1. Sınıfa başlayan oğlum hakkında

Ben çocuğun yaşı tutmuyor gibi bişey yazmışmıyım. Bu dediğiniz ay aralığını bende araştırdım biliyorum ve bana göre küçük bi yaş bu benim fikrim. Özellikle belirttim kötüyüm diye ki böyle acımasız yorum gelmesin. Çocuğunız ne halde demişsizin birde. Burda alışma haftasını çıkarsanız 3 haftadır okula giden bi çocuktan bahsediyoruz. Kendinizce şimdi diyeceksiniz ki gerçekleri söylemiyimmi. Lütfen bazen empati yapın ve gerçekleri söylemeyin. Ben sadece öneri istedim. Özellikle dedim ki kötüyüm dedimki ebet bende yapmadım sizin tekrar böyle yorum yapmanıza çok mu gerek vardı.

Estağfurullah. Sadace yazma değilde. Söylediklerini de tam uygulayamıyormuş. Mesela öğretmen - el - yazmış deftere örnek olarak ( dün l harfine geçtiler ) oğlum yanısı yazmak yerine sadece -l- harfini yazmış

Diyorum ki çok bunaltmıyım bu sefer de çok saldım gibi geliyor dengem şaştı valla

ben de Kasım doğumluyum anasınıfına da fazla gidememişim sürekli hasta olan bir çocuk olduğum için. beni zamanında bir kaç okul kabul bile etmemiş sonra boyu uzun bunun diyip almışlar 20 sene önce işte. bir de solak olduğum için çok zorluk çekmiştim kuran gibi yazıyordum yazıları ki yazım hala çok kötü. benim babam başımda oturup ağlaya ağlaya ders çalıştırıyordu ya.... çok büyük hata yapmışsınız çocuğunuz kuran kursuna gitmek yerine keşke anasınıfına gitstdi. hiç takip etmedinjz mi?

Ben kullanmadım henüz kızım o yaşa gelmediği için ama bu yayınları seviyorum bir bakın isterseniz
Mini Dersmatik - Okumayı Öğreten Oyuncak - Yükselen Zeka
Bir de öğretmenin yazış tarzını sevmedim ben çok itici geldi.
Bir bakın ya sınıf değiştirme imkanınız varsa bakın ya da sevebileceği bir öğretmenden bir süre ders alın derim. Çünkü öğretmen okulda da nehatif davranırsa soğuyabilir

İnanın o kadar normal ki.
Öğretmen 6 yaş okuttuğunun farkında değil muhtemelen.
7 yaş oğlum da var, geçen sene yine 1. sınıf velisiydim ben.
Bu dediklerinizi bırakın, yahu kitabını defterini aç deyince anlamaz, sinir krizi yaşatırdı bize.
Hala aynı gerçi, okuduğu cümleyi anlamıyor, ee diye bakıyor
Küçük çocuklar bunlar, tedirginler, totoyu başı yeni topluyorlar.
Bugün okuldan çıktı, sabah soğuk diye giydirdiğim hırka ile, sırılsıklam olmuş.
Sıcak diye çıkarmayı düşünmemiş yani, kırk kere tembih ediyorum oysa mont gibi düşün bunu diye

Bence çocuğunuz fazla bile iyi ama öğretmende iş yok.
Oldu, herkes bilerek gelsin o ne yapacakmış?

Aslında takip ettim. Şöyleki geçen sene okula bir başladı 1 hafta sonra hasta oldu ve okul kapanana kadar sürekli öksürü ve burun akıntısı her ay en az 10 gün hasta evde geri kalan günlerde ösürükle çoğu zaman burun akıntısıyla gitti okula. Belkibuda çok etki etmiş olabilir

Yazısının güzelliği önemli değil, öğretmenin not aldığı şey farklı şeyler yazması ve evet el yazması gerekirken farklı şeyler yazmış.

Kreşe gitmemiş ile anasınıfına başlamış, anasınıfına gitmemiş ile ilkokula başlamış arasında gerçekten çok fark oluyor.

Yani şu saatte sonra hayıflanmanızın anlamı yok siz çalıştıracaksınız, bu size eziyet olacak, diğer velilerden biraz daha meziyetli geçirmiş olacaksınız ama üstüne düşerseniz hallolur.

Anlama problemi olsa bence bu kadarını da yapamazdı. Öğretmene kızılacak birşey göremiyorum belki daha fazla ilgilenip yaşıtlarına yetişmesine yardımcı olmanız için böyle bir geri dönüş yapmıştır. Çocuğun önceki senelerden yatkınlığı yok o yüzden size çok iş düşüyor ama elbet düzelecektir.

Üzmeyin kendinizi çok büyük fark yoktur büyük ihtimalle sorun devam ederse sınıflar arası nakil yapın evde de daha çok destek olun eli yoruluyordur zamanla geçer

İyi de epi topu bir tane çocuğunuz var, hadi olsun iki tane. Yani çocuğumun kaba motor becerisini ne alemde, ince motor becerisi ne alemde, desteğe ihtiyacı olan bir şey varsa nedir, ben bu çocuğu her gün bir yere gönderiyorum ama orada ne yapıyorlar , ne yapmıyorlar, ne yapılması gerekirdi...
Yani bunlar ekstrem düşünceler değil ki. Bir çocuk dünyaya getiriyorsan o sana ve babasına muhtac bir canlıdır.
Hani eski zaman annesi olsanız tarlada çalışan, peşpeşe beş çocuk doğuran, büyüğe küçüğü emanet eden, cahil gelmiş cahil giden yine hak vereceğim, bilmiyordur diyeceğim. Ama siz gayet bilincli bir kadınsiniz, elinizin altında internet var. Her yer çocuk gelişimci kaynıyor.
Bilmiyorum,bana ilginç geliyor.
Neyse, olan olmuş. Hala yolun başında sayılır.
Ben az kalsın birinci sınıfta kalacakmisim, harfleri bile öğrenemeden ikinci dönem okul degistirmisim. Anaokuluna da gitmemisim, annemin hastalığı, ameliyatı ,taşınması vs kötü zamanına geldiğim için benim okul öncesi dönem öyle haybeye geçmiş, ayakkabı baglamayi, kalem tutmayı, sağımı solumu öğrenemeden okula başlamışım. Bjr şekilde arayı kapattım. Ama hala sağımı solumu karıştırırim, adres tarifini asla anlamam, ayakkabıyı o kadar kötü bağlarım ki düğüm olur, yazım çirkindir vs.
Bazı şeyler zamanında oturuyor insanda. Benim çocuğuna gerektiği ilgiyi gösteremeyen anne babalara kızgınlığım bu yüzden, çünkü ben de buna bir örneğim. Yıllarca arama kurtarma eğitimi aldım, tatbikatlarına katıldım,depreme gittim, telsiz kullanma sertifikam var. Kendimi gerçekten geliştirmeye çalıştım ama yani bazı şeyler zamaninda oturmayinca oturmuyor . Sağ - sol, kuzey -guney bilgisi yok yani. Bu sadece bir örnek

Çok haklısınız yazdıklarınız da . Eğitim sisteminde din dersleri 4 . Sınıfta başlar çünkü soyut ile somutu ayırt edebilmesi lazım. Nese daha fazlasını yazmayacağım sübyan okulu ile ilgili kesin ceza alacağım.
Kesinlikle
Anaokuluna gidenle gitmeyen arasında fark oluyor.

Brnce gsyet guzel yapmis ogretmen niye boyle anlamadim. Acaba cocugu alip anaokuluna verebiliyo musunuz. Cok kucuk daha.

henüz 1 ay bile olmadı okul açılalı siz öğretmeni düşman gibi görmeyin kötülük olarak söylemiyor. üstüne düşün çocuğunuzun evde etkinlik yapın. arapçaya kayıyor olabilir dili yazması

Yazısının güzelliği önemli değil, öğretmenin not aldığı şey farklı şeyler yazması ve evet el yazması gerekirken farklı şeyler yazmış.
Evet ben şimdi evde yaptırdım biraz uğraştık ama. E çiz sonra L çiz deyince şimdi yazıyor ama baya uğraştık. Öğretmen 34 kişlik sınıfta her gün benim gibi uğraşamayacağına göre ben evde sürekli destek yapıcam. İnşallah arayı kapatırız

Buraya konu açıyorsunuz. İstediğiniz cevapları alınca canim cicim. İstemediginiz cevapları alınca hemen tersleme.
Ya hayır ben zaten diyorum bende de hata var bunu kabul etmişim. Demek istediğim tekrar yazamanın bana üzüntüden başka ne faydası var. Ki yani ne kadar üzgün olduğumu bilemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…