Kızım ilkokul 2ye geçti. Bazı sebeplerden dolayı 3 öğretmen değiştirdik. Kızım da ne yazık ki pek kural tanımaz.bunin için kendime kızıyorum. İki öğretmeni daha yumusak yüzlüydü ama ortadaki öğretmen baya sertti. Bağırmaları diğer sınıflara giderdi falan:) ilk baş iyi olmaz diye düşünmüştüm ama en uyum sağladığı o oldu bence. Evet sınırlıydı ama sevecendi de aynı zamanda. Daha birinci sınıfta o kadar kızmaya gerek var mı bence yok ama iyi öğretmendi yani.
Çevremden duyduğum kadarıyla.Tamamen şansa kalıyor bir yerden sonra, siz o saydığınız özelliklerin hangi öğretmende olduğunu nereden bileceksiniz?
Bana göre asıl olarak mesleğini seven öğretmen bulabilirseniz onu seçin seçme şansınız varsa.
Bir öğretmen olarak şaşırdım yazdıklarınıza. Şimdiki velilerin zaman zaman abartıya kaçsalarda daha bilincli cocuklar yetistirmek istemesinin nesi kötü? Zamanında eti senin kemiği benim diye yetistirilen çocukları da görüyoruz keşke eski nesillerde çocukları konusunda daha hassas olsalardı. Çocuğun hayata bakışının bile sekil aldığı bi durum için boşver diyen egitimcilerin olması üzücü.Bizim zamanımızda annemiz götürürdü okula kime denk gelirse o sınıfa giderdik.
Ben hiç hatırlamıyorum öğretmenim için annemin endiselendigini filan.
Şimdiki veliler hamburger menü seçer gibi öğretmen seçiyor.genc olsun,hareketli olsun,yasli olsun,dominant olsun...hatta bazıları yeni evli istemiyor çocuk doğurur izne ayrılır diye :)
Ya bu kadar dert etmeyin emin olun çocuklar alışıyor öğretmenine.
Bu arada iyi ki lisede öğretmenim....
Başla bir üyeye cevap yazarken sizi de alıntılamışım :)Kızım ilkokul 2ye geçti. Bazı sebeplerden dolayı 3 öğretmen değiştirdik. Kızım da ne yazık ki pek kural tanımaz.bunin için kendime kızıyorum. İki öğretmeni daha yumusak yüzlüydü ama ortadaki öğretmen baya sertti. Bağırmaları diğer sınıflara giderdi falan:) ilk baş iyi olmaz diye düşünmüştüm ama en uyum sağladığı o oldu bence. Evet sınırlıydı ama sevecendi de aynı zamanda. Daha birinci sınıfta o kadar kızmaya gerek var mı bence yok ama iyi öğretmendi yani.
Birde şu açıdan baksanız beklentiye göre öğretmen belirlemek.Bizim zamanımızda annemiz götürürdü okula kime denk gelirse o sınıfa giderdik.
Ben hiç hatırlamıyorum öğretmenim için annemin endiselendigini filan.
Şimdiki veliler hamburger menü seçer gibi öğretmen seçiyor.genc olsun,hareketli olsun,yasli olsun,dominant olsun...hatta bazıları yeni evli istemiyor çocuk doğurur izne ayrılır diye :)
Ya bu kadar dert etmeyin emin olun çocuklar alışıyor öğretmenine.
Bu arada iyi ki lisede öğretmenim....
Evet temelinin iyi olması geleceğini şekillendirir diye düşünüyorum.Hocam bir yerden sonra insanlarda haklı. Her ile üniversite aça aça, eğitim kalitesi düştü yerlere. Maalesef yeni gelen öğretmenlerin kalitesi git gide düşüyor. Ha kendini yetiştiren, okumayı seven, bilinçli, saygıdeğer öğretmenlerimiz de var ama maalesef azınlıkta kalıyorlar git gide. Sonuçta ilk yıllarında okulu seven, başarılı olan öğrencinin sonraki yılları da daha iyi gidecektir. Bunu düşünerek aileler de kaliteli öğretmen arıyor. Ki konu sahibi sadece kızımla uyumlu olsun derdinde.
Şuan bildiğim iki öğretmen var biri bayan biri erkek. tam olarak yaşlarını bilmiyorum. Bende çok yaşlı olmasını istemem. Çünkü enerji yetmeyebilir.Sınıf öğretmeniyim. Genellikle birinci sınıflara öğrenci dağılımı kurayla belirlenir. Ancak kuraya kalmadan öğretmen seçmek isterseniz okula bir miktar yardım yapmanız istenebilir. İşini gerçekten iyi yapan öğretmenler olduğu gibi, yapmayan öğretmenler de var malesef. Kadın-erkek diye ayrım yapmadan işini iyi yapan birini seçmek gerekir bence.
Ama bunu nasıl bilebilirsiniz ki? Örneğin o okula yeni atanmış öğretmenler olabilir. İyi mi, iyi değil mi bilmek zor. Benim tercihim sevecen, disiplinli, diksiyonu düzgün, özgüveni yüksek, çok ileri yaşta olmayan, çocuğuma örnek olabileceğini düşündüğüm birisi olurdu.
Merhaba canım :) bir öğretmen olarak naçizane fikirlerimi paylaşmak isterim . İlkokul bir çocuk için bence en önemli dönem olarak görüyorum(Sınıf öğretmeni değilim branş öğretmeniyim ) seçme konusuna gelince aslında büyük bir okulsa velilere seçme değil de tercih hakkı verilmesi yerinde olurdu . Ama herkes iyi niyetli değil ne yazık ki . Asla cinsiyet ayrımı yapmıyorum 1. Sınıf olduğu için erkek öğretmen hamilelik ya da Doğum izni olmayacağından dolayı uzun süreli bir düzen kurabilir kadınları asla dışlamıyorum her zaman kadınların daha iyi bir öğretmen olduğunu savunmuşumdur sadece 1. Sınıf için erkek hocaların daha uygun olduğunu düşünüyorum tecrübelerime dayanarak.Tercihen orta yaşlarda olmasını düşünebilirsiniz :)Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.
Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin- Koalina D damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.
Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?