- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
-
- Konu Sahibi Papatyali_anne
Sakıncası yoksa gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edebilir misinizArkadaşlar son durum öğretmen dün beni çağırdı ve oğlumun anlamada sıkıntılı olduğunu söyledi. Beni anlamıyor dedi.
Harfleri tanıyor sorunca söylüyor yaz dediğimde yazabiliyor ama öğretmenin defterine yazdığı kelimelerin aynısı bi türlü yazamıyor. Ya eksik ya fazla ya birleşik ya da farklı yazıyor. Ben evde ilk bi kaç kelimeyi uğraşarak yazdırınca gerisini çoğunlukla kendi yazıyor arada takılıyor. Ama okulda bunu kesinlikle başaramıyor. Rehber öğretmenine yönlendirmiş öğretmenimiz. Dün oğlumla konuşmuşlar. Bi kaç gün daha konuşup takip edecekmiş. Gerek görürse Ram' a yönlendirecekmiş. Ben henüz kendisi ile görüşmedim. Bi görüşüp bilgi alıcam ne nasıl olacak bende bilmiyorum. Nasıl ilerleyeceğimizi sorucam. Yazan herkese teşekkür ederim
Paylaşmaya çalışırımSakıncası yoksa gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edebilir misiniz
Bence çocuğunuz normal, çoğu kişi bu durumları yaşıyor, ben olsam psikolog ile devam ederdim , tabiki uzmanlar daha iyi bilirHerkese merhaba. Konuyu açalı nerdeyse 1 ay olacak arkadaşlar. Okul ve RAM ile ilgili hiçbir gelişme olmadı en son öğretmenimiz rehber öğretmenine yönlendirdi bir sefer oğlumla görüştüler ve başka bişey yok. O günden bu güne olanları özet geçmek gerekirse oğlumun okuması çok iyi ama yazma konusunda hala büyük sıkıntılar yaşıyoruz.
eskiye göre baya yol kat etti en azından gördüklerini doğru yazabiliyor ama Dikte yapamıyoruz. Bakmadan sadece harfleri yazabiliyor. Heceleri yazamıyor
Fikirlerinizi almak istediğim konuya gelirsek. Dün uzman bir psikoloğa başvurduk. Oğlumla görüştü ve sorunun temelde öğrenmediklerinden kaynaklandığını söyledi. Yani ana sınıfı eğitimi eksik olduğu içi arkadaşlarına yetişemiyor ve sürekli öğrenmek zorunda oldukları yığılıyor altından kalkamıyor dedi. Olayları muhakeme etme noktasında eksikleri var dedi. Bu çocuğu RAM' a göndermeyin dedi orda bir nevi okulda öğrendiklerinin etütünü yapacak. Eksik yönleri yine eksik kalacak. Çok duygusal bi çocuk eğer bişeyleri başaramıyor da o yüzden oradaymış gibi hissederse çöker. Daha kötü olabilr dedi. Haftada 2 gün 6 aylık bi süreç önerdi.
Ben kendisine çok güvendim ve çok samimi geldi.
Ama tabi genede biraz kararsızlık var.
Sizlerinde fikirlerini tekrar almak istiyorum sizce ne yapmalıyım. Ram'a gidelim mi yoksa sadece psikologla mı devam edelim?
Evde çalışarak kapatabilirsiniz bence. Hiç harf, çizgi çalışması yapmamış mıydı? Aktivite kitapları oluyor okul öncesi onlardan alıp yapsaydınız keşke. Yazsil kitapları vardı kızımın mesela okul öncesi için, onları yapıyordu harfleri tanımadan çizgi çekmeyi öğreniyordu. Yeni nesilde böyle bir durum var işte. Anasınıfına hepsi gittiği için gitmeyenler arada sırıtıyor. Yoksa ben de gitmemiştim mesela yine de sınıfta çoğu kişi gitmediği için sıkıntı olmuyordu.Herkese merhaba. Konuyu açalı nerdeyse 1 ay olacak arkadaşlar. Okul ve RAM ile ilgili hiçbir gelişme olmadı en son öğretmenimiz rehber öğretmenine yönlendirdi bir sefer oğlumla görüştüler ve başka bişey yok. O günden bu güne olanları özet geçmek gerekirse oğlumun okuması çok iyi ama yazma konusunda hala büyük sıkıntılar yaşıyoruz.
eskiye göre baya yol kat etti en azından gördüklerini doğru yazabiliyor ama Dikte yapamıyoruz. Bakmadan sadece harfleri yazabiliyor. Heceleri yazamıyor
Fikirlerinizi almak istediğim konuya gelirsek. Dün uzman bir psikoloğa başvurduk. Oğlumla görüştü ve sorunun temelde öğrenmediklerinden kaynaklandığını söyledi. Yani ana sınıfı eğitimi eksik olduğu içi arkadaşlarına yetişemiyor ve sürekli öğrenmek zorunda oldukları yığılıyor altından kalkamıyor dedi. Olayları muhakeme etme noktasında eksikleri var dedi. Bu çocuğu RAM' a göndermeyin dedi orda bir nevi okulda öğrendiklerinin etütünü yapacak. Eksik yönleri yine eksik kalacak. Çok duygusal bi çocuk eğer bişeyleri başaramıyor da o yüzden oradaymış gibi hissederse çöker. Daha kötü olabilr dedi. Haftada 2 gün 6 aylık bi süreç önerdi.
Sizlerinde fikirlerini tekrar almak istiyorum sizce ne yapmalıyım. Ram'a gidelim mi yoksa sadece psikologla mı devam edelim?
Öğretmenin yazı güzelliğine takıldığını sanmıyorum, muhtemelen Le yazmasını istiyor çocuk Li filan yazıyor ya da Le yerine L yani sorun bu sanırım.1. Erteleme imkanı varken koşa koşa ilkokula başlatmayı hiç anlamıyorum, napıyorlar ilkokulda da hemen başlasın isteniyor? Öyle değil diyeceksiniz ama veliler için gurur kaynağı erken başlatmak, halbuki çocuğun eğitim hayatı söz konusu.
2. Daha 3.haftadan bu yorumu yapan öğretmenle 4 sene mi geçirecek? Öğretmen olduğundan emin misiniz, çok garip şu yorum, kabul edilemez. Bu kadar başındayken hiç düşünmez anaokuluna verirdim hemen.
Edit: Tekrar baktım, e'ler falan muazzam. Öğretmen anormal. Çözüm anaokulu, hem tam yaşı gelsin, hem bu öğretmenden kurtulsun. Seneye iyi bir öğretmenle karşılaşır inşallah.
Siz neden evde destek olmuyorsunuz? Yani sonucta harf yazma, rakam toplama. Madem okul yetersiz geliyor, cocuk ise anliyor yapiyor ama zamana ihtiyacı var o zaman anne olarak siz verin bu egitimi :)Herkese merhaba. Konuyu açalı nerdeyse 1 ay olacak arkadaşlar. Okul ve RAM ile ilgili hiçbir gelişme olmadı en son öğretmenimiz rehber öğretmenine yönlendirdi bir sefer oğlumla görüştüler ve başka bişey yok. O günden bu güne olanları özet geçmek gerekirse oğlumun okuması çok iyi ama yazma konusunda hala büyük sıkıntılar yaşıyoruz.
Benim de düşüncem o yönde öyle yapıcam sanırım. SağolunBence çocuğunuz normal, çoğu kişi bu durumları yaşıyor, ben olsam psikolog ile devam ederdim , tabiki uzmanlar daha iyi bilir
Harf yapmadı hiç. Ama çizgi çalışmaları boyama vs yaptı aslında ama şimdi düşündüğümde yetersiz di . Aynen öyle herkes gitti için gitmeyenler çok sırıtıyor. Evde çalışıyoruz ben bi yandan eşim bi yandan çırpınıyoruz ama olmuyor evin tüm düzeni ni oğluma göre değiştim resmen. Tv kapattık açmıyoruz onun yanında telefon gerekmedikçe almıyoruz. Onun ders çalışma düzenine göre hareket ediyoruz. Ama yazı yazma konusunu aşamıyoruz.Evde çalışarak kapatabilirsiniz bence. Hiç harf, çizgi çalışması yapmamış mıydı? Aktivite kitapları oluyor okul öncesi onlardan alıp yapsaydınız keşke. Yazsil kitapları vardı kızımın mesela okul öncesi için, onları yapıyordu harfleri tanımadan çizgi çekmeyi öğreniyordu. Yeni nesilde böyle bir durum var işte. Anasınıfına hepsi gittiği için gitmeyenler arada sırıtıyor. Yoksa ben de gitmemiştim mesela yine de sınıfta çoğu kişi gitmediği için sıkıntı olmuyordu.
Elimizden geleni yapıyoruz. Eşim işten geliyor yemek yiyor yorgunum demeden ders çalıştırıyor. Nasıl çaresiz kaldık bilemezsiniz olmuyor bi türlü olmuyor. Okurken çok güzel okuyup nasıl bu kadar yazamıyor aklım almıyor.Siz neden evde destek olmuyorsunuz? Yani sonucta harf yazma, rakam toplama. Madem okul yetersiz geliyor, cocuk ise anliyor yapiyor ama zamana ihtiyacı var o zaman anne olarak siz verin bu egitimi :)
Ders gibi değil de işte bu okuma yazma tombalasıdır filan, ne bileyim yükselen zeka yayınları var onun kitaplarını falan kullansanız aslında. Benim kızım da birinci sınıfta ders çalıştırmak çok zor gerçekten. Okuma yapmıyor mesela. Ayrı bir kitap seti aldım onu okuyor ders gibi görmediği içinHarf yapmadı hiç. Ama çizgi çalışmaları boyama vs yaptı aslında ama şimdi düşündüğümde yetersiz di . Aynen öyle herkes gitti için gitmeyenler çok sırıtıyor. Evde çalışıyoruz ben bi yandan eşim bi yandan çırpınıyoruz ama olmuyor evin tüm düzeni ni oğluma göre değiştim resmen. Tv kapattık açmıyoruz onun yanında telefon gerekmedikçe almıyoruz. Onun ders çalışma düzenine göre hareket ediyoruz. Ama yazı yazma konusunu aşamıyoruz.
Söylediklerinize bakıcam.Ders gibi değil de işte bu okuma yazma tombalasıdır filan, ne bileyim yükselen zeka yayınları var onun kitaplarını falan kullansanız aslında. Benim kızım da birinci sınıfta ders çalıştırmak çok zor gerçekten. Okuma yapmıyor mesela. Ayrı bir kitap seti aldım onu okuyor ders gibi görmediği içinBir de yazmada güçlük var diyorsunuz acaba bir çeşit disleksi olabilir mi çocuğunuzda
Yavaş yavaş olur birden olmaz ki bizim öğretmenimiz en son okuyan çocukta zeka geriliği yoktur dedi her çocuk bir değildir kıyaslama yapmayın dedi her hafta öğretmen dikte sınavı yapıyor bir kez 100 alan kızım ikincide 40 aldı yazamıyordu gün içinde teneffüs yapa yapa evde yazdırdım şuan baya yazıyorElimizden geleni yapıyoruz. Eşim işten geliyor yemek yiyor yorgunum demeden ders çalıştırıyor. Nasıl çaresiz kaldık bilemezsiniz olmuyor bi türlü olmuyor. Okurken çok güzel okuyup nasıl bu kadar yazamıyor aklım almıyor.
6 ay çok uzun bir süreç değil mi? Çoook geri kalabilir arkadaşlarından, özgüveni düşebilir. Ben sizin yerinizde olsam başka bir uzman görüşü daha alırdım. Yani anasınıfı eğitiminin eksik olması bu kadar etkilememeliydi sanki. Bir de keşke öğretmen sizi uyardığında baya erkenmiş, alıp kreşe verseydiniz o zaman. Erken uyarması iyi olmuş hocanın aslında.Söylediklerinize bakıcam.
Bende disleksiden şüphlendim. Psikologlar da paylaştım. Ama kendisi temelde kaynaklanan sorunun aldığı eğitiminin eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Önce bunu halletmeliyiz. 6 aylık eğitimin sonunda geldiğimiz duruma bakıp tekrar değerlendirme yaparız dedi.
İlk başta üzerinde duralım diye söyledi ama sonra öğrermen kendisi anlamada sıkıntısı olduğunu düşünüyorum rehber öğretmenine yönlendirdim dedi.Ben bi sorun göremedim benim kızım da le deyince le yazmıyordu başlarda daha vira Bismillah öğretmen biraz geride üzerinde durun çalıştırın manada söylemiştir siz mi fazla alındınız acaba benim kızım da söylediğim şeyi yazamıyordu biraz fazla üzende durdum şuan yazıyor çocuğunuz gayet de iyi yazmış bir de şu konuya değineyim dış sonu doğanlar yani yaşını tam tamamlamayanlar mesela ben de Kasım sonu doğmuşum annem hep der çok uğraştık yaşını doldurmadığın belli diye ay ay bile çocukların becerileri değişiyor
İşte disleksi böyle bişey okuyabiliyorken yazmada çok zorlanabiliyorlar yada her ikisinde de çok iyi olup matematik de çok zorlanabiliyorlar. Bu yüzden disleksiden şüphelenmiyorumYeniden baktım çocuğunuzun yazdıklarına e harflerini gayet güzel yazmış L harfleri de güzel şuan söyleneni yazamaması çok normal siz biraz fazla abartmışsınız biraz fazla ders çalışma ile hallolabilecek bir şey çocuk hem okuyamasa hem yazamasa anlayacağım ama çocuk okuyor yazması geri o da yeni olduğu için
Pratik olmadığı için öyle bizimki de öyleydi evde oyun yazı oyun yazı şeklinde gün içinde sık sık yazdırdım oldukça yazıyor şimdi hâlâ arada şaşırıyor bu çocukta sorun olsa okuyamaz aradaki farkı öğretmen nasıl göremiyor anlamadım yazıları da gayet iyi eksik çalışmış sadece az yazdırma yapmışsınız hepsi buİlk başta üzerinde duralım diye söyledi ama sonra öğrermen kendisi anlamada sıkıntısı olduğunu düşünüyorum rehber öğretmenine yönlendirdim dedi.
Ordan da Ram a gidecek.
Bizde üzerinde çok duruyorız ama yok yazamıyor ke yaz dediğimde anne L mı yazıyım diyor mesela.
Yani ilk zamanlara göre çok düzel di ama bu bakmadan yazma işini hiç yapamaması beni çok endişelendiriyor. Bazen yapsa bazen yapamasa yada bazılarını yazsa gene tamam ama hiç yazamıyor. Le yazamasa Ke yazamasa bunu biraz anlarım harfler daha kapalı El diyorum harfler çok açık ama bunuda yazamıyor.
Dönüp o kadar çok şeye keşke diyorum ki...6 ay çok uzun bir süreç değil mi? Çoook geri kalabilir arkadaşlarından, özgüveni düşebilir. Ben sizin yerinizde olsam başka bir uzman görüşü daha alırdım. Yani anasınıfı eğitiminin eksik olması bu kadar etkilememeliydi sanki. Bir de keşke öğretmen sizi uyardığında baya erkenmiş, alıp kreşe verseydiniz o zaman. Erken uyarması iyi olmuş hocanın aslında.