Bir kaç sene özel eğitimde çalıştım. Veli, öğrenciyi almaya geldiğinde farklı yaptığı bir davranış, bir olumsuzluk varsa paylaşıyorduk mutlaka. Karşılıklı bilgilendirme gibi. Onlar da bize kendileri son zaöanlarda farkettikleri olumsuz bşr davranış varsa söylerlerdi. Ama öğrenci dinlemedi kantine gitti vs bu, tarz şeylerde aramazdık. Çünkü bu özel eğitim, öğrencisi zaten. Tabi her an farklı, oluösuz birçok şey yapabilir. Acil önemli bir durumda elbette çağırıyorduk veliyi. Mesela bir öğrencimizin ara sıra saldırganlıkları olurdu. Başka kız öğrencinin saçlarını yolmuştu. Ama sağlam bir tutam. İki veliye de haber verildi ki verilmek zorunda zaten bu mecburi. Ama bunların dışında özel eğitim çocuklarında sınıftan aniden kaçma, gitmemesi gereken yöne gitmek istemede diretme, vs vs daha bir sürü şey olur zaten. Elimizden geldiğince kontrol altında turmaya çalışırız. Çünkü özel eğitim, sınıflarında kapı kilitleyemezisniz yasaktır. Hatta bir öğrencimiz 1.80 boylarında atletik yapılı çok iri ve güçlü bir öğrenciyid. En uysal en uyumlu olandı. Ancak bir gğn aniden diğer öğretmen arkadaşımıza saldırdı. Kolunu büktü bırakmasa çok, rahat kırar mesela. Oan bir şekilde ben ikna ettim geçti. Başka bir gün yine. Sonra bana girişimleri, oldu. Valiyle elbette paylaştık ancak o durumda bile veliyi aramadık. Çocuk ergenlik, sebebiyle hormonal değişimler yaşadıpondan oluyormuş. Ailesi de o dönem ciddi tehlikeler atlatmıştı hatta. Bu arada öğretmenler sizi bilgilendirmek, için mi arıyorlar yoksa şikayet etmek için mi? Yani şiakyet ermek için arayıp yok kantine gitti vs demek saçma geldi bana. Özel eğitim öğrencisi gider, gitmek ister öğretmenim, görevi bunları minimuma indirmeye çalışmak. Bir de öğretmenler değişti dediniz, çocuğumuz, öğretmenlerini yadırgamış olabilir ve bu sebeple tepki gösteriyor oşabilir mi? Düzenlerinin bozulmasından hoşlanmıyorlar genelde çünkü.