- 20 Ekim 2013
- 15.879
- 20.910
- 598
öncelikle fanta gibi bir içeceği unut bence hem sağlıksız hemde sindirim problemi nedeni hemde şekerden başka birşey değil ben sade soda içiyorum genelde artık çok mutluyum yada menüye göre ayran hiç olmadı su içecekleri çıkarmayı başardım hayatımdan tabi arada içebilirsin canın çeker falan sadece dikketli ol diye söylüyorumMerhabalar bayanlar yine ben geldim :) okuldan anca çıktım . dun sabah 1 yumurta,reçel,peynir, zeytin ve ceviz yedim . ardından ara öğün 2 küçük yeşil elma yedim . aksam 3 dilim kadar pizza ve yarim su bardağıfFanta içtimaksam kacirdim biraz sonraki ara oöğünde de keçi boynuzu ve biraz çerezyedim 5 bbüyük su bardağı kadar su içtim, çayı şekersiz içerim zaten. Yarim saat yürüyüş 1 saat kadar da temizlik , 10dk müzik eşliğinde oynadım :)
tatlım kötümser yaklaşmıyoruz biz burda birbirimizin menilerine elimizden geldiğince yorum yapıyoruz ki yanlışlarımızı görelim ayrıca yediklerini sindirmemek diye birşey yoktur posalı şeyler yersen sindirim sistemin daha iyi çalışır zaten salata gibi çorba gibi biz sadece menüne böyle şeyler eklemeni önerdik bende mesela kabızlık problemi vardı çorba ve yeşillik yediğimden beri daha rahatım ayrıca hazımsızlık vardı mide problemi yaşıyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı meyve teşillik salata çorba bunlar sindirimi kolaylaştırır yanlış anlamanı istemem bizi hepimiz aynı şeyi istiyoruz ve hata olduğunu bildiğimiz şeyleri paylaşıyoruzyaaa ne kadar kötümser yaklaşmışsınız...ne yaptığım diyeti beğenmişsiniz ne de yaptığım sporu zaten benim en büyük sorunum çok yemek ymek değil yediğim yemekleri sindirememek bu yediklerimi bile sindiremiyorum ki hareketsizlikten sadece akşam yaptığım bir iki hareketle yediklerimi eritmeye çalışıyorum hepsi bu
benim menümde buna benziyor doğru yoldayım yaşasınBen sana kendimce anlatayim diger arkadaslar da anlatir. Ilki oyle bir beslenme seklin olmali ki hayatin boyunca surdurebilesin. Cunku hayatboyu olmayacak her beslenme bicimiyle verilen kilolar normale donulunce geri alinmaya mahkumdur. O yuzden bu kisiye ozel olmali. Kendini en iyi sen bilirsin. Mesela ben tatliya duskunumdur. O yuzden tatli yerine meyve tuketirim. Kuru meyve ya da mevsim meyvesi. Ama hic bir zaman tam bir muzu yemem tek seferde. Bazi seyler var ki bence saglikli kalmak icin ( zayiflamak icin degil saglik icin ) yenmemeli. Mesela kola, mesela hazir paket meyvesulari gibi. Bir de ara ara tuketilecekler vardir. Canin ceker cikolata yersin ama koca bir paket degil. Mumkunse madlen olsn mumkunse sadece tek kare ye. Mumkun oldugu kadar hazir kek biskuviden uzak durmaya calis. Sabah de yazmistim. Onun yerine simit tost vs ye. Inan o minicik kek ile aldigin kalori cok hem de doymuyorsun besleyiciligi yok. Beyaz ekmek yerine bugday ekmegi tuket. Pirinc pilavini hayatindan mumkun oldugunca uzak tut. Sindirim problemin varsa kuru kayisi, yesil cay ve sabahlari ac karnina limonlu oda sicakliginda 1 bardak su ic. Ve corbayi eksik etme. Hep kuru seyler yersen sindiremezsin. Corba vucudu alistirir yemege. Bende sindirim problemi yasarim. Ve corba yemezsem ya da beyaz ekmek tuketirsem o gun sıkıntı yasarim. Sen de kendini dinle ne yersen dokunuyor ne yersen iyi geliyor ona bak. Mesela bir arkadasim kahve icerdi turk kahvesi ve iyi geldigini soylerdi. Genel olarak boyle menu ornegi de yazayim bir tane. Istersen daha ayrintili da yazarim.
sabahlari
yumurta -peynir yiyebilirsin. Baktin kalkip kahvalti yapamiyorsun yumurta fln onceki gunden kendine sandvic hazirla peynirli yesillikli. Ise gotur onu ye.
oglen
corba ic
yanina izgara yiyebilirsin porsiyonu abartmamak kaydiyla
aksam
corbani yine ic. Sebze yemeye xalis. Balik ye izgara et ye.
Ara ogun icin ihtiyac hissetmiyorsan bisey diyemem ama acikinca yogurt yenilebilir, kuru meyve badem vs yenilebilir ama kavrulmus tuketme cig badem findik vs ye.
Benim tavsiyelerim bunlar. Sagligin icin dikkat etmelisin bence.
vay fıstık gibisin yine öyle olacaksın ispanyol merak etme sana inanıyorumkızlar bu benim 2013 yazındaki halim 56 kiloydumEki Görüntüle 1363949
Kizlar darilmak yok ben cok bilmisce yorumlar yapiyor olabilirim ama bir zamanlar 87-88 kiloydum. Vermek icin yapilabilecek tum yanlislari yaptim. Zaman zaman verdim sonra tekrar tekrar geri aldim. 70lere dustum yeniden aldim. Ama suan 63 kiloyum. 1 senedie bu kilomu koruyorum. Ve bu 1 senenin 3 ayimda kaza gecirdigim icin ve yuruyemedigim icin hep yattim. Su icmeye bile kalkamiyordum. Sonrasinda da uzun sure topalladim. Ona ragmen beslenme seklimden dolayi geri almadim. Kilo almadim hatta 1 kilo fln da verdm. Gecen hafta da 36 beden bir elbiseye oldukca hos bir sekilde sigdim. Su an biraz daha zayiflamak fit olmak icin buradayim.O yuzden zayiflamaya dair iyi bir tecrubem oldugunu dusunuyorum. Ben ugrasirken yonveren birisi yoktu. Bir suru yanlis yaptim ayni seyi sizler yasamayin istiyorum. Yoksa tarzimdan hoslanmayan varsa soyleyebilir daha dikkat ederim