• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100 kİlo ve uzeriyim hemde hiç utanmıyorum

bende geleyimmi aranıza.bende nereye dahil olacağımı bilemiyorum.hayatımı yaşayamadan geçiyor hayat.iyice asosyal oldum.bendede 3 çocuk var en küçüğü dört aylık.

bende yemeyi çok seviyorum.hatta şu an hayatımdaki en sık yaptığım şey.cuma günü işe başlıyorum ve kıyafetlerim hiç olmuyor.gidip yeni bir şeyler almak hiç içimden gelmiyor.aynı çuvallara para vermek.beğendiklerimi değil ancak bana olanları alabiliyorum.çok sıkıldım artık böyle yaşamaktan.

hamilelik öncesi karatayla8 kilo vermiştim.şimdi safra kesemde taş çıktı ve yağlı yasak.yumurta yasak kuru yemişler yasak dendi.bilgisi olan beni aydınlatır mı ben bu diyeti yapabilir miyim?

içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.temizlik yapmaya,yemek yapmaya hiç mecalim yok.birde pkoluyum.evet öneriler emziriyorum ve nerdeyse tatlıya aşeriyorum.

ilk sayfayı okudum sadece ama sen artık 105 kilo değilsin ama ben 103 kiloyum ve havaya kendimi nasıl sokacağımı bilemiyorum.

hamilelik öncesi karatayla8 kilo vermiştim.şimdi safra kesemde taş çıktı ve yağlı yasak.yumurta yasak kuru yemişler yasak dendi.bilgisi olan beni aydınlatır mı ben bu diyeti yapabilir miyim?

merhabalar canımmm..öncelikle hoşqeldin..103 kilo neki benim yanımda :)))
bende 119 kq dum. diyete başlamadan önce ama bugün 106,5 oldum.
yani ben 103 kiloyum diye düşünerek kendini büyütme.
iki hanelilere geçmene ne kalmış şunun şurasında.
bende karatay yapıyorum ve benimde safra kesemde taş var..7 ay önce iltihap yaptı günlerce gecelerce acillerde
sabahladık..iğneler serumlar sonunda ameliyattan başka çaresi yok dediler.
taşlarım çok küçük olduqundan siroz sarılık pankreas kanseri gibi riskler var ileride
safra yolunu tıkarlarsa çok tehlikeli oluyor yani.
bunları biliyorsundur zaten..
neyse diyeceğim şu ki...ben kapalı ameliyat istiyorum
ne kadar kilo olursa ameliyatın açıqa dönme riski o kadar yüksek birde kiloyla ameliyat zor oluyor
9 ay önce sezeryan oldum 124 kq ile girdim doquma
kilo hele yazın çok sıkıntı hastanelerde.
bende eylül gibi ameliyat olmaya karar verdim.ve sonunda diyete başladım.
bir haftakafama göre diyet yaptım güzel kilo verdim.sonrasında karatay ile tanıştım kitaplarını aldım
iyice inceledim ve özümsedim.sonunda bu diyet tam bana göre dedim.
bizlere yumurta zeytin yaq baharat yasak evet
ama ben şuan günde en az iki kez yumurta yiyorum.
her eymeqim zeytin yaqlı nerdeyse
baharatları çok seviyorum olmazsa olmazlarım..
çok şükür bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar
ki..ben günlerce iltihap sancısı çekmiş biriyim.
yinede korkmadan başladım karataya
iyikide başlamışım..
sana sende yap bişey olmaz diyemiyorum çünkü saqlık bu ne olur ne olmaz.
ama benim taşlar bana sıkıntı yapmadı.umarım sanada yapmaz..
pkodada en önemli şey hormonlar kerdeşimde pkolu yarın aşılama yapacaklar hatta
hormonların düzene girmeside leptinin düzenli çalışmasına baqlı
leptin direncinide ancak insülin direnciyle düzenlersin cnm
karatay yapmasan bile şeker ve karbonhidratı kes biraz bence.

içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.temizlik yapmaya,yemek yapmaya hiç mecalim yok.birde pkoluyum.evet öneriler emziriyorum ve nerdeyse tatlıya aşeriyorum.

çok yorgun ve yılgın gördüm seni..benimde üç çocuqum var en küçüğü 9 aylık..Allah bizlere baqışlasın evlatlarımızı.

herşeyden çnce şunu unutma kilolar gider eğer sen istersen..

bunu dert edipte kendine sorun yapma..

yeni doqum yaptıqın ve emzirdiğin için muhtemelen demir oranın düşüktür cnm

ondandır mecalinin olmaması,kolun bile kalkmaz olur anlıyorum seni..

bunun psikolojini bozmasına izin verme bence

emzirdiğin için biraz daha dikkatli bir diyet programı uygulaman daha mantıklı.

ayrıca kan sayımını yaptır derim ben değerlerinde düşüklük olabilir canım.

tek derdin kiloların mı;?

bende geleyimmi aranıza.bende nereye dahil olacağımı bilemiyorum.hayatımı yaşayamadan geçiyor hayat.iyice asosyal oldum.bendede 3 çocuk var en küçüğü dört aylık.

gel tabi aramıza ama pek ümitsizmişsin gibime geldi kendini önce bir silkele kendinle barış sonra kendine söz ver bu kilolar gidecek diye bugün bir yazı okudum kilolar beyni uyuşturuyor diye hayata tutunman içinde Allahım sana 3 tane güzel çocuk vermiş onlar içinde olsa kendini topla ve diyete değilde azaltmalara başla :3:

evet yorgunum biraz.eşim uzun saatler çalışıyor ve bana hiç yardımı yok.oğlum bu günlerde hasta.cuma günü işe başlıyorum.bebekle okula gideceğim.izin verirlerse yani ders vermezlerse bebekle gitmeyi düşünüyorum.yoksa rapor alacağım.ortada bakıcı yok.bırakabileceğim kimsede yok.okulun en şişmanı benim ve biraz verip almaktan bıktım .artık kalıcı bir dömüşüm yapmak istiyorum.

aslında irademi güçlendirmem lazım.bunun için birşeyler yapmam lazım.aranızda bursadan kimse yok mu?

neyse ufaklık ağlıyor.büyüklerde okuldan geldi.doyurmam lazım onları.sonra görüşürüz inşallah.herkese kolay gelsin.

kız sen şişmanlamak için mi geldin zayıflamak için mi :37:

sana neden krize giridğini söyliyim miii...şeker çok tüketiyorsun buda ani insülin çıkışına ve tabide inişine sebep oluyor.
o kriz dediğin şey insülinin düşmeisndne başka bir şey değil canım.
bunu önlemek içinde şeker ( ekmek pirinç makarna meyve suyu kola patates mısır )ya tğketmeyeceksin yada sadece sabahları çok az tüketeceksin.
çikolata kek pasta börek vs leri saymıyorum bile bunlar zaten tamamen kesilmeli..
sucuk eğer fabrikasyon değilse yenebilir.ama rafine olan her ürünün içinde nitrat ve nitrit var
bunların her türlüsü zararlı (salam ,sosis.jambon)
protein den oluşan (yumurta,zeytin,peynir gibi) sıkı bir kahvaltı yap
yanında ceviz fındık veya fıstık ye (ekmek yerine)
bak o zaman acıkacakmısın krize girecek misin?
özellikle sabah poqaca sakın diyorum canım vücudun direk depoluyo onu.

aslında belki galiba büyük ihtimalle kesinlikle haklısın... :( :) benim en büyük problemim düzensizlik zaten.. ama yavaş yavaş koyacam düzene..bide bişi itiraf ediimmi..benim koşu bandım var ama koşmuyom..:( öyle köşede duruncada zyıflatmıyo :( :)... şaka bi yana dizlerim çok ağrıdığ için koşamıyordum,bide tiroid varmış yeni keşfedildi..tedaviye başladım,halsizlikler de giderse üstümden dahada hızlanırım alışmaya..bide gerçekten iyi oluyo burda sizlerle şevke geliyor insan.. :)..

anam ıyıce ucmussunuz yıne sızıde bırakmaya ğelmıyor neyse saka saka keyfınız yerınde olsunda ben sayfalarca okumaya razıyım

evet ğelelım oğlen
bır kepce taze fasulye ıkı dılım ekmek

aksam ıkı yk makarna bır tabak taze fasulye vede bıraz ekmek
bu arada ara öğünü atlamısım bır kulah dondurma tamam anladım kızıcaksınız ama azar azar kısıcam moduma ğırerım az kaldı
en azından erkenden kahvaşltı yaptım erkendende aksam yemeğimi yedım bu bıle bır duzen değil mi kızlar buğün bayaği bır sure su netten spor yapma seceneklerını arasdırıdım su leslie bana uyğun ğeldı nasıl baslayım tavsıyelerınızı beklıyorum:52:

çok yorgun ve yılgın gördüm seni..benimde üç çocuqum var en küçüğü 9 aylık..Allah bizlere baqışlasın evlatlarımızı.

herşeyden çnce şunu unutma kilolar gider eğer sen istersen..

bunu dert edipte kendine sorun yapma..

yeni doqum yaptıqın ve emzirdiğin için muhtemelen demir oranın düşüktür cnm

ondandır mecalinin olmaması,kolun bile kalkmaz olur anlıyorum seni..

bunun psikolojini bozmasına izin verme bence

emzirdiğin için biraz daha dikkatli bir diyet programı uygulaman daha mantıklı.

ayrıca kan sayımını yaptır derim ben değerlerinde düşüklük olabilir canım.

tek derdin kiloların mı;?
tum kalbımle katılıyorumm

merhabalar canımmm..öncelikle hoşqeldin..103 kilo neki benim yanımda :)))
bende 119 kq dum. diyete başlamadan önce ama bugün 106,5 oldum.
yani ben 103 kiloyum diye düşünerek kendini büyütme.
iki hanelilere geçmene ne kalmış şunun şurasında.
bende karatay yapıyorum ve benimde safra kesemde taş var..7 ay önce iltihap yaptı günlerce gecelerce acillerde
sabahladık..iğneler serumlar sonunda ameliyattan başka çaresi yok dediler.
taşlarım çok küçük olduqundan siroz sarılık pankreas kanseri gibi riskler var ileride
safra yolunu tıkarlarsa çok tehlikeli oluyor yani.
bunları biliyorsundur zaten..
neyse diyeceğim şu ki...ben kapalı ameliyat istiyorum
ne kadar kilo olursa ameliyatın açıqa dönme riski o kadar yüksek birde kiloyla ameliyat zor oluyor
9 ay önce sezeryan oldum 124 kq ile girdim doquma
kilo hele yazın çok sıkıntı hastanelerde.
bende eylül gibi ameliyat olmaya karar verdim.ve sonunda diyete başladım.
bir haftakafama göre diyet yaptım güzel kilo verdim.sonrasında karatay ile tanıştım kitaplarını aldım
iyice inceledim ve özümsedim.sonunda bu diyet tam bana göre dedim.
bizlere yumurta zeytin yaq baharat yasak evet
ama ben şuan günde en az iki kez yumurta yiyorum.
her eymeqim zeytin yaqlı nerdeyse
baharatları çok seviyorum olmazsa olmazlarım..
çok şükür bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar
ki..ben günlerce iltihap sancısı çekmiş biriyim.
yinede korkmadan başladım karataya
iyikide başlamışım..
sana sende yap bişey olmaz diyemiyorum çünkü saqlık bu ne olur ne olmaz.
ama benim taşlar bana sıkıntı yapmadı.umarım sanada yapmaz..
pkodada en önemli şey hormonlar kerdeşimde pkolu yarın aşılama yapacaklar hatta
hormonların düzene girmeside leptinin düzenli çalışmasına baqlı
leptin direncinide ancak insülin direnciyle düzenlersin cnm
karatay yapmasan bile şeker ve karbonhidratı kes biraz bence.
mukemmell yorum:52:

ilk sayfayı okudum sadece ama sen artık 105 kilo değilsin ama ben 103 kiloyum ve havaya kendimi nasıl sokacağımı bilemiyorum.

oncelıkle hosğeldın aramıza demek ıstıyorum
ınan bana bızde senden cokcok farklı değiliz
hemen hemen aynı seylerı yasıyoruz zaman zaman
aslına bakarsan oyle karar vermek ıcın bır mucızede olmuyor ınsan hayatında bırden bıle karar verıyorsun ğalıba
ama ısın aslı ne bılıyormusun yemek yemenın ne kadar ığrenc bısey olduğunu kesfetmek vucudun ıhtıyacı olduğunu belkıde tat alma duyularımız olmasa bu cok daha kolay olurdu değılmı ama herseyden onemlısı kendıne değer ver sen vermezsen kımse vermıyor kılolu halınle bıle cok hos bor bayan olunabıleceğını unutma cocuk sahıbı olmak ıcın yuzlerce kıloyu almayı ğoze alacak ınsanlar tanıyoruum bızler sahıp olduklarımızla zzaten ğüclüyüz bu yuzden bu kıloları vermek bıze bırcok seyden daha kolay ğelecek ınsallah:52:

çocuklar uyudu ancak şimdi zamanım kendime kaldı.yarın bir ucundan tutmaya karar verdim hayatımın.

çocuklar uyudu ancak şimdi zamanım kendime kaldı.yarın bir ucundan tutmaya karar verdim hayatımın.

tebrıkler canım karar verdıgın ıcın
emın ol cok zorlandıgın basını kasıyamadıgın hayatının karmakarısık ve bunaltıcı oldugu gunlerr olacak
ama sakın pes etme burayı gunlerce gıremedıgınde olsa sonunda yıne gel
cunkı bu sıtede bu sekılde bırbırımıze destek olarak aynı zamanda kendımız ıcın bırsey yapmısda oluyoruz
benım de 3 cocugum var ve ınsanın kendıne zaman ayırması kendı ıcın bır sey yapması ne kadar gereklı bunu ıyı bılıyorum
sunu sakın unutma elbette hayatımızdakı herkes coook degerlı ama en degerlısı kendımızız
sevgıyle kal
saglıgın ıcın kendın ıcın tertemız anne yuregın ıcın esın ve cocukların ıcın yedıklerıne dıkkat et kendıne dıkkat et
hosgeldın aramıza...

aloooooo uykucular nerdesınız benı soracak olursanız:
sabah kahvaltım yarım tost
sekersız cay
bır lokmada gozleme :52:

günaydın kızlar akşamki yediklerim et yoğurt salata 21:30 civarı dondurma :((
sabah kahvaltım yarım simit peynir yumurta 3 zeytin domates biber çay :3:

günaydınnn gençlikkkkkkkk.... :51::51:

dün akşam yazamadım benim ufalık kucaqımdaydı ancak yorumlarınızı beqenebildim.
sonrada çocukları uyutup film keyf yaptık herifimle:1:

Asumancım öncelikle yorumlarına tamamen katılıyorum canım..
herkesin kendine ayıracaqı ufakta olsa bir zaman dilimi olmalı.
yoksa biz kadınların görevi bu dünyada sadece üremek değil :)))

kahvaltımı hala yapamadım canım bişi istemiyo ..pfssss :25:

Back