- 21 Şubat 2017
- 426
- 1.285
-
- Konu Sahibi Papatyali_anne
Ben çocuğun yaşı tutmuyor gibi bişey yazmışmıyım. Bu dediğiniz ay aralığını bende araştırdım biliyorum ve bana göre küçük bi yaş bu benim fikrim. Özellikle belirttim kötüyüm diye ki böyle acımasız yorum gelmesin. Çocuğunız ne halde demişsizin birde. Burda alışma haftasını çıkarsanız 3 haftadır okula giden bi çocuktan bahsediyoruz. Kendinizce şimdi diyeceksiniz ki gerçekleri söylemiyimmi. Lütfen bazen empati yapın ve gerçekleri söylemeyin. Ben sadece öneri istedim. Özellikle dedim ki kötüyüm dedimki ebet bende yapmadım sizin tekrar böyle yorum yapmanıza çok mu gerek vardı.Bence de kendinizi suclamalisiniz. Cidden onlar yapmadı siz yapsaydiniz evde. Ya da takipte kalsaydiniz bu yaş grubu neler yapıyor,sizin çocuğunuz ne halde.
Ayrıca ekim 2017 doğumlu cocugun yeri anaokulu değil ki. Bunu kaç sene öncesinden hesap edemediniz mi? Eylul ayında 71 aylık oluyor, beş saniye Google aratsaydiniz tüm sayfalarda şunu görecektinizEki Görüntüle 3309493
Bu devirde bir insanın en fazla kaç cocugu oluyor ki, ne bu özensizlik hiç anlayamıyorum gerçekten de.
Benim çevremde çok fazla çocuğu ilkokula başlayan insan var,yaşım itibariyle. Saldım çayıra yaşayan birkaç arkadaşım hariç herkes en az bir sene önceden tutusuyor, ona buna danisiyor çocuğumun durumu uygun mu bire mi gitsin anaokuluna mi diye, duruma göre çocuğunu hazırlıyor.
Sizin çocuğunuz ilkokula başlayacağını başlamadan hemen önce öğrenmiş oluyor. Bu bile çocuk için travma
Estağfurullah. Sadace yazma değilde. Söylediklerini de tam uygulayamıyormuş. Mesela öğretmen - el - yazmış deftere örnek olarak ( dün l harfine geçtiler ) oğlum yanısı yazmak yerine sadece -l- harfini yazmış3 senedir okula giden oğlum aynı böyle yazıyor, kreşi de sayarsak 4.
Öğretmen ne bekliyormuş acaba, aynı şekilde ekim doğumlu 15 gün sonra tamamlayacak 6 yaşını.
Gayet başarılı çocuğunuz, aferin ona.
İlk seferde sizinki böyle ise benimki 3 senedir alfabe görüyor, gerizekalı o zaman
Diyorum ki çok bunaltmıyım bu sefer de çok saldım gibi geliyor dengem şaştı vallaBenim oğlum da bire başladı. Hiç üzülmeyin yazısı aynı ve öğretmenden negatif bir dönüş almadık. Bence evde de çok uğraşmayın çocuklar çok bunaliyor. Zaten onlar için zor bir süreç yetersiz hissettirmeyin
İnanın o kadar normal ki.Estağfurullah. Sadace yazma değilde. Söylediklerini de tam uygulayamıyormuş. Mesela öğretmen - el - yazmış deftere örnek olarak ( dün l harfine geçtiler ) oğlum yanısı yazmak yerine sadece -l- harfini yazmış
Aslında takip ettim. Şöyleki geçen sene okula bir başladı 1 hafta sonra hasta oldu ve okul kapanana kadar sürekli öksürü ve burun akıntısı her ay en az 10 gün hasta evde geri kalan günlerde ösürükle çoğu zaman burun akıntısıyla gitti okula. Belkibuda çok etki etmiş olabilirben de Kasım doğumluyum anasınıfına da fazla gidememişim sürekli hasta olan bir çocuk olduğum için. beni zamanında bir kaç okul kabul bile etmemiş sonra boyu uzun bunun diyip almışlar 20 sene önce işte. bir de solak olduğum için çok zorluk çekmiştim kuran gibi yazıyordum yazıları ki yazım hala çok kötü. benim babam başımda oturup ağlaya ağlaya ders çalıştırıyordu ya.... çok büyük hata yapmışsınız çocuğunuz kuran kursuna gitmek yerine keşke anasınıfına gitstdi. hiç takip etmedinjz mi?
Yazısının güzelliği önemli değil, öğretmenin not aldığı şey farklı şeyler yazması ve evet el yazması gerekirken farklı şeyler yazmış.3 senedir okula giden oğlum aynı böyle yazıyor, kreşi de sayarsak 4.
Öğretmen ne bekliyormuş acaba, aynı şekilde ekim doğumlu 15 gün sonra tamamlayacak 6 yaşını.
Gayet başarılı çocuğunuz, aferin ona.
İlk seferde sizinki böyle ise benimki 3 senedir alfabe görüyor, gerizekalı o zaman
Olabilir, yanlış anlamıştır.Yazısının güzelliği önemli değil, öğretmenin not aldığı şey farklı şeyler yazması ve evet el yazması gerekirken farklı şeyler yazmış.
Üzmeyin kendinizi çok büyük fark yoktur büyük ihtimalle sorun devam ederse sınıflar arası nakil yapın evde de daha çok destek olun eli yoruluyordur zamanla geçerMerhaba canım kızlar. Öyle dertliyim ki. Kafam durdu içim daraldı resmen.
Oğlum 20 ekim .2017 doğumlu
Geçen sene ana sınıfına gitmedi. Sübyan okuluna gitti.
Ben bu yıl anasınıfına gitmesini istiyordum çünkü diğer çocuklara göre geri kalır diye düşünüyordum. 1. Sınıfa kaydı çıktı. Ben genede anasınıfı taraftarı olsamda eşim okulada gidip öğretmenle konuşiyim bi dedi. Ordaki öğretmen bişey olmaz filan demiş kaydı yapıp geldi. Neyse 1.sınıfa başaldık.
Geçen toplantıda öğretmen sınıfın malesefki başarısızlarından olduğunu söyledi. Dün de tekrar konuştuk. Söylediklerimi tam yapamıyor. Beni anlamıyor Çizmesi yazması kötü gibi bi sürü kötü şey söyledi yıkıldım.
Geçen sene sübyan okulunda oğlum 2. Olarak kurana geçti. Bunu söyleme sebebim. Anlamada sıkıntısı olsa böyle çabuk geçemezdi diye düşünüyorum. Ve orda yazma ile ilgili çok bişey yapmamışlardı. Bu yüzden anasınıfına gitsin istedim.
alta resim ekliycem bakın ve yorumlayın çok mu kötü. bana o kadar kötü gelmiyor harfleri ama öğretmen çok morelimi bozdu. Dün L harfine geçtiler bu gün diyo ki, el yazamamış. Hatta defterinede not düşmüş.
Son olarak Bana kaynak kitap yada dikkatini geliştirecek bişeyleer önerirseniz çok sevinirim.
( lütfen sübyan okulu ile ilgili yorum yapmayın konum o değil. Sadece açıklayıcı olsun diye yazdım. Zaten çok kötüyüm. )
İyi de epi topu bir tane çocuğunuz var, hadi olsun iki tane. Yani çocuğumun kaba motor becerisini ne alemde, ince motor becerisi ne alemde, desteğe ihtiyacı olan bir şey varsa nedir, ben bu çocuğu her gün bir yere gönderiyorum ama orada ne yapıyorlar , ne yapmıyorlar, ne yapılması gerekirdi...Ben çocuğun yaşı tutmuyor gibi bişey yazmışmıyım. Bu dediğiniz ay aralığını bende araştırdım biliyorum ve bana göre küçük bi yaş bu benim fikrim. Özellikle belirttim kötüyüm diye ki böyle acımasız yorum gelmesin. Çocuğunız ne halde demişsizin birde. Burda alışma haftasını çıkarsanız 3 haftadır okula giden bi çocuktan bahsediyoruz. Kendinizce şimdi diyeceksiniz ki gerçekleri söylemiyimmi. Lütfen bazen empati yapın ve gerçekleri söylemeyin. Ben sadece öneri istedim. Özellikle dedim ki kötüyüm dedimki ebet bende yapmadım sizin tekrar böyle yorum yapmanıza çok mu gerek vardı.
Öğretmen yazmasın mı yani? Öğretmenin kastı güzel yazı mı? Tamamlayın, çalıştırın demeye getirmiş.Olabilir, yanlış anlamıştır.
Doğru anladığında yapabilecek.
Herkes mi bir söylenişte anlıyor, şaka mı?
Çok haklısınız yazdıklarınız da . Eğitim sisteminde din dersleri 4 . Sınıfta başlar çünkü soyut ile somutu ayırt edebilmesi lazım. Nese daha fazlasını yazmayacağım sübyan okulu ile ilgili kesin ceza alacağım.İyi de epi topu bir tane çocuğunuz var, hadi olsun iki tane. Yani çocuğumun kaba motor becerisini ne alemde, ince motor becerisi ne alemde, desteğe ihtiyacı olan bir şey varsa nedir, ben bu çocuğu her gün bir yere gönderiyorum ama orada ne yapıyorlar , ne yapmıyorlar, ne yapılması gerekirdi...
Yani bunlar ekstrem düşünceler değil ki. Bir çocuk dünyaya getiriyorsan o sana ve babasına muhtac bir canlıdır.
Hani eski zaman annesi olsanız tarlada çalışan, peşpeşe beş çocuk doğuran, büyüğe küçüğü emanet eden, cahil gelmiş cahil giden yine hak vereceğim, bilmiyordur diyeceğim. Ama siz gayet bilincli bir kadınsiniz, elinizin altında internet var. Her yer çocuk gelişimci kaynıyor.
Bilmiyorum,bana ilginç geliyor.
Neyse, olan olmuş. Hala yolun başında sayılır.
Ben az kalsın birinci sınıfta kalacakmisim, harfleri bile öğrenemeden ikinci dönem okul degistirmisim. Anaokuluna da gitmemisim, annemin hastalığı, ameliyatı ,taşınması vs kötü zamanına geldiğim için benim okul öncesi dönem öyle haybeye geçmiş, ayakkabı baglamayi, kalem tutmayı, sağımı solumu öğrenemeden okula başlamışım. Bjr şekilde arayı kapattım. Ama hala sağımı solumu karıştırırim, adres tarifini asla anlamam, ayakkabıyı o kadar kötü bağlarım ki düğüm olur, yazım çirkindir vs.
Bazı şeyler zamanında oturuyor insanda. Benim çocuğuna gerektiği ilgiyi gösteremeyen anne babalara kızgınlığım bu yüzden, çünkü ben de buna bir örneğim. Yıllarca arama kurtarma eğitimi aldım, tatbikatlarına katıldım,depreme gittim, telsiz kullanma sertifikam var. Kendimi gerçekten geliştirmeye çalıştım ama yani bazı şeyler zamaninda oturmayinca oturmuyor . Sağ - sol, kuzey -guney bilgisi yok yani. Bu sadece bir örnek
Brnce gsyet guzel yapmis ogretmen niye boyle anlamadim. Acaba cocugu alip anaokuluna verebiliyo musunuz. Cok kucuk daha.Merhaba canım kızlar. Öyle dertliyim ki. Kafam durdu içim daraldı resmen.
Oğlum 20 ekim .2017 doğumlu
Geçen sene ana sınıfına gitmedi. Sübyan okuluna gitti.
Ben bu yıl anasınıfına gitmesini istiyordum çünkü diğer çocuklara göre geri kalır diye düşünüyordum. 1. Sınıfa kaydı çıktı. Ben genede anasınıfı taraftarı olsamda eşim okulada gidip öğretmenle konuşiyim bi dedi. Ordaki öğretmen bişey olmaz filan demiş kaydı yapıp geldi. Neyse 1.sınıfa başaldık.
Geçen toplantıda öğretmen sınıfın malesefki başarısızlarından olduğunu söyledi. Dün de tekrar konuştuk. Söylediklerimi tam yapamıyor. Beni anlamıyor Çizmesi yazması kötü gibi bi sürü kötü şey söyledi yıkıldım.
Geçen sene sübyan okulunda oğlum 2. Olarak kurana geçti. Bunu söyleme sebebim. Anlamada sıkıntısı olsa böyle çabuk geçemezdi diye düşünüyorum. Ve orda yazma ile ilgili çok bişey yapmamışlardı. Bu yüzden anasınıfına gitsin istedim.
alta resim ekliycem bakın ve yorumlayın çok mu kötü. bana o kadar kötü gelmiyor harfleri ama öğretmen çok morelimi bozdu. Dün L harfine geçtiler bu gün diyo ki, el yazamamış. Hatta defterinede not düşmüş.
Son olarak Bana kaynak kitap yada dikkatini geliştirecek bişeyleer önerirseniz çok sevinirim.
( lütfen sübyan okulu ile ilgili yorum yapmayın konum o değil. Sadece açıklayıcı olsun diye yazdım. Zaten çok kötüyüm. )
henüz 1 ay bile olmadı okul açılalı siz öğretmeni düşman gibi görmeyin kötülük olarak söylemiyor. üstüne düşün çocuğunuzun evde etkinlik yapın. arapçaya kayıyor olabilir dili yazmasıAslında takip ettim. Şöyleki geçen sene okula bir başladı 1 hafta sonra hasta oldu ve okul kapanana kadar sürekli öksürü ve burun akıntısı her ay en az 10 gün hasta evde geri kalan günlerde ösürükle çoğu zaman burun akıntısıyla gitti okula. Belkibuda çok etki etmiş olabilir
İnanın o kadar normal ki.
Öğretmen 6 yaş okuttuğunun farkında değil muhtemelen.
7 yaş oğlum da var, geçen sene yine 1. sınıf velisiydim ben.
Bu dediklerinizi bırakın, yahu kitabını defterini aç deyince anlamaz, sinir krizi yaşatırdı bize.
Hala aynı
Evet ben şimdi evde yaptırdım biraz uğraştık ama. E çiz sonra L çiz deyince şimdi yazıyor ama baya uğraştık. Öğretmen 34 kişlik sınıfta her gün benim gibi uğraşamayacağına göre ben evde sürekli destek yapıcam. İnşallah arayı kapatırızYazısının güzelliği önemli değil, öğretmenin not aldığı şey farklı şeyler yazması ve evet el yazması gerekirken farklı şeyler yazmış.
Ya hayır ben zaten diyorum bende de hata var bunu kabul etmişim. Demek istediğim tekrar yazamanın bana üzüntüden başka ne faydası var. Ki yani ne kadar üzgün olduğumu bilemezsiniz.Buraya konu açıyorsunuz. İstediğiniz cevapları alınca canim cicim. İstemediginiz cevapları alınca hemen tersleme.