.Slm kızlar, dün işler o kadar yoğundu ki uğrayamadım hiç, akşam da geç çıktık işten pestilim çıkmıştı bakamadım. Sizler nasılsınız?
o saydıklarımın hepsini yiyoruz tatlım, hatta daha fazlasını, karbonhidratsız ama çok besleyici bir kahvaltı ve metabolizmayı %30 daha fazla çalıştırıyor.. uzun süre acıkmıyorsun, iyi bir kahvaltı ile 8 saat bile acıkmazsın ama 12 saat tabiki çok. ama öğle yarım oğün yapabilirsin. kuruyemiş, yoğurt ayran ile.. başlangıçta öğün aralarını o kadar açmak şart değil. Zaten başta 3 öğün yaparsın yavaş yavaş 2 olur. Ben şahsen hafta içi 2 öğünü sadece birkaç gün yapabilmişimdir. haftasonları zaten 2 öğün oluyor. Unlu ve şekerli gıdalar, her türlü hazır, pakete girmiş ve diyet ürün yok.. Meyve kısıtlı ve sabah yenecek. Sebzelerden havuç ve bezelye pişince glisemik indeksi yükseliyor o yüzden çiğ yemek gerek havucu. patates içinde üzgünüm glisemik indeksi yüksek olduğu için yasak. Nohut da kısıtlı yenmeli, prinç makarna yok, yerine bulgur pilavı ama abartılması koşuluyla yoksa o da kilo vermeyi önlüyor.
Hmm anlaşıldı kaptannn
Canım leptin son yıllarda keşfedilmiş bir hormon. zayıflama hormonu olarak biliniyor. kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte yemekten en az 4-5 saat sonra salgılanmaya başlıyor, bir de geceleri. En yoğun gece uykuda salgılanıyor ve leptini aktive edebilmek akşam en geç 8 den sonra bişey yenilip içilmiyor. çok düşük kalorili bile olsa, salatalık bile olsa yenmiyor. Çünkü çiğnenerek yenen bir gıda insülin salınımına neden oluyor bu da leptini engelliyor. Bir de saat 12 den önce uyumak gerekiyor ki leptin salgılansın.
kızartma yok çünkü kızartmalarda trans yağ ortaya çıkıyor bu da yağlanmaya neden oluyor ayrıca da kansorejen.. Ama fırında yapılabilir kızartma tabi ki patates hariç
gerçekten yoğun ve kaçamaksız bir gün olmuş canım tebrikler..
tebrikler
L
loyalty
darısı bu hafta başımıza..
evet canım güzel açıklamışsın, hoca kitaplarında kişiden kişiye değişebilir en az 4-5 saat sonra salgılanır diyor.
tbrkler canım kilo almamışsın zira sınavlar maalesef yeme düzenimizi de psikolojimizi de bozuyor. ben bu yıl kpss çalışmıştım hem hareketsilik hem de yeme isteği maalesef bu yıl kilomun zirvesindeyim
geçmiş olsun canım, zencefili balla karıştırıp pastil haline getirirseniz boğazlara çok iyi geliyor.. ama bu yüz ağrısı nasıl bişey ola ki? Hiç başıma gelmedi de?