Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim malesef oğluşum çok hasta oldu.Dünden beri onunla uğraşmaktan iştah filan kalmadı.Kilo almaktan geçtim vermesem bari
eveet sabah sadece biraz poğaça yedim.. ancak öğle yemeğindee, tereyağlı pilav üzerine et döner , salata, birazcık patates kızartması ve yarım lavaş yedim :78:
çok geçmiş olsun cnm Allah acil şifalar versin. bende oğluşumla birlikte hastayım inş bi an önce atarız şu giribi üstümüzden
oooo birinci bellii ikinci kim olacak yarışmada:) hadi bakalım çok ii gidio:) ben öğlen sadece yarım dürüm derim biraz önce de bir tabak makarna yedim o kadar...
sebze tartisi alsam iyi olacakSabah kahvaltısının önemi
Günde en az 3 bin olması gereken kalori miktarı yavaş yavaş alınmaya çalışılmalıdır.
Sabah kahvaltısının daima besleyici olması gerekir. Kahvaltı 750 kaloriyi verecek biçimde hazırlanmalıdır. Bunun için yarım kilodan az sade veya sütlü kahve ve çay, 15 gram şeker, 100 gram ekmek. 330 gram bal veya reçel ve 30 gram tereyağından meydana gelen kahvaltı ile meyve suyu veya 50 gram beyaz peynir, 30 gram reçel, 100 gram ekmek ve bir yumurtadan oluşan kahvaltılar bu kaloriyi verir.
Çok zayıf olanların belirli süre bu tür bir kahvaltı yapmaları istenen kiloyu almalarını sağlar
Öğle ve akşam yemekleri
Öğle ve akşam yemeklerinde yaklaşık olarak 1150 kalori almak gerekir. Öğle ve akşam yemekleri besin ve kalori bakımından birbirine eşit değildir. Yemeklerin çeşidi sık sık değişmelidir.
150 gram et, balık veya yumurta, 200 gram patates, 50 gram makarna veya pilav, 100 gram taze sebze ve ayrıca 20 gram peynir, 100 gram ekmek, 100 gram meyve veya tatlı ve yemeklerden sonra içilen şekerli bir kahve öğle ve akşam yemeklerinde alınması gereken kaloriyi sağlar.
Haftada iki gün
Kilo almak için yapılan diyet sırasında haftada iki gün belirli besinlerin yenilmesinde yarar vardır.
Bunun için haftanın herhangi bir gün yemek listesi şöyle düzenlenmelidir :
Kahvaltıda bir bardak meyve suyundan sonra beyazı katı olan bir yumurta ve bir tost ile sekerli süt
Öğle yemeğinde meyve suyu veya yoğurt, çavdar ekmeği, tereyağı, ceviz
Akşama doğru, bir bardak greyfurt suyu
Akşam yemeğinde, kuru üzüm, maydanoz, sarımsak katılmış köfte, yoğurtlu ıspanak
Yatarken de meyve suyu yada pekmezli yoğurt
Haftanın bir başka günü de yemek listesinde şu gıda maddeleri bulunmalıdır :
Uykudan kalkınca bir bardak portakal suyu
Kahvaltıda, tereyağı sürülmüş ekmek, bir bardak süt ve pekmez
Öğleye doğru, bir bardak portakal suyu
Öğle yemeğinde, salata, ekmek ve tereyağı, pekmezli yoğurt
Akşama doğru, süt ve kuruyemiş
Akşam yemeğinde elma, fındık, salata, patates ve yeşil sebzelerle pişmiş sığır eti, şekerli kahve
yardımcı olur belki.
sebze tartisi alsam iyi olacak
boyum 160 kilom 42 ulaşmak istediğim kilo 46 -47 şimdilik 50 olsam muhteşem olucak..
sen göz kararı ayarlarsın