• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 yaşındaki çocuklara iyi gelin olma eğitimi

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
$24784887.jpg

5.sınıf kız çocuklarına nasıl 'iyi gelin' olacaklarının öğretildiği ortaya çıktı. Sosyal Bilgiler dersi için öğretmenlere rehber olmak üzere hazırlanan Pasifik Yayınlarına ait Öğretmen Kılavuz Kitabında, "Kınanın gelin olacak kızın yeni evine bağlı kalacağını sembolize etmek üzere yakıldığını, gelinin evinin ve kocasının yoluna gerekirse kurban olacağının vurgulandığını söyleyiniz" deniliyor.

4+4+4 Eğitim Yasasının ardından kamuoyunda 'küçük gelin' tartışması yaşanmış, yeni sistemin 'küçük gelinler' yaratacağı iddiaları uzun süre gündemi meşgul etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 2011 tarihli kararıyla 2012-2013 öğretim yılından itibaren 5 yıl süreyle 'ders kitabı' olarak kabul edilen ve Pasifik Yayınlarına ait olan Sosyal Bilgiler Öğretmen Kılavuz Kitabı'nın "Adım Adım Türkiye" başlıklı ünitesi öğretmenlerin tepkisini çekti.
Öğretmenler, bu etkinlikle küçücük kız çocukları gelin olmaya özendirilirken, bir yandan da evinin ve kocasının yoluna ölmeleri gerektiği mesajı verildiğini söylediler.

GELİN PROVASI
2. ünitede 'Kültürümüz Zenginliğimizdir' konu başlığı altında öğrencilere Anadolu'da Gelin Kına Gecesi etkinliği yaptırılması isteniyor. Okula 6 yaşında başladığı varsayılan bir kız çocuğu, 11 yaşında 5.sınıf öğrencisi oluyor. İşte kitapta 11 yaşındaki kız çocuğuna bu etkinliğin şu şekilde yaptırılması öneriliyor:

- Kız öğrencilerinizden birine gelin rolü veriniz.
- Diğer kız öğrencileriniz, bölgenize ait ya da ders kitabındaki (s.40) kına türküsünü seslendirsinler.
- Gelin olan öğrencinizin başına kırmızı yazma örtünüz. Öğrencilerinizden kına türküsü söylenirken gelinin eline kına yakılmasını canlandırılmasını isteyiniz.
- Kına gecelerinin genellikle gelin olacak kızın evinde kaldığı son gece yapıldığını, bu gecelerde yöresel kıyafetler giyildiğini belirtiniz.
- Erkek evinde de erkek kınası yakıldığını söyleyiniz.

GELİN, EVİNİN VE KOCASININ YOLUNA GEREKİRSE KURBAN OLUR!

- Öğrencilerinize, kınanın gelin olacak kızın yeni evine bağlı kalacağını sembolize etmek üzere yakıldığını, gelinin evinin ve kocasının yoluna gerekirse kurban olacağının vurgulandığını söyleyiniz.
- Öğrencilerinizden katıldıkları kına geceleri hakkında bilgi vermelerini isteyiniz.
- Etkinliği yöresel kıyafetler, gerçek kına vb. kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz
hürriyet

- Öğrencilerinize, kınanın gelin olacak kızın yeni evine bağlı kalacağını sembolize etmek üzere yakıldığını, gelinin evinin ve kocasının yoluna gerekirse kurban olacağının vurgulandığını söyleyiniz.
t

...........................................
Yazacak yorum bulamadım boşlukları siz doldurun..

okulda kızıma bunu öğretecekler o okulu başlarına yıkarım ne demek kurban olmak falan Allah ım sen bu ülkeye akıl fikir ver.Geçen bi konuda kızımı okula göndermiycem diyen hanımada gösterelim bu haberi içi ferahlasın okul tam onun istediği gibi bi yer olmak üzere:52: biri huni dağıtsın bütün ülkeye birleşmiş milletler de cezai ehliyeti yoktur bu ülkenin desin rahatlayalım valla ha:ssz:

Öğrencilerinize, kınanın gelin olacak kızın yeni evine bağlı kalacağını sembolize etmek üzere yakıldığını, gelinin evinin ve kocasının yoluna gerekirse kurban olacağının vurgulandığını söyleyiniz.
-

Ben sizin gibi kafaları kurban edeceğimde elime geçemediniz bir türlü
:104::104::47:

Ben düğünlerde küçücük kızlara gelinlik giydirenlere bile kızıyorum, çünkü çocuğun bilinçaltına o yaşta sokuluyor gelin olmak, evlenmek, gelinlik...
Umarım bu eğitimi veren öğretmen yoktur ülkemizde :5:

Kurban olmanın öğretildiği erkekler de dibimizdeki ülkelerde adam kesiyor. :(

Akıl fikir!!!

• Beğen
Reactions: Joy
Ben kafayı taktım mı takarım, kocanın yoluna kurban nedir, erkeğe kına yakılınca ne oluyormuş, ondan niye bahsetmemişler de kız çocuklarının aklına kurban olmayı sokuyorlar:20:

Hadi ordan kurban olacakmış, bunlar dinlerini de bilmiyorlar, mevzuyu kadın erkeğe bağlamışlar, erkek horoz, kız kurban:47:

Okulda laboratuvar var midir acaba? Varsa bile kac kere ugramislardir...
Onun yerine kina gecesi canlandiriyorlar, kocanin yoluna kurban olmus!!
Turkiye'de ki egitim sistemi dudak ucuklatiyor masallah:19:

Okulda laboratuvar var midir acaba? Varsa bile kac kere ugramislardir...
Onun yerine kina gecesi canlandiriyorlar, kocanin yoluna kurban olmus!!
Turkiye'de ki egitim sistemi dudak ucuklatiyor masallah:19:

cok dogru soylemıssın valla.. yazık oluyo , nasıl goruyorlarsa oyle de gıdıyo..
kardesım de o yaşlar da , aman allah korusun yani. :nazar::nazar:

cok dogru soylemıssın valla.. yazık oluyo , nasıl goruyorlarsa oyle de gıdıyo..
kardesım de o yaşlar da , aman allah korusun yani. :nazar::nazar:
Biraz da ogretmenin insiyatifine kaldi artik bu uygulamalar, kitaplar coktan gitti cunku elden...
Kardesinizin ogretmeni iyiyse dogru mesajlari vererek dersi isler, endiselenmeyin:34:

Eğitim alanında çığır açmışız haberimiz yok neleri sokuyorlar kafalarına onlar için gayet normal bu ülkede çalışan kadınlar yüzünden erkekler işsiz kalıyor denirse, kadın çalışarak güçlü hale geliyor da boşanmalar bundan oluyor denirse vs. tabii ki arkasından bunlar gelir sen kadınsın tek gayen evinin kadını, çocuklarının anası, kocanın kulu olmak. Fen, ilim, edebiyatta neymiş. Allah'ım aklıma mukayyet ol yahu. Bu ülkede çevremde üniversitede çalışıyorum 40 lı yaşlarında evlenmeyen akademik kariyer yapan çok kadın var eşim de akademik kariyeri olan biri okulda var işte arkadaşları hiçte kimse yadsımıyor, dışlamıyor bende takdir ediyorum kız araba aldı, sonra ev aldı kredi ödüyor. Gayette ayaklarının üzerinde duruyor. Ama böyle düşünen böyle okuyan kadın istemiyoruz neden çünkü anne ne kadar eğitimli olursa çocukları da o kadar bilinçli eğitimli olur oysa ne isteniyor kayıtsız şartsız sorgulamadan itaat etmek ne denirse inanmak eğitimli gelecekten korkuyorlar.

Eki Görüntüle 1155821

5.sınıf kız çocuklarına nasıl 'iyi gelin' olacaklarının öğretildiği ortaya çıktı. Sosyal Bilgiler dersi için öğretmenlere rehber olmak üzere hazırlanan Pasifik Yayınlarına ait Öğretmen Kılavuz Kitabında, "Kınanın gelin olacak kızın yeni evine bağlı kalacağını sembolize etmek üzere yakıldığını, gelinin evinin ve kocasının yoluna gerekirse kurban olacağının vurgulandığını söyleyiniz" deniliyor.

4+4+4 Eğitim Yasasının ardından kamuoyunda 'küçük gelin' tartışması yaşanmış, yeni sistemin 'küçük gelinler' yaratacağı iddiaları uzun süre gündemi meşgul etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 2011 tarihli kararıyla 2012-2013 öğretim yılından itibaren 5 yıl süreyle 'ders kitabı' olarak kabul edilen ve Pasifik Yayınlarına ait olan Sosyal Bilgiler Öğretmen Kılavuz Kitabı'nın "Adım Adım Türkiye" başlıklı ünitesi öğretmenlerin tepkisini çekti.
Öğretmenler, bu etkinlikle küçücük kız çocukları gelin olmaya özendirilirken, bir yandan da evinin ve kocasının yoluna ölmeleri gerektiği mesajı verildiğini söylediler.

GELİN PROVASI
2. ünitede 'Kültürümüz Zenginliğimizdir' konu başlığı altında öğrencilere Anadolu'da Gelin Kına Gecesi etkinliği yaptırılması isteniyor. Okula 6 yaşında başladığı varsayılan bir kız çocuğu, 11 yaşında 5.sınıf öğrencisi oluyor. İşte kitapta 11 yaşındaki kız çocuğuna bu etkinliğin şu şekilde yaptırılması öneriliyor:

- Kız öğrencilerinizden birine gelin rolü veriniz.
- Diğer kız öğrencileriniz, bölgenize ait ya da ders kitabındaki (s.40) kına türküsünü seslendirsinler.
- Gelin olan öğrencinizin başına kırmızı yazma örtünüz. Öğrencilerinizden kına türküsü söylenirken gelinin eline kına yakılmasını canlandırılmasını isteyiniz.
- Kına gecelerinin genellikle gelin olacak kızın evinde kaldığı son gece yapıldığını, bu gecelerde yöresel kıyafetler giyildiğini belirtiniz.
- Erkek evinde de erkek kınası yakıldığını söyleyiniz.

- Öğrencilerinizden katıldıkları kına geceleri hakkında bilgi vermelerini isteyiniz.
- Etkinliği yöresel kıyafetler, gerçek kına vb. kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz
hürriyet

neyyyyyyyy:53::53::53::53::53::53::53:

Back