Tuvalet Eğitimi 10 Aylık Kızım Bezden Kurtuldu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Ssouthernssun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
861
4
96
Kocaeli
kızıma halası daha cok küçük ama cok begendim diyerek oturak almıştı. bende yanından wc için bile ayrılamadıgımdan her wc ye gittiğimde onuda yanıma alıp 7 aylıktan itibaren beziyle üstüne oturtuyordum. her seferinde de 'anne çiş yapıyor ihya da çiş yapıyooor' diyordum. 9 aylıkken annem geldi cok sever ihyayı yıkamayı suyu ayarlayana kadar oturaga oturtmuş oda cişini yapmış. alkış kıyamet kopuyor banyodan bir gittim annem alkışlıyor ihya alkışlıyor kendisini çok hoşuna gitti. her banyoda yaptık daha sonra havalarda cok sıcak oldugu için günde 2 defa banyo yaptırıyorduk.her seferinde alkışlıyorduk öpüyorduk. 10 aylık oldu bi sabah uyandık bezi kupkuru hemen oturaga oturttuk yaptı. 2. gün 3.gün derken gece sadece alışkanlıktan baglar oldum bezini. annem de bu arada denesene 2 3 gün bak ögrenicek diye beni sıkıştırıyor sonunda dayanamayıp ısrarlara kabul ettim ne olur ki çok çok beze geri döneriz dedim basladık.
her 10dk da bir oturaga oturttum ve benim kızım çiş yapıcakmış dedim ilk gün sadece benim işim olupta arası yartım saate uzadıgında 2 defa kacırdı altında bu arada o kadar sık tutunca kakasını da yaptı oturaga. her gidişimizde yaptı ve her kalkışımızda aklışlayıp öptüm. 2.gün 3.gün derken 1 haftada alıştı. gündüz şimdi poposuna kocaman gelen kilotlarla geziyor evin içinde ve saatte bir ''şşşşşşşşş...'' diye geziyor evin içinde çiş diyemiyor henüz. kaydirigubbakcemile3 kızım bu arada kısa mesafelerde esyalara tutanarak yürümeyi öğrendi vitrinden dengesini saglamayı bekleyip masanın bacagına kadar tutunmadan gidiyor böyle böyle wc ye kadar gidip oturagı gösterdiği de oluyor çişi de geldiğinde.
henüz gece bırakmadık bezi daha cok küçük diyorum zaten azıcık uyuyor ve cok cabuk dagılıyor uykusu kaldırıp oturaga oturtsam 1 saat uyumaz daha o yuzden yasından sonra uyku bi parca düzene girince gece bezini de atıcaz gerci hala her sabah kuru bezle kalkıyor oturaga koşuyoruz hemen.ama yine de daha var cook küçük henüz kuzucum.. sanırım oyunla basladıgı kimsenin henüz ondan bi beklentisi olmadından da çok kolay anlamadan alıştık oturaga maşallah kızıma benim umarım herkes böyle kolay alıştırır.

maşallah kzızına. benim kayınvalidemde kaynımı dokuz aylıkken alıştırdım demişti, inanmamıştım. demekki üstüne düşünce öğreniyolar.

hepinize çok teşekkürler kızlar

biz oyuna cevirdik olayı ondan bu kadar küçükken ögrendi bence

ben ay artık ögrenmesi gerekiyor diyecegim kadar büyük olmadıgından gerilmedim

o da bezin rahatlıgının farkında degil henüz işin özü bu bence

maşallah kuzucuguma

amanıınn bneim sıpa 13 aylık oldu altına ediyo hala küçük die elleşmiyodum zamanı geçmiş meğerse artık kurtulamaz bendenaklinialirimsmile maşallah kuzuna canım yürümeden konusmadan altına etmemeyi örenmiş

maşallah :ecrin_bebek:

teşekkür ederiz zemuszemus

Darısı basımıza

amin inşallah cabucak ve kolayca öğrenir

amanın benımkılerde 10 aylık hala bezlenıyor ece ve ege .....

öncelikle ikizleriniz var herhalde allah kolaylıklar ve de sabır versin ben bir taneyle zor bas ederken ikiz annelerinin önünde saygıyla eğilesim var artık kaydirigubbakcemile3
benim kızımında sans eseri aa yapıyor diye farketmesek ögreneceği yoktu. zaten cok küçükler ama sıcak havaları tavsiye ederim

ögrenir oda inşallah fazla üstülemeyince cabuk ögreniyorlar

maşallah subanallah valla ne güzel küçükten öğrenmiş..benim oğlum 19aylık bende çoktan lazımlık aldım öyle normal bir oyuncak sandalye gibi giyinikken oyun sırasında oturtmaya çalıştım ama nafile..sonra nette araştırdım çocuk 18 ayını geçince çişini hissetme kasları gelişiyormuş dedim bekleyelim. birde çişinden yani bezinden rahatsız olup çıkarın diye çekiştirdiği zaman uygun yazıyor.ama henüz pek bu durumda değiliz :çok üzgünüm:

maşallah ihya ya ..:)..
zaten cocuklar erken bırakmaya hazırlar ama genelde annelerın az tembellı tutdu ıcın uzatıyolar ..
her konuda boyle basarılı olan dılegıyle ihya cım..

valla canım tebrikler benim oğlumda 1 yasında çişş dior oturarak bezine yapyor bende lazımlık alcam gecen markette gördü üstüne oturup anne çişşş dedi şaşrdık ama daha erken die erteliyorum sanırım zamanı gelmiş bende tuvalete gidince oğlum peşime takılır klozete oturunca anne çişş yapyo deyince gülüyo oda çiişş die çömeliyoo bende baslayayım barii

ben hep kendim wc ye gittiğimde oturttum onu da o amaçla aldım zaten cünkü bir saniye yalnız kalmak istemiyordu. ne zaman hazır olursa o zaman öğrenir oda annesi zaten zorlamamak gerektiğini okudum bende netten oyun haline getirmek gerekiyormuş

maaşaallah çok erkeeen ...
rabbim nazarlardan korusun inş. canım

amin canım cümlesiyle beraber inş.

maşallah ihya ya ..:)..
zaten cocuklar erken bırakmaya hazırlar ama genelde annelerın az tembellı tutdu ıcın uzatıyolar ..
her konuda boyle basarılı olan dılegıyle ihya cım..

cok teşekkür ederiz
hazır bez kullandığımız için öyle oluyor eskiler elde yıkadığından hemen alıştırıyorlarmış bende tesadüfen farketmesek denemezdim açıkçası yorucu oluyor cünkü tam olarak yürüyemediğinden :)

ne güzel işte hazır oldugunu anlatmaya çalısıyor belki de inş. zorlanmadan ögreniverir paşa

masallah canim kizina.birkac ay sonra darisi basimiza diyelim :)

inş. sizde kolayca ögrenirsiniz canım

oyy oyyyy maşallah ihya'ya...
darısı benim cadıya inşallah.
bende bu uygulamayı netten okumuştum.
denemeyi düşünüyodum.
kızım 15. ayını bitirdi...
lazımlık alınca hemen başlıcam bende...
biz baya geç kalmışız sizin yanınızda...:1rolleyes:

bizimki dediğim gibi tamamen tesadüf iyi oldu ama ben dandik bir lazımlık almıştım artık yürüyor kızım tuvaleti gelince wc ye gidip cekeleyip lazımlıgı bagırıyor hatta sürüklemeye calışıyor bana dogru cok komik oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…