- 8 Ağustos 2016
- 311
- 319
- 36
-
- Konu Sahibi Mavi Ojeli
Merhaba arkadaşlar. Daha yeni üyeyim ancak burada yazılanlardan kendime o kadar büyük dersler çıkarttım ki anlatamam.İnsanlar nerelerden nereye gelebiliyormuş onu öğrendim. Hatta bazen yok canım yalandır bu kadar da gaddar olamaz insanoğlu dediğim hikayeleri bile okudum.
Neyse, şimdi gelelim benim hikayeme.
En son zayıf olduğum zamanlar 18-19 yaşındaydım. 36 - 38 beden giyen, böyle güzelliği ile akrabaları arasında konuşulan bir insandım (azcık kendimi öveyim değil mi? insan kendini bilmeli arkadaş ): Neyse. (Nazara mı geldim galiba(?)) üniversiteyi okurken bir yandan çalıştım.
Bu benim tercihimdi tabi. İşten çıkıp dışarıda akşam yemeği, derse git oradan çık eve gel derken bi baktım ki 42 bedenlerdeyim. Ama hala güzel hissediyorum. Eee gençlik malum bundan 8 evvel kimse o kadar cılız değildi değil mi? Hani hiç bir mağazada ben kıyafet bulamadığımı hatırlamıyorum.
Zayıflamak için devlet hastanesinde bir doktora gittim. Kilomu ölçtü elime de bi kağıt verdi buna göre ayarla ve ye dedi. 1 ay sonra da kontrole bekliyoruz dedi. İlk 3 gün uyguladım, hatta uygulamaya çalıştım ama olmuyor/olmadı işte. Çalıştığım yerde öğlen yemeği veriliyor Eee ben hangi birini yapayım. Dışarıdan sürekli yesem maaş bitiyor okula mı kendime mi harcayacaktım. Malumunuz herkes ailesinden zengin olmuyor. Kaldı öyle. Bir neden sonra eczaneden zayıflama ilaçlarını kullanmaya başladım.6 ay kadar arkadaş ben bi zayıfladım kısa zamanda öyle böyle değil, bütün giysilerimi değiştirmek zorunda kaldım.24 yaşındaydım. Hiç unutmuyorum 38 beden pantolon giydim
İlacı almak için tekrardan eczaneye gittiğimde ilaçların sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığını öğrendim. Tabi popoma bakarak eve geldim. 1 ay geçti pantolonum 40-42 olmaya başladı. Delirmeye başladım yalnız. Gittim eczaneye yine bi başka ilaç aldım. Bu da karalahana özgü imiş. Ben bunu yedikçe şişmeye başladım. İlk anlamadım 2 haftanın sonunda 42 beden bile olmamaya başladı. artık 48 beden pantolon giyiyordum ve üst bedenim daha genişti. Doktora gittim dahiliye. Düzenli adet de görmüyordum.Doktor baktığında tiroid çalışmadığını söyledi ve ilaç verdi. Sonra yememem gereken yemekleri saydı aralarında karalahana vardı. Sonda doktora baksettim ilacı adam beni gırtlaklayacaktı neredeyse :S Çok bağırdı ve ben korktum. Neyse ilaçları kullanmaya devam edince normal çalıştı ama ben hala kilo veremedim
Velhasıl 26 yaşıma geldiğimde en son 54 beden elbise aldığımı hatırlıyorum. Hala da duruyor. Sanırım o zamana kadar bu kadar kilolu olduğumu görememiştim. Bilmiyorum neden
Sevdiğim adam ile evlenme durumuna girmeye başladığımızda, eşimin komsuları(akrabaları değil), dedikodumuzu yapıp kilolu olduğumdan bahsetmişler. Kayınvalidem ve kayınpederim benim yanımda bunu duyunca delirdiler ve komsularını arayıp resti çektiler. Hatta hala görüşmüyorlar.Sağolsunlar beni her konuda korudular.
Neyse ben nisan döneminde kalori diyeti, ölçüler, hızlıca kilo verdiren diyetlerde yaptım verdim de. Ama yine alıyordum.
Düğün günü geldiğinde 78 kiloyu gördüm en son.
Düğünden neredeyse 21 ay geçti ve ben yine 102 lere vurdum ki inanılmaz rahatsız oluyor. 1.59 boyunda 102 kiloyum. Esim ise 185 boyunda 70 kilo. Düşünün bizi yan yana nasıl duruyoruz.
"Bazen diyorum sen pota ben topum oğlum " Kafayı yemek üzereydim.
Gecen seni arkadaşım bir özel hastanede mide küçültme ameliyatı olacağını ve kararlı olduğunu söyledi. Ben de dedim sen yaptırır ölmezsen ben de yaptırım Tamam dedik.
Neyse arkadaşım aradı internetten bi adamla tanışmış, ofisleri varmış.
Oraya gitmiş shake, çay ve vb şeyler almış. İnanıyorum ona dedi. Ben dönüp "Aman yine zayıflama hapı gibidir" dedim. "Yok" dedi ama inanmadım.
Aradan 8 ay geçmişti. Tabi ben karşı olduğum için bana bişey demedi daha.
Dedim ;
"kız hani ameliyat olacaktın"
-Gerek kalmadı ki zayıfladım ben, 6 ayda 15 kiloya yakın kilo verdim hem de sağlıklı bir şekilde.
"Nasıl ya, neden söylemedin?"
-Söyledim de sen kızdın bana, hani gittiğim yer vardı ya orası.
"Beni de götür".
Akşam eşimle konuştuk ve gittik oraya. Arkadaşım indirimden yararlandı tabi ben gelince Üçkağıtcı wshbdjhas Şaka bir yana helali hoş olsun. Ramazanda gittim işte haziran ayında. gittiğimde ölçüm yapıldı 97,6 idim. Ürünlere başladım 1 ay tabi ramazan olunca pek uymadım ama 3 kişi de sürekli benle ilgilendiler. Sürekli ama su iç, sunu yap, öğle yemeğini at, ara öğünü çek. Ay bazen diyordum bu ne ya. Bu 3 kişi bu arada sertifikalı yaşam koçu imiş.
Neyse ben öyle takıldım bayramdan önce gittim 2 temmuz gibi 92.5 olmuştum ve incelmem de fazlasıyla vardı. Tabi mutluydum. Devam etmem gerekiyordu. Ama daha önce de yaşamıştım bu senaryoyu zayıflayıp sonraca hızlıca kilo almıştım. Bu yüzden dedim ki eşime
-Bayramda memlekete gideceğiz, ürünlerin hiç birini almayacağım. Eğer kilo alırsam bunlar işe yaramıyor-
1 haftalığına ramazan bayramında köyde her istediğimi yedim içtim, terayağlı yumurtalar, tam yağlı inek sütü oo
İstanbul'a geldiğimde hemen tartıldım ve sadece 250 gram almıştım. İşte dedim aradığım şey bu.
Ve bir ay buna devam ettim. Tabi yine kaçamağım oluyor ne yazık ki
Şimdi tam tamına geçen hafta ölçüm kaptırdım, ölçülerim bunlar
90.5 kilo
41.2 yağ oranı
44.3 su oranı
50.5 kas
3 vucut tipi
2,7 kemik
43 Metabolik yaş
9 İç yağlanma
Şimdi merak ile bekliyorum yarın ne çıkacak sonuç diye.
Artık tüm yediklerimi, içtiklerimi burada paylaşmak istiyorum (=
Bana destek olursanız minnet-kar olurum (=
Neyse, şimdi gelelim benim hikayeme.
En son zayıf olduğum zamanlar 18-19 yaşındaydım. 36 - 38 beden giyen, böyle güzelliği ile akrabaları arasında konuşulan bir insandım (azcık kendimi öveyim değil mi? insan kendini bilmeli arkadaş
Bu benim tercihimdi tabi. İşten çıkıp dışarıda akşam yemeği, derse git oradan çık eve gel derken bi baktım ki 42 bedenlerdeyim. Ama hala güzel hissediyorum. Eee gençlik malum bundan 8 evvel kimse o kadar cılız
Zayıflamak için devlet hastanesinde bir doktora gittim. Kilomu ölçtü elime de bi kağıt verdi buna göre ayarla ve ye dedi. 1 ay sonra da kontrole bekliyoruz dedi. İlk 3 gün uyguladım, hatta uygulamaya çalıştım ama olmuyor/olmadı işte. Çalıştığım yerde öğlen yemeği veriliyor Eee ben hangi birini yapayım. Dışarıdan sürekli yesem maaş bitiyor okula mı kendime mi harcayacaktım. Malumunuz herkes ailesinden zengin olmuyor. Kaldı öyle. Bir neden sonra eczaneden zayıflama ilaçlarını kullanmaya başladım.6 ay kadar arkadaş ben bi zayıfladım kısa zamanda öyle böyle değil, bütün giysilerimi değiştirmek zorunda kaldım.24 yaşındaydım. Hiç unutmuyorum 38 beden pantolon giydim
İlacı almak için tekrardan eczaneye gittiğimde ilaçların sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığını öğrendim. Tabi popoma bakarak eve geldim. 1 ay geçti pantolonum 40-42 olmaya başladı. Delirmeye başladım yalnız. Gittim eczaneye yine bi başka ilaç aldım. Bu da karalahana özgü imiş. Ben bunu yedikçe şişmeye başladım. İlk anlamadım 2 haftanın sonunda 42 beden bile olmamaya başladı. artık 48 beden pantolon giyiyordum ve üst bedenim daha genişti. Doktora gittim dahiliye. Düzenli adet de görmüyordum.Doktor baktığında tiroid çalışmadığını söyledi ve ilaç verdi. Sonra yememem gereken yemekleri saydı aralarında karalahana vardı. Sonda doktora baksettim ilacı adam beni gırtlaklayacaktı neredeyse :S Çok bağırdı ve ben korktum. Neyse ilaçları kullanmaya devam edince normal çalıştı ama ben hala kilo veremedim
Velhasıl 26 yaşıma geldiğimde en son 54 beden elbise aldığımı hatırlıyorum. Hala da duruyor. Sanırım o zamana kadar bu kadar kilolu olduğumu görememiştim. Bilmiyorum neden
Sevdiğim adam ile evlenme durumuna girmeye başladığımızda, eşimin komsuları(akrabaları değil), dedikodumuzu yapıp kilolu olduğumdan bahsetmişler. Kayınvalidem ve kayınpederim benim yanımda bunu duyunca delirdiler ve komsularını arayıp resti çektiler. Hatta hala görüşmüyorlar.Sağolsunlar beni her konuda korudular.
Neyse ben nisan döneminde kalori diyeti, ölçüler, hızlıca kilo verdiren diyetlerde yaptım verdim de. Ama yine alıyordum.
Düğün günü geldiğinde 78 kiloyu gördüm en son.
Düğünden neredeyse 21 ay geçti ve ben yine 102 lere vurdum ki inanılmaz rahatsız oluyor. 1.59 boyunda 102 kiloyum. Esim ise 185 boyunda 70 kilo. Düşünün bizi yan yana nasıl duruyoruz.
"Bazen diyorum sen pota ben topum oğlum
Gecen seni arkadaşım bir özel hastanede mide küçültme ameliyatı olacağını ve kararlı olduğunu söyledi. Ben de dedim sen yaptırır ölmezsen ben de yaptırım
Neyse arkadaşım aradı internetten bi adamla tanışmış, ofisleri varmış.
Oraya gitmiş shake, çay ve vb şeyler almış. İnanıyorum ona dedi. Ben dönüp "Aman yine zayıflama hapı gibidir" dedim. "Yok" dedi ama inanmadım.
Aradan 8 ay geçmişti. Tabi ben karşı olduğum için bana bişey demedi daha.
Dedim ;
"kız hani ameliyat olacaktın"
-Gerek kalmadı ki zayıfladım ben, 6 ayda 15 kiloya yakın kilo verdim hem de sağlıklı bir şekilde.
"Nasıl ya, neden söylemedin?"
-Söyledim de sen kızdın bana, hani gittiğim yer vardı ya orası.
"Beni de götür".
Akşam eşimle konuştuk ve gittik oraya. Arkadaşım indirimden yararlandı tabi ben gelince
Neyse ben öyle takıldım bayramdan önce gittim 2 temmuz gibi 92.5 olmuştum ve incelmem de fazlasıyla vardı. Tabi mutluydum. Devam etmem gerekiyordu. Ama daha önce de yaşamıştım bu senaryoyu zayıflayıp sonraca hızlıca kilo almıştım. Bu yüzden dedim ki eşime
-Bayramda memlekete gideceğiz, ürünlerin hiç birini almayacağım. Eğer kilo alırsam bunlar işe yaramıyor-
1 haftalığına ramazan bayramında köyde her istediğimi yedim içtim, terayağlı yumurtalar, tam yağlı inek sütü oo
İstanbul'a geldiğimde hemen tartıldım ve sadece 250 gram almıştım. İşte dedim aradığım şey bu.
Ve bir ay buna devam ettim. Tabi yine kaçamağım oluyor ne yazık ki
Şimdi tam tamına geçen hafta ölçüm kaptırdım, ölçülerim bunlar
90.5 kilo
41.2 yağ oranı
44.3 su oranı
50.5 kas
3 vucut tipi
2,7 kemik
43 Metabolik yaş
9 İç yağlanma
Şimdi merak ile bekliyorum yarın ne çıkacak sonuç diye.
Artık tüm yediklerimi, içtiklerimi burada paylaşmak istiyorum (=
Bana destek olursanız minnet-kar olurum (=