10 hücreli ikinci kalite tek embriyo transferi ile sonuç bekliyorum

rosalin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
173
4
318
44
İstanbul
Merhaba arkadaslar,
Bu benim ilk tüp denemem.2 siklus klomen,1 kez de asilama denemistim olmadi.Bu arada 6,5 yasinda bir kizim var.2 yila yakindir 2. Cocuk icin ugrasiyoruz.1 kimyasal gebelik gecirdim o kadar.
Şimdi gonal f lerle tedavim yapildi 7 olgun yumurta toplandi ,6 si dollendi fakat 3. Gun diger 5 embriyo transfer edilecek kalitede degil dendi ve kalan bir embriyo transfer edildi.Bu da 2. Kalite 10 hucreli bir embriyo.Benzer durumu yasayip hamile kalan var mi acaba?Bir de dr bana muhtemelen embriyo sayisi degil kalitesi dolayisiyla hamile kalamamissin bu da genelde yumurta kalitesi ile alakalidir dedi.Cok tedirginim,uzgunum,umutsuz olmak istemiyorum ama galiba oyleyim(

Canım anladığım kadarıyla 3. gün 10 hücreli embriyon varmış. Eğer öyleyse yani 3. gün 10 hücreliyse 1. kalitedir o. Benim 2 denememde de hiç 9 hücreyi geçmedi. Ve 2. denemede 5. güne gitti. Ayrıca yumurtayı 3. güne yumurta kalitesi, 5. güne sperm kalitesi götürür diyorlar. Allah inşallah embriyona can verir ve tamamına erdirir.

Cnm cevabin icin tesekkurler.Evet 3. Gün 10 hucreli ama grade 2 dedi dr.Sanirim bu kalite fragmantasyon diye birseyle belirleniyormus yani 1. Kalitede hic frag.yokken 2. Kalitede %0-20 arasi frag.olabiliyormus.Tek embriyo oldugu icin sansim cok azmis gbi geliyor ama bilmiyorum.Rabbim herkese annelik babalik duygusunu yasatsin,hic bir cocugu da kardes sevgisinden mahrum etmesin insallah.

Amin inşallah. Forumları takip etmiştirsin biliyorsundur ama, çok uzun süreli yatma, kan akışı için 2 saatte bir kalkıp 15 dk yürü, bana hemşireler öyle demişti, kabak çekirdeği, kivi ye hergün, kabız yapar fitil ve jeller, kabız olmamak gerekiyor, akşamdan suya bıraktığın 2 adet kayısıyı her sabah aç karna ye. Bana doktorum bitkisel şurup olan duphalac vermişti. Ancak onu kullanarak tuvalete gitmiştim. İnşallah güzel haberler alırsın. Allah emeklerini boşa çıkarmasın.

Bu arada senin tedavin tutmus galiba,ben tutmazsa 2. Yi nerde yaparim vs cok emin degilim.Kac embriyo transfer edilmisti sana?Memnun muydun gittigin merkezden benim gittigim yerde cok yogunlar dr umla dogru duzgun konusamiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…