1 aylık evliyim, ama düğün gününde babam beni alıp gitti.. evliliğim bitiyor ne olur bana fikir verin.

10 saniye diyorsunuz 10 yıl değil ne kadar büyütüp olay cikartmaya megillisiniz ailecek eşiniz hem o düğün yorgunluguyla ailenize yer ayarlamaya gidiyor hem tavır yapip bir de küfür ediyorsunuz üstüne bir de evi kaçırıyorsunuz damat bey bence kurban kessin siz ve ailenizden kurtulduğu için

Önceden konuşup karar verdiğiniz bir konuyu düğün günü eşinizi sıkıştırırcasına söylemek bana hiç etik gelmedi. Madem kayınvalidenizin kalmasını istemiyordunuz ozaman en başında kabul etmeyecektiniz. Sanki sorunlar sizinle başlamış gibi geldi. Ve anlamadığım nokta; çiftler aileleri bastıramıyorsa hiç evlenmesin ya. Onun annesi sizin babanız bir başkasının başka birşeyi vs vs. Böyle yuva kurulmaz her ağızdan bir söz çıkacaksa..

Kusura bakmayin ama siz ve aileniz olayları çok büyütmüşsunuz.. belkide siz abartmayacaktiniz daha ılımlı yaklascaktiniz ama etrafiniz tarafından dolduruldunuz bilemem. Ama adam zaten annem bizimle yaşamayacak bir hafta kalıp gidecek demiş daha niye kavga çıkarıyorsunuz ki ? Yani bir gün sizinle kalcak olması mı sıkıntı? Zaten siz balayına gideceksiniz geldikten sonra bir gün kalıp gidecek kadın memleketine, bu kadar abartacak ne var ki? Hadi neyse tamam istemeyebilirsiniz ama bunu bari en başından söyleyin öyle bir anda damdan düşer gibi pat diye son anda söylenmez ki adamin tabiki morali bozulur. Sizinle konuşmaya çalışmışlar ama aileniz buna bile izin vermemis sanki yemeyecekler ya sizi insan gibi konuşmak istemişler. Zaten siz iliskinize ailenizi bu kadar müdahil ettirirseniz evliliğiniz de yurumezdi baştan olması iyi olmuş birazda

Ne laçka ilişkiler yahu. Koskoca kadına saldırmak nedir? Konuşarak anlaşamıyor musunuz da saldırarak derdinizi anlatıyorsunuz. Adam bir de geri mi dönmek istiyor size onda da hiç akıl yokmuş. Bu saatten sonra bir araya gelseniz bile mutluluk olur mu bilemedim.

Damadın ve annesinin verilmiş sadakası varmış, ama oğlana sinir olmadım değil, adamlar gelsin senin en mutlu gününde herşeyi mahvetsinler annene küfür edip saldırsınlar, nikahlı eşini alıp götürsünler, hatta yetmeyip gelip evini “soysunlar”, karında “ yok gelemem babam ne derse o” desin, oğlum sen niye hala bu merveyle görüşüyorsun niye peşinde koşuyorsun

Merve sen böyle bir ailen varken tekrar zor evlenirsin hadi diyelim evlendin evliliğinin yürümesi hiç mümkün görünmüyor.

Rabbim gerçekten eşin hayırlısını versin bu zamanda hele ki kız tarafının ailesi kızına yapıcı olması konusunda nasihat vermeli her şeyden önemlisi saygı çok ama çok önemli çok şükür ki annem de babam da evlilik konusunda her zaman çok yapıcı oldular ,"kızım bak eşinin ailesi evine gelince en ufak surat asmanda bizi de uzersin " demeleri bile çok şeyi anlatıyor benim için çünkü eşimde benim ailem gelince çok dikkatlidir ve Allah bin kere razı olsun
Bir yuva kolay kurulmuyor ailen en başından yıkıcı davranmış Merve , konu fake olsun ya da olmasın bu konudan da hepimiz bir ders çıkarabiliriz . 10 saniyemizin garantisi yokken 10 yıl sonra kayinvalidenin seninle yaşayacak olmasını dert etmen ve bunu eşine soylemen gerçekten çok büyük bir ayıp eşin belli ki seni seviyor ki tekrar bir araya gelmek istiyor fakat eşinin de içinde muhakkak bir kırıklık olmuştur anne ya anne sonuçta bahsettiğimiz insan, huy olarak tanımıyoruz ama daha 1 gün yasamamissin kadınla ,bu nasıl bir mantık nasıl bir düşünce anlayabilmiş değilim Rabbim hakkınızda hayırlısını kılsın İnşallah

Düğün günü annem bizde kalacak diye diretmek yanlış evet cok kiymetliyse oğlu evlendirmeseymis hep birlikte kalsalarmis. Daha senin yatmadigin evde kv neden kalacak bunun başta teklif edilmesi bence zaten yanlış. Amma ve lakin ailenin tepkileri de bundan daha yanlış hakliyken haksız duruma düşürmussunuz kendizi.

Siz yokken 1 gün kayınvalidenizin evinizde kalmasında ne sakınca olabilir. Üstelik önce razı gelip nikahtan 10 dakika önce vazgeçmişsiniz. O an mı aklınıza geldi. Sürekli dolduruşa gelen bir kadın gördüm ben olayda. Aileniz evlerden ırak. Adam akıllıysa bu evlilik biter. Evlilik ehliyetiniz yokmuş sizin. Çok acımasız yazdım ama çok fena bir gelin ve ailesi gördüm olayda.

Ben sizi ve ailenizi haksız buldum açıkcası

Ben olaya çok farklı bir yerden bakacağım. Ben eşinizi diğerleri kadar suçsuz bulmadım. Neden bu kadar koca meraklısı gibi davrandınız ki? Ailenizin davranışını çok terbiyesizce bulsamda onları bu kadar sert davranmaya iten eşiniz, annesi ve siz olmuşsunuz. Evliliğe 8 ay varken tüm eşya borcunu yüklenip, yeni ev düzüp nişanlınız ve kayınvalidenizi oturtmak ne demek? Eşiniz ve annesi bunu nasıl kabul ettiler. Madem ekonomik olsun diye düşündünüz siz otursaydınız tüm borcunu ödediğiniz evde, eşiniz annesi ile bekar evinde kalsaydı. Zaten ailenizin bu konuda hassasiyeti varken, üstüne benzin dökmüşsünüz. Üstelik nikahta bile bunun muhabbeti geçmiş, eşiniz annenize ben böyle birşey yapmam derken bir yandan da hala annem balayındayken otursun diyor. Yani aslında anne ve babanızı, sizin ve eşinizin davranışları gazlamış. Kaldı ki kalacak yer sorunu gerdek anına kadar bırakılmaz, eşinizin onca sıkıntı varken böyle umursamaz davranmasıda, ortadan iki saat kaybolup iki aileyi bu stresli ortamda karşı karşıya bırakmasıda ayrıca rezillik. Ben eşinizde koca olacak kumaş göremedim. Evlilik hayatı paylaşmaktır, tüm eşya borcu tek tarafa yıkılmaz, özellikle Türk aile yapısında kız ailesini çok irite edecek birşey.. Dünyanın binbir türlü hali var. Aileniz desen ne eşinizin annesine ne de eşinize saygısı olmuş, hoş onlarda pek doğru duramamışlar orasıda ayrı konuda. Madem eşya alacak gücü yoktu evlenmeseydi ya da en azından eşya borcunu sizin ödediğiniz evde aylarca annesi ile kalmasaydı. Ailenizin karşısında bir damat saygınlığı gösteremediği için ailenizde eşinize gram saygı duymuyor ve güvenmiyor. Bence sizden şu saatten sonra bir halt olmaz

Yazınızı ibretle hayretle okudum ablalarınız küfür edip kv üzerine yürüyünce hemde düğün günü biraz abartmış oluyor kv sizinle konuşmak istediği için suçlusu sebebi o oluyor anlamadığım sizi rehinmi alacaktı kadın konuşsaydiniz ne olurdu veya olacaktı madem şimdiden istemiyorsunuz irdeliyorsunuz anası babası ailesi olmayan birini bulsaydınız eşiňi sahip çikmadı diyorsun peki sen neden ablalarını uyarmadin hadi onu geçtim babam istemezse dönmem diyorsun sen niye eşine evliğine sahip çıkıpta sizde hataliydınız ben artık evliyim benim hayatım karar benim demiyorsun kandil gecesi duamdır rabbim iyi anlayışlı hayırlı insanlarla karşlaştırsın

evliliğin ilk günü diye ne kadar kutsallaştırmışsınız ailecek gözünüzde. zaten kadın 8 ay o evde yaşamış, ki olabilir bir şey siz de başta kabullenmişsiniz. ben buna ters bakmıyorum o eşyalar en az 10 sene kullanılacak eşyalar. kaldı ki aileniz de gelince kalmış zaten.. hepsini geçtim kadın gelmiş, sizinle bir şey konuşmak istemiş. 5 dakika bile duramazsın diye çemkiren ablalarınızın orada ne işi var? o halde 5 dakika onlar dahi kalamaz. sizin aileniz kafasında kurmuş kurmuş yaşamış. adam annem bizimle yaşamayacak demesine rağmen uzatmışsınız her dk konuyu. benim de annem bizimle yaşamayacak ama ileride kimin ne olacağı hiç belli değil. sizin aileniz için de geçerli. kadını 5 dk dahi dinlememişsiniz.. çok garip bir ailesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…