• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10-12 yaşlarında iki çocuğa yardım eder misiniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
topiğin bütün mesajlarını okuyamadım ama neleri eksik kaldı listeyi verirseniz bende seve seve yardımcı olmak isterim

slm arkadaslar bu ıkı cocuğun tum kırtasıye masraflarını ben ustlenıyorum sayet ıstanbula gelır ıselerde esım tum kıyafet ve dığer sorunlarıyla ılgılenecek esım ve ben bu ıkı delıkanlıyı yolda bırakmamaya karar verdık
saygılar

slm arkadaslar bu ıkı cocuğun tum kırtasıye masraflarını ben ustlenıyorum sayet ıstanbula gelır ıselerde esım tum kıyafet ve dığer sorunlarıyla ılgılenecek esım ve ben bu ıkı delıkanlıyı yolda bırakmamaya karar verdık
saygılar

canım Allah sizden razı olsun ne mutlu size rabbim güzel gönlünüze göre versin Şeniza.s.

saygılar

Canımsın ya,ne sevinecekler.a.s.Konuyu açan arkadaş fazla giremiyor.Ben istersen telefonunu vereyim sana.:1hug:Çünkü,o da İstanbul da,haberleşirsiniz.a.s

efsunefe canım allah eşindende sendende razı olsun çok şükür döndüm aranıza iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim allahıma binlerce kez şükürler olsunki bebeğim iyiymiş ikili tatstimiz güzel sonuç verdi
ben bu iki kardeşi istanbula getirebilirim canım ıozgurdu sizlere adresi ulaştırmıştır çok teşekkür ediyorum ben yokken topiği yanlız bırakmadığın için canım arkadaşım emağimizin karşılığını almaya başladık hepinize sonsuz teşekkürler bu mesajlarınız öyle çok mutlu ettiki beni düşünün o aile ne çok sevinicek ben sana özelden telefonumu ulaştırayım efsunefe ne zaman müsayit olursanız bi haftasonu iki kardeşi getirebilirim haberleşiriz eşinide duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum kahvedelisi canım arkadaşım sendende allah razı olsun ne çok şey düşünmüşsün rabbim sizlerin sırtınız yere getirmesin hepinizin pırlanta gibi bir yüreği var sonsuz teşekkürler

efsunefe canım özel mesaj alımın kapalı sanırım sen bana cep numaranı gönderebilirsin istersen özelime sevgiler

mesajları okudum cevapsız kalmasın istedim arzuco canım özeline yazdım canım ozgurdu canım yardımlar bana ulaştığı zaman seninle haberleşiriz eşimde benimle gelicek bütün yardımlar elime ulaştığı zaman haberleşiriz mutlaka kronik canım arkadaşım sevgi mağazasının şikayet bölümüne şikayetimi ilettim ben diğer yazdığım mesaj ise haşa isyan olarak anlaşılmasın onlar gibi neleri var hayatta bizler bir kaçının elinden tutabiliriz rabbim kalp gözümüzü açık tuttuğu sürece elimziden keldiğince yardımlarımızı ulaştırabiliriz
soğuknevale arkadaşım çok iyi düşünmüşsün ancak ozgurdunun dediği gibi netten bu farklı yorumlanabilir ben okullar açıldığından beri bu iki kardeşe her ay başı harçlık yolluyorum sonuçta benimde bir çocuğum var ve ikinciside allah izin verirse kucağımda olucak imkanım el verdiğince ben yanlız bırakmıycam ama dediğini şöyle yapabiliriz bu kardeşlere bir hesap açılabilir ve burs şeklinde olabilir yapılan yardımlar diye düşündüm sizler ne dersinzi bu konuda bilmiyorum ama ben fikrimi söyliyim dedim sevgiler

gelelim okulla görüşmeme ben dayanamadım aşçı hakkında illaki birileriyle konuşmam gerekiyordu okulun rehber öğretmeniyle uzun bir konuşma yaptık ilk olarak aşçıyı söyledim okula ortaburun diye bir köy varmış oradan 42 öğrencvi geliyormuş ve devlet sadece bu 42 öğrenciye yemek gönderiyormuş okulları açılana kadar yakında açılıcakmış ve yemek gönderimide biticekmiş.bu öğrencilerden yemek kaldığı zaman kardeşlere yemek veriliyormuş bazı günler sayılı geldiğinden veremiyolarmış dedim okulunuz bu aşçıyı niçin görevlendirdi yemekleri dağıtsın bulaşıkları yıkasın çöpleri atsın diye hangi hakla öğrencinize çöp attırır ve kafasına vurur bizlerde bazen kızıyoruz dedi siz ile o aynı kademede değil siz öğretmensiniz ve bu çocukların eğitimiyle görevlendirilmişsiniz elbetteki bazen kızacaksınız ama ona bu hakkı kimse vermez ded,m ve müdürle konuşucam dedim geldiğim zaman daha sonra aidat parasını söyledm anneyi aidat parası vermiyor diye sıkışıtırıyormuşsunuz bunların neyi varki ne versinler dedim öğretmen ben bikaç defa mehmetcanı nato yolunda çöp kutusunu karıştırırken gördüm yanında bi adam vardı dedi daha sonra babası olduğunu öğrendim dedi içim parçalandı oan biöğrencimi o durumda görmek dedi.ancak okulumuz malesefki ellerinden tutamıyor dedi.müdür bey maltepe belediyesine gitti yardım istemek için dedi çınarcık belediyesi ve yalıva belediyesi bu okula hiç bi şekilde destek vermiyormuş geçen sene fakir ailelere kömür yardımı yapılmış ancak bu sene onuda kaldırmışlar okulumuzun durumu çok kötü bizim yardıma ihtiyacımız var asıl dedi.ben bunları duydukça sinirlendim nasıl olurda bi okul helede yeni yapılan bi okul bu durumda olur doğuda ne okullar var ama yinede öğrencilerinin elinden tutuyor dedim bu defada devlet doğudaki öğrencilere her ay 60 ytl harçlık gönderiyor onların elinden tutuyor dedi.bende siz millieğitime bağlı bi kurumsnuz milli eğitime okulunuzdaki fakir öğrencilerin listesini yaparak bu öğrencilerin yardıma ihtiyacı var diye bi dilekçe göndersieniz mutlaka dönerler dedim onuda yaptık ancak bi yanıt alamadık bu sene ayakkabı ve mont için başlvurduk ancak bu öğrencilerin arasında dediğiniz iki öğrenciyi yazmamışız dedi 12 öğrenci listeye alınmış ancak hala haber alınamamış.okulda 10 hizmetli çalışıyor onların ssksı maaşları okul tarafından ödeniyormuş biz aidat alamazsak onlara ne deriz dedi bende bu iki öğrencinin aidatımı kurtarıcak okulunuzu okulda 100den fazla öğrenciniz rahat vardır yapmayın allah aşkına dedim sizde haklısınız dedi.bu işi televizyon gibi araçları kullanarak sesinizi duyurmaya çalıştınızmı dedim bizim öyle bişey yapmaya yetkimiz yok dedi.daha sonra termalde bir yatılı okuldan bahsetti bu iki öğrenciyi o okula yazdıralım dedi bizde kurtuluruz onlarda dedi benim içim parçalanıyor mehmetcan çöpleri karıştırırken dedi.çözüm bu olmamalı dediğim bu çocuklar daha ana kuzusu nasıl bi öğretmen bu şekilde konuşabiliyor anlamadım yada çocuk esirgfemeyi arayalım dedi orda durun ona siz karar veremezsiniz dedim.içim parçalandı resmen arkadaşlar ya öğretmende haklı ama b olaylara susup kalıyorlar bi çaba içine girmeye cesaret edemiyorlar çınarcık ve yalova belediyesi gerçektende istanbuldaki belediyeler gibi duyarlı değil yazlık yer olduğu için sadece 3 ay turizm açısından rağbet görüyomuş peki ya orda yaşayanlar onların halini soran yok ama seçim zamanı oy istemeyi biliyorlar yardıma gelincede kafalarını kuma gömüveriyorlar kusura bakmayın biraz haddimi aştım belki ama bir öğretmenin bunları konuşması bizim o öğrencilerden daha çok yardıma ihtiyacımız var demesi içimi acıttı okul yolavadaki en güzel okullardan biri daha 6 senelik bi okul benim mantığım elvermedi yani bilmem siz ne dersinzi bu öğrenci ekmeğini çöpten kazanmaya çalışıyor babasına yardım ediyor akşam tencereleri kaynasın diye bira kutusu bira şişesi topluyor şimdi bunun farkında değil ama seneye o işi yaparken utanıcak arkadaşları görücek diye belki ama kimse bi dur demiyor bu olaya 12 yaşında bir delikanlı yaşıtlarıyla oynaması gerekirken elinde çuval çöp kutularını karıştırıyor bizler nereye gidiyoruz böyle anlamıyorum öğretmene son olarak sizlerden bahsettim biz internette bu iki öğrenci adına yardım amaçlı bi sayfa yaptık kadınlar kulübü olarak yakın zamanda eksiklerini tamamlıycaz inşallah onların yeri aişlelerinin yanı ve sizin okulunuz dedim.derslerini sordum iki kardeşede bi görev verildiğinde en güzelini yapmaya çalıştıklarını ancak büyük olanın derslerde hep dalgın olduğunu su şekilde söyledi öğretmen arkadaşlarımızla bu öğrenciyi konuşuyoruz mehmetcan o an hanig çöpte ne var kim akşam nerde içki içti zil çalsada hemen gidip onları tolasam diye düşünüyor dedi.ama çoğu zaman aktif bir öğrenci dedi.ben daha fazla konuşamadım ve telefon görüşmemizi sonlandırmak zorunda kaldım durum budur arkadaşlar okulun değil kırtasiye yardımı yapmaya kendi ihtiyaçlarını bile karşılamaya güçleri yokmuş müdür fotokopi makinesi için kendiş belediyesine değilde maltepe belediyesine geliyor ben artık bişey diyemiyorum siz ne dersinzi bilmiyorum.moralim çok bozuldu allah yar ve yardımcıları olsun durum buduru bu kadar açı ve net hepnize sevgiler...

Eğer çocuklara mont alınmadıysa ben almak isterim. Kendi kızıma almaya gideceğim bu hafta onlara da alırım.

Duyarlılığınız için teşekkürler.

canım merhaba bende şimdi eşimle görüştüm
görüşmüşsünüz mutlaka salı günü aramanızı söyledi göndermek için
bende iletiyim dedim. bu arada çocukları görörsek çok seviniriz.
allah hepinizden razı olsun

arkadaşlar sizlere çok ama çok güzel bi haberim var bu sabah sevg,li arkadaşımız efsunefenin eşi aradı ve aile için ne yapabiliriz bana bişey söyleyin yapayım dedi.çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını alıcakmışsınız eşiniz yazmış buraya dedim evet dedi kıyafet içinse bikaç arkadaş sahip çıktılar dedim peki başka ne yapabiliriz dedi.bende çamaşır makinesini söyledim aileyle ilede görüşüp kara verilicek tabi ama benim aklıma ilk o geldi beyfendi o zaman beni salı günü arayın mutlaka makineyi alalım dedi.rabbim okadar güzel kapılar açtıki hala inanamıyorum bu müjdeyi vermek için anneyi aradım kadın öyle çok ağladı ki nasıl dua etti anlatamam iki satır kelimeyle neler başardık arkadaşlar emeğiniz ve desteğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum :Saruboceq:allah hepinizden razı olsun a.s.sırtınız yere gelmesin inşallah çok mutluyum yahihoyyythihoyyyt

efsun efe canım istersen şöylede yapabiliriz gelecek haftasonu ben anneleriyle birlikte çocukları buraya getirebilirim hem onların ağzındanda duymuş olursunuz herşeyi içiniz rahat eder hemde bu kardeşlerim izi tanımış olursunuz sanırım karşıdasınız siz özelden buluşma hakkında konuşuruz diğer arkadaşlarda gelebilirler bu aileyle bi buluşma yapabliriz isterseniz nasıl fikir hem yardımlarıda hep brlikte götürürüz aileyle dönüşte :)))

çok sevindim bu seneki ihtiyaçlar tamam olduğuna göre gelecek seneki ihtiyaçlarına elimizden geleni yaparız bu arada efsunefe ve eşinden allah razı olsun

arkadaşlar sizlere çok ama çok güzel bi haberim var bu sabah sevg,li arkadaşımız efsunefenin eşi aradı ve aile için ne yapabiliriz bana bişey söyleyin yapayım dedi.çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını alıcakmışsınız eşiniz yazmış buraya dedim evet dedi kıyafet içinse bikaç arkadaş sahip çıktılar dedim peki başka ne yapabiliriz dedi.bende çamaşır makinesini söyledim aileyle ilede görüşüp kara verilicek tabi ama benim aklıma ilk o geldi beyfendi o zaman beni salı günü arayın mutlaka makineyi alalım dedi.rabbim okadar güzel kapılar açtıki hala inanamıyorum bu müjdeyi vermek için anneyi aradım kadın öyle çok ağladı ki nasıl dua etti anlatamam iki satır kelimeyle neler başardık arkadaşlar emeğiniz ve desteğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum :Saruboceq:allah hepinizden razı olsun a.s.sırtınız yere gelmesin inşallah çok mutluyum yahihoyyythihoyyyt

bu çok güzel bir haber.. efsun efe canım bu yardımlarınızı allah çoluk cocuğunun önüne çıkarsın hızır gibi yetiştiniz bi ev hanımı olarak çamaşır makinesi nasıl gerekli iyi bilirim
levestoriy canım aslında bi hesap açtırsak numarayı burdan versek herkes verebildiği kadar verse damlaya damlaya... hesabı.. yönetimle bi görüşsen böle bişi yapılabilirmi acaba eminim herkes yardım etmek ister

a.s.hepinizin ellerine sağlık emeklerinizi allah bin katını geri vereçektir sizlereee

Canlarım,haberler harika.Allah ta sizin gönlünüzdekileri versin inşallah.a.s.

kahvedelisi canım bu fikri yönetimle paylaşıcam mutlaka inşallah güzel haberler verirlerde bu kardeşlerimizin bu seneki bursunu karşılamış oluruz hep birlikte inşallah

2'şer takım çamaşır, 2'şer çorap, 12'li kurşun kalem,2 tane silgi,2 tane kalemtraş,guaj boya aldım arkadaşlar
Ayroca Cano arkadaşımız ve eşi pastel boya,boya kalemi,12'li kırmızı kalem ve iki dosya kabı yolladılar..
Anneye de bir kazak koyuyorumm
Hafta içi kargoyla gönderecem hepsinii...
Umarım bir faydası olur

Son düzenleyen: Moderatör:
canım makina alındı
sadece göndermek kaldı
onu gönderdiğimiz zaman içim rahat edecek

boşver canım allah razı olsun olmaz olurmu faydası allah kabul etsin
efsunefe canım allah szidende razı olsun rabbim bu dünyada yaptığınız iyilikleri en güzel şekilde karşınıza çıkarır inşallah eşini ve seni kutluyorum dayarlılığınız için allah kabul etsin

Back