buyrun arkadaslar ben paylasiyorum, siz zaten biliyorsunuz ama diger uyelerle de paylasilmasi gerektigi icin yaptiklarimi toparlamaya calisacagim:
Oncelikle kilo vermek istiyorum degil de kilo verecegime inaniyorum, kendime guveniyorum diye dusunerek haftaya basliyorum. Onceki hafta ne kadar vermis olursam olayim benim icin o gecmiste kalmis oluyor ve yeni bir hafta basliyor. Acelem yok, saglikli, kalici bir sekilde kilo vermek istiyorum. O yuzden gram gram da olsa benimdir diye dusunup hic moralimi bozmuyorum.
Gunlerim saat 10.30-11.00 civari basliyor. Neden bu sekilde basliyorsun derseniz, ablamdan sonra kahvaltiya oturuyorum. Cunku kendisi cok istahli yiyor ve hemen her sabah sucuk yapiyor kendine. Ben de gormemek icin o kahvaltisini bitirdikten sonra kalkiyorum yataktan. Kalktigimda 2-3 bardak su iciyorum, arkasindan da 3 kuru kayisi yiyorum (tuvalet sorunum var.). Yarim saat sonra kahvaltiya basliyorum. Genelde klasik kahvalti oluyor. 1 fincan sekersiz cay, 1 domates, 1 kk beyaz peynir, 1 salatalik, arada 1 yumurta, 1 dilim kizarmis kepek ekmegi seklinde. Arada kepek ekmegine kasar peynir ile 1 adet tost yiyorum kahvaltida arada da 1 kase nesfit. O gunku moduma, canimin istedigi seye gore degisiyor.
Gune gec basladigim icin oglenleri pek acikmiyorum ve bizim evimizde ogle yemegi yenmedigi icin aclik hissettigimde agzima 1 grisini ya da mavi-yesilin misir-pirinc patlagini aliyorum. Arada da meyve yiyorum, yogurt yiyorum, corba iciyorum.
Aksam yemegi yaz saatinden once 17.70-18.00 arasi oluyordu. Simdi saatler alinip gunler uzadigi icin aksam yemeklerimi 19.00-19.30'da yiyorum. Yemek ayirimi yapmiyorum. Evde pisen ne ise az porsiyonda yiyorum.
Aksam yemeklerinden sonra saat 21.00-21.30 gibi 1 fincan sekersiz yesil cay iciyorum.
Uyumadan da -benim uyuma saatlerim gece 02.00'dan asagi olmuyor.- 1 bardak elma sirkesi-bal-ilik su karisimini iciyorum. Yalniz burada belirtmek istedigim aksam yemeklerinden sonra agzima sivi disinda birsey surmuyorum. Kesinlikle katı birsey yok.
Arada kacamak yapiyorum, kacamak dedigim de cikolata oluyor. Onun disinda kacamak olmuyor. Kendimi gereginden fazla tutuyorum. Bana gore yanlis bu hareketim cunku diyetten sonra canim istediginde yedigimde bana kilo olarak donmesindense simdi azar azar da olsa yiyip onun zevkini cikarmak daha akla yatkin.
Yeme duzenim bu sekilde. Yaptigim spora gelince; haftada 3-4 gun 90 dk cok yuksek tempoda acik havada yuruyorum. Sansliyim ki evime 10 dk uzaklikta yuruyus yolu var. Her gun tanimadigim ama yuzlerini bildigim insanlarla orada yuruyoruz. Uzunlugunu bilmiyorum yurudugum yolun, gittigim bir gun soracagim. Hafif yokus. Orada 5 tur atiyorum. 5 turun sonunda da belediyenin yaptigi spor aletlerinde 30dk zaman geciriyorum. Genelde twister'a agirlik veriyorum.
Ozelestiri yapamam ama ara ogunlerin yok, ogle yemegi yemiyorsun, saglikli degil derseniz birsey diyemem ama benim duzenim bu sekilde evde. Diyete baslamadan once de bu sekildeydi. Benim yaptigim sey porsiyonlarimi azaltip, spora agirlik vermem ve aksam yemeklerinden sonra, yatmadan onceki kucuk atistirmalari hayatimdan cikarmak oldu.
Tum bunlari goz onune aldigimizda benim oncelikli hedefim Haziran basinda 65 kiloya inmis olmak. Sonrasinda da yavas yavas 60'a inmek istiyorum. 60'a ne zaman inerim orasi bilinmez ama dedigim gibi oncelikli hedef 1 Haziran = 65 kg.
Kadinlar Kulubu'ne geldigimden beri olan kilo degisimim haftalik olarak su sekildedir:
13.Şub 2,9
20.Şub 0,5
27.Şub 0,2
06.Mar 0,1
13.Mar 0,9
20.Mar 1,4
27.Mar 0,6
03.Nis 1,1
10.Nis 0,8
Toplam = 8,5 kg
Umarim sizlere yardimci olabilmisimdir.
Bol saglikli, bol kilo vermeli gunler diliyorum.