1.sınıf Öğretmen seçimi..

Oğlum 3.sınıfa gidecek okul açılınca. Kaygılıydım öğretmen konusunda, çünkü ilkokul öğretmeni gerçekten çok önemli. Ama müdüre gidip öğretmen seçmek istediğimi söylemedim hiç, ne bileyim etik gelmedi bana, ama şansımıza çok iyi bir öğretmenimiz var. Gerçi okuldaki diğer öğretmenlerle ilgili en ufak bir fikrim yok, hiç sormadım ve karşılaştırma da yapmadım.

Bu arada çoçuğum şu öğretmende okusun diyen velilerin okula yüklü bir bağış yaptıklarını duydum.

Bir de geçmişten bir örnek vermek istiyorum, çok etkilemişti beni. Benden 5 yaş küçük kardeşimi okula yazdırdık, aynı sokakta oturduğumuz bir arkadaşı da yazıldı okula. Onlar okula bağış verip isim yapmış bir öğretmenin sınıfına aldırdılar kızı. Biz müdehale etmedik, çok yaşlı ve sert bir öğretmene denk geldik. Öyle böyle değil tercih sunsalar kabul etmezdim ben mesela, ama kardeşim çok seviyordu öğretmenini, hala da sever. Çok iyi eğitim aldığını söyler, korkmasına rağmen. Diğer arkadaşının öğretmeni okul başladığı zamanlarda ailesiyle trafik kazası geçirdi. Geçmiş zaman tam hatırlamıyorum ama eşini ve oğlunu kazada kaybetti(belki de sadece birinidir, tam hatırlayamadım çünkü) adam sonra toparlanamadı. Bir hafta okula gelse bir hafta gelemedi. İte kaka bir beş yıl geçti. Konuyla ilgisi belki çok yok ama öğretmen seçimi deyince hep aklıma gelir bu olay. Ben de daha çocuk sayılırdım o dönem, komşumuzun kayıt dönemi belki de hava atmasına(en iyi öğretmene yazdırdık diye) içerlemiştim, belki de öğretmenin durumuna üzülmüştüm, ama unutamadım bu olayı hiç.

Benim kızımda bu sene ilkokula başlayacak.
Çok hareketli,aktif,çok konuşan bir çocuk,yeni kardeşi oldu zaten çarşı pazar karıştı evde,okulu şansa bıraktım. Özel okula kayıt yaptırdım ,öğretmen konusunu irdelemiyorum. Bilemem ki hangi öğretmen daha iyi gelecek kızıma,hangisini sevecek? Emin olamam ki. Sizinde emin olabileceğinizi sanmıyorum. Tek dileğim,çocukları ve işini seven,empati kurabilen,eğitim konusunda işinin hakkını verebilen birine denk gelmek. Zaten bu tarz biriyle muhakkak frekans tutturulur diye düşünüyorum.

Canim ben ozel okula yazdirdim, 1 Eylulde kura ile belirlenecek ogretmeni.
Bu arada ogretmen secimi cok elestirilmis ama ben özellikle ideolojik olarak cocugumu zehirleyebilecek bir ogretmene denk gelmesini riskini goze alamaz, o yuzden ogretmen secmek isterdim, hele de burdaki bazi ogretmen modellerini gordukten sonra...

Valla kimse kusura bakmasin da ben de ogretmen secerim. Bagis yapilacaksa yaparim. Benim onceligim meslegini ve cocuklari sevmesi,ders degil de hayati ve gercekleri ogretmesi, insanlik ogretmesi,benim ogrettiklerimle celiskide olmayacak yolda devam etmesi,Ataturkcu,aydin ve cagdas bir ogretmen. Hayatimda dersten daha onemli seyler var ve artik herkes dersi ogretiyor,onemli olan digerleri.

Beni de çağırmışsınız

Öğretmen değilim ben

Sadece işim öğretmenlerle

Ve genelde bu seçim işi konusunda çok olumlu değilim

Zira siz en iyi öğretmeni de seçseniz idare onu ertesi gün okuldan alabilir bu nedenle garantisi yok

İkincisi herkesin beklentisi ayrı tecrübeli otoriter başarılı diye öğretmen seçip prens ve Prenseslerine dilediği gibi davranılmadı diye şikayet eden çok

Genç diye burun kıvırıp çok beğenen de

Benimki özel okulda öğretmen kura ile belirlendi

Mükemmel diyemem zira insan olan yerde herkes farklı beklentiler de değerlendirmeler de

Çocuk anlatımını seviyor dersini dinleyip öğreniyor oldu bitti

Çok takılmayın bir de öğretmen hakkındaki endişe yahut değerlendirmeyi asla çocuğa yansıtmayın

Güzel yıllar geçirmeniz dileği ile

İyi öğretmen diye bir şey pek yok sanırım.
Biz 1. sınıftayken çok yakın arkadaşıma fazlaca yığılma olmuştu, herkesi alması mümkün bile değildi.
Kendisi disiplinli, bolca etkinlik yapan, iyi ders işleyen bir öğretmen olarak bilinir.
Geçen sene 2. sınıftık ve ben bir ameliyat geçirince raporlu olduğum sürece çocuklarımı dağıtmak zorunda kaldım. Bir kısmı da o arkadaşa denk geldi ve döndüğümde hepsi çok şikayetçi oldular. Bizim sınıfta mesela kek günü ise kek getirmeyi unutmuş çocuğa fazla getirenlerden verir, incinmemesini sağlarız. Bu arkadaşta da getirmeyen çocuk bir şey yemeyerek cezalandırılıyor ki bir daha unutmasın. Bizde defterini unuttuysa bir kağıda yazar, eve gidince defterine geçirir. O sınıfta o ders boyunca tahtada ayakta bekliyorlarmış. Tabi benim çocuklar böyle bir tutuma alışkın olmadıklarından çok zor gelmiş. Muhtemelen onlardan da bana gelen olsa disiplinsiz bulabilirlerdi. Yani kısacası hangi çocuk hangi öğretmenin tutumuna alışırsa o doğal geliyor ve seviyorlar.

Ogretmenin tek başına kişisel vasıfları bir yere kadar verdiği eğitimi,öğrencilerle kurduğu iletişimi etkiler.Ogretmenin işi insanla ...bulunduğunuz yerdeki öğrenci profili çok çok önemli .Öyle ki sınıfta birbirine benzer davranış problemleri olan 3/4 öğrenci olur sinifta bırakın ders işlenmesine kendinizi çocugunuzun eve sağ salim dönmesi için dua ederken bulursunuz

Çevremden duyduğum kadarıyla.
Dediğinize çok katılıyorum mesleğini seven öğretmen başarılıdır.

Oglum hareketli , asi , haksizluga tahammul edemeyen , surekli konusan , asiri dobra bir cocuktu
Ilkokulda sansimiza daha ilk ogretmenligi , ilk sinifi olan gencecik yeni mezun dunya tatlisi bir ogretmenr denk geldik
Benim o asi firlama oglum ogretmenini gordugunde kedi yavrusuna donuyodu , ogretmeninin gosterdigi sefkat ve ilgi ile 4.sinifi bitirdik gecen haziranda
Dilerim size de boyle bir ogretmen denk gelir

Merhaba,ben de geçen yıl 1. Sınıfa başlayan kızım için öğretmen seçimi yapmıştım ve evet bunun için belli bir miktar bağış yapmak gerekiyor,ben bunu garipsemiyorum herkes kurada çıkana razı iken ben ayrıcalık istiyorsam ,seçim yapmak istiyorsam elbette okula da yardım yapmalıyım.

Bu yardımları ne müdür alıyor ne öğretmen ,okul için kullanılıyor çünkü devlet okullarının devletten aldığı ödenek yeterli olmuyor biliyorum yardımlar da olmazsa çalışanların maaşı bile zor ödeniyor

Kızım aynı okulun anaokulundayken öğrencilerini kapıda karşılayıp sarılan bir öğretmen görüp çok sevmiştim ,kızım için şefkat önemliydi çünkü anaokulunda çok mutlu olmasına rağmen benden ayrılmamak için tüm yıl ağlamıştı neredeyse .O öğretmeni istedim zaten okulda seçilen iki üç öğretmenden biriymiş çok çok da memnunum kızım hiç ağlamadı birinci sınıfta.Mesleğini seven öğretmen en iyi öğretmen oluyor
Bu arada okulun tüm öğretmenlerinden herkes çok memnun olumsuz hiç bir şey duymadım

Bir öğretmen olarak şaşırdım yazdıklarınıza. Şimdiki velilerin zaman zaman abartıya kaçsalarda daha bilincli cocuklar yetistirmek istemesinin nesi kötü? Zamanında eti senin kemiği benim diye yetistirilen çocukları da görüyoruz keşke eski nesillerde çocukları konusunda daha hassas olsalardı. Çocuğun hayata bakışının bile sekil aldığı bi durum için boşver diyen egitimcilerin olması üzücü.

Öğretmen çok çok önemli hele ki ilkokulda. İmkanınız varsa özel okulları araştırın bence,öğretmen istediği kadar özverili olsun 30 40 öğrenciyle sizin istediğiniz düzeyde ilgilenmesi imkansız.

Imkaniniz varsa gecen sene 4. Siniftan mezun cocugu olan velileri bulun. Cok ekstrem bi durum olmadikca gecen sene mezun eden ogretmenler 1. Sinif okutur. Mudur bilse de soylemez haksizlik olmamasi adina. Kiziniz hareketli kural tsnimaz olabilir ama henuz cok kucuk. Etkinlikler sosyal faaliyetler duzenleyen ogretmrnler olabilir. Yas farketmiyor emekli olan ogretmen arkadasimin yaptiklarini genc olanlar yapamamisti mesela.

Dışardan disiplinli olarak duyduğunuz öğretmenin gerçek kişiliğini biliyor musunuz? Bizim okulda da vardı öyle "disiplinli" öğretmen. Anlatayım. Bütün gün kapısı açık olurdu sınıftan çıt çıkmazdı. Bu arada bizimki devlet anaokulu. Çocukların sınıftaki oyuncaklarla oynadığını hiç görmedm. Birebir gördüğüm olay çocuklara kızdığında köşeye çekip bireysel kızıyor, gözlerini belertiyor karşısındaki çocuk resmen titriyor.
Velileriyle de çok samimi nasıl olduğunu hiç anlamadım.
Okulda 16 öğretmeniz en az 10 tanesiyle kavgalı.
Ama DİSİPLİNLİ İYİ ÖĞRETMEN.

Ben olsam şansa bırakırdım galiba. Tabi yaşadığınız yere de bağlı.

Başla bir üyeye cevap yazarken sizi de alıntılamışım :)
Ya bilmiyorum işte yanlışmı doğru mu ?
Sanki çok yumuşak huylu, pasif bir öğretmende daha başıboş, kuralsız olur gibi geliyor.

Birde şu açıdan baksanız beklentiye göre öğretmen belirlemek.
Mesela bi arkadaşım diyor ki.
Benim kızım çok narin,hassas disiplinli bir öğretmende yapamaz diyor.

Evet temelinin iyi olması geleceğini şekillendirir diye düşünüyorum.

Şuan bildiğim iki öğretmen var biri bayan biri erkek. tam olarak yaşlarını bilmiyorum. Bende çok yaşlı olmasını istemem. Çünkü enerji yetmeyebilir.

Dua edin de başka meslekten sözleşmeli öğretmen olmasın. Ankara'nın göbeğinde istatistik mezunu sözleşmeli sinif öğretmeni var, benim bildiğim .
Gazetecilik, işletme, kamu yönetiminden mezun sözleşmeli sinif öğretmenligi yapan tanıdıklarım da var.
Hatta eski ev arkadaşımin (formasyon falan yok,sosyoloji okumuştu) sınıfında üç özel öğrenci vardı. Kızda sıfır bilgi, sıfır deneyim...

birinci sınıf okuttuğunu, öğrencilerini çok sevdiğini söyleyen (ve çocukların fotoğrafını ailelerinden onaysiz sabah akşam Internete atan) bir arkadaşım 'asla onları mezun etmeden ayrılmam, birbirimize çok alıştık. Parası iyi değil ama gönlümü verdim ben' falan derdi (öğretmenlik mezunu değil) . Daha birinci sınıf bitmeden belediyeden iş bulmuş iki milyara. Dönemin ortasında , bıraktı gitti çocukları.
Maalesef eğitim sistemimiz gerçekten rezalet.
Benim ilkokul hocam da kameramandi mesela,taa 20 sene önce. Gerçi çok severdim kadını ama , yanlış yine de.

Merhaba canım :) bir öğretmen olarak naçizane fikirlerimi paylaşmak isterim . İlkokul bir çocuk için bence en önemli dönem olarak görüyorum(Sınıf öğretmeni değilim branş öğretmeniyim ) seçme konusuna gelince aslında büyük bir okulsa velilere seçme değil de tercih hakkı verilmesi yerinde olurdu . Ama herkes iyi niyetli değil ne yazık ki . Asla cinsiyet ayrımı yapmıyorum 1. Sınıf olduğu için erkek öğretmen hamilelik ya da Doğum izni olmayacağından dolayı uzun süreli bir düzen kurabilir kadınları asla dışlamıyorum her zaman kadınların daha iyi bir öğretmen olduğunu savunmuşumdur sadece 1. Sınıf için erkek hocaların daha uygun olduğunu düşünüyorum tecrübelerime dayanarak.Tercihen orta yaşlarda olmasını düşünebilirsiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…