmak değil, bizcesini paylaşmak.
Katılan olur katılmayan olur, sonuçta farklı çevrelerde büyümüş, çevrelerimizin, ailelerimizin verdikleri eğitim, okul eğitimimiz, bilgilerimiz ve hayat tecrübelerimizi harmanlayıp oluşan düşüncelerimizi yazıyoruz.

Bir dili başka bir dilde doğru bir şekilde ifade etmek bunu yapan kişinin yeteneği, bilgisi ve becerisine bağlıdır, dil öğreten bir eğitimci olarak belirteyim.Anlamı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz ve bilmeyenler de doğal olarak inanır...
Kur'an-ı Kerim tefsir ve mealini yapanlar maalesef hep erkekler kadına burda da yer yok (kıt aklıyla ne anlasın zaten) ve ona hakettiği değeri vermek yerine işine geldiği gibi yorumlayanlar da erkekler...günümüzdek yaşanan (ortadoğu islam ülkeleri) şeriat ve Kur'an-ı Kerim ne kadar bağdaşır çok uzun düşünmeye gerek yok...o yüzden bugün "şeriat" denen şeyle yönetilen ülkeleri örneklemek ne derece doğrudur...

kına gecesi bölge kültüründe vadır demek ayrı şey, abuk subuk fikirleri ne gereği olduğu anlaşılamayan saçma sapan bir etkinlikle çocukların beynine kazımak ayrı şey... ne ilginç bunu yapanlar da hep erkek...

çoook ama çok art niyetli

Jeanne,
hepsi bir yana, takıldığımız nokta kıza yakılan kınanın eşinin yoluna kurban olması için yakılıyor kısmı. Kınanın anlamı bu değil, ki aslında kınaya manalar yüklemek bile ne kadar doğru tartışılır, bir gelenektir tamam ama öyle çok ulvi derin manalı birşeyde değil, teyzeler ve benim için akmayan saçı besleyen en güzel kızıl tonuna sahip doğal bir boya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…