102 kilodan ideal kiloya yürüyüş

kilosu çok olanlar genelde yürüyüşle başlıyolar spora,illa spor salonuna gitmene gerek yok,evde leslie tarzı yürüyüş sporları yaparak başlayabilirsin

ben yanımda her daim yemek götürüyorum aslında ofise de , gittiğim yere de :)
en olmadı yoğurt yiyorum salata yiyorum. kimse bana göre yemek hazırlamak zorunda değil dediğin gibi.

aslında demek istediğim şu ; ben de diyet yapıp kilo verdim bıraktım. eski yediklerime dönünce yine kilo aldım .
yani yapmamız gereken yeme düzenimizi hayatımızı değiştirmek.
ömrünün sonuna kadar shake içemezsin sonuçta.

bıraktıktan sonra aldı cümlesi her diyet için geçerli. çünkü diyet esnasında kalori açısından çeşitlilik açısından yediklerini sınırlandırıyorsun. istediğin kiloya indikten sonra yine kalori hesabı yapacak mısın örneğin? bence yapmayacaksın.
belki 2 ay belki 3 ay kilo almayacaksn ama sonra yine kilo almaya başlayacaksın çünkü görünce dayanamıyorum diyorsun.sonra tekrar diyet. ben de öyleyim kendimden biliyorum. yanlış anlama amacım diyetini baltalamak değil yardımcı olmak :)

ben de diyetisyene gittim olmadı , neden çünkü genelleme yapmak istemiyorum ama duyduğum gittiğim bildiğim diyetislerden öğrendiğim genel bir liste verdiği ve üzerinde sana özgü pek bir şey olmadığı.
en iyi diyetisyen kendimiz olmalıyız kısacası.

İşte ben shake başlarken dedim, işe yararsa ömrümün sonuna kadar kullanacağım. Diyorsun ya yemeği yanımda götürüyorum diye işte ben de shake yanımda götürüyorum. Ben tembel bir hatunum yemek konusunda. Saat 8:30 da iş başı yapıyorum iş yerinde bi gün öncesinden ya da sabah kalkıp da senin gibi yemeğimi hazırlayamıyorum ya da akşam 8 de eve gelip yemek hazırlayana kadar saat 9 da oturup salata yiyemiyorum. Malum evliyim. Evli olunca her defasında yemek hazırlamam gerekir. Şükür ki eşim de bana destek olmak için shake içiyor. Hatta ona tarifli meyveli falan hazırlıyorum daha çok atom shakesi oluyor onun deyimiyle (=

Konuyu açarken de dediğim gibi nelerden geçtim, tüm diyelerden. Ancak geri döndüm. Kalori diyeti yapmama gerek kalmıyor ki. Shake zaten 250 kalori yani sabah akşam onu yesem 500 kalori alıyorum kafadan. Öğlen ne yediğim önemli olmuyor. Ama tabi iş yeri olunca dikkat ediyorum.

Hani böyle çok özel bir yere davet edildiğimde sabah, öğlen shake, akşam normal yemek oluyor.
Ve dediğim gibi ara öğünsüz olmuyorum hiç bir zaman.

Valla inşallah veririm ve geri almam. Eğer kilomu aldırmayacak olan şey bu shake ise veririm para. :)
Sabah kahvaltım en azı 5 tl tutuyor. Ben 30 gün boyunca kahvaltı yapıyorum kafadan 150 tl tutuyor ama shake ile o parayla neredeyse 2 tane alabiliyorum 2 aylık olarak. Yani daha uyguna geliyor.

Ya herkesin doğrusu kendisine güzeldir derler ya :)
Ben bırakmamak üzere başladım ve öyle de devam etmek istiyorum :)

kilosu çok olanlar genelde yürüyüşle başlıyolar spora,illa spor salonuna gitmene gerek yok,evde leslie tarzı yürüyüş sporları yaparak başlayabilirsin

Olur, o programlara da bakarım. Daha fazla kalori yakarım en azından :*
Çok teşekkür ederim ya cidden desteğin için. En azından kestirip atmıyorsun (=

Yorumlarını okudukça benim de diyet yapasım geliyor zaten ben 7-8 kilo verene kadaar sen tüm kilolarını vereceksin bu gidişle takipteyim

Yorumlarını okudukça benim de diyet yapasım geliyor zaten ben 7-8 kilo verene kadaar sen tüm kilolarını vereceksin bu gidişle takipteyim

Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldummm (=
Ay hepimiz inşallah mükemmel hatunlar oluruz ya,
Mutlu olalım her sabah.
Ne giyeceğim derdinden çıkalım da hangi renk giysem durumuna düşelim inşallah
(=

bu arada ben de 115 kilo ile başladım diyete şu an 91 civarıyım.
arada yazdıklarını henüz okuyamadım (birazdan okuyacağım :))
her gün gün içindeki çırpınışlarım hariç en az 1 saat yürüyorum yakşalık 5.5 km
ilk başlarda zor oluyor bu kilo ile ama alışıyorsun

Maşallah süper vermişsin, inşallah hep böyle devam edersin (=
Çok iyi, ben de başlayacağım spora ama biraz daha verip kendimi hafif hissettiğimde (=
Yani en azından 80 falan olayım diyorum (=

sen bilirsin canım , umarım ben haksız çıkarım :))

bu arada ben de evliyim ve çalışıyorum, kocam da 87 kilodan 74 e düştü.
biz de birlikte diyet & spor yapıyoruz.

sen bilirsin canım , umarım ben haksız çıkarım :))

bu arada ben de evliyim ve çalışıyorum, kocam da 87 kilodan 74 e düştü.
biz de birlikte diyet & spor yapıyoruz.

Harikasınız, evli insanların birbirine desteklemeleri süper oluyor.
O zaman inancınız daha da artıyor.
İnşallah haksız olursun deyivereyim suraya (=

Maşallah süper vermişsin, inşallah hep böyle devam edersin (=
Çok iyi, ben de başlayacağım spora ama biraz daha verip kendimi hafif hissettiğimde (=
Yani en azından 80 falan olayım diyorum (=

sporu özellikle hiç erteleme, sağlık sorunun yoksa eğer.
emin ol bazen kilo vermenin durduğu ama inceldiğin anlar olacak , bir de vücudun sıkılaşmış olacak

Maşallah gayet iyi yürüyorsun ben de günde 45 dk yürüyüş 30 dk pilates yapıyorum yürüyüşü 1 saat ve fazlasına çıkarmak istiyorum ama bazıları çok spor yapıp zayıfladıktan sonra da aynısına devam etmezsen kilo alırsın diyor bazıları da o koşu vb. için geçerli yürüyüşte kas yapmayıp sadece zayıfladığın için geçerli değil diyorlar kafam karışıyor bir bilginiz var mı sporumu artırmak istiyorum ama 1 ay sonra okul var bölüm de çok zor yoğun aynı tempoyla devam edemeyebilirim

Mavi ojeli sen de spor yapıyorsan bir fikriniz var mı?

yürüyüş için 80 kilo olmayı bekleme, yürüyebiliyosan yürü,spora akşam saat 10 da başladığımı bile bilirim öyle diyim :)

şu dediğin çok çok doğru yaptığımız şey diyet değilde, ömür boyu devam ettirebileceğimiz yeme düzenine alışabilmek
özellikle k.hidrat ağırlıklı beslenme insanı daha hantal,böyle miskin,tuhaf yapıyo,o yüzden yaşamızda bunlara daha az yer vererek bi beslenme tarzı seçmeliyiz

Spor hakkında begum75 ve cydnz_1 benden daha fazla bilgiye sahipler açıkçası. Ancak ben de bugünden itibaren spor yerleri araştırıp hafta içi bakacağım kesinlikle.
Daha önce spor yaptığım için fazlaca kas oranım artmıştı ve yine sisko duruyordum. Bırakınca eski halime yavaş yavaş döndüm 2 yılda. O yüzden yorum yapamam.

yürüyüş için 80 kilo olmayı bekleme, yürüyebiliyosan yürü,spora akşam saat 10 da başladığımı bile bilirim öyle diyim :)

Haklısın, insan güvendiği bir dala tutunuyor (=
Deneyeceğim (=

sporu özellikle hiç erteleme, sağlık sorunun yoksa eğer.
emin ol bazen kilo vermenin durduğu ama inceldiğin anlar olacak , bir de vücudun sıkılaşmış olacak

Tamam o halde, hafta içi araştıracağım. Gidip fiyatlarını öğrenip salona da yazılacağım (=

Çok teşekkür ederim ya sana da :)

Kesinlikle mesela ben ekmeği bi ara tamamen bırakmıştım, pilavı makarnayı ama olmuyor işte. Yeniden başlıyorsun.
Zaten vucudumuzun da ona ihtiyacı varmış, tamamen bırakmak da olmazmış.
Bunu öğrendim mesela

pilav ve makarna için bişey diyemem ama ekmek için kesinlikle bırakılmamalı,içerisindeki vitaminler,mineraller vücut için gerçekten gerekliymiş.
makarna ve pilav ikisinide çok severim ama haftada bir yesem hatta hiç yemesem biyerim eksilmez yoyoo aksine eksilir en iyisi yemiyim

Ya şimdi öğlen yemeğinde ayıptır söylemesi terayağlı makarna vardı. Ama nasıl kokuyor, yanında da yoğurt vardı.
Millet karşımda höpür höpür yedi :S
Ben hemen kaçtım yoksa dayanamazdım :/

öğlen yemeklerinde hiç makarna pilav almıyorum, yemek ne varsa yanında onu yiyiyorum yoğurt,cacık,meyva onları alıyorum,tatlı varsa tatlıyıda almıyorum,doymazsam yemekten biraz daha yiyiyorum,bide 1 dilim ekmek
ama evde kendim yaparsam 1 kaşık tadına bakmak için yerim hep
boşver yeme sende inan bi faydası yok canın çok çekerse ödül gününde kendine ödül vermek için yersin

Aynen yersem söyleyeceğim burada
Ceza verirsin bana jkehjkwe
Malum senin sistemin de iyi ki baya kilo vermişsin ama stres yapma her şey düzelir inşallah.

Çocuğum olursa 3 beyaz vermeyeceğim kararlıyım
büyüdüğünde alır zaten

ben kilo verdim ama sen beni baz alma çünkü ayda 1 kilo vererek devam ediyorum yoluma (hatta şu aralar aldım )
tamam sen yersen söyle sana ceza veririm en okkalısından

keşke çocukları uzak tutabilsek o 3 beyazdan,dün başımdan geçen bi olayı anlatayım,akrabamıza gitmiştik,2,5 yaşında çocukları yemek yemiyo diye bugün doktora getirceklerdi.

mutfağı bi gözlemledim,yarım yarım kalmış bisküviler,çikolatalar,kekler ve hepsi çocuğundu
dün yemek yemeden aç karna ufaklarından bir kornet dondurma yedi ,2 .yi yemek istedi ama önden yol yapıyo anne ben yemek yiycem ooo süper dedik,annesi yemeği koydu 1 kaşık ağzına sürmeden 2. dondurmayı istedi annesi başta hayır önce yemek dedi başladı ağlamaya,baba dayanamayıp iyi ver bari yesin dedi

dedim boşuna doktora getirmeyin,kabahat sizde,gerekirse aç kalcak ve o dondurmayı yemiycek zaten başta aç karna yemesi en büyük hataydı,aldım dondurmayı koydum dolaba,gitti içerde ağladı zıkladı bildiğin timsah gözyaşı yalandan ööö ööö diyo gözünde yaş yok,sonra 1 tabak yemeği peşinde dolana dolana yedirdi annesi ve biliyomusun dondurmayıda unuttu sayemde hayır karışmıyım dedim ama dayanamdım
anne baba olmak çok zor,ama en büyük hatamızda kıyımsızlık heralde aslında iyilik değil kötülük yapıyoruz farkında değiliz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…