1 varmis 1 yokmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin tercihiniz.
O korktuğunuz doğım kontrol haplarını kullanın lütfen.
Sonucu size iyiki derdirtse de üzücü

Spiral korktugunuzdan daha guvenilir bir yontem ben korundugum donemde hamile kalmadim rutin kontroller vs aksatmazsaniz risk daha da duser
Hayat cok garip herkesin derdi baska ama etkilendim yazinizdan wc ye dusmesi korkunuzdan en cokta sanki bir kizginliginiz yada kirginliginiz var o sebepten anne olmak istemediniz yoksa boyle olmasini istemezdiniz gibi hissettim

Dogum kontrol hapinin korkulasi bir yani yok. Cocuktan bu kadar uzak bir bunyenin cesur olmayisini yadirgadim acikcasi çünkü baslarda kendime benzettim ne yalam soyleyim :)) Korundugun halde hamile kalabilirsin ayriyeten. Her halti yargılamayın. Ben deli gibi korunan bi insanim. Ona rağmen ihtimal dahi vermeden basima gelmisligi var. Hatta ilkinde haberim bile yok deli gibi alkol aldigim bi günün hangover kıvamındaki ertesinde düşük yaparken buldum kendimi. Hey gidi genclik. Elin yandiginda acimadigi günler hey gidi. Düşünüp düşünüp gözünde büyütme. Herkes neler neler yasio da dile getirmeye totolari yemio. Sadece ahkam kesiyorlar.

spiral ve dogum kontrol hapi haric her yontemi kullandim. vucut sicakligini olcup o gun yumurtlamaniz dusuk yuksek cihazlarindan tutun kondoma kadar. Hani bu herkesin iste Allah boylelerine veriyor imalarini yaptigi korunmaya ragmen olan gebeliklerden.
Hayir aldirmaya gidiyorum zaten eger ilacla o sekilde dusebilme ihtimalini bilsem kullanmam ilaci cunku gorulenler hafizadan silinebilir bir sey degil. Ama ilaci verirken sadece rahim agzi genislettiginden bahsettiler. nette de bu konuda aydinlatici veri yoktu malesef.

Burda okuduğum konuları dikkate alırsam bu kadaaaaar uzuuuuuuunnnnnn yazılan birşeyden beklentim çok daha farklıydı

Bebeğin ya da ceninin tuvalete düşmüş olması fikri insanı rahatsız ediyor. Ama zaten mezar kazılıp başına da taş dikmiyolar. Muhtemelen çöpe gidiyor zaten. Beni bu üzüyor sanırım. Aslında beni üzen onlara yaşam hakkı tanimamak. Bilince sahip değiller. Duruma uzulmuyolar. Belki hiç üzülmemek lazım. Bilmiyorum net değilim bu konuda sanırım. Sadece kürtaj haktır bunun için kendini açıklamak zorunda değilsin kimseye.

Bu konuyu okuyup incelememe müsade var mı hanımlar? Ben okuyana kadar kapalı kalsın, açılıp açılmayacağına sonra karar veririz çünkü bazı yorumlar kötü anladığım kadarıyla.

Bu konu açık kalırsa devamında gelebilecek yorumları yazılmış yorumları okuyarak tahmin etmek zor değil.
Kimi dinen ele almış, ki yasak ama kime anlatabiliyoruz yasakları, kimi de kürtaj olmayı hakkı olmadığı halde ağır bir dille eleştirmiş.

İçeriği baştan sona okudum, konu sahibesinin yaşadıklarını tüm çıplaklığıyla anlatması isteyerek hamile kalıp bir sağlık sorunu sebebiyle aldırmak zorunda kalan kadınların psikolojisine olumsuz etki edecektir, bunu kabul etmek lazım zira zorunlu kürtajlar kadınlarda psikolojik travmalara sebep oluyor.

Öte yandan herkes anne olmak zorunda değil, bir kadın mutlaka evlenmeli, mutlaka anne olmalı gibi zorunluluklar yoktur, bu bizlerin toplumun baskısından ibaret, her kadın annelik duygusunu hissedecek çünkü o bir kadın gibi birşeye inanmıyorum, anneliğin kutsallığına da, zira bu kadar kutsal varlıklar olsaydık bebekleri beşikte bırakıp tatile gitmez, doğmuş bir bireyin canına kastetmez, konteynerlere yeni doğanları atmaz, sevgilimizle bizi gördü diye çocuklarımızı öldürüp sonra tvde acılı anne rolleri kesmezdik.

Gebe kaldığımızda bile karmaşık duygular içine gireriz, bir yanımız sevinir, diğer yanımız hüzünlenir, korkarız, panikleriz çünkü biz insanız, her birimiz her duyguyu hissedecek diye bir zorunluluğumuz yok.
Konu sahibesi kendi bedeniyle alakalı bir karar vermiş ve uygulamış, yazım dili sizleri rahatsız etmiş olabilir ama hissetmediği duyguları dramatize etmek yerine dürüst davranması da taşlanmamalı.

Hatası yok mu? Evet var, hamile kalmak istemeyen bir kadın yaşadığı sağlık sorunlarını da etkilemeyecek iyi bir korunma yöntemi bulabilirdi, kürtaj olabiliriz ama kürtajı korunma yöntemi olarak göremeyiz, üstelik bu operasyon bedeni ve ruhu yıpratan bir işlem, konu sahibesini bir tek bu konuda eleştirebilirim, fazlası haddim olamaz, yaşadığı yalnızlığı, annelikten korkmayı tek başına yüklenen bir kadının çocuk doğurmama kararına tek bir lafım olamaz, o yalnızlığı da korkuları da ben yaşamıyorum o yaşıyor, satır aralarında bahsettiği korkuları pas geçip sadece kürtaj olmasına odaklanılması da haksızlık gibi geliyor şahsen.

Umuyorum bundan sonra kürtaj olmayı düşünen kadınları biraz olsun anlarsınız, bu karar öyle kolay kolay verilmiyor.

Yıl 2022 bende şuan aynılarını yaşıyorum. En bitmiş olduğum biranda hamile olduğu öğrendim. Maddi sıkıntılarımız var eşimle sürekli bu yüzden kavga ediyoruz. Bir baktım hamileyim şok oldum öğreneli 1 hafta oldu ve 1 haftadır hergün ağlıyorum. Aldırmaya gittim aldıramadım eve geldim hala mutsuzum eşim sen bilirsin diyor ama onunda durumu ortada ve ikimizde çalıştığımız halde böyleyiz çünkü borçlarımız var. Bu hafta tekrar gidicem kürtaja vakumlu kürtaj zaten 6. Haftadayım. Geçen hafta doktor ultrasonda göremedi alttan bakınca gördü 5 haftalık olmalı ama 4 gibi duruyor dedi. Evde sürekli ip atlıyorım belki düşer kürtaja gerek kalmak diye. Şuan ne maddi ne maneci hazırım. Allahım hazır olduğumda tekrar nasip etsin ve bende diğer hamileler gibi mutlulukla karşiliyim

Kendi kendinize düşürmeye çalışmayın canınızı ve bir daha anne olmanızı riske atarsınız. Bebek düşse bile rahim içinin kalan parçalardan vs. temizlenmesi gerek diye biliyorum kendi kafanıza göre iş yapmayın bence. Madem düşmesini istiyorsunuz gidip hastanede emin ellerde aldırın.

İp atlayarak çocuğu düşürmeye çalışılmak mı?

Hangi çağda, zamanda yaşıyorsunuz siz?
Madem bir karar veriyorsunuz, arkasında durup, olmasi gerekeni yapın, hastaneye gidip aldırın.

Bu kadar cahillikte cidden fazla.
Doğurmak istememeniz çok yerinde bir karar olmuş ama bari onu doğru şekilde yapın.

Son düzenleme:
Sabahtan akşama kadar burda yaşayan bir kitle var…

İp atlayarak çocuk düşürmeye çalışmaktan iyidir, burada geçirdiğimiz vakit, dert olmasın size.
Ya ev hanımları salın beni ya ister ip atlarım ister amuda kalkarım ay beni kadınlardan soğuttunuz kim bilir sizler neler yapıyorsunuz buraya gelince herkes hanımefendi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…