celik cim sana diyceklerim var guzelim. bak hele bi kulak versene. bunlari efelerin efesi
ile ortak yaziyoz. yerimseniben
celik cim kendini uzme, sucluluk da hissetme. ama ipi de elden birakma canimcim.
simdi oncelikle sen gecen hafta cok guzel kilo verdin tebrikler tekrardan.
oncelikle sen emzirdigin icin sanslisin, cunku emzirmekle 500 kalori yakiliyor gunluk. dolayisla eger emzirmeyen birisi 1200 kalorilik bir diyet yapiyorsa sen 1700 kalorilik diyetle ayni hedefe ulabilirsin.
yeter ki olcuyu kacirma.
bu kilo verme surecini bebisini emzirdigin bu donemde stresli hale getirmemeye calis.
eger canin evdeki tatlilardan cok istiyorsa, evde sadece kabak tatlisi, sutlac, sutlu tatlilar gibi(baklava, revani. yas pasta yerine ) daha masum olanlarini bulundurabilirsiniz.
bu tatlilari aksam degil sabah kahvaltidan sonraki ara ogunun olarak yiyebilirsin.
bir ince dilim kek, bir kucuk dilim sutlu tatli, ya da 1 kase sutlac. gunun erken saatlerinde
ya ilk ara ogun, ya da ogle yemegi sonrasi 2. ara ogun olarak tuketilirse, gun icinde de yakilir zaten. eger bunu yapinca cok sucluluk hissediyosan oglen yemeginde 2 dilim kepekli ekmek yiyorsan 1 dilim olarak azaltirsin.
saglikla ve mutluklulukla zayiflayalim insallah. kaydirigubbakcemile5
bu arada ben bu sabah 91 olmusum. (wc ziyaretinin de bunda kesin etkisi var. )
daha hassas olcum moduna getirdim. tam 90.700 olmusum. :lepi:
ben emzirme donemimde abartarak yedigim halde, kilo vermistim. tabi sana abart demiyorum kesinlikle ama makul bir sekilde gunun erken saatlerinde tatli ihtiyacini giderebilirsin.
bi de mutlaka sut ve hurma yi birlikte yemegi dene. hem bebisine cook faydali olur, hem senin tatli ihtiyacini kalorisi dusuk bir sekilde karsilar. 4 adet hurma 1 elmaya denk (60 kalori.)
mesela 1 dilim sutlu tatli mi yiyceksin onun kesinlikle tadini cikara cikara, en sIk tabagina koyup, yanina guzel bir meyve cayi ile yavas yavas ye.
tabii bunlar benim gorusum. yine herkes kendini daha iyi bilir canimcim.
opuldun. :1hug:
3. müyüz :1shok:ben çok inanmıştım 1. olacağımıza senağlama
hadi kızlar demek ki daha azimli olmamız gerekiyomuş öyle şunun ucundan bunun kıyısından yok biriside lütfen beni zorlasın yarından itibaren mutlaka her gün ne yediğimi yazmalıyım yoksa cıısss şeylerin azıcık tadına bakıyorum
yalanda söyleyemiyorum yazmamayı tercih ediyorum ama hergün yazmam gerktiğini bilirsem yemem
yaw benimde koçum olsun