1. ETAP Kilo Alma Yarışması

O p... li şurup benim kız kardeşimede kilo yaptı ama ben kullanamam.ilk etapta vücut alışana kadar uyku ve uyuşukluk yapıyomuş o yüzden kullanamıyorum.

Benim malesef oğluşum çok hasta oldu.Dünden beri onunla uğraşmaktan iştah filan kalmadı.Kilo almaktan geçtim vermesem bari

çok geçmiş olsun cnm Allah acil şifalar versin. bende oğluşumla birlikte hastayım inş bi an önce atarız şu giribi üstümüzden

eveet sabah sadece biraz poğaça yedim.. ancak öğle yemeğindee, tereyağlı pilav üzerine et döner , salata, birazcık patates kızartması ve yarım lavaş yedim :78:

oooo birinci bellii ikinci kim olacak yarışmada:) hadi bakalım çok ii gidio:) ben öğlen sadece yarım dürüm derim biraz önce de bir tabak makarna yedim o kadar...

bende kullandım p....n ve 49 kiloya kadar çıkmıştım.
ilk başlarda uyku yorgunluk vs yapmadı bana. ama daha sonraları feci halde uykumu getirmeye başladı. evet müthiş iştah açıyo yediriyo ama uykuyu da beraberinde getiriyor. aklınızda bulunsun. ondan sonrada o şurubu sadece uyumak istediğim zamanlar içtim.

oooo birinci bellii ikinci kim olacak yarışmada:) hadi bakalım çok ii gidio:) ben öğlen sadece yarım dürüm derim biraz önce de bir tabak makarna yedim o kadar...

ay canım benim çok şekersin regl olcam da ondan iştahlıyım ben yoksa nerdee.. siz de o dönemi iyi değerlendirin ..
hmm bir de dun birşey izledim ordan gaza geldim.. supersize vs superskinny diye yabancı bir program var.. aşırı zayıf biriyle aşırı şişman birini aynı eve sokuyorlar.. ikisi de birbirinin yediklerini yiyor.. şişmanlar böyle bir bisküviyle ögle yemegini geçirirken, zayıflar kahvaltıda sucukları yumurtlaarı hatta etleri ikişer porsiyon yiyor.. ben de sanki şişman birinin öğününü yiyormuşum gibi yemeye çalışıyorum bu iki taraf bikaç hafta bu şekilde devam ediyorlar yeme alışkanlıklarına, sonra çok guzel değişimler oluyor

kızlar ben sabah bi sigara böreği bi dilimde su böreği yedim ..öğlen yemedim ikindi gibi eve gelince 2 poğaça yedim ..az öncede bi kase çorba bi porsiyon kadar mantar sote yedim ..yanında 2 dileme yakın ekmekle..şimdi elimde çikolata var bana bakıyo :))aslında yememde problem yok ama çook hareketliyim sabah 8de işe gidiyorum 3 e kadar ayakta geçiyo..bi de 1.sınıflar offff bitiriyolar benii..zayıflamayım die zorla tıkıyorum ağzıma canım istemese bile...zaten yemekten çok stres ,sıkıntı değil mi bizi zayıflatan ?????

Şu an kilom 40,hedefim 45.
Okul başladı daha düzenimi oturtamadım.
Normal kahvaltı,iki tabak pilav,köfteciden geldik.Bir porsiyon da köfte işte.

Bizi zayiflatan seylerin basinda stress ve s.kinti geliyor.
Ondan sonrasinda duzenli yemek yemek.
Ben bir ara 16 yaslarindayken snicker diyetine girmistim.
Her firsatta bir snicker yiyodum, ve ozamanlar 53 kilo olmustum.
Hatta o kadar cok yiyordumki sonunda tiksinmeye bile baslamistim.
ama artik kilo almak icin tekrar yemeye baslicam.
Birde yarin bakayim dondurmasindada kalori cokmu.
Insallah faydasi olur..

Bizi zayiflatan seylerin basinda stress ve s.kinti geliyor.
Ondan sonrasinda duzenli yemek yemek.
Ben bir ara 16 yaslarindayken snicker diyetine girmistim.
Her firsatta bir snicker yiyodum, ve ozamanlar 53 kilo olmustum.
Hatta o kadar cok yiyordumki sonunda tiksinmeye bile baslamistim.
ama artik kilo almak icin tekrar yemeye baslicam.
Birde yarin bakayim dondurmasindada kalori cokmu.
Insallah faydasi olur..

Snickers
41 gram = 200 kalori

Doritos
41 gram = 200 kalori

Cheetos
38 gram = 200 kalori

Patates Cipsi
37 gram = 200 kalori

Badem
35 gram = 200 kalori

Fındık Ezmesi
34 gram = 200 kalori

Tuzlu Karışık Kuruyemiş
33 gram = 200 kalori

Tereyağı
28 gram = 200 kalori

burda gramı az olduğu hade 200 kaloriye denk gelen yiyecekler var. demekki çok yesek kalorisi artacağından ve bol miktarda kalorisi bulunacağından bize kilo olarak dönücekler. kilo almak için günde 3000 ila 3500 arasında kalori alınmalıymış. eğer yediğimiz besinlerin kalorilerini az çok bilirsek bu bize yardımcı olur.

Sabah kahvaltısının önemi

Günde en az 3 bin olması gereken kalori miktarı yavaş yavaş alınmaya çalışılmalıdır.
Sabah kahvaltısının daima besleyici olması gerekir. Kahvaltı 750 kaloriyi verecek biçimde hazırlanmalıdır. Bunun için yarım kilodan az sade veya sütlü kahve ve çay, 15 gram şeker, 100 gram ekmek. 330 gram bal veya reçel ve 30 gram tereyağından meydana gelen kahvaltı ile meyve suyu veya 50 gram beyaz peynir, 30 gram reçel, 100 gram ekmek ve bir yumurtadan oluşan kahvaltılar bu kaloriyi verir.
Çok zayıf olanların belirli süre bu tür bir kahvaltı yapmaları istenen kiloyu almalarını sağlar

Öğle ve akşam yemekleri
Öğle ve akşam yemeklerinde yaklaşık olarak 1150 kalori almak gerekir. Öğle ve akşam yemekleri besin ve kalori bakımından birbirine eşit değildir. Yemeklerin çeşidi sık sık değişmelidir.
150 gram et, balık veya yumurta, 200 gram patates, 50 gram makarna veya pilav, 100 gram taze sebze ve ayrıca 20 gram peynir, 100 gram ekmek, 100 gram meyve veya tatlı ve yemeklerden sonra içilen şekerli bir kahve öğle ve akşam yemeklerinde alınması gereken kaloriyi sağlar.

Haftada iki gün

Kilo almak için yapılan diyet sırasında haftada iki gün belirli besinlerin yenilmesinde yarar vardır.
Bunun için haftanın herhangi bir gün yemek listesi şöyle düzenlenmelidir :

Kahvaltıda bir bardak meyve suyundan sonra beyazı katı olan bir yumurta ve bir tost ile sekerli süt

Öğle yemeğinde meyve suyu veya yoğurt, çavdar ekmeği, tereyağı, ceviz

Akşama doğru, bir bardak greyfurt suyu

Akşam yemeğinde, kuru üzüm, maydanoz, sarımsak katılmış köfte, yoğurtlu ıspanak

Yatarken de meyve suyu yada pekmezli yoğurt

Haftanın bir başka günü de yemek listesinde şu gıda maddeleri bulunmalıdır :

Uykudan kalkınca bir bardak portakal suyu

Kahvaltıda, tereyağı sürülmüş ekmek, bir bardak süt ve pekmez

Öğleye doğru, bir bardak portakal suyu

Öğle yemeğinde, salata, ekmek ve tereyağı, pekmezli yoğurt

Akşama doğru, süt ve kuruyemiş

Akşam yemeğinde elma, fındık, salata, patates ve yeşil sebzelerle pişmiş sığır eti, şekerli kahve

yardımcı olur belki
.

sebze tartisi alsam iyi olacak

sebzeler(100gr) et ürünleri(100gr)
Ispanak 26 tavuk 215
domates 22 kuzu pirzola 263
mantar 28 ördek 404
kuru soğan 38 hindi 160
bezelye 84 dana eti 223
salatalık 15
patates(haşlanmış) 76 biftek 156
patates(kızarmış) 280 koyun eti(az yağlı) 247
patates cipsi 568 yağlı koyun eti 310
fasulye 32 az yağlı sığır eti 225
lahana 24 yağlı sığır eti 301
havuç 42
karnıbahar 27 yağlar(100gr)
kereviz 40 margarin 720
taze mısır 96 tereyağ 717
biber 22 sıvı yağ 884
pancar 43 iç yağı 758
turp 19
pırasa 52 kuru sebze(100gr)

marul 14
maydanoz 44 mercimek 340
enginar 53 fasulye 340

şarküteri (100gr) şekerli gıdalar(100gr)
jambon 182 çikolata 528
yumurta(haşlanmış) 158 bal 315
yumurta(beyaz) 25 dondurma 193
yumurta(sarı) 185 üzüm pekmezi 293
salam 450 kakao 289
sosis 322 şeker 385
krema 240
sucuk 452 unlular(100gr)
pastırma 250 makarna 369
zeytin (siyah) 207 talaş böreği 360
zeytin(yeşil) 144 beyaz un 368
mısır unu 368
kuruyemişler(100gr) elmalı tart 276
yer fıstığı 582 kepek 213
patlamış mısr 386 yufka 152
badem 598 beyaz ekmek 68
fındık 634 çavdar ekmeğii 55
kestane (haşlanmış) 131 çikolatali pasta 300
kestane(kavrulmuş) 245 biskuvi 418
şam fıstığı 594 pandispanya 280
ceviz 651

süt ürünleri(100gr)
yoğurt 62
meyveler(100gr) inek sütü 61
mandalina 46 koyun sütü 108
üzüm 67 ayran 37
armut 61 beyaz peynir 235
ananas 52 kaşar peynir 404
elma 58 lor peyniri 85
kayısı 51 krem peynir 349
muz 85 tulum peyniri 257
kiraz 70 dil peyniri 290
vişne 58
şeftali 38 içecekler(100ml)
erik 75 kakao (süt&şeker) 91
portakal 79 kahve (sade) 0
limon 27
incir 80 şekersiz çay 0
çilek 37 ice tea 30
karpuz 26 viski 275
avokado 147 rakı 335
kavun 33 bira 42
şarap 85
portakal suyu 45
elma suyu 47

Son düzenleme:
boyum 160 kilom 42 ulaşmak istediğim kilo 46 -47 şimdilik 50 olsam muhteşem olucak..

bende bugunn kahvaltıda pek bişey yiiyemedim öğlen yaptım zaten kahvaltımı.sucuklu yumurta domates zeytin falan(her kahvaltıda tahin pekmez yiyorum bugun unutmuşum).
5 çayı gibi misafirlikteydim yaprak sarma börek mantı kek yedim öğlen yemeği gibi oldu.eve gelince canım bişey istemedi ama acıkmaya başladım birazdan yerim bişeyler.ve hiç aksatmadan pekmezli cevizli fındıklı sütlü bebe bisküvimi yiyorum geceleri.
bu yediklerimin kilo olarak dönmesi dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…