- 25 Aralık 2020
- 4.892
- 17.855
- 40
ben annenize de hak verin susun oturun demiyorumBen diğer arkadaşların yorumlarına katılmıyorum. Herkesin travmaları var, annenize sorsanız o neler neler anlatır demiş biri. Ee yani ne yapalım travmaları var bunların da deyip kenara geçip bizde de travma oluşturmalarını mı bekleyelim? 35 yaşındaki bir insan bu kadar beklentide olmaz yazmışlar. İnsan her zaman beklentiye girer. Çocuk onlara güvenip yapılmıyor evet ama insan manevi olarak annesinin desteğini istiyor. Eminim ki kardeşinize birçok defa siz bakmışsınızdır, annelik yapmak zorunda kalmışsınızdır. Bari bunların hatrına az destek olsalarmış.
Kıskanmak fırti bir duygudur. Kardeşinizi aileniz bariz bir şekilde kayırmış. Bu durumda çoğu insan aynı tepkiyi gösterir, aynı duyguları hissederdi. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Bu çocuğu kıskanmaya teşvik etmektir zaten.
Üzülerek söylüyorum ki aileniz hayatınızın mihenk taşlarında yanlışlık yapmış. Küçük, kapanabilir dönüm noktaları değil. Dershaneye yollamaları geleceğinize mal olacak bir olay.
Başınızı kapatmaları sosyal hayatınızı kökünden değiştirecek bir olay.
En ihtiyacınız olan zamanda yanınızda olmamaları büyük bir hata.
Şimdi yapmanız gereken çok az seçenek kalıyor. Hesaplaşmanızı öbür tarafa bırakmayın. Alın ailenizi karşınıza anlatın sorunları, hislerinizi. Kopuyorsa bağlanırınız bırakın kopsun. Bu sekilde zaten çok kırılmışsınız. Daha ne kadar kırılabilirsiniz ki? Belki de farkında değilerdir hatalarının. Siz anlatınca düzeltme imkanı bulurlar. Allah içinize ferahlık versin inşallah.
aksine hesaplaşın, içinize atmayın dökün bunu diyorum.
sadece bunu yaparken kin kusarak, adeta intikam alarak, hesap sorarak yapmanın iyileştirici bir yanı yok onu diyorum. kendini dibe çekerek bunu yapmak insana iyi gelmiyor- ya da eşini de kökö ailenin yaralarıyla doldurarak.
aileler hele ki baba uzun yol şöförü ortada yok, engelli bir de çocuk var (anne de fazlasyıla dolu yani) genelde, daha sessiz, kavgacı olmayan yada bünyesi sağlam olan zırt pırt hastalanmayan (e diğer hasta olanla anca ilgileniyor), ya da okulda durumu zaten çok da iyi olmayan (okusa ne olcak ki! gibisinden) bir-iki çocuğu "feda" edebiliyorlar. kimi zaman sosyal olan çocuk dışarda kendini eğleyebiliyor aileyle bağı kalmıyor kimi zaman sessiz sakin içedönük olan çocuk evde bir köşede kalakalıyor diğerleri ilgi istiyor ve veriliyor o garibim ben de buradayım bile diyemiyor.
ben bunlar doğru demiyorum. sadece bunlar var. çoğumuzun çocukluğu saçma sapandı diyorum.
çok kalabalık aileler var benim etrafımda.
bunların hepsini gördüm geçirdim ben.
kinle hınçla hırsla dolup taşmanın bir şey çözdüğünü görmedim ama.