Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

Dünkü menüm deadline
Sabah09:00
Bir domates
Bir salatalık
Yarım biber
Bir karper
Bir kibrit kutusu peynir
İki çay
İki dilim ekmek
Öğle14:00
Beş kş karnıbahar
Bir kase yoğurt
Bir dilim ekmek
Akşam19:00
Bir parça tavuk ızgara
Salata
Bir br ayran
İki ks pilav
2 lt su
45 dk yürüyüş

Selam kızlar,

Kahvaltıya misafirim vardı o yüzden giremedim sabah. deadline eline saglık canım paylasım alanına tasıdıgın için. Kimseler girmez oldu yine, kızmakta haklısın. Toparlanmamız lazım. Bu hafta yine felaketiz

benim dünkü menüm de söyle,

Kahvaltı,
2 haslanmıs patates
1 dilim ekmek
1 tk pekmez

aksam 16.30 gibi
yarım porsiyon beyti ( dısarıda yediğimiz için biraz bozulmus oldu )

ara
yarım portakal

6,5 km yürüdüm ve 4-5 saat alışveriş yaptım 2 lt su içtim.

Canım sen nasılsın napıyorsun ?
6 ya kadar tasiyabiliyorsak iyiymiş o zaman teşekkürler april bende misafirlikteyim simdi boş kaldığım an damliyorum buraya ben saati bildiğimden evdede olmayacagimdan hemen taşıdım bugün sende kac gündür yoksun ya sana haber verirdim yoksa

bu telefon beni deli edecek hem yazdigimi duzeltemiyorum hemde yazdığım şeyleri gondermiyor off

menun güzel canm:)

menun iyi canm ama beyti ne :)

kızlar dünkü menum
sabah bi porsiyon menemen 2dlm kepek ekmek çay

öğlen yemedim çünkü 2de khvltı yaptık:)
arada nescafe içtim

akşam yarım porsiyon sarma yarım kase yoğurt

3bardak çay içtimm
1lt su
sporumu bugun yaptım 50 dk leslie

Canım senide mi yakaladı bu aksilik sabır başka çare yok
april resimler smileylerde görnmüyor soru işaretleri doldu heryer telefonda senin profilin sor işareti görünüyor mesela eve geldim pc ye geçtim hemen deli etti beni birde hiç bişey yazamaz oldum telden tek yapabildiğim beğenmek ona izin veriyor sağolsun

kızlar bizim toparlanmamız lazım birimizin motivasyonu düşünce hepimiz psikolojik olarak yerlerde oluyoruz önemli olan kilo verememkte değil belki ben bu hafta veremem ama elimden geleni yapmışımdır içim rahat olur kilo vermiyor olmak bazen bizim elimizde olmuyor belki bu hafta değil haftaya değil ama bir şekilde motivasyonumuzu bozmazsak kilo veremesemde bu hafta bir gün başaracağım diye pes etmezsek ve birbirimizi motive edersek başarabiliriz insanın önce beyninde bu işi bitirmesi ve birgün başaracağına inanması gerekiyor biz elimizden geleni yaptık mı kaçamak yapmadık sporda yaptık ama aynımıyız o zaman deriz ki bu hafta olmadı olabilir ama birgün sizi yeneceğim kilolar en önemli hususun burda bildirim yapmaktan ve birbirimizn menülerini kontrol etmekten geçtiğine inanıyorum yazmak için yazmış olunmasın herkes birbirinin menüsünü okusun yorum yapsın belki ben birşeyi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama içimden bilen olabilir şimdi diyeceksiniz ki ben yorum yapıyorum falan sözüm ona değil bazen banada oluyor menüyü okuyorum ama öyle okuyorum işte dikkatli okumaktan bahsediyorum birbirimizi motive edersek kendimizde motive oluruz mesela ben birileri kilo verdikçe gaza gelip daha çabalıyorum ki çoğumuz öyle o nedenle artık silkelensek diyorum ve bu yazı uzun oldu biliyorum ama umarım okursunuz ayrıca bu hafta için bir ricam olacak sonuçta kaç haftadır berbat durumdayız neden diye düşündüm menülere bir göz attım bu hafta basit karbonhidrat yasaklaması getiriyorum canınız mı çekti hadi yediniz arka arkaya 2 gün kesinlikle kaçamak olmayacak lütfen dikkat edelim diyorum kendi menümede baktım arka arkaya yemişim belki kalori az ama herşey kaloriyle bitmiyor malesef sorun burda olabilir dedim o nedenle bu hafta sıkı bir çalışma bekliyorum sizden

ayrıca sizin için çeşitli yazılar paylaşacağım artık yada resimler ne bulursam arada okursanız sevinirim karbonhidratını seç göbekten kurtul:
Karbonhidratlar çok çeşitlidir. Temel olarak basit ve kompleks olarak ikiye ayrılırlar.
Basit karbonhidratlar; beyaz şeker ve bal gibi yiyeceklerden bulunur. Kompleks yani zor sindirilen karbonhidratlar ise ekmek, pirinç, bulgur, makarna, erişte gibi yiyeceklerdir. Meyveler ve kuru meyveler de karbonhidrat içerir. Sağlıklı beslenmenin en temel şartlarından biri basit karbonhidrat ve şeker tüketimini azaltıp, yerine kompleks karbonhidratlara yer vermektir. Karbonhidratlı besinler, vücudumuzda enerji üretimini sağlarlar. Günlük aldığımız kalorinin en az yarısı karbonhidratlı besinlerden karşılanmalıdır.

NE ZAMAN?
Vücudumuzun sağlıklı olması için karbonhidratlar gereklidir. Fakat tüketim saati de sağlıklı bir yaşam ve ideal kilo için önem taşır. Karbonhidratlı yiyeceklerin gündüz saatlerinde tüketilmesi daha sağlıklıdır. Akşam yemeğinde karbonhidratlı bir besin var ise mümkünde yemekten 4 saat sonra yatılmalıdır. Yatmadan 2 saat önce yemeği kesmek; sindirim sistemi sağlığı ve vücutta yağlanmanın olmaması açısından önemlidir. Genel yanılgı, meyvelerin tamamen masum olduğudur. Fakat meyve tüketiminden de yatmaya son iki saat kala kaçınılmalıdır.

NEREDE?
Ayakta yemek, TV veya bilgisayar karşısında besin tüketimi daha hızlı şekilde yemek yememize yol açar. Yapılan bilimsel çalışmalar; TV karşısında yemek yiyen kişilerin, sofrada besin tüketen kişilere göre daha fazla kalori aldığını ortaya koymuştur. Hızlı tüketilen karbonhidratlar; kan şekerini daha hızlı yükseltip daha hızlı düşürür. Bu nedenle bu tür yiyeceklerin yavaş tüketilmesi önemlidir. Aynı zamanda karbonhidratın sindirimi ağızda başlar, bu nedenle iyi çiğneyerek besin tüketmek önemlidir. Kan şekeri seviyesinin kolay kontrolü için ayaküstü atıştırmaktan ve TV/bilgisayar başında yemek yemekten kaçınmanız gerekir.

NASIL? Karbonhidratlı yiyeceklerin bazıları diğerlerine göre kan şekerini daha hızlı yükseltip daha hızlı düşürür. Bu durum daha hızlı acıkmamıza ve karın bölgesinden yağlanmamıza neden olur. Örneğin beyaz ekmek, tam buğday ekmeğine göre; pirinç bulgura göre; muz elmaya göre kan şekerini daha hızlı yükseltir. Bu nedenle, karbonhidratlı yiyecekleri dengeli tüketmemiz ve sadece tek bir çeşide yüklenmemek önemlidir.

Yiyeceklerin tüketim sıcaklığı ve pişirme şekilleri de kan şekeri açısından önem taşır. Karbonhidratlı bir yiyecek ne kadar sıcak tüketilirse kan şekerini o kadar hızlı yükseltir. Örneğin fırından taze çıkmış beyaz ekmeğin bir dilimi ile bir dilim çavdarlı ekmek aynı kaloridedir, fakat beyaz ekmek daha fazla kilo almanıza yol açabilir.

Bir adet patates ortalama 70 kaloridir. Her ikisi de patatesten hazırlanan yemekler olduğu halde patates salatası, patates püresine göre daha sağlıklıdır. Püre, kan şekerini patates salatasına göre daha hızlı yükseltebileceğinden ötürü karın bölgenizde daha fazla yağlanmaya sebep olabilir.

NEDEN? Karbonhidratlı yiyecekler beslenmemizde mutlaka yer almalıdır. Çünkü vücut temel enerjiyi bu yiyeceklerden sağlar. Tahıl grubu karbonhidratlar aynı zamanda B vitamininden, meyveler ise C vitamininden zengindir. Yine bu grup beslenmemizdeki lif kaynağıdır. Sindirim sistemi sağlığını korumak, kabızlık gibi problemler yaşamamak için lifler önemlidir. Yeterli karbonhidrat tüketilmediğinde, vücut enerji üretebilmek için yiyeceklerden gelen proteini kullanır. Bu da kaslarımız başta olmak üzere bütün vücut sistemlerimizin zarar görmesine neden olabilir.

KİM? Herkes. Bir kişinin günlük karbonhidratlı besin ihtiyacı ve hangi karbonhidratlı besinleri tercih etmesi gerektiği; günlük harcadığı kalori, yaşı, cinsiyeti, kan bulguları, kullandığı ilaçlar, metabolizma hızı ile yakından ilişkilidir. Genel olarak gebelerin, emzikli annelerin, çocukların, ergenlerin ve sporcuların karbonhidrat ihtiyacı daha yüksektir. Hangi karbonhidratlı yiyeceği tercih etmeleri gerektiği de kan bulgularına ve diyabet hastası olup olmadıklarına göre değişiklik gösterir.

yani kalori herşey değil ne yediğinize dikkat edin!!!!

DOĞRU KARBONHİDRATI SEÇİN, GÖBEKTEN KURTULUN

KIRMIZI (Kaçının)--- SARI (Limitli)-- YEŞİL
Beyaz ekmek ----------- Kepek ekmeği -----Tam tahıllı ekmek
Pirinç Kepekli -----------Pirinç Bulgur
Klasik makarna ---------Kepekli makarna ---İntegral makarna
Patates püresi -----------Fırında patates ------Patates salatası

ESMER ŞEKER OYUNUNA GELMEYİN!

Esmer şeker beyaz şekere göre daha sağlıklı olsa da beyaz şekerle esmer şekerin kalorisi nerdeyse aynıdır. 1 gram beyaz şeker 4 kalori, 1 gram esmer şeker 3.6 kaloridir. Yani tüketim miktarında aşırıya kaçarsanız etkileri beyaz şekerden farklı değildir.

BEYAZ EKMEKLE TAM TAHILLI EKMEĞİN KALORİSİ AYNI!

1 dilim beyaz ekmekle tahıllı ekmek aynı kaloridedir. Fakat tahıllı ekmekler daha uzun süre tok tutar. Tam tahıllı ekmek tüketenlerin, günlük diğer besinler ile aldığı kalori beyaz ekmek tercih edenlere göre daha düşüktür. Bu nedenle ideal vücut ağırlıklarını korumaları daha kolaydır.

1 DİLİM EKMEK NELERE EŞİT?

1 KEPÇE ÇORBA
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU PİLAV-MAKARNA-ERİŞTE-BULGUR-KISIR
1 ORTA BOY PATATES HAŞLAMASI
½ HAŞLANMIŞ MISIR
4 YEMEK KAŞIĞI PATATES YEMEĞİ
1 AVUÇ BEYAZ LEBLEBİ
2 ADET TATLI DİYET BİSKÜVİ
¼ SİMİT

Doğru ve sağlıklı porsiyon ölçüsü nedir ? Her insanın yemesi gereken porsiyon ölçüsü kendi avuç içi kadardır. Genelde insanların elleri kendi vücutlarıyla orantılıdır. Zayıflamak istiyorsanız öncelikle porsiyon miktarlarınızı azaltarak, daha kalıcı kilo verebilirsiniz. Yediklerinizin porsiyon miktarını azaltarak ve her gün düzenli aynı saat aralıklarıyla yemek, kilo vermede hem daha sağlıklı hem de daha başarılı sonuçlar verir.

PORSİYON KONTROLÜNÜ NASIL YAPILIR ?

1 – Her gün aynı saatte ana öğün ve ara öğünlerinizi yiyin.

2 – Ara öğünleriniz asla atlamayın.

3 – Yemeklerinizi küçük pasta tabağına koyun. Küçük bir tabak 1 porsiyon yemekle dolar ve gözünüze daha dolu görünür.

4 – Her meyvenin en küçük boyu 1 porsiyon dur. Örneğin ; bir mandalina , küçük boy elma 1 porsiyondur.

5 – Yemeklerinizi daha az porsiyon pişirin. Böylece kalan yemek olmaz. Kalan yemek, hem vitamin ve mineral kaybına uğrar, hem de siz kendinizi kalan yemeği bitirmek zorunda hissetmezsiniz.

6 – Yemeğinizi mutfakta 1 porsiyon tabağınıza koyun. Yemek tenceresini veya servis tabağını yemek masasına getirmeyin.

7- Restaurantlar da çocuk boyu porsiyon isteyin veya 1 porsiyon yemeği iki kişi bölüşerek paylaşın.

8 – Yemek öncesi ve yemek sırasında su için. Midenizi suyla doldurun. Böylece 1 porsiyon yemekle doyarsınız.

9- Gün içinde tüm yediklerinizi yazın ve akşam gün içinde farketmeden atıştırdığınız pek çok şey olduğunu göreceksiniz. Yediklerinizi yazarak beslenmenizde farkındalık kazanırsınız.

10 - 1 porsiyon yemeğinizi, iyice çiğneyerek yavaş yerseniz, yeme sürenizi uzatırsınız ve doyduğunuzu hissedersiniz.

11 – Zayıflamak istiyorsanız, yediklerinizi sayın. Örneğin; 1 porsiyon fındık 6 adettir, bir avuç değildir. 1 porsiyon kiraz : 12 adettir.

12 – Çok sevdiğiniz şeylerin porsiyonlarını bölün. Örneğin; 1 porsiyon dondurma : 2 toptur Bu gün 1 top yiyin, yarın 2. topu yiyin. Böylece sevdiğiniz şeyi iki gün yemiş olursunuz. Ve duygusal olarak daha çok tatmin olursunuz.

13 – Duygusal açlık ve gerçek açlığı karıştırmayın. Yemekten bir saat sonra bir şeyler yemek istemeniz acıkma değildir. Bu durumlarda büyük bir bardak su için.

14 - 1 porsiyon meyve 100 gr. Büyük bir muz 2 porsiyondur. Zayıflama diyeti yaparken buna dikkat etmek gerekir.

kızlar yine yine ben tabiki sabahtan beri yazıcam unutmuşum bugün mevlid kandili biliyorsunuzdur aramızda başka dinden olan varmı bilmiyorum ben hepinizin kandilini kutluyorum mevlid kandiliniz mübarek olsun umarım herkesin gönlünden geçen dualar kabul olur herşeyin hayırlısı güzeli sizin olsun allah evinize bereket huzur mutluluk sevgi saygı huzur versin canlarım öptüm çok

deadline tatlim sknti duydugun konularda paylasim alaninda diger kaptanlara sorabilir ve cuma zayiflama yarismasi diyet gruplari karar defteri konusuna bakabilirsin

tamam kaptan aprilde yardımcı oldu sonradan çözdüm ortalamayı emin olamadım paylaşım alanına taşıyınca sordum düzelttim sorun yok aprilde bayadır gelmiyordu ondan oraya sordum yoksa aprile sorcaktım oda baya yoğunmuş sen nasılsın msj attım görmedin sanırım

Kizlarrr herkes nerde bak ben izindeyim merak ettim geldim katilimin zorunlu oldugunu hatirlatirim
kaptan kimse gelmiyor tatil falan diye sanırım hafta sonu giren az oluyor zaten ama pazartesiden sonra da kimse gelmezse ceza düşünüyorum böyle olmaz ciddi manada acaba izne mi ayırsak gelmeyen üyeyi tekrar deneme sürecine alıp paylaşım olmazsa listeye almayalım bu ceza baya ağır oldu tabi ama buda bir fikir uzaklaştırma kararı vermek gibi tabi mazeret durumlarından bahsediyorum birde 4. takımda gördüm her hafta bildirimle beraber mesaj sayısı paylaşıyorlar haftalık 35 mesajı doldurmaya çalışıyorlar bizde mi yapsak

deadline tatlim yeni uye de cagirabilirsin istersen cuma zayiflama yarismasina katilmak isteyenler bolumunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…