1. Sınıfa başlayan oğlum hakkında

Papatyali_anne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
426
1.285
Merhaba canım kızlar. Öyle dertliyim ki. Kafam durdu içim daraldı resmen.
Oğlum 20 ekim .2017 doğumlu
Geçen sene ana sınıfına gitmedi. Sübyan okuluna gitti.
Ben bu yıl anasınıfına gitmesini istiyordum çünkü diğer çocuklara göre geri kalır diye düşünüyordum. 1. Sınıfa kaydı çıktı. Ben genede anasınıfı taraftarı olsamda eşim okulada gidip öğretmenle konuşiyim bi dedi. Ordaki öğretmen bişey olmaz filan demiş kaydı yapıp geldi. Neyse 1.sınıfa başaldık.
Geçen toplantıda öğretmen sınıfın malesefki başarısızlarından olduğunu söyledi. Dün de tekrar konuştuk. Söylediklerimi tam yapamıyor. Beni anlamıyor Çizmesi yazması kötü gibi bi sürü kötü şey söyledi yıkıldım.
Geçen sene sübyan okulunda oğlum 2. Olarak kurana geçti. Bunu söyleme sebebim. Anlamada sıkıntısı olsa böyle çabuk geçemezdi diye düşünüyorum. Ve orda yazma ile ilgili çok bişey yapmamışlardı. Bu yüzden anasınıfına gitsin istedim.
alta resim ekliycem bakın ve yorumlayın çok mu kötü. bana o kadar kötü gelmiyor harfleri ama öğretmen çok morelimi bozdu. Dün L harfine geçtiler bu gün diyo ki, el yazamamış. Hatta defterinede not düşmüş.

Son olarak Bana kaynak kitap yada dikkatini geliştirecek bişeyleer önerirseniz çok sevinirim.

( lütfen sübyan okulu ile ilgili yorum yapmayın konum o değil. Sadece açıklayıcı olsun diye yazdım. Zaten çok kötüyüm. )

Eklentiler

• 20230929_155401.jpg
    86,9 KB · Görüntüleme: 355
  • 20230929_155347.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 331
  • 20230929_155341.jpg
    101,8 KB · Görüntüleme: 316
Şuan öğretmene nedense cok kızdım.daha bismillah yeni başladı tavrı ve yaklaşımı ne kadar yanlış.sakın canınız sıkkın diye cocugunuzun üstüne gitmeyim.çocuk bu sıkılır bunalır yazarken öğrenirken aklı oyuna gidder dalgın olur.lütfen hemen cogunuzun problemliymiş gibi görmeyin güzelce konuşun kendiniz evde oyun yoluyla birlikte calışın.

Bende öğretmenle alakalı olduğunu düşünüyorum. Alt komşum başka bi sübyan okuluna vermişti oğlunu orda sayıları filan parmakla toplama çıkarma gibi işlemleri öğretmişler. Bizde öyle şeyler olmadı. Kendimi de suçluyorum tabi. Onlar yapmadı ben yapsaydım evde. Ve sınıf arkadaşlarının çoğu geçen sene anasınıfına gitmiş ve orda sesi harfleri okumayı ve yazmayı da öğrenmişler. Bu yüzden sanırım oğlum arada çok sırıtıyor

İnanın iki gündür ne yerdeyim ne gökte derler ya öyle dolanıyorum. Sıkmadan evde çalıştırmaya çalışıyorum. Oğlum öğretmeni erkek diye zaten bi istemedi çekindi. Şimdi tam alışıyor derken bide bu çıktı. Bana problemli gibi gelmiyor ama öğretmen böyle konuşunca aklıma binbir türlü şey geliyor

Sınıf öğretmeniyim bence kötü değil anasınıfına gidp böyle olan çocuklar da var . Ama tabi çocuğunuzun daha iyi olup daha hızlı ılerlemesı ıcın evde calısmalar yapabılırsınız sakin olun

Sağolun. Bu yorumlar benim için öyle kıymetli ki.
Elimden geldiğince evde de birşeyler yaptırmaya çalışıyorum

Siz çok bunalmışsınız. Kendinize çok yüklenmeyin. Daha çok yeniler. Evde destekleyin ama sıkıştırmadan tabi yoluna girer çabucak inşallah

Anaokuluna neden vermediniz ki? İlkokula hazırlardı en azından

Anaokuluna neden vermediniz ki? İlkokula hazırlardı en azından
Niyetim Bun sene vermekti ama bir şekilde olmadı. Hem bana yaş olarak küçül geliyor daha hala 6 yaşını tamamlamış durumda değil. Hemde yetersiz görüyordum. Ve korktuğum başıma geliyor

Bence kendinizi bu denli üzmeyin, ben de öğretmenim çocuğunu yarı özel anaokuluna verip,enerji çalışması yapan öğretmene denk gelip,aylarca okul korkusunu yenmek için uğraşmış bir anneyim, öyle bir raddeye gelmiştim ki kızımın otizmli bir birey olduğunu düşündürmustu karşıdaki kişi bana,sonunda kendi iç sesimi dinleyip çocuğumu o sınıftan aldım, şu an çok farklı bir seviyede çok şükür, sizin konunuza gelecek olursam yazisi benim kıziminkine çok benziyor,biz ogretmenimizden böyle bir dönüt almadık,çocuğunuz öğretmeni ile iletişime geçemedi ise kalabalık bir sınıfta ise, çocugunuz cekindi ise kendini gosterememis olabilir, 3.haftadan bunun adını koymak çok doğru gelmedi bana.Basarisiz demek yazısının kötü mü olması demek ,bazen olmuyor ben de Eylül doğumlu biri olarak sınıfta en geç anlayan grupta idim 1.ve 2.sinifta.Bu yaşlarda birkaç ay bile motor kas gelişimi ve olgunlaşma açısından önemli, sabırlı olun evde destek olun muhakkak,adeda yayıncılığın dikkat geliştirme setleri var ilk aşamada 5 6 yas başlayın,bir de morpa kampüs üyelik yapabilirsiniz online etkinlikleri var,öğretmenimiz şu an yazı üzerinden konuşmuş, siz birebir çocukla bir ilgilenin,anlama güçlüğü var gibi gelirse bir uzmana gidebilirsiniz, ama sanmiyorum böyle olduğunu.

Bence de kendinizi suclamalisiniz. Cidden onlar yapmadı siz yapsaydiniz evde. Ya da takipte kalsaydiniz bu yaş grubu neler yapıyor,sizin çocuğunuz ne halde.
Ayrıca ekim 2017 doğumlu cocugun yeri anaokulu değil ki. Bunu kaç sene öncesinden hesap edemediniz mi? Eylul ayında 71 aylık oluyor, beş saniye Google aratsaydiniz tüm sayfalarda şunu görecektiniz
Bu devirde bir insanın en fazla kaç cocugu oluyor ki, ne bu özensizlik hiç anlayamıyorum gerçekten de.
Benim çevremde çok fazla çocuğu ilkokula başlayan insan var,yaşım itibariyle. Saldım çayıra yaşayan birkaç arkadaşım hariç herkes en az bir sene önceden tutusuyor, ona buna danisiyor çocuğumun durumu uygun mu bire mi gitsin anaokuluna mi diye, duruma göre çocuğunu hazırlıyor.
Sizin çocuğunuz ilkokula başlayacağını başlamadan hemen önce öğrenmiş oluyor. Bu bile çocuk için travma

Keşke sübyan okuluna sadece yazın ya da önceki sene gönderseydiniz. Anaokuluna gitmesi 1. sınıf için daha faydalı, zemin orada oluşuyor. Şart mıydı bu kadar anlamadım ki.
Normalde bu okullar da anasıınıfı gibi orda ne yapılıyorsa yapıyorlar. Çizgi çalışmaları kesme yapıştırma boyama filan. Hepsini yapıyorlar bu biraz bizim öğretmenimizden ve birazda benden kaynaklanıyor

Biliyorum ama yine de devlet anaokulları kadar disiplinli ve özverili olduğunu düşünmüyorum. Aynı şey özel anaokulları/kreşler için de geçerli. Bu arada yazısı çok kötü değil. Bence o açığı kapatırsınız.

İnşAllah. Sağolun

3 senedir okula giden oğlum aynı böyle yazıyor, kreşi de sayarsak 4.
Öğretmen ne bekliyormuş acaba, aynı şekilde ekim doğumlu 15 gün sonra tamamlayacak 6 yaşını.
Gayet başarılı çocuğunuz, aferin ona.
İlk seferde sizinki böyle ise benimki 3 senedir alfabe görüyor, gerizekalı o zaman

Benim oğlum da bire başladı. Hiç üzülmeyin yazısı aynı ve öğretmenden negatif bir dönüş almadık. Bence evde de çok uğraşmayın çocuklar çok bunaliyor. Zaten onlar için zor bir süreç yetersiz hissettirmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…