• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 yas asisi ve korkularim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Her aşıdan sonra cocugumun huyu suyu degisti, bi daha cocuk sahibi olursam aşı yaptirmak konusunda tekrar ve tekrar dusunecegim, arastiracagim.
O aşıyla değil, dönemsel.
Çocukların aşıları genelde büyüme ataklarıNa denk geliyor.
6 ay, 1 yaş gibi huyu suyu zaten değişeceği dönem.
Benim küçük 2 yaş aşısından sonra delirdi ama zaten normal de değildi😂
Ama sendromu geldi çocuğun, aşıya bağlayamam ki.

aşı yaptırmayarak evladınıza en büyük kötülüğü yaparsınız.
annem; ablam ve bana bebeklikte ve çocuklukta hiç bir aşıyı yaptırmamış, sebebi de çok ağlayıp ateşlenmemizmiş. bize kıyamamış. cahillik işte.
okula başlayınca, okul dönemde yapılan aşılarla hiç bir şeyin farkında olmadan büyüyoruz ve tabi ki de yeterli bağışıklık oluşmuyor. ben lise son sınıftayken sınıfta bir arkadaşım kızamık çıkardı ve sınıfta bir tek bana bulaştı. çok ağır geçirdim ve kızamığa bağlı ilerleyen senelerde ince sesleri kaybettim. şu an kulak içi protezle duyabiliyorum. daha doğrusu duyduklarımı anlayabiliyorum.
ablam da evlenmek üzereyken su çiçeği çıkarmıştı, kız ölüyordu. öyle bir ağır çıkardı ki vücudunda çiçeksiz hiç bir yer kalmamıştı.
çocuklarınızın geleceğini karartmamak için aşılarını yaptırın. korkmayın.

yok artık ben bu sitede ruh sağlığımı koruyamıyorum, böylesi zeka ürünlerini aklım almıyor. çocuklara yazık yazık yazık. o çocukların haklarına girip en büyük kötülüğü yaparsınız. gerçekten varsa ahiret inancınız o çocukların iki eli yakanızda olur.

O aşıyla değil, dönemsel.
Çocukların aşıları genelde büyüme ataklarıNa denk geliyor.
6 ay, 1 yaş gibi huyu suyu zaten değişeceği dönem.
Benim küçük 2 yaş aşısından sonra delirdi ama zaten normal de değildi😂
Ama sendromu geldi çocuğun, aşıya bağlayamam ki.
Burda yazsam cok fazla tepkiyle karsilacagim seyler yasadim o yuzden yazmadim. Sendrom gibi degildi. Acikcasi cocugum olmadan once ve asi yaptrmaya baslamadan once bnde asi yaptirmyanlari cahil olarak suclardim, belki alakasi var belki yok ama bi daha cocugum olursa kesinlikle kendimi rahatlatana kadar arastiracagim asılari.

Aşıyı reddeden insanlar hem kendi kçhem bizlerin çocuklarına zarar veriyorlar. Geçmiş yıllarda aşıların henüz gelmediği zamanlarda veremden ölen insan sayısını bi düşünün, aşıdan sonra ölüm sayısının azaldığını tüm sayısal veriler önümüze sunuyor. D tedirgin olacağınız hiç bir şey yok

Ben inst dobraanne yi takip ediyorum gerçekten çok mantıklı şeyleri savunuyor ben tavsiye etmiyorum kesinlikle araştırın muhalefet etmek araştırmak bir kaç manyağın çıkardığı akıma uymak demek değil

Burda yazsam cok fazla tepkiyle karsilacagim seyler yasadim o yuzden yazmadim. Sendrom gibi degildi. Acikcasi cocugum olmadan once ve asi yaptrmaya baslamadan once bnde asi yaptirmyanlari cahil olarak suclardim, belki alakasi var belki yok ama bi daha cocugum olursa kesinlikle kendimi rahatlatana kadar arastiracagim asılari.
Ne yaşadınız bilmiyorum ama üzüldüm bu düşüncenize.
Aşı yaptırırken birçok değerlendirme olması gerekiyor, buna dikkat etmeyen sağlıkçı çok.
Mesela aşıları ben sağlık ocağında yaptırmam, birkaç kere gittim, çocuğa nasıl davranması gerektiğini bilmediklerini gördüm(bu benim bağlı olduğum sağlık ocağıyla alakalı sıkıntım, hepsini suçlayamam)
Hastanede bebek hemşireleri, çok işinin ehli olarak korkutmadan yapıyor aşıları.
Aynı zamanda öncesinde muayene ediyorlar bir güzel sağlık durumunu öğreniyorlar.
hafif bir hastalık belirtisi olduğunda asla aşı yapılamaz, bunu çoğu hemşire de atlıyor.
Kombine olmayacak aşılar var, özel aşıları çocuğun aşı olmayacağı diğer aylarda yaptırmak gerek.
Bunun gibi birçok şey var.
Aşıdan ziyade yaptırdığınız yeri ve takibinizi yapan doktoru gözden geçirin derim.

yok artık ben bu sitede ruh sağlığımı koruyamıyorum, böylesi zeka ürünlerini aklım almıyor. çocuklara yazık yazık yazık. o çocukların haklarına girip en büyük kötülüğü yaparsınız. gerçekten varsa ahiret inancınız o çocukların iki eli yakanızda olur.
Zekâ ürünleri filan ? Pardon da yazmak zorunda değilsin siteye girince ruh sağlığın bozuluyorsa girme silah zoru ile mi sokuyolar yazmak için yazma

Zekâ ürünleri filan ? Pardon da yazmak zorunda değilsin siteye girince ruh sağlığın bozuluyorsa girme silah zoru ile mi sokuyolar yazmak için yazma
atarı gideri bana yapacağına git çocuğuna aşı yaptır. senin gibi bir dahi olamadığım için sağlıkçı oldum. her şeye aklın eriyorsa burada yorum açıp destek beklemezdin. şüphelerin var ki sen de içten içe biliyorsun yanlış olanı. neyseee sana söylenecek çok şey var :kızgın: hastanede bir umut ağzımızdan çıkacak kelime pozitif olsun diye gözümüzün içine bakan anneler babalar var sırf çocuğu sağlıklı olsun diye gecelerce uyumayan sabah kapımıza dayanan.. ama sen çocuğuna yanlış yapıyorsun. yanlış. o çocuk sağlığını kaybettiğinde acaba bu kadar atar yapabilecek misin pamukpiremses :KK200:

Ben inst dobraanne yi takip ediyorum gerçekten çok mantıklı şeyleri savunuyor ben tavsiye etmiyorum kesinlikle araştırın muhalefet etmek araştırmak bir kaç manyağın çıkardığı akıma uymak demek değil
Şimdi inceledim sayfayı merakımdan da, mantıklı derken?
Komedi sayfaları gibi bir şey kendisi:)
Bir kere kullanılan görsellerin birçoğu(hepsini incelemedim) başka hastalıkların görselleri ve bunu aşıyla kendince bağdaştırmış, kaynağını araştırmadan.
Çocuk yetiştirmek başka, tıp bilimini reddetmek başka.
Madem aşı çok zararlı, söyler misiniz neden 3. Dünya ülkelerinde çocuklara gönüllü doktorlar tarafından tedavi ve aşı sağlanıyor?
Bizler oralarda yaşasak tek hastalıkla ölürüz, vücudumuz o çevresel koşullara uygun değil çünkü.
Bağışıklık kazanmadık, aşı da budur.
Vücuda mikrobu çok az düzeyde verip antikor üretmesini sağlamak ve bir dahaki karşılaşmada sistemin onu tanıyıp, nasıl defedeceğini bilmesidir.

Tek bir şey soracağım size, biliyorsunuz çiçek, verem gibi hastalıklar ölümcül.
Bizlerin neslinden önce aşıları yoktu ve soykırım gibi birçok insan hayatını kaybetti.
Sonra bizlerin ailelerin kollarında gördüğümüz çiçek aşısı yapıldı, hastalık bitti.
Verem hala devam ediyor, hepimiz aşılıyız.
Şuan çiçek salgını olsa, ne yaparsınız?
Evladınıza çiçek hastalığı aşısı yaptırır mısınız yoksa binlerce insan gibi sonu hüsran olsun diye bekler misiniz?
Sadece bunu cevaplayın lütfen.

Şimdi inceledim sayfayı merakımdan da, mantıklı derken?
Komedi sayfaları gibi bir şey kendisi:)
Bir kere kullanılan görsellerin birçoğu(hepsini incelemedim) başka hastalıkların görselleri ve bunu aşıyla kendince bağdaştırmış, kaynağını araştırmadan.
Çocuk yetiştirmek başka, tıp bilimini reddetmek başka.
Madem aşı çok zararlı, söyler misiniz neden 3. Dünya ülkelerinde çocuklara gönüllü doktorlar tarafından tedavi ve aşı sağlanıyor?
Bizler oralarda yaşasak tek hastalıkla ölürüz, vücudumuz o çevresel koşullara uygun değil çünkü.
Bağışıklık kazanmadık, aşı da budur.
Vücuda mikrobu çok az düzeyde verip antikor üretmesini sağlamak ve bir dahaki karşılaşmada sistemin onu tanıyıp, nasıl defedeceğini bilmesidir.

Tek bir şey soracağım size, biliyorsunuz çiçek, verem gibi hastalıklar ölümcül.
Bizlerin neslinden önce aşıları yoktu ve soykırım gibi birçok insan hayatını kaybetti.
Sonra bizlerin ailelerin kollarında gördüğümüz çiçek aşısı yapıldı, hastalık bitti.
Verem hala devam ediyor, hepimiz aşılıyız.
Şuan çiçek salgını olsa, ne yaparsınız?
Evladınıza çiçek hastalığı aşısı yaptırır mısınız yoksa binlerce insan gibi sonu hüsran olsun diye bekler misiniz?
Sadece bunu cevaplayın lütfen.
Amerika da 1999 yılında otistik çocuklarda %60 artış görüldü ve buna aşıların sebep olduğu anlaşıldı ve yasaklandı.Türkiyeye yollandı şu an Türkiye’de çocuklar hiperaktif otistik doğuyor..?Sizin verdiğiniz örnek eski zamanda denizcilerin iskorbüt hastalığından öldüğünü zannetmeleri gibi bir şey o zamanlarda da bazı kişiler bundan çok para kazanmışlardı .Sonrasında Sadece c vitamin eksikliğinden öldükleri anlaşılmıştı vs vs

🌸Alıntı:

"Aşılar tüm ilaç endüstrisinin bel kemiğini oluşturur. Aşılanan çocuklar hayat boyu müşteriye dönüşür." Dr. Sherri TENPENNY

"Genç ebeveynlerin kandırılarak; ağır metalleri, hayvan, insan DNA ve kimyasalları, insan fetüs (kürtajla alınmış cenin) hücrelerini küçük çocuklarına enjekte etmenin onları sağlıklı kalacaklarına inandırılması insanlığa karşı en büyük suçtur." Dr. Sherri TENPENNY

(Dr Sherri TENPENNY, aşıların sağlık üzerindeki etkileri konusunda ülkenin(Amerika) en bilgili ve en açık konuşan doktorlarından biridir.)

Son düzenleme:
Yapma Allah aşkına cancağzım.
Ateşli olmadan da geçirilen hastalıklar var.
Benim bebelerimin en büyüğü 3 yaşında, canları sağolsun onlarla öğreniyorum.
Örneğin bronşiolit, larenjit.
Ateş çok hafif ya da yok derecede oluyor ama çok tehlikeli ve bulaşıcı hastalıklar.
Özellikle larenjitte oğlum adrenalin iğneleriyle sınırdan döndü, nefes alamayıp boğuluyordu gözümün önünde.
Hastalıkta tek kıstas ateş olamaz, bulaşıcılık 1 hafta devam ediyor.
Canim ekstrem durum bunlar.. basit bi soguk alginligi degil. Tabiiki cocuk bogulurken okula goturulmez:) atesi olmasa bile

Instagram tip fakultesini bitirip,youtube dili edebiyatinda icerik masteri yapan isminin sonuna anne mahlasini yapistiran anneleri kendilerine isik gorenler var.Cidden var.Bilim ne ya ? Koskoca instagram anneleri varken😁
Tam tahmin ettigim gibi adlarinin sonuna mom eklemis.Onu eklemezlerse cunku olmaz.Bunlar kimdir ? Mertebesi nedir ? Bilen de yok he .Mom mi mom ama.

1970-1990 arasında olanlar hatta belki 2000 yili da dahil olabilir ve o zamanın sartlarina göre aşıları tam yapılanlarda herhangi bir sağlık sorunu yok duyduğum gordugum bildiğim kadariyla yaniliyorsam düzeltiniz :)

Son düzenleme:
Cocugum yok ama ben olsam ben de doktorlarin "yaptir" dediğine, "hee tamam yaptirayim o zaman" diye kosmazdim. Aşi olsun,sünnet olsun...
Tip sektoru cok ilginc. bugun ak dedigine yarin bok diyebiliyor. Mesela ayse kulinin anılarını anlattigi bir otobiyografisi var (durbunumde 40 sene) orada ingilterede dogum yapiyor. Ve doktorlar "formul mamalar daha besleyici-isterseniz bir igne yapip sütünüzü keselim" demisler. Ilk cocugunu emziremememis. Kitabi okudugum donem azicik googlelamistim gercekten de formul mamalar yensin diye anne sütünün karalandigi bir donem bizim ulkemizde de olmus. Oysa bugun, ilk 6 ay kesinlikle anne sütü deniyor.
Ya da annem biz bebekken diyetisyene gitmis beslenmemiz için. Hep gururla anlatır. Ama 6 aylikken etle tanistirmis bizi (diyetimizin ayina gore normalmis). Oysa simdi mumkun mu birinin el kadar bebege et vermesi? Ablamin cocugu 6 aylikken yeni sut disinda buğusunda pismis sebze yemeye baslamisti. Cocuk iki yasina geldi hala hurmayi sayarak yiyor :))
Ayni sekilde pedagojik egitimde de. Bir zaman dediler cocuklrla arkadas gibi olun,bir zaman dediler cok arkadasi siz anne baba olarak daha saglam durun. Otoritenizi saglayin...
En basitinden ıspanaği demir deposu diye yedik yillarca,oyle ahım şahım demiri yokmus icinde. Ya da babamlarin zamaninda okulda sut tozu dagitirlarmis. Zamanla nasil sagliksiz oldugu anlaşılmış... bugün bütün uzmanlar aşı da aşı diyor ama acaba gercekten sağlikli oldugu icin mi yoksa bir endüstriye katki saglamak icin mi?
Aklinizda soru isaretleri olmasi cok normal.
Iyice düşünün taşının, farkli farkli uzmanlarla konusun oyle karar verin.
Mesela ben kedilerde kuduz asisinin hayvancagiza durduk yere mikrop verme disinda bir islevi oldugunu da düşünmüyorum. Veteriner arkadaslarimla da konustum bu konuyu defalarca,hepsi de diyor ki bir hayvanın kuduz olabilmesi (hele ki ev hayvaninin) öyle kolay sey degil. Bir kuduz şüphesi varsa koca köyü karantina altina aliyorlar. Gercekten büyük bir olay. Ama bunu musterilerine tabii ki söylemiyorlar çünkü hem bir asi -muayane 100 lira hem de allah korusun olmaz olmaz da milyonda bir boyle bir vaka yaşanabilirse neden baslari belaya girsin? O yuzden kedi tarafından disleneni bile dogru kuduz servisine gonderiyorlar.
Bu arada ben iyice araştırdım, kendimce gereksizligine emin oldum ama yine de yaptırıyorum :) çünkü nolur nolmaz:) ayrica ucaga falan binmesi gerekir acil, aşisi yok derler almazlar falan, dunyanin binbir turlu hali var.
siz de dusunun tasinin bir karar verin...
nasıl güzel bir yazıdır bu... topraklarımıza gelınıp zeytinyağı zehir saçıyor dıyıp zeytın ağaçlarının talan edilmesi margarınlerın sayfa sayfa reklamları ,piyasaya margarın ve ne olduğu belirsiz yağların sürülmesi, zeytin yağlı yıyemem aman türküsünün aslında ne kadar dramatık olduğu ama toplumun göbek attığı böyle bir çok olay varken , sorgusuz sualsiz sankii drlar hiç hata yapmazmış gibi körü körüne bağlanmak ne kadar doğrudur?aşıların yan etkılerıne bılhassa bakmaları hemşirelerden rica etmeleri hata ve hatta hemşirelere yan etkılerını sormalarını istiyorum! şu su gibi çocuklara yazılan ibrumal mı nedir öksürük şurubunun yasaklatılmasına ve toplatılmasına karar verilmesine rağmen halan daha neden yazıldığını sormalarını, en basit(güya)ilaçların yan etkılerıne bakılıyorken neden çocuklara verılen aşıların ayrıntılı prospektüse bakılmıyor. he bu arada sigaranın çıktığı ilk yıllardada bizzat drlar gazete sayfalarında sigaranın sağlığa faydası röpörtajlarınıda manşet olarak yayınlamışlar.

Back
X