Kişisel olarak harcamalarınız ne kadar tutuyor? Sosyal, kültürel, kişisel bakım vb harcamalara 1 ayda toplam kaç tl ödüyorsunuz?
Merhaba
Aydan aya illaki değişiyor örneğin yazın 2 oğlan evde olduğunda ayrıca kış hazırlığı yaparken (kurutmalıklar ,kışlık peynir ,turşular vs gibi )mutfak masraflarım artıyor aylık ortalama 3000 5000 tl arası harcamalarım oldu en fazla ağustos ayında mutfak harcamam 7600 tl oldu
Mutfak harcamalarını şahsen fazla bulmuyorum zira dışarıda yemek yeme bende neredeyse hiç yok mutfak işlerinde oldukça iyiyim ve mutfakta uğraşmayı çok severim, oğlanlar da yemeklerimi dışarıda yenecek yemeklere tercih ettiklerini söylerler iki oğlan da farklı memlekette okuyorlar dışarıda yemekten bıkmışlar
Ama söyle kaba taslak yazacak olursam gelir ve giderimi Ekim ayına dair ;
Gelirim maaş +ek ders = 32720 tl
Kredi kartım 4157 tl ( içinde market ,akaryakıt, cep telefonu, zorunlu taşıt sigortası taksiti,kitap giysi vs taksitleri )
700 tl elden ödenen mutfak harcamaları
200 tl apartman aidatı
Elektrik 135 tl
3500 tl büyük oğlana harçlık
Küçük oğlana 400 500 tl
(Oğlanların bütün masrafları babalarına ait babalarından tek kuruş almadan boşandım
Babalarından habersiz veriyorum bu minik harçlıkları)
Okula çay parası 200 tl
Kısacası 10000 tl harcamam oluyor
Geri kalan birikime
Dediğim gibi değişir
Hayatımda birikime her zaman önem verdim
Hatta 14 -30 yaş aralığında giysi ayakkabı çanta kuaför dışarıda yeme içmeler ,tatiller vs gibi alanlarda çok ciddi harcamalar da yaptım kısacası doydum sanırım bana şu an çok cazip gelmiyor
İfrat ve tefritten kaçınarak hayatı dengelemeye çalışıyorum
Şimdi kendim ve oğlanlar için birikim yatırım daha cazip geliyor
İlla para harcamak istiyorsam altın alıyorum
Allah kazançlarımıza bol bereket versin