- 21 Mayıs 2011
- 4.547
- 1.046
- 248
- 52
dün pazardan brüksel lahanası almıştım. akşamdan pişirdim. tabi akşam tavuklu bezelyem vardı onu yedim. ama şimdi öğle yemeği olarak yiyorum mükemmel olmuş. 2 gündür tüm yemeklerimi soğan kızartma evresinde kekik ilave ediyorum çok lezzetli oluyor. tabi normalde yemem bu kadar kolay olmazdı eşim şehir dışında bugün öğle ve akşam lahanam varhemen altta da size yazayım faydalarını benim için haftanın sebzesi brüksel lahanası haftanın yeşilliği tere haftanın çayı değişmez bergamot aromalı yeşil çayım.... haftanın sporu demek isterdim ama hala elimde yürüyüş var.... efet haftanın ......... sı diyorum hadi sizde yazın gerçi kimse yok ama giren olursa okur :)
Son yıllarda Türk mutfağına, zor da olsa, giriş yapan Brüksel lahanası, sağlık için oldukça faydalı sebzelerden biri.
C vitamini, K vitamini, folat, beta karoten, B6, B1 vitamini ve diyet lifinin çok iyi bir kaynağı olan Brüksel lahanası, aynı zamanda potasyum, manganez ve omega-3 yağ asitleri, demir, fosfor, magnezyum, B2, E vitamini, bakır ve kalsiyum bakımından da zengindir. 100 gramında 63 kalori vardır.
156 gram Brüksel lahanası günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılar. Brüksel lahanası; kolonda kanser hücrelerinin gelişimini yüzde 47-52, akciğerdeki gelişimini yüzde 27-67 oranında azaltır ve kesin bir şekilde akciğerdeki kanser öncesi lezyonlarını yüzde 85-91 arası küçültür.
Cilt sağlığı için önemli bir antioksidan olan C ve A vitaminini yüksek miktarda içermesi, düzenli olarak Brüksel lahanası tüketen bireylere büyük bir avantaj sağlar.
Aynı grupta bulunan diğer sebzelerle benzer fayda göstermesinin yanı sıra, özellikle hamilelikte bolca tüketilmesi faydalıdır.
1. İdrar söktürür. 2. Kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz geçirme riskini düşürüyor. 3. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. 4. Mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. 5. Kabızlığı giderir. 6. Yüksek tansiyonu düşürür. 6. Kandaki şeker miktarını düşürür. 7. Vücudu hastalıklara ve kansere karşı korur. 8. Göğüs ucu çatlaklarını giderir. 9. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. 10. Astımda faydalıdır. 11. Romatizma, siyatik, lumbago ve Apsede yararlıdır.
çok severim ben bu lahanacığı.ama yılda bir kere yiyebiliyorum.o da gittiğim otelde
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)
Son düzenleme: